Hiring & Retention

Hoe je een budget opstelt voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar

Leer een optimaal budget plannen voor Flutter-ontwikkelaars met inzicht in kostenfactoren en projectcomplexiteit voor kostenefficiënte apps.

7 mei 2024.

5 minuten om te lezen

a man

Het plannen van je budget voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar

Twee mannelijke werknemers zitten aan een tafel, kijken naar hun scherm en werken.

Bij het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar zie je een behoorlijke spreiding in de budgetten. Dit betekent dat het je tussen de 20.000 € en 200.000 € kan kosten. Als start-up sta je waarschijnlijk voor de uitdaging om met een beperkt budget een Flutter-ontwikkelaar in te schakelen.

Toch wordt de daadwerkelijke prijs door veel factoren beïnvloed. Daarom zijn er enkele basisregels die, ongeacht de grootte van je bedrijf, in acht genomen moeten worden bij de budgetplanning voor een Flutter-ontwikkelaar.

Wat kost het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar?

Voordat we een budget voor een Flutter-ontwikkelaar vaststellen, moeten we de prijsbepalende factoren begrijpen. De prijs hangt af van verschillende aspecten, waaronder:

  • De locatie van je Flutter-ontwikkelaar;
  • De werkervaring en het vaardigheidsprofiel;
  • De uniciteit en complexiteit van de projecten;
  • Het engagement-model.

Deze factoren zijn doorslaggevend en het is belangrijk om ze te kennen voordat je een budget vastlegt. Om meer te weten te komen, informeer naar de factoren die de kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloeden.

Hoe kan Flutter helpen de kosten voor de ontwikkeling van mobiele apps te verlagen?

Twee werknemers zitten tegenover elkaar aan een bureau, kijken naar hun scherm en werken.

De eigenschappen en vaardigheden van Flutter maken het tot een van de meest schaalbare en kosteneffectieve frameworks. Hier is een overzicht van de kenmerken van Flutter die het ideaal maken voor jouw app-project:

Verlaging van de testkosten bij Flutter

Flutter is een van de weinige frameworks die ingebouwde testondersteuning bieden. Het biedt ontwikkelaars een scala aan testopties, zoals:

  • Widget-tests,
  • Integratietests,
  • Unit-tests en meer.

Daarnaast vermindert de mogelijkheid om code te hergebruiken bij Flutter de testkosten.

Open-source-functie

Flutter is gratis te gebruiken en is een open-sourceplatform. Dit betekent dat je geen licentiekosten voor Flutter hoeft te betalen om het in je app-ontwikkelingsproject te gebruiken. Het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar die aan je Flutter-project werkt, kost echter wel geld. Je kunt onderhandelen over uurtarieven of vaste prijzen voor het inhuren van Flutter-ontwikkelaars.

Herbruikbaarheid van code

Het beste aan Flutter is dat het ontwikkelaars in staat stelt om 90% van hun code over alle platforms heen te hergebruiken. Dit verlaagt de kosten en de benodigde tijd om een Flutter-app te ontwikkelen.

Kostensenkung

De ontwikkelingskosten voor Flutter zullen altijd lager zijn dan die voor native app-ontwikkeling voor Android. Dit betekent dat Flutter een snel framework is, zodat je geen prestatieverlies hoeft te accepteren voor de kosten.

Hoe je een budget opstelt voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar

Een tafel met wat papieren erop, een notitieblok en een rekenmachine, op het notitieblok een begroting met verschillende bedragen voor verschillende voorzieningen en voedsel, en een potlood dat bovenop het notitieblok ligt.

Nu je weet hoeveel een Flutter-ontwikkelaar kan kosten en welk type je nodig hebt – of het nu een junior, medior of senior is – hier zijn enkele basistips voor het opstellen van een budget voor het aannemen van een Flutter-ontwikkelaar.

1. Platformopties voor Flutter

Het belangrijkste kostenaspect bij het ontwikkelen van Flutter-apps is de keuze van het platform. Wil je een mobiele app voor Android en andere platforms ontwikkelen? Moet jouw oplossing uitgebreid worden met desktopsoftware?

De mogelijkheden van het nieuwe Flutter 3 zijn eindeloos. Je kunt apps ontwerpen die verder gaan dan alleen smartphones. Je moet gewoon de Flutter-kosten berekenen voor het pakket dat je wilt hebben.

2. Uniciteit en complexiteit van projecten

De kosten voor jouw Flutter-ontwikkelaar hangen af van de complexiteit van het project van je bedrijf. Deze kunnen variëren van 20.000 € tot 200.000 €. Hier is de geschatte prijsklasse die je moet plannen voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar:

  • Van 20.000 € tot 55.000 € voor projecten met lage complexiteit
  • Van 55.000 € tot 100.000 € voor projecten van gemiddelde complexiteit
  • Van 100.000 € tot 200.000 € voor projecten met hoge complexiteit

De complexiteit van een project wordt bepaald door de geplande functies. De juiste selectie van functies is cruciaal om de kosten voor de ontwikkeling van jouw Flutter-app te verlagen. Hoe complexer de functies van jouw app zijn, des te hoger zijn de geschatte kosten voor de Flutter-app.

Dit komt omdat ingewikkelde functies langer duren om te maken en te ontwikkelen. Hier is een basis tijdsschatting voor de integratie van functies van verschillende complexiteiten:

Eenvoudig Flutter-applicatieproject

Kosten: 18.000 € tot 45.000 €.

Geschatte tijd: van 3 tot 4 maanden.

Aantal schermen: van 5 tot 10.

Basis Flutter-applicatieproject

Kosten: 45.000 € tot 95.000 €.

Geschatte tijd: van 4 tot 9 maanden.

Aantal schermen: van 10 tot 15.

Complex Flutter-applicatieproject

Kosten: 95.000 € tot 190.000 €.

Geschatte tijd: van 10 tot 24 maanden.

Aantal schermen: van 15 tot 25.

3. App-Kategorien

Een andere belangrijke factor die je moet overwegen bij het bepalen van je budget voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar, is de app-categorie. Waarom? Omdat sommige categorieën veel concurrerender zijn.

Bijvoorbeeld, categorieën zoals augmented reality vereisen complexe en specifieke ontwikkelvaardigheden, terwijl apps zoals tools basis Flutter-programmeerkennis nodig hebben, wat minder ervaring en vaardigheden vereist en ook minder financiële investeringen.

Om te bepalen tot welke categorie jouw app behoort, check de officiële categoriepagina's van Apple of Android om jouw app te vinden.

4. De behoefte aan UX/UI-ontwerp

Een deel van een telefoonscherm dat op een tafel ligt met een woordpatroon op het scherm en de uitleg van het woord.

Om de kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar te verlagen, moet je beslissen of een UX/UI-ontwerp nodig is. Hier zijn enkele vragen die je jezelf moet stellen voordat je zo'n ontwikkelaar inhuurt:

Wat voor soort app-ontwerp heb je nodig? Wil je een eenvoudige admin panel-app of een klantgerichte serviceapplicatie maken? Hoe belangrijk is het uiterlijk en het gevoel van jouw Flutter-app voor jou en je bedrijf?

Als het antwoord ja is en al deze dingen zijn belangrijk voor je, dan zal dat de kosten verhogen. Al deze elementen hebben directe invloed op de ontwikkelingskosten van de Flutter-app.

5. De behoefte aan backend-ontwikkeling

Als je het hebt over Flutter-ontwikkeling, denk je meestal aan frontend-ontwikkeling. Een backend-framework is echter ook nodig om een volledige mobiele app te maken.

Zorg ervoor dat je ook hiervoor een budget opstelt. Als je denkt dat dit niet nodig is, vergis je je. De backend zal jouw app functioneel maken en de opslag bepalen. Dat betekent dat je, als je de prijs voor jouw Flutter-ontwikkelaar bepaalt, ook geld opzij moet zetten voor de backend.

6. Het beveiligingsniveau van de app

Een open laptop omringd door coderingslijnen, een WiFi-teken, een slotteken, een vingerafdruk en een berichtteken.

Het vereiste beveiligingsniveau van jouw Flutter-app wordt bepaald door het type Flutter-project dat je wilt maken. Als je van plan bent een eenvoudige to-do-lijst-app te maken, heb je geen gebruikersgegevens of loginfuncties nodig; daarom kunnen jouw beveiligingsmaatregelen bescheiden zijn.

Stel echter dat je een Flutter-app voor bedrijven maakt waarin gevoelige klantgegevens en financiële informatie moeten worden opgeslagen. In dergelijke gevallen heb je naast je webapp-firewallbescherming een extra beveiligingslaag nodig. Je kunt de Runtime Application Self-Protection, bekend als RASP-techniek, onderzoeken, die je in staat stelt om een op maat gemaakte beveiligingsoplossing te integreren.

Conclusie

Als je tegelijkertijd meerdere platforms wilt bedienen, huur dan een Flutter-ontwikkelaar in. Het is heel eenvoudig om te bepalen of je zo'n positie in je bedrijf nodig hebt, maar het kan lastig zijn om een budget op te stellen voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar.

Dat komt omdat je de factoren moet kennen die de kosten voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar beïnvloeden, en zodra je dat hebt vastgesteld, kun je beginnen met het opstellen van een budget. Dit omvat ook enkele factoren die je moet bepalen, zoals de opties van de app, de complexiteit, de categorieën van de app en de beveiliging, evenals de behoefte aan UX/UI-ontwerp en backend-ontwikkeling.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide