Hiring & Retention

Uurtarieven vs. Vaste Prijzen voor het inhuren van Flutter-ontwikkelaars

Kies tussen vaste prijs en uurtarief met Flutter ontwikkelaars. Begrijp de kosten en baten om de beste keuze voor uw organisatie te maken.

8 mei 2024.

4 minuten om te lezen

a man

Uurtarieven vs. Vaste Prijzen voor het inhuren van Flutter-ontwikkelaars

Twee medewerkers helpen elkaar met een code.

Er is een verschil in prijsstelling als het gaat om het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar. Het uurtarief is afhankelijk van de werkuren van je ontwikkelaar, wat betekent dat hij voor elk gewerkt uur een bepaald bedrag krijgt. In de VS kan dit variëren van €10 tot €80 per uur, terwijl het in India tussen de €3 en €10 ligt.

Aan de andere kant is een vaste prijs, zoals de naam al doet vermoeden, een vastgesteld geldbedrag dat maandelijks of jaarlijks voor deze positie wordt bepaald. Dit kan in de VS liggen tussen de €110.000 en €130.000, en in India jaarlijks tussen de €6.000 en €21.400.

Welke methode is voordeliger voor jouw bedrijf, en wat zijn de verschillen tussen uurtarieven en vaste prijzen bij het inhuren van Flutter-ontwikkelaars? Laten we dat uitzoeken!

Wat is het uurtarief van een Flutter-ontwikkelaar?

Een budget opstellen voor een Flutter-ontwikkelaar hangt af van een aantal zaken, zoals:

 • De locatie van de ontwikkelaar;
 • De ervaring en het vaardigheidsniveau van de ontwikkelaar;
 • De complexiteit van de app (categorie, ontwerp, onderhoud, backendontwikkeling);
 • Het engagementmodel.

Elke factor draagt evenveel bij aan de totaalprijs, wat betekent dat je bijvoorbeeld de geografische positie van je ontwikkelaar niet kunt negeren zonder rekening te houden met zijn ervaringsniveau. Dit betekent dat als je een Flutter-ontwikkelaar in de VS zoekt, een junior-ontwikkelaar je €39 per uur kan kosten, terwijl een senior €60 kan kosten, wat bijna het dubbele is.

Zorg ervoor dat je antwoorden hebt op de volgende vragen om het uurtarief van je Flutter-ontwikkelaar te kennen, inclusief:

Waar huur je je ontwikkelaar in, vanuit jouw locatie of een andere? Hoe complex is je app en dienovereenkomstig, welk vaardigheidsniveau heb je nodig van je ontwikkelaar? Welk engagementmodel zoek je?

Geen zorgen als je overweldigd bent door deze vragen. Alle antwoorden en de dringend benodigde hulp vind je op onze blog, die de kostenfactoren voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar behandelt!

Hier hebben we dus de tabel met het gemiddelde uurtarief voor Flutter-ontwikkelaars, uitgesplitst naar ervaring en locatie.

Niveau

Azië

Europa

Noord-Amerika

Afrika

Junior Flutter Ontwikkelaar

€7,9 - €8,4

€8,8 - €9,5

€11,9 - €13,7 

€7,1 - €7,7

Medior Flutter Ontwikkelaar

€10,1 - €10,7

€10,7 - €13,4

€23,8 - €25 

€8,3 - €9,2

Senior Flutter Ontwikkelaar

€65,5 - €67,2

€67,8 - €73,8

€71,4 - €77,3

€21,4 - €28,5

Wat is de vaste prijs voor een Flutter-ontwikkelaar?

Een man zit op de grond met zijn benen gekruist en een laptop op zijn schoot.

Een vaste prijs wordt gewoonlijk omschreven als het in het contract vastgelegde bedrag waarover je als bedrijf met je werknemer – de Flutter-ontwikkelaar – maandelijks of jaarlijks overeenkomt.

Zoals bij het vorige punt hangt de vaste prijs af van de genoemde factoren, vooral van de geografische positie van de ontwikkelaar en zijn ervaring. Hier is de overzichtstabel die je een inzicht geeft in de ongeveer bedragen die je jaarlijks aan je ontwikkelaar kunt bieden, afhankelijk van bepaalde factoren.

Niveau

Azië

Europa

Noord-Amerika

Afrika

Junior Flutter Ontwikkelaar

€15,960 - €16,800

€16,800 - €19,200

€24,000 - €27,600

€14,400 - €15,600

Medior Flutter Ontwikkelaar

€20,400 - €21,600 

€21,600 - €27,000

€48,000 - €50,400

€16,800 - €18,600

Senior Flutter Ontwikkelaar

€132,000 - €135,600

€136,800 - €148,800

€144,000 - €156,000

€43,200 - €57,600

Het engagementmodel beïnvloedt het tarief

Het engagementmodel voor het inhuren van Flutter-ontwikkelaars is gebaseerd op zes sleutelcomponenten, waaronder:

 • Samenwerking
 • Consistentie
 • Controle
 • Kostenefficiëntie
 • Expertise
 • Management

Volgens deze zes kerncomponenten kunnen bedrijven Flutter-ontwikkelaars inhuren volgens de volgende drie modellen:

 • Freelancemodel, ook bekend als deeltijd;
 • Outsourcingmodel;
 • Inhouse-/Insourcingmodel.

Kerncomponenten

Freelancemodel

Outsourcingmodel

In-house/insourcingmodel

Samenwerking

Korte termijn

Lange termijn

Beide

Consistentie

Nee

Ja

Ja

Controle

Nee

Ja

Ja

Kostenefficiëntie

Ja

Nee

Ja

Expertise

Ja

Ja

Ja

Management

Nee

Ja

Ja

Freelance vs. Outsourcing vs. Inhouse

Een man laat zijn werknemer iets zien op een desktopscherm.

Aangezien de totale tarieven van je ontwikkelaar ook afhankelijk kunnen zijn van het engagementmodel, hier een korte uitleg om de fundamentele verschillen tussen deze drie modellen te begrijpen.

Het Freelance-Model

Het freelance-model wordt ook wel parttime genoemd, wat betekent dat je een ontwikkelaar inhuurt voor een paar uur per dag. Dit is kostenbesparend omdat je alleen betaalt voor de toegewezen taken.

Je kunt Flutter-freelancers vinden op verschillende platforms zoals LinkedIn, Upwork, Fiverr, en andere websites. Dit kan echter riskant zijn, omdat niemand behalve de freelancer zelf de kwaliteit en tijdige levering garandeert.

Voordelen:

 • Budgetvriendelijk en eenvoudig;
 • Inhuur naar keuze - vast tarief of per uur;
 • Wereldwijd veel ontwikkelaars beschikbaar.

Nadelen:

 • Geen toezicht - dus geen garantie voor deadlines en kwaliteit;
 • Communicatie en coördinatie kunnen uitdagend zijn.

Het Outsourcing-Model

Outsourcing is een model waarbij een bedrijf een derde partij inhuurt om bepaalde projecten uit te voeren, taken te voltooien en benodigde diensten voor jouw bedrijf te leveren.

In zo'n situatie kun je geld besparen omdat je alleen betaalt voor de gewerkte uren, en deze ontwikkelaars hebben praktische ervaring met het ontwikkelen van cross-platform apps met Flutter. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid, kwaliteit en prestaties van de app binnen het contract.

Het enige nadeel is dat communicatie en controle lastig kunnen zijn, omdat het team niet in jouw kantoor of in de buurt is.

Voordelen:

 • Budgetvriendelijk model;
 • Snellere marktintroductie;
 • Hoge betrokkenheid van een team van professionals;
 • Toegang tot een diverse arbeidspool.

Nadelen:

 • Communicatie kan lastig zijn.

Het Inhouse-Model

Het inhouse-model of insourcing betekent dat je een ontwikkelaar inhuurt om taken, activiteiten en operaties binnen jouw bedrijf uit te voeren. Dit is een uitstekende optie als je wilt dat ze op jouw locatie en onder jouw toezicht werken. Je kunt ze vinden op jobboards zoals Indeed.

Het aannemen van fulltime Flutter-ontwikkelaars is echter een kostbare keuze, omdat je een maandelijks salaris en andere wettelijke toelagen moet betalen, ook nadat het project is afgerond, of je moet hen omscholen voor verschillende projecten.

De kosten van outsourcing in vergelijking met inhouse aanwerving voor Flutter-ontwikkeling kunnen sterk variëren. Zorg er dus voor dat je controleert welke optie het beste past bij jou, jouw bedrijf en de behoeften van jouw onderneming.

Voordelen:

 • Volledige controle over het ontwikkelingsproces;
 • Geweldige communicatie;
 • Efficiënte ontwikkeling en betere eindresultaten.

Nadelen:

 • Niet zo'n budgetvriendelijke optie;

Conclusie

Om een Flutter-ontwikkelaar in te huren, zijn er enkele belangrijke zaken die je moet weten en bepalen. Een daarvan is de prijs die je moet vaststellen om je gekozen ontwikkelaar te betalen. Veel mensen zijn hierover in de war, vooral als het gaat om uurtarieven versus vaste prijzen.

Deze blog heeft alles uitgelegd! Beide modellen hangen ook af van andere factoren, zoals de locatie van de ontwikkelaar en zijn vaardigheden, die allemaal hierboven zijn genoemd en uitgelegd. Nadat je dit artikel hebt gelezen, zul je een duidelijk en uitgebreid begrip hebben van welk model het beste is voor jou en jouw bedrijf!

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide