Hiring & Retention

Factoren die de kosten van het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloeden

Ontdek welke factoren de kosten van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloeden, van locatie en ervaring tot de complexiteit van het project.

8 mei 2024.

3 minuten om te lezen

a man

Factoren die de kosten van het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloeden

Een kantoor met twee bureaus met beeldschermen erop.

Het ontwikkelen met Flutter is een van de populairste frameworks voor cross-platform applicaties, omdat het jouw team in staat stelt om de benodigde app met één codebase te ontwikkelen en op meerdere platformen te implementeren. Een belangrijke trend in de softwareontwikkeling tegenwoordig is juist deze technologie die meerdere platformen ondersteunt.

Daarom, als je overweegt een Flutter-ontwikkelaar in te huren, hebben we een artikel voorbereid waarin we de voordelen van zo'n ontwikkelaar in jouw team bespreken en alle belangrijke factoren uitleggen die de kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloeden. Laten we duiken.

De voordelen van het bouwen van een app met Flutter

Flutter biedt een rijke gebruikerservaring die een gemakkelijk toegankelijke oplossing biedt voor effectieve app-creatie. Als je wilt dat jouw app gebruiksvriendelijk en kostenefficiënt is, moet je zeker kiezen voor app-ontwikkeling met Google Flutter.

Ontwikkelaars die niet met Flutter werken, beschikken over een breed vakgebied en werken vaak samen om iets unieks en nuttigs te creëren. Deze ontwikkelaars hebben doorgaans beperkte middelen en werken tegelijkertijd op meerdere platformen.

Aan de andere kant heeft Flutter alles op één plek en benadrukt het bepaalde sleutelaspecten van zijn uitzonderlijke multi-platform capaciteit en multifunctionaliteit:

 • Het vervult een functie en is eenvoudiger te leren vergeleken met andere software. Dit maakt het gemakkelijker voor ontwikkelaars om richtlijnen te volgen en toe te passen.
 • Meerdere widgets kunnen worden aangepast. Dit stelt gebruikers in staat hun eigen ontwerpen en lay-outs te ontwikkelen.
 • Flutter ontwikkelt zich sneller dan andere platforms. Daarom is het aantrekkelijker voor bedrijven die een snelle reactie nodig hebben.
 • Flutter wordt ondersteund door Google, wat de legitimiteit en acceptatie garandeert.
 • Zijn hybride platform, dat een enkele codebasis gebruikt, maakt snellere testontwikkeling mogelijk.
 • Sneller testen bespaart geld in het testproces.
 • Recentelijke samenwerking met Codemagic, een CD-oplossing, biedt alternatieven voor cloud-implementatie.
 • Het is ideaal voor het maken van MVP's, omdat het een snellere prototyping mogelijk maakt.

7 factoren die de kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloeden

Een collega laat zijn vier andere collega's iets zien op zijn laptop.

Om precies te weten hoeveel het kost om een Flutter-ontwikkelaar in te huren, moet je bepaalde dingen in overweging nemen. We hebben de belangrijkste factoren uitgelegd die we nu gedetailleerd zullen bespreken, en deze zijn:

 • De geografische locatie van de ontwikkelaar
 • De ervaring en het competentieniveau van de ontwikkelaar
 • De complexiteit van de app
 • Categorisering en ontwerp van de app
 • Ondersteuning en onderhoud van de app
 • De kosten voor de backend-ontwikkeling
 • Het engagement-model

De geografische locatie van de ontwikkelaar

Het opstellen van een budget voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar hangt sterk af van de geografische locatie van jouw ontwikkelaar. Dit betekent dat het inhuren van een ervaren professionele Flutter-ontwikkelaar in India niet hetzelfde kost als een senior in de VS. De lonen en uurtarieven variëren sterk, dus je moet hier rekening mee houden bij het selecteren van jouw ontwikkelaar.

Daarnaast variëren de bedragen afhankelijk van de werkervaring, waarover we in de volgende sectie zullen praten, maar deze zijn sterk gerelateerd aan de positie van de ontwikkelaar. Hier zijn echter enkele globale cijfers over hoeveel het kost om een Flutter-ontwikkelaar maandelijks in dienst te hebben.

Niveau

Azië

Europa

Noord-Amerika

Afrika

Junior Flutter Ontwikkelaar

€1,300–€1,400

€1,400–€1,600

€2,000–€2,300

€1,200–€1,300

Medior Flutter Ontwikkelaar

€1,700–€1,800

€1,800–€2,250

€4,200–€4,200

€1,400–€1,550

Senior Flutter Ontwikkelaar

€11,000–€11,300

€11,400–€12,400

€12,000–€13,000

€3,600–€4,800

De ervaring en het competentieniveau van de ontwikkelaar

Zoals eerder vermeld, hangt het salaris van de ontwikkelaar ook af van zijn ervaring. Je kunt niet hetzelfde geld betalen aan een junior ontwikkelaar en een professional met meer dan 5 jaar ervaring. Bovendien, als je een complexe app met veel functies nodig hebt, is het onwaarschijnlijk dat een junior aan al jouw projectvereisten kan voldoen. Daarom heb je een groter budget nodig.

Een junior ontwikkelaar heeft doorgaans 0 tot 2 jaar ervaring, een medior heeft 2 tot 5 jaar ervaring en een senior ontwikkelaar heeft minimaal vijf jaar ervaring. Kies, afhankelijk van jouw projectvereisten, een ervaren ontwikkelaar.

De complexiteit van de app

Het aannemen van een Flutter-ontwikkelaar met verschillende vaardigheidsniveaus wordt voornamelijk bepaald door de complexiteit van het programma dat je nodig hebt. Huur een junior-ontwikkelaar in voor eenvoudige, basisapps en een medior of senior-ontwikkelaar voor ingewikkeldere projecten.

Bovendien omvat platformontwikkeling talrijke integraties van derde partijen die de ontwikkelingskosten verhogen. Daarnaast moeten ontwikkelaars administratiediensten en managementsystemen opzetten.

De aanpasbaarheid van de functies van de app beïnvloedt ook de moeilijkheidsgraad en de kosten, wat de ontwikkelingstijd en -complexiteit vertegenwoordigt. Flutter is een uitstekend platform voor de ontwikkeling van apps die een lichte codebasis vereisen, wat de kosten voor de ontwikkeling van Flutter-apps beïnvloedt.

Bijvoorbeeld: huur een junior-ontwikkelaar in, die je tussen de 15 en 20 dollar per uur kan kosten, om een bescheiden Flutter-app te creëren (vergeet niet de locatie van je ontwikkelaar). Dergelijke apps duren 3 tot 4 maanden om te ontwikkelen; daardoor zullen de totale kosten laag zijn.

Als je echter een echt concurrerende app wilt bouwen, raden we aan een senior-app-ontwikkelaar in te huren. Afhankelijk van de locatie, zijn de uurkosten gewoonlijk 25 dollar of meer. Dit komt omdat ingewikkelde applicaties al deze complexe functies integreren, waarvan de bouw meer dan 9 maanden zal duren.

Categorisatie en ontwerp van de app

Een man houdt een vel papier vast waarop drie verschillende UI/UX-ontwerpen te zien zijn.

Als je in het proces van budget- en kostenplanning bent en natuurlijk de optie hebt om je Flutter-ontwikkelaar via outsourcing of in-house in te huren, zorg er dan voor dat je weet in welke categorie je app valt.

Om de categorie te bepalen, beantwoord de volgende vragen:

 • Wat is het doel van je app?
 • Welke functies wil je dat je app biedt?
 • Hoe groot is je gebruikersbasis?
 • Heb je concurrenten in jouw categorie?

Als je al deze vragen hebt beantwoord, weet je precies wat je nodig hebt en wat je van je Flutter-team moet vragen. Een ander belangrijk aspect is echter het ontwerp van de app. Zelfs als je een app met fantastische functies maakt, is alles tevergeefs als de gebruikerservaring vreselijk is.

Het ontwerp zorgt daarvoor - voor de hele app-functie, navigatie en het uiterlijk. Het moet een gebruiksvriendelijke interface bieden, evenals uitstekende bruikbaarheid. Dit betekent dat de app een naadloos UX (gebruikerservaring) en UI (gebruikersinterface) ontwerp moet hebben. Als het ontwerp van de app uitgebreid en gemakkelijk te gebruiken is, zullen gebruikers waarschijnlijk terugkeren.

App-ondersteuning en onderhoud

Zodra je app is ontwikkeld en gelanceerd, ben je nog niet klaar. Elke app vereist constante ondersteuning en onderhoud om bovenaan in de iOS- en Android-winkels te blijven. Dit is onze vijfde factor die de kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloedt.

Gelukkig wordt de kracht van herbruikbare componenten in Flutter 1.0 uitgebreid. Dit stelt ontwikkelaars in staat om bij het maken van nieuwe apps veel expressiever te zijn en verlaagt de ontwikkelingskosten voor Flutter-apps.

Dit eenvoudige framework omvat een widgetbibliotheek die je in staat stelt code te hergebruiken over verschillende platformen. Wanneer je code wijzigt, bouwt de widgetbibliotheek het snel op de server op. Dit stelt je in staat om wijzigingen aan de server aan te brengen en ze onmiddellijk op de telefoon te zien.

Als gevolg hiervan moet de software vaak worden bijgewerkt en onderhouden. Niet alleen zal de applicatie regelmatige updates nodig hebben, maar het zal ook ontwerpveranderingen ondergaan en moet regelmatig worden onderhouden om de bruikbaarheid voor de gebruikers te verhogen.

Kosten voor backend-ontwikkeling

Een laptop op een bureau met een code op het scherm en daarnaast een pennenbak met verschillende pennen en markers.

Flutter impliceert niet het backend-ontwikkelingsdeel van je app. Daarom moet je ook deze factor overwegen bij het opstellen van je budget. Het backend zorgt ervoor dat je app soepel loopt, wordt onderhouden, voldoende opslag heeft en foutloos met andere apps kan interageren.

Het beveiligt gegevens en maakt toegang mogelijk om gebruikersactiviteiten te analyseren en de app dienovereenkomstig te personaliseren. Het biedt ook realtime push-notificaties, waardoor klanten onmiddellijke hulp kunnen krijgen.

Het Engagement-Model

Veel bedrijven in de Verenigde Staten en Azië (vooral in India) hebben een grote vraag naar Flutter-ontwikkelaars. Dit betekent dat ondernemers nu kunnen profiteren van de flexibiliteit om app-ontwikkelaars in te huren.

Flexibiliteit betekent hier het in dienst nemen van ontwikkelaars op basis van verschillende pakketten die bekend staan als "engagement-modellen". Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de app-ontwikkelingsbehoeften van verschillende bedrijven. De modellen worden onderverdeeld in drie typen:

 • Deeltijd;
 • Uurbasis;
 • Het inhuren van een app-ontwikkelingsteam.

Deeltijdwerkmodel

Dit engagement-model is perfect als je een mobiele app hebt en onderhoud nodig hebt. Afhankelijk van het soort taak kun je een Flutter-ontwikkelaar inhuren voor een bepaald aantal uren - vaak in deeltijd.

Als je ontwikkelaars voor een paar uur per maand inhuurt, kun je lagere kosten verwachten. Ze zullen aan je project werken volgens een schema waarover jij en zij het eens zijn, en jij hebt tijdens die uren gezag over hen.

Een deeltijdaanstelling omvat typisch vier uur werk per dag voor een maand of langer. Communicatie kan via e-mail, Skype, telefoon of op andere manieren plaatsvinden.

Uurbasis werkmodel

Het inhuren van een ontwikkelaar op uurbasis is ideaal als je tijdelijk expertise nodig hebt om de functionaliteit te verbeteren of je applicatie van het ene platform naar het andere over te zetten.

De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal uren dat aan een bepaalde taak wordt gewerkt. Dit moet van tevoren worden afgesproken om extra kosten te vermijden. Dit is een kortetermijnaanstelling die meestal ongeveer 25 uur werk over een paar dagen vereist.

Inhuren van een app-ontwikkelingsteam

Voor langdurige projecten is het inhuren van een app-ontwikkelingsteam de beste oplossing. Het uitbesteden van een professioneel app-ontwikkelingsteam is een van de meest productieve arbeidsopties en bovendien zeer kosteneffectief.

Jouw team zal bestaan uit een projectmanager, ontwikkelaars, ontwerpers, kwaliteitsbewaking en andere professionals die nodig zijn voor de ontwikkeling van de app. Het uitbesteden van een Flutter-team biedt het voordeel dat een volledig team aan je project werkt. De aanstelling duurt meestal een maand of langer, waarbij dagelijks acht uur fulltime wordt gewerkt.

Conclusie

Er zijn zeven factoren die de kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloeden. Elk van deze wordt in dit artikel uitvoerig beschreven, en er wordt uitgelegd waarom het belangrijk is dat je ze allemaal kent en overweegt.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide