Hiring & Retention

Het Aannemen van een In-House Ruby On Rails Ontwikkelaar vs. Outsourcing

Begrijp het verschil tussen het aannemen van een in-house Ruby On Rails ontwikkelaar en outsourcing. Leer meer over de voor- en nadelen.

20 mei 2024.

6 minuten

a man

Het Aannemen van een In-House Ruby On Rails Ontwikkelaar vs. Outsourcing

Een laptop op de kantoortafel, naast een kleine cactusplant, met de code op het scherm.

Er zijn twee manieren als u een Ruby on Rails ontwikkelaar wilt aannemen, of eigenlijk elke andere ontwikkelaar. Er is een aanzienlijk verschil tussen deze twee, en vaak halen mensen ze door elkaar. En dat begrijpen we goed.

Vandaag leggen we uit hoe u een in-house Ruby on Rails ontwikkelaar kunt aannemen versus outsourcing. Maak u geen zorgen, het is heel eenvoudig te begrijpen. We leggen elke term uit en geven u een praktisch voorbeeld. We vergelijken de twee methoden en helpen u de beste keuze te maken.

Wat kost het om een Ruby On Rails ontwikkelaar aan te nemen?

De kosten kunnen variëren van 1 tot 55 euro per uur, afhankelijk van:

 • De ervaring van uw RoR-ontwikkelaar
 • De locatie van uw RoR-ontwikkelaar
 • Het engagement model dat u kiest

Combineer deze drie factoren, en u krijgt het gemiddelde salaris van uw ontwikkelaar. Dit komt omdat ervaren ontwikkelaars duurder zijn, terwijl junior ontwikkelaars goedkoper zijn.

RoR-ontwikkelaars uit Zuid-Azië kosten veel minder, terwijl die uit de VS, Canada en Australië veel duurder zijn. Dit komt door de economische standaarden die verschillen per land.

Engagement modellen zijn ook een grote factor. Er zijn drie hoofdmodellen:

 • Tijd- en materiaalmodel
 • Vasteprijsmodel
 • Model van het toegewijde ontwikkelteam

Elk heeft zijn voor- en nadelen en specifieke prijzen. Voor de exacte prijzen volgens deze factoren, leest u onze blog over wat het kost om een Ruby On Rails ontwikkelaar aan te nemen.

Het aannemen van een In-House Ruby On Rails Ontwikkelaar vs. Outsourcing

Zodra u besloten heeft een Ruby on Rails ontwikkelaar aan te nemen, is het belangrijk om te weten hoe. U heeft twee opties: ofwel in-house aannemen of kiezen voor outsourcing. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen deze twee methoden, maar ook hun voor- en nadelen.

Wat is In-House Aannemen?

Een vrouw werkt vanuit huis en schrijft codes op haar computer.

In-house aannemen wordt ook wel interne rekrutering genoemd. Dat betekent dat uw bedrijf het hele proces zelf beheert. Het bedrijf kiest ervoor om een positie binnen het bedrijf te adverteren. U bent verantwoordelijk voor:

 • Adverteren
 • Kandidaten zoeken
 • Sollicitatiegesprekken voeren
 • Tests uitvoeren
 • Nieuwe medewerkers aannemen

U kunt het volledige in-house team hebben. Dit team kan op afstand werken, vanuit het kantoor of hybride. De in-house medewerkers gebruiken de middelen van het bedrijf om taken uit te voeren of werkdoelen te bereiken.

Voordelen van In-House Aannemen

Directe controle

Bij in-house aannemen heeft u meer controle over het hele proces. U kunt de voortgang van het project op elk moment volgen. Wijzigingen zijn midden in het ontwikkelingsproces mogelijk. U kunt zelfs het project annuleren als u denkt dat het niet goed genoeg is. Zo zorgt u ervoor dat uw geld en tijd zinvol worden besteed.

Kwaliteitscontrole is eenvoudiger

Kwaliteitscontrole kan op elk moment worden uitgevoerd. Dit helpt u controleren of het project op schema en binnen budget blijft. Bij een in-house project kunt u elke fase van het project monitoren. Zo kunt u ervoor zorgen dat de kwaliteitsnormen altijd worden gehaald.

Betere communicatie

Goede communicatie tussen het projectteam en het management is gegarandeerd. Constante communicatie verbetert het begrip voor het werk. Dit kan helpen om vertragingen in het project te voorkomen. Het zorgt er ook voor dat iedereen tevreden is. Heldere en open communicatie bevordert de samenwerking en verbetert het project.

Beschikbaarheid op locatie

Een ontwikkelteam op locatie kan voordelig zijn. U kunt rechtstreeks met hen praten en wijzigingen aanbrengen wanneer u dat wilt. Als een derde partij verantwoordelijk is, ziet u de voortgang slechts af en toe. De aanwezigheid van het team op locatie kan initiatief en creativiteit stimuleren.

Nadelen van In-House Aannemen

Dure Keuze

In-house aannemen is praktisch, maar aanzienlijk duurder. U moet nieuwe werknemers aannemen. Bovendien moet u de salarissen van de bestaande werknemers verhogen. Ook moet u speciale apparatuur voor de nieuwe medewerkers voorzien. Dit kost allemaal meer geld.

Het gebruik van interne arbeidskrachten en diensten betekent een verhoging van het budget. Dit kan uiteindelijk te hoog worden.

Gespecialiseerde Training Voorzien

Voor speciale projecten heeft u speciale medewerkers nodig. Deze ontwikkelaars zijn waardevol voor uw bedrijf, maar moeilijk te vinden. De behoefte aan training kan leiden tot projectvertragingen en hogere kosten.

Deze ontwikkelaars zijn normaal gesproken duurder. Maar zelfs zij hebben speciale trainingen nodig die ook veel kosten. U kunt dit probleem vermijden door te kiezen voor outsourcing, aangezien externe teams al over de benodigde training beschikken.

Vertragingen Kunnen Voorkomen

Een nadeel van in-house aannemen zijn projectvertragingen. Deze vertragingen zijn kostbaar en kunnen klanten van het project irriteren en ook tot slechte feedback leiden. Ook het aannemen van extra personeel om aan de projectverwachtingen te voldoen, kan leiden tot vertragingen. Dit komt omdat het werven van kandidaten en hun training tijd kost en erg duur is.

Plotselinge Veranderingen

Uw medewerkers kunnen op elk moment ontslag nemen, zelfs als ze onder contract staan. Ze kunnen nog een maand werken en dan vertrekken. Bovendien kunnen ze vaak afwezig zijn om persoonlijke redenen.

Maar wat als u een project van een jaar heeft? U moet voor alles een vervanger hebben. Anders moet u een nieuwe rekruteren, wat ook tijd kost. Deze veranderingen kunnen het projecttijdschema in gevaar brengen.

Wat is Outsourcing?

Een afbeelding van een laptop, een computermuis, een smartphone en een smartwatch van bovenaf.

Outsourcing betekent dat een bedrijf een derde partij inschakelt. Deze derde partij zal een project of een taak voor uw bedrijf voltooien. Uw bedrijf zal alleen contact onderhouden met uw outsourcingteam. U hoeft geen advertenties te plaatsen of naar kandidaten te zoeken. U hoeft niet aan te nemen of te rekruteren.

Hier is een voorbeeld van outsourcing:

 • Adverteren
 • Schoonmaken van kantoren en magazijnen
 • Het maken van websites
 • Boekhouding
 • Onderhoud
 • Rekrutering

Een outsourcingteam bestaat uit professionals. Daarom is het een uitstekende optie om hen uw project toe te vertrouwen. Tegelijkertijd kunt u zich concentreren op belangrijkere taken. Het beste is dat zij het gehele proces overnemen, van begin tot eind.

Een voorbeeld hiervan is Teamcubate. Zij zullen uw project outsourcen aan aangewezen professionals. Bovendien profiteert u van de laagste marktprijzen. Wij vinden voor u de beste RoR-ontwikkelaar voor uw project. U hoeft ons alleen uw project en de behoeften van uw bedrijf te vertellen. Binnen enkele dagen heeft u uw perfecte partner.

Voordelen van Outsourcing

Goedkopere Optie

Outsourcing kan u veel geld besparen. U kunt klantenservices naar andere landen outsourcen. Dit kan zeer kosteneffectief zijn. Outsourcingbedrijven helpen u geld te besparen op werving, training en andere middelen die u anders zelf zou moeten financieren.

Verhoogde Efficiëntie

Het inschakelen van een derde bedrijf kan de efficiëntie verbeteren. Dit komt omdat u een bedrijf kunt kiezen dat al over professionals beschikt. Deze professionals zijn al getraind. Op deze manier zullen er geen vertragingen zijn.

Meer Flexibiliteit

Het opbouwen van een intern team duurt lang. Een outsourcingteam inschakelen kan binnen 3 tot 4 dagen gebeuren. Dit komt omdat outsourcingbedrijven al over de professionele ontwikkelaars beschikken die u nodig heeft. Bovendien kunt u flexibel met hen omgaan. Neem contact met hen op wanneer u wilt, ze zijn altijd beschikbaar.

Minder Verantwoordelijkheden

Projectontwikkeling vereist:

 • Uitrusting
 • Tijd
 • Nieuwe technologie

Bij outsourcing zijn deze verantwoordelijkheden niet van u, maar van het outsourcingbedrijf. U hoeft zich geen zorgen te maken over de infrastructuur en het personeel. U zult minder stress hebben en kunt zich concentreren op andere belangrijke zaken.

Snellere Projectafhandeling

Het aannemen van personeel in-house kost veel tijd. Ondertussen kan er een ander, belangrijker project opduiken. Uw medewerkers moeten dan overschakelen naar deze taken en het oorspronkelijke project achterlaten. Dit kan niet gebeuren bij een outsourcingbedrijf. Veel outsourcingbedrijven voor ontwikkeling kunnen meerdere projecten tegelijkertijd afhandelen. Zodra u een contract met hen sluit, stelt u de deadline vast. Hierdoor leveren zij sneller resultaten.

Nadelen van Outsourcing

Minder Controle

Veel bedrijven hebben hun eigen regels en ethische richtlijnen. Bij in-house aanstelling kunt u ervoor zorgen dat medewerkers deze regels volgen. Bij outsourcing aan een andere organisatie ontbreekt deze mogelijkheid. Het kan daarom lastig zijn om te controleren of uw vereisten worden nageleefd.

Gebrek aan Communicatie

Met minder controle komt ook minder communicatie. Bij in-house aanstelling kunt u uw medewerkers op elk moment controleren. U kunt ook de voortgang van het project naar wens beheren. Met outsourcing geeft u de controle uit handen. Bedenk echter dat u deze aan professionals overlaat. U zult ook minder contact hebben. Veel van deze bedrijven stellen u echter in staat om contact op te nemen wanneer u maar wilt. Daarom is het gebrek aan communicatie minimaal.

Wat betekent In-House vs. Outsourcing?

In-house betekent een taak of project binnen het bedrijf uitvoeren dat het werk uitbesteedt. Dit betekent dat het oorspronkelijke bedrijf zijn tijd, personeel en middelen inzet om een taak te voltooien. U kiest dit in plaats van het inhuren van een derde partij.

Activiteiten intern uitvoeren geeft de organisatie meer controle. Het minimaliseert ook misverstanden. Maar interne diensten zijn duurder. Ze vereisen meer tijd en dragen grotere risico's. Toch geven sommige bedrijven de voorkeur aan deze methode omdat het beter past bij de bedrijfscultuur.

Outsourcing betekent dat een bedrijf een ander bedrijf inhuurt om een project of taak af te ronden. Dit bedrijf zal alles afhandelen. Op deze manier zal het opdrachtgevende bedrijf niet zijn eigen medewerkers en middelen gebruiken. Dit is de standaardmethode voor veel bedrijven, meestal voor klantenservices en bekende merken. Deze methode bespaart geld en is ook een goede keuze omdat uw medewerkers aan andere projecten kunnen werken.

Conclusie

Als u een Ruby on Rails-ontwikkelaar wilt aanstellen, moet u uw budget vaststellen. Maar u moet ook het verschil tussen het aanstellen van een in-house Ruby on Rails-ontwikkelaar en outsourcing kennen. Laat ons het u gemakkelijk maken. Outsourcing is de betere optie.

Het is kosteneffectiever, sneller en eenvoudiger. U hoeft niet zelf te zoeken en aan te stellen. U hoeft niet te betalen voor speciale apparatuur of technologieën. Het hele proces ligt in de handen van professionals.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide