Hiring & Retention

Hoeveel kost het om een Flutter-ontwikkelaar in te huren?

Ontdek de kosten en voordelen van Flutter-ontwikkelaars en hoe je toptalent vindt voor efficiënte cross-platform ontwikkeling.

7. Mei 2024.

5 minuten om te lezen

a man

Hoeveel kost het om een Flutter-ontwikkelaar in te huren?

Een mannenhand schrijft een code op een laptop.

Flutter is een open-source UI-softwareontwikkelingskit die wordt gebruikt om cross-platform apps te ontwikkelen vanuit één enkele codebasis. Het is een van de nieuwste open-source frameworks van Google.

Het is een uitstekende keuze voor startups vanwege de veelzijdige mogelijkheden en krachtige API's. Het inhuren van zo'n ontwikkelaar kan dus aanzienlijk bijdragen aan uw bedrijf. Echter, het is geen gemakkelijke taak om een Flutter-ontwikkelaar te vinden en in te huren.

Waar vindt men deze ontwikkelaars? Wat kost het om een Flutter-ontwikkelaar in te huren? De antwoorden variëren afhankelijk van verschillende factoren die allemaal in deze blog worden besproken! Lees verder om meer te leren!

Wat is een Flutter-ontwikkelaar?

Een front-end software ontwikkelaar die bekend is met en werkt met het Flutter-framework, wordt een Flutter-ontwikkelaar genoemd. Flutter-ontwikkelaars zijn vaak ook Dart-ontwikkelaars, omdat ze zich hebben gespecialiseerd in het schrijven van code in de programmeertaal Dart.

Enkele van de belangrijkste taken die Flutter-ontwikkelaars op zich kunnen nemen, zijn:

 • iOS- en Android-apps bouwen met dezelfde code;
 • De ontwikkelingstijd verkorten en een snelle release cyclus bereiken;
 • Prestaties leveren alsof het een native app is;
 • Een geavanceerde en responsieve gebruikersinterface eenvoudig en effectief opbouwen.

Waarom zou ik een Flutter-ontwikkelaar inhuren?

Een meisje zit op een tafel en programmeert op haar laptop.

Hier leest u wanneer het zinvol kan zijn om een Flutter-ontwikkelaar in te huren.

Kosteneffectiviteit en hoge efficiëntie

Bent u op zoek naar hoge efficiëntie in uw ontwikkelteam? Huur een Flutter-ontwikkelaar in. Met Flutter kunt u apps ontwikkelen die op meerdere platforms werken, terwijl slechts één enkele code wordt gebruikt. Dit betekent dat bedrijven geen afzonderlijke teams hoeven in te huren voor elk besturingssysteem. Dit verlaagt de ontwikkelkosten.

Een aanzienlijke tijdswinst tot aan de marktintroductie van de app is bereikt. Daarom is Flutter een kosteneffectieve aanpak voor veel startups om een native-achtige applicatie te bouwen.

Uitstekende prestaties

Een bijzonder kenmerk van Flutter is het hot-reloading. Om alle wijzigingen in de native app te beoordelen, moet deze eerst op het apparaat worden gebouwd en gestart. Het grote voordeel van hot-reloading is dat ontwikkelaars hun code kunnen wijzigen terwijl ze de resultaten in realtime zien.

Dit betekent dat ontwikkelaars niet elke keer de hele software opnieuw hoeven te starten wanneer ze wijzigingen aanbrengen. Het vergemakkelijkt ook de samenwerking binnen het team en het testproces.

Buitengewone geloofwaardigheid

De Flutter-community heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld en heeft wereldwijd enorm veel geloofwaardigheid en vertrouwen van mobiele gebruikers gewonnen. Met de ondersteuning van Google voor het SDK heeft Flutter aanzienlijke invloed. Flutter-ontwikkelaars kunnen in veel officiële en niet-officiële forums met elkaar in contact komen en discussiëren.

Hoeveel kost het om een Flutter-ontwikkelaar in te huren?

Een mannelijke hand houdt een marker vast en tekent een diagram op een wit bord.

Voordat we de factoren bespreken die de kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar kunnen beïnvloeden, volgen hier enkele ruwe cijfers over hoeveel een Flutter-ontwikkelaar kost afhankelijk van de geografische locatie:

 • Noord-Amerika: van 70 tot 200 euro per uur;
 • Zuid-Amerika: ongeveer 55 euro per uur;
 • Europa: van 45 tot 140 euro per uur;
 • Azië: van 20 tot 95 euro per uur;
 • Australië: van 75 tot 140 euro per uur.

Houd er rekening mee dat deze cijfers kunnen variëren afhankelijk van de achtergrond en totale ervaring van de ontwikkelaar. Verderop in dit artikel bespreken we welke factoren de kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloeden.

Kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar op basis van hun ervaring en vaardigheden

Het uurtarief van een Flutter-ontwikkelaar varieert sterk, afhankelijk van hun ervaring, kennis en vaardigheden. Hoe groter hun expertise, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Wanneer het tijd is om te werven, heeft u drie opties om uit te kiezen - een junior ontwikkelaar, een medior ontwikkelaar en een senior ontwikkelaar. Een junior ontwikkelaar heeft meestal nul tot twee jaar ervaring, een medior tussen twee en vijf jaar ervaring en een senior ontwikkelaar minstens vijf jaar ervaring.

We raden u ook aan een budget op te stellen voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar. Zo weet u hoe u uw geld besteedt, of u nu kiest voor een ontwikkelaar met meer of minder ervaring, en natuurlijk ook de haalbaarheid van het project waarvoor u een ontwikkelaar nodig heeft.

Naast ervaring zal het salaris ook sterk afhangen van de locatie van uw ontwikkelaar. Hier zijn enkele ruwe cijfers over hoeveel het kost om een Flutter-ontwikkelaar in te huren op basis van ervaringsjaren en geografische locatie.

De genoemde tabel is opgesteld volgens het maandelijkse salaris.

Niveau

Azië

Europa

Noord-Amerika

Afrika

Junior ontwikkelaar

1,240-1,300

1,300-1,500

1,850-2,150

1,120-1,220

Medior ontwikkelaar

1,600-1,700

1,700-2,100

3,750-3,900

1,300-1,450

Senior ontwikkelaar

10,260-10,55

10,650-11,400

11,200-12,150

3,350-4,500

Kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar afhankelijk van de complexiteit van de app

De keuze om een Flutter-ontwikkelaar van verschillende vaardigheidsniveaus in te huren hangt grotendeels af van de complexiteit van de app die u nodig heeft. Voor basisvereisten kunt u een junior-ontwikkelaar inhuren, terwijl u voor complexere taken en projecten een medior- of senior-ontwikkelaar moet zoeken.

Hoe complexer het project, hoe hoger de kosten voor het inhuren van een ontwikkelaar. Als u zich afvraagt welke factoren de complexiteit van het project bepalen, hier zijn enkele indicatoren in de projectfasen:

 • Marktonderzoek en analyse;
 • Het wireframe van de app;
 • Functies en kenmerken van de app;
 • Ontwerp en ontwikkeling van de app;
 • Kwaliteitscontrole;
 • Publicatie van de app in de App Store.

Om een kleine Flutter-app te ontwerpen, kunt u een junior-ontwikkelaar inhuren per uur, met een uurtarief van 15 tot 20 dollar en meer (vergeet niet dat de locatie belangrijk is). De bouw van de app kan 3 tot 4 maanden duren; daarmee zullen de totale kosten minimaal zijn.

Als u daarentegen een volledig concurrerende app wilt ontwikkelen, raden we aan een senior app-ontwikkelaar in te huren. Het gebruikelijke uurtarief is 25 dollar of meer, afhankelijk van de locatie. Dit komt omdat complexe toepassingen al deze huidige functies omvatten, waarvan de ontwikkeling ongeveer 9 maanden of langer zal duren.

Kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar volgens het betrokkenheidsmodel

Een bril ligt op een tafel, met in de verte twee grote schermen met een code erop.

In de Verenigde Staten en Azië (voornamelijk in India) is er een grote vraag naar Flutter-ontwikkelaars, wat ondernemers nu de mogelijkheid biedt om flexibiliteit te benutten bij het inhuren van app-ontwikkelaars.

Flexibiliteit betekent hier dat ontwikkelaars op basis van verschillende pakketten worden ingehuurd. Deze pakketten worden "betrokkenheidsmodellen" genoemd en zijn bedoeld om aan de uiteenlopende behoeften van bedrijven in app-ontwikkeling te voldoen. Er zijn drie soorten modellen:

 • Deeltijd aanstellingsmodel;
 • Uurbasis aanstellingsmodel;
 • Het inhuren van een app-ontwikkelingsteam.

Deeltijd aanstellingsmodel

Als u een mobiele app heeft en op zoek bent naar onderhoud, is dit betrokkenheidsmodel ideaal. Afhankelijk van het soort werk kunt u een Flutter-ontwikkelaar inhuren voor een vastgesteld aantal uren – meestal in deeltijd.

Als u ontwikkelaars slechts een paar uur per maand inhuurt, kunt u rekenen op lagere kosten. Ze werken volgens een schema dat u en zij overeenkomen, en gedurende die tijd heeft u de controle over hen.

Het deeltijdmodel omvat meestal ongeveer 4 uur werk per dag voor een maand of langer. Communicatie kan plaatsvinden via e-mail, Skype, telefoon of andere communicatiemiddelen.

Uurbasis aanstellingsmodel

Het inhuren van een ontwikkelaar op uurbasis verschilt van het inhuren tegen een vast tarief. Als u wilt weten hoe, bekijk dan de gedetailleerde blog over uurloon versus vaste prijzen voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar.

Deze optie is ideaal als u gespecialiseerde vaardigheden tijdelijk nodig heeft om de functionaliteit te verbeteren of uw applicatie van het ene platform naar het andere over te zetten.

De eindafrekening is gebaseerd op de uren die aan het project zijn besteed. Daarom moet deze vooraf worden afgerond om verdere berekeningen te voorkomen. Het gaat om kortetermijnwerkzaamheden, die meestal ongeveer 25 uur in beslag nemen en over een paar dagen kunnen worden gespreid.

Het inhuren van een app-ontwikkelingsteam

Het inhuren van een app-ontwikkelingsteam is de beste optie voor langdurige, grotere projecten. Volgens de laatste aanstellingstrends is het uitbesteden van een gespecialiseerd app-ontwikkelingsteam een van de meest effectieve aanstellingsmethoden.

Uw team zal bestaan uit een projectleider, ontwikkelaars, ontwerpers, kwaliteitsborging en ander personeel dat nodig is voor de ontwikkeling van de app. Het voordeel van deze strategie is dat u een volledig uitgerust team heeft dat aan uw project werkt.

De aanstellingstijd is meestal een maand of langer en omvat voltijds werk van 8 uur. Bekijk de volgende post als u meer wilt weten over de kosten van outsourcing versus in-house aanstelling voor Flutter-ontwikkeling.

Conclusie

Als u zich ooit afvraagt of u een Flutter-ontwikkelaar moet inhuren en hoeveel het daadwerkelijk kost, heeft deze blog alles voor u behandeld! We hebben alle noodzakelijke antwoorden op de meest gestelde vragen over een dergelijke positie opgenomen.

We hebben uitgelegd wat Flutter is en wat de eigenlijke taak van zo'n ontwikkelaar is. We hebben uitgebreid de aanstellingskosten van een Flutter-ontwikkelaar besproken aan de hand van vele factoren en ook de dringend benodigde vaardigheden voor deze rol opgenomen.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide