Hiring & Retention

Hoeveel kost het om een Ruby on Rails-ontwikkelaar in te huren?

Hoeveel kost het om een Ruby On Rails ontwikkelaar in te huren? Het antwoord hangt af van de ervaring, de locatie en het contractmodel.

17 mei 2024.

5 minuten

a man

Hoeveel kost het om een Ruby on Rails-ontwikkelaar in te huren?

Een vrouw zit op kantoor, drinkt koffie en werkt aan de computer naast haar collega.

Het inhuren van een Ruby on Rails-ontwikkelaar kan ongeveer €45 per uur kosten. Maar de prijs hangt af van veel factoren. Deze factoren zijn de ervaring en locatie van de ontwikkelaar, maar ook het inzetmodel.

We zullen alle factoren bespreken die de prijs van een Ruby on Rails-ontwikkelaar kunnen beïnvloeden. Ook leggen we uit wat RoR is en waarvoor het wordt gebruikt. Daarna bespreken we de verschillende aanstellingsmodellen en tenslotte het salaris.

Wat is Ruby on Rails?

Ruby on Rails, of RoR, is een open-source framework. Dit betekent dat iedereen het op internet kan gebruiken. En dat helemaal gratis. Het is ook een full-stack framework, wat betekent dat RoR-ontwikkelaars zowel de backend- als frontend-ontwikkeling op zich nemen. De nadruk ligt echter voornamelijk op de backend.

Dit framework is het meest geschikt voor het maken van e-commerce applicaties. Dit komt door zijn hoge flexibiliteit en dynamische functionaliteit. Het is veelzijdig en draagbaar. Je kunt het op elk apparaat gebruiken, zowel op iOS als Android.

Bovendien is dit framework erg in trek. Volgens de lijst van populairste webframeworks van Stack Overflow in 2023 behoort RoR tot de top 20. Een andere enquête van Stack Overflow toont aan dat Ruby de vijfde best betaalde baan is.

Waar wordt Ruby on Rails voor gebruikt?

Gebruik het voor het bouwen van webplatforms. Ontwikkel elke soort webapplicatie. Het is de perfecte keuze voor het ontwikkelen van verschillende taken voor web-apps. Ruby on Rails heeft een beknopte code, wat het herkennen en oplossen van fouten vergemakkelijkt.

Dit framework is geschreven in Ruby. En Ruby on Rails wordt ook Rails genoemd. Het is uitstekend geschikt voor commerciële webapplicaties. Maar Ruby on Rails is ook ideaal voor:

 • Webontwikkeling
 • Application Programming Interfaces (APIs)
 • Gegevensverwerking
 • Automatisering
 • Beursplatformen

Welke vaardigheden heeft een Ruby on Rails-ontwikkelaar nodig?

Een man leunt achter zijn bureau, voor zijn computer en laptopschermen vol met code.

Ruby on Rails-ontwikkelaars hebben specifieke vaardigheden nodig. Deze vaardigheden zijn verplicht als ze een baan in deze functie willen vinden. Hier zijn de belangrijkste vaardigheden die elke RoR-ontwikkelaar nodig heeft:

 • Uitgebreid begrip van webontwikkeling
 • Kennis van frontend-technologieën zoals JavaScript en HTML5
 • Inzicht in ontwerppatronen
 • Kennis van de beste beveiligingspraktijken voor apps
 • Expertise in tools voor versiebeheer van code zoals Mercurial en Git
 • Basiskennis van ORM, MVC, Mocking en RESTful
 • Vermogen om eisen te analyseren
 • Goede wiskundige vaardigheden
 • Goede probleemoplossende vaardigheden
 • Ervaring met AngularJS of BackboneJS

Inhouse Ruby-On-Rails-ontwikkelaar inhuren vs. Outsourcing

Nu weet je wat Ruby on Rails is en kun je inschatten of je een ontwikkelaar nodig hebt. Als dat het geval is, kun je beginnen met je zoektocht. Je hebt twee opties: een inhouse Ruby-On-Rails-ontwikkelaar inhuren of outsourcen.

De inhouse optie betekent dat je een ontwikkelaar in dienst neemt. Dit houdt het hele wervingsproces in. Het wordt ook wel interne rekrutering genoemd. Op deze manier heb je een vaste medewerker in je bedrijf. Je moet alle kosten en belastingen evenals het volledige salaris betalen.

Dit zoekproces kan vermoeiend zijn. Er zijn veel potentiële kandidaten om uit te kiezen en veel platforms om op te zoeken. Je kunt echter nooit zeker zijn of je de juiste medewerker hebt geselecteerd. Het kan gemakkelijk gebeuren dat je de kans mist om de beste mensen aan te nemen. Inhouse aanstellingen kunnen ook tijdrovend zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos, omdat er zoveel ontwikkelaars beschikbaar zijn.

Outsourcing is veel eenvoudiger en stressvrij. Je kunt de moeite van het hele wervingsproces vermijden. Sla de eindeloze zoektocht over. Sla het herhaaldelijk lezen en selecteren van cv's over. Sla de eindeloze sollicitatiegesprekken met kandidaten over. Sla het maandenlang wachten op de perfecte match over.

Bij outsourcing krijg je de meest ervaren en gekwalificeerde kandidaten. Deze optie is ook veel goedkoper. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Er zijn geen jaarlijkse salarissen of belastingen.

Teamcubate kan je hierbij helpen. Wij vinden de beste RoR-ontwikkelaar voor jou tegen een betaalbare prijs. Het beste is dat onze ontwikkelaars allemaal hoogprofessioneel zijn. Alles wat je hoeft te doen, is ons jouw

 • persoonlijke behoeften,
 • projectbehoeften en
 • bedrijfsbehoeften

te vertellen. Zodra we dit hebben bepaald, gaan we op zoek naar jouw perfecte match. Binnen enkele dagen kun je beginnen met de uitvoering en ontwikkeling van het project.

Hoeveel kost het om een Ruby-On-Rails-ontwikkelaar in te huren?

Een afbeelding van een computerscherm in het kantoor met codes op het scherm.

Het antwoord kan variëren, afhankelijk van enkele factoren. Laten we elk van deze factoren bekijken.

De ervaring van de ontwikkelaar

De belangrijkste factor bij het bepalen van het salaris van je ontwikkelaar is diens ervaring. Dit omvat zowel de werkervaring als de vaardigheden. Ze worden meestal onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: junior ontwikkelaars en senior ontwikkelaars. Er zijn echter ook middelmatige ontwikkelaars.

Hier is een tabel met het gemiddelde jaarsalaris van een RoR-ontwikkelaar. De salarissen zijn gebaseerd op de ervaring van de ontwikkelaar. De schattingen zijn afkomstig van bedrijven zoals Glassdoor. De cijfers zijn bij benadering en kunnen variëren.

Ervaringsniveau

Junior ontwikkelaars

Medior ontwikkelaars

Senior ontwikkelaars

ZipRecruiter

€89.750

€108.500

€118.100

Glassdoor

€79.150

€92.050

€105.000

Talent.com

€96.650

€117.375

€152.000

Volgens Glassdoor bedraagt het jaarsalaris van een junior RoR-ontwikkelaar ongeveer €79.000. Voor middelmatige ontwikkelaars ligt het rond de €92.000. Bij professionele ontwikkelaars met meer dan 5 jaar ervaring ligt het jaarsalaris rond de €102.000.

Volgens ZipRecruiter bedraagt het jaarsalaris voor junior ontwikkelaars €89.500. Middelmatige ontwikkelaars kunnen ongeveer €126.500 verdienen. De topverdieners onder de RoR-ontwikkelaars kunnen tot €147.000 verdienen.

En volgens Talent.com ligt het jaarsalaris voor junior ontwikkelaars rond de €96.500. Voor middelmatige ontwikkelaars ligt het rond de €117.350, terwijl professionals tot €152.000 kunnen verdienen.

De Locatie van de Ontwikkelaar

De locatie is een andere factor die de kosten voor het inhuren van Ruby-on-Rails-ontwikkelaars kan beïnvloeden. Dit komt door de kosten van levensonderhoud en de vraag naar ontwikkelaars, evenals de marktomstandigheden. In gebieden met hoge kosten van levensonderhoud zijn de salarissen hoger.

Maar in gebieden met een lage vraag kunnen de salarissen lager zijn, net als in landen met lagere kosten van levensonderhoud. De lokale arbeidsmarkt en economische omstandigheden beïnvloeden het salaris.

De volgende tabel toont het jaarsalaris voor RoR-ontwikkelaars op basis van hun locatie.

Locatie

Salaris

Canada

Ongeveer €94.500

VS

Ongeveer €92.700

Zuid-Amerika

Ongeveer €9.900

Afrika

Ongeveer €19.440

Azië (India)

Ongeveer €2.200

Australië

Ongeveer €108.000

Europa

Ongeveer €52.110

Je kunt grote verschillen in salarissen zien. Dit komt doordat verschillende continenten verschillende normen hebben, evenals de landen. Overeenkomsten in salarissen zijn te zien in Canada en de VS, wat logisch is. Australië is ook vergelijkbaar, maar iets beter.

Het goedkoopste continent is Azië, en dus het land India. Daar zijn de salarissen lager in vergelijking met Australische landen. In Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië en Afrikaanse landen zijn de salarissen vergelijkbaar, maar in Afrika zijn ze beter.

Ruby-on-Rails-ontwikkelaars inhuren als remote medewerkers. Op deze manier kun je ontwikkelaars van overal inhuren. Je kunt professionele ontwikkelaars in India vinden voor veel minder geld. En ze leveren hetzelfde werk als in de VS. Dit is een geweldige, kostenefficiënte keuze voor bedrijven.

Het Engagementmodel

Tot slot is er het engagementmodel. Dit beïnvloedt ook de prijs van je ontwikkelaar. Zodra je alles over je project weet, moet je je budgetplan voor de Ruby-on-Rails-ontwikkelaar opstellen.

Er zijn drie soorten engagementmodellen. Laten we deze bekijken.

Tijd- en Materiaalmodel

Dit model is erg populair bij bedrijven die langdurige hulp nodig hebben. Ze hebben ook vooraf gedefinieerde zakelijke vereisten. Het biedt veel flexibiliteit. Het hele ontwikkelingsproces wordt in fasen verdeeld. Zo kun je de voortgang volgen en aanpassen. Het beste aan dit model is dat het onderhandelingen mogelijk maakt. Dit houdt prijsbesprekingen in. Het omvat ook de inhuur van middelen, materialen, enz.

Vaste Prijs-Model

Het vaste prijs-engagementmodel is het tegenovergestelde. Het heeft vastgestelde standaarden, taken en prijzen. Ontwikkelaars moeten taken binnen een bepaalde termijn voltooien. In dit model kun je de projectvereisten niet wijzigen. Je kunt ook niet onderhandelen. Je kunt niets veranderen of toevoegen.

Model van het Toegewijde Ontwikkelteam

Dit model is het populairst bij remote app-ontwikkelaars. Daarom wordt het door veel startups gebruikt. Dit komt omdat het zeer transparant is en een snelle marktintroductie mogelijk maakt. Een dergelijk model combineert de twee bovengenoemde modellen: tijd en materiaal en vaste prijs. Daarom is dit model het duurste.

Conclusie

Ruby on Rails mag dan een oud framework zijn, maar veel bedrijven gebruiken het nog steeds. Dit komt omdat het zeer geschikt is voor het ontwikkelen van webapplicaties. Het is ook uitstekend voor commerciële webapplicaties. Daarom is de vraag naar dergelijke ontwikkelaars nog steeds hoog.

Maar hoeveel kost het om een Ruby-on-Rails-ontwikkelaar in te huren? Er is geen eenduidig antwoord. Het hangt af van de ervaring van de ontwikkelaar, de locatie en het engagementmodel. Terwijl sommigen je €1,10 per uur kunnen kosten, kunnen anderen €55 vragen.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide