Hiring & Retention

Contractonderhandelingen met Ruby on Rails-ontwikkelaars

Leer hoe te contractonderhandelingen met Ruby On Rails ontwikkelaars met onze rekruteringsgids.

17 mei 2024.

5 minuten

a man

Contractonderhandelingen met Ruby on Rails-ontwikkelaars

Drie werknemers kijken naar hun laptop en bespreken hun werk.

Als je een Ruby on Rails-ontwikkelaar wilt inhuren, moet je de tactieken voor contractonderhandelingen kennen. Maar voordat we op die tactieken ingaan, moeten we uitleggen wat een RoR-ontwikkelaar is. We zullen het hebben over hun kosten en hoe je je budgetplan kunt opstellen.

Daarna zullen we de contractonderhandelingen met Ruby on Rails-ontwikkelaars bespreken. We zullen alles behandelen wat je moet weten. Laten we beginnen.

Zijn Ruby on Rails-ontwikkelaars gewild?

Hoewel dit framework wat ouder is, is het nog steeds erg gewild. Dit komt omdat je het kunt gebruiken voor het maken van elke webapplicatie. Het is perfect geschikt voor het maken van e-commerce-apps vanwege zijn hoge flexibiliteit. Toch heeft het ook dynamische functionaliteiten. Het is aanpasbaar en draagbaar. Het is compatibel met alle apparaten, zowel iOS als Android.

De lijst van Stack Overflow heeft de populairste web-frameworks in 2023 onderzocht. RoR staat in de top 20. Node.js staat op de eerste plaats, gevolgd door React en jQuery. Een andere enquête van Stack Overflow toont aan dat Ruby de vijfde best betaalde baan is.

Enkele van de populaire apps zijn gemaakt met RoR. Hier zijn er een paar:

 • GitHub
 • Airbnb
 • Dribble
 • Basecamp
 • ASKfm
 • MyFitnessPal

GitHub is een zeer populair platform. Het dient om IT-projecten te hosten en de samenwerking tussen ontwikkelaars te vergemakkelijken.

Airbnb is een platform voor het huren van accommodaties. Je kunt gastheer zijn of een appartement voor je vakantie huren. Zowel de web- als de mobiele app zijn indrukwekkend. Zeer gebruiksvriendelijk met een vlekkeloos ontwerp.

Dribble is een ander geweldig platform dat met RoR is gemaakt. Daar kunnen creatieve individuen hun kennis delen en hun werk presenteren, van grafisch ontwerpers tot illustratoren.

Hoeveel kost het om een Ruby on Rails-ontwikkelaar in te huren?

Een foto van handen die code typen op een laptop naast een Python-boek.

De kosten voor het inhuren van een Ruby on Rails-ontwikkelaar kunnen variëren van €1 per uur tot €55 per uur. Dit komt omdat de kosten afhankelijk zijn van de volgende factoren:

 • Ervaring van de ontwikkelaar
 • Locatie van de ontwikkelaar
 • Betrokkenheidsmodel

Bijvoorbeeld, een senior ontwikkelaar uit de VS kan je ongeveer €110.600 per jaar kosten, wat neerkomt op ongeveer €50 per uur. Een junior ontwikkelaar uit de VS kan je ongeveer €83.000 per jaar kosten, wat neerkomt op ongeveer €37 per uur.

Het kiezen van een andere locatie, zoals India, kan een zeer kosteneffectieve beslissing zijn. Een RoR-ontwikkelaar uit India kan je ongeveer €2.300 per jaar kosten, wat neerkomt op ongeveer €1 per uur. En deze ontwikkelaars zijn net zo professioneel als die uit de VS.

Bekijk de volgende tabel. Hierin staan de geschatte salarissen van RoR-ontwikkelaars op verschillende continenten.

Locatie

Salaris

Canada

Ongeveer €94.500

VS

Ongeveer €92.700

Zuid-Amerika

Ongeveer €9.900

Afrika

Ongeveer €19.440

Azië (India)

Ongeveer €2.200

Australië

Ongeveer €108.000

Europa

Ongeveer €52.110

Dit komt doordat de economische standaarden in verschillende landen variëren. Houd ook rekening met het betrokkenheidsmodel. Deze zijn:

 • Tijd- en materiaalmethode
 • Vaste prijs methode
 • Model van toegewijd ontwikkelingsteam

Bekijk onze blog over hoeveel het kost om een Ruby on Rails-ontwikkelaar in te huren. We hebben tabellen met exacte salarissen volgens de genoemde factoren beschikbaar gesteld.

Je budgetplan voor een Ruby On Rails-ontwikkelaar

Nu je weet hoeveel een RoR-ontwikkelaar kan kosten, kun je een budget opstellen. Je bepaalt het budget op basis van de kostenanalyse voor het inhuren.

Het berekenen van je kosten per medewerker is een belangrijk onderdeel van het budget. De kosten per aanwerving zijn interne kosten + externe kosten / totaal aantal aanwervingen = kosten per aanwerving.

Je budget hangt af van je financiële situatie, maar ook van je ontwikkelaar. Ontwikkelaars met meer ervaring kosten meer. Ook degenen uit de VS en Australië zullen meer kosten. Verken de markt. Bepaal welk type ontwikkelaar je nodig hebt: Junior, Medior of Senior. Kies ook de locatie waar je wilt inhuren.

Als je budgetbeperkingen hebt, overweeg dan een ontwikkelaar uit Azië in te huren, vooral uit India. Op lange termijn kan dit een kosteneffectieve optie zijn. Als je deze vragen beantwoordt, kun je een budgetplan opstellen voor de Ruby on Rails-ontwikkelaar.

Een In-House Ruby On Rails Ontwikkelaar Inhuren vs. Outsourcing

Als je hebt besloten een RoR-ontwikkelaar in te huren, moet je het volgende weten. Het verschil tussen het inhuren van een inhouse Ruby on Rails-ontwikkelaar en outsourcing. Er is een groot verschil.

Een interne aanwerving betekent dat je het wervingsproces zelf uitvoert. Dit omvat selectie, interviews en de hele rekruteringsprocedure. Dit wordt door de HR-afdeling van het bedrijf afgehandeld. Deze afdeling neemt ook de volgende taken op zich:

 • Zoeken naar de juiste kandidaat
 • Beheren, werven en aannemen
 • Uitvoeren van operationele en medewerkersgerichte ontwikkelingsmaatregelen
 • Afhandelen van administratieve taken

Dit proces wordt ook interne rekrutering genoemd. Het betekent dat je een fulltime ontwikkelaar voor je bedrijf inhuurt. Je moet dus alle kosten, belastingen en maandelijkse salarissen betalen.

Dat kan intimiderend klinken. En dat is het ook vaak. Er zijn veel dingen die je bedrijf moet doen. Van zoeken op wervingsplatformen tot eindeloze interviews.

De outsourcing-optie is veel eenvoudiger. Jij, als bedrijf, schakelt een derde partij in. Deze derde partij doet alles voor je. Ze leren jou, je team en je project kennen. Ze luisteren naar je behoeften en wensen. Vervolgens vinden ze de perfecte ontwikkelaar voor je.

Het beste is dat zij het hele proces uitvoeren. Van begin tot eind. En de outsourcing-optie is veel kostenefficiënter. Er zijn geen jaarlijkse salarissen of belastingen.

Het is ook stressvrij. Blijf weg van de eindeloze zoektocht. Vermijd het tijdrovende proces van cv's lezen en selecteren. Sla de sollicitatiegesprekken over.

Het bedrijf Teamcubate regelt alles wat je nodig hebt. Wij vinden de beste RoR-ontwikkelaar voor een betaalbare prijs voor je. De beste op de markt. Alles wat je hoeft te doen, is ons je project- en bedrijfsbehoeften vertellen. Binnen enkele dagen heb je je perfecte match.

Contractonderhandelingen met Ruby on Rails-ontwikkelaars

Twee collega's zijn aan het programmeren op hun laptop.

Laten we eens kijken hoe je contractonderhandelingen met Ruby on Rails-ontwikkelaars voert. De volgende factoren zijn belangrijk om te overwegen. Doe dit voordat je een sollicitatiegesprek met je potentiële medewerker voert.

Bepaal je behoeften

 • Definieer de behoeften, doelen en de omvang van je project. Ga gedetailleerd te werk.
 • Bepaal welke vaardigheden en expertise je van je Ruby on Rails-ontwikkelaar nodig hebt.
 • Beslis of je een Ruby on Rails front-end-, back-end- of full-stack ontwikkelaar nodig hebt.

Stel een uitgebreide functiebeschrijving op

 • Schrijf een gedetailleerde functiebeschrijving. Voeg de vereiste vaardigheden, eisen, verwachtingen en verantwoordelijkheden toe.
 • Noteer welke vaardigheden voor deze functie essentieel zijn. Bijvoorbeeld RoR, JavaScript, HTML/CSS of databasebeheer (bijv. PostgreSQL).
 • Vermeld ook aanvullende gewenste vaardigheden. Dit kunnen kennis van test-frameworks (bijv. RSpec), deployment tools (bijv. Heroku) of integraties van derden zijn.

Maak gebruik van vacatureplatforms

 • Plaats je vacature op relevante jobboards, websites en sociale mediaplatforms.
 • Maak gebruik van professionele netwerken en Ruby on Rails-gemeenschappen. Op deze manier bereikt je vacature een breder publiek.

Voer eerste interviews uit

 • Het eerste interview zal een technisch interview zijn. Dit voer je uit met de kandidaat die je na het bekijken van hun cv en portfolio het meest aanspreekt.
 • Controleer hun ervaring en probleemoplossende vaardigheden. Stel relevante vragen specifiek over Ruby on Rails.
 • Test hun kennis van Rails-conventies. Vraag naar best practices voor beveiliging en prestatieoptimalisatie.

Geef een testopdracht

 • Test de programmeervaardigheden van de kandidaten. Geef ze een realistische programmeeropdracht of project.
 • Creëer een situatie met realistische omstandigheden en uitdagingen. Vraag hoe ze dit probleem in de functie zouden oplossen.
 • Controleer hun vermogen om schone, onderhoudbare en goed geteste code te ontwikkelen.

Evalueer soft skills

 • Beoordeel hun communicatie- en samenwerkingsvaardigheden en hun probleemoplossingsstijl.
 • Test hun vermogen om de waarden en werkethiek van je team en de projectvereisten te begrijpen en zich ermee te identificeren.

Doe een aanbod

 • Zodra je de perfecte kandidaat hebt gevonden, doe je een formeel aanbod. Dit aanbod moet informatie bevatten over de functie, beloning, voordelen en de startdatum.
 • Verstrek alle verdere informatie of documenten, zoals geheimhoudingsovereenkomsten of arbeidscontracten.
 • Wees bereid om te onderhandelen.

Contractonderhandeling

 • De wetten variëren per regio. Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke wetten kent voordat je een contract aanbiedt.
 • Discrimineer niet. Bied een eerlijke beloning, ongeacht geslacht, nationaliteit of etnische afkomst.
 • Wees niet gierig. Bereid je budget voor, maar kijk ook naar de marktwaarde van de functie. Als je beter wilt zijn dan andere bedrijven, doe dan betere aanbiedingen. Laat zien dat je je kandidaten en werknemers respecteert en waardeert. Je zult voordelen hebben als je meer biedt en de beste kandidaten aantrekt.
 • Bied voordelen aan. Kandidaten zullen voor jou kiezen als ze meer voordelen krijgen. Dit kan extra bonussen of meer vrije dagen omvatten. Dit is ook een geweldige optie als je geen hogere salarissen kunt bieden.
 • Denk aan een proeftijd. Een proeftijd kan variëren van een maand tot een jaar. Dit is een geweldige optie als je een medewerker nodig hebt, maar geen hoog salaris kunt bieden. Een proeftijd betekent meestal een lager salaris. Maar als de kandidaat goed past, kun je na de proeftijd een salarisverhoging beloven.
 • Vraag om feedback. Als je je werk goed hebt gedaan, krijg je weinig negatieve reacties op je aanbiedingen. Dit gebeurt als de verwachtingen gedurende het proces correct worden vastgesteld. Als je echter veel afwijzingen krijgt, ontdek dan waarom.

Dit kan zeer nuttig zijn. Als je bijvoorbeeld hoort dat de functie geweldig is, maar het salaris te laag is, overweeg dan om het in de toekomst te verhogen. Of het salaris is goed, maar de voordelen zijn niet aantrekkelijk. Dit kan je helpen je beter voor te bereiden op het volgende interview.

Conclusie

Als je een Ruby on Rails-ontwikkelaar wilt inhuren, moet je een aantal dingen weten. Je moet de markt onderzoeken en verkennen. Kies welk type ontwikkelaar je nodig hebt en waar vandaan. Zodra je dat weet, stel je een budget op.

Wanneer het tijd is om in te huren, wees dan goed voorbereid. Ken de wetgeving, de voorwaarden en de behoeften van je bedrijf. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op dit interview. Zo kun je de beste voorwaarden bieden voor de beste kandidaten.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide