Software engineering

Ontdek Salesforce-ontwikkeling: De ultieme gids voor beginners

Heb je hulp nodig met je bedrijf?

Neem contact op met een van onze zakelijke groei-experts. Het is volledig gratis en heeft veel mensen zoals jij geholpen om uit te vinden hoe je je bedrijf effectiever kunt uitbreiden zonder kostbare fouten te maken.

Boek hier een tijd die voor jou werkt

Wil je een Salesforce-ontwikkelaar worden? Onze gids met Salesforce-ontwikkelaarstutorials voor beginners wijst u de weg naar succes met Teamcubate!

17 juni 2024.

6 minuten

a man

Salesforce-ontwikkelaar tutorials voor beginners: Uw ultieme gids

Een man schrijft een code op een laptop.

Salesforce is de sleutel om een schat aan mogelijkheden in de hedendaagse zakenwereld te ontsluiten. Maar voor nieuwkomers kan het begin ontmoedigend zijn. Daarom heeft u een uitgebreide en gemakkelijk te begrijpen gids nodig. Zoek niet verder; wij hebben alles wat u nodig heeft met onze Salesforce-ontwikkelaar tutorials voor beginners.

Deze gids is niet zomaar een tutorial; het is uw weg om een Salesforce-expert te worden. We bieden u inzichten die zelfs hogescholen niet bieden. Nog belangrijker: zodra u klaar bent om als professional in de Salesforce-wereld te duiken, kan Teamcubate u helpen de meest lonende mogelijkheden te vinden.

Inhoudsopgave

 1. Wat is een Salesforce-ontwikkelaar?
 2. Inrichting van uw ontwikkelomgeving
 3. Het schrijven van uw eerste Salesforce-code
 4. Veelvoorkomende fouten die vermeden moeten worden
 5. Hoe u zich voorbereidt op een Salesforce-ontwikkelaar sollicitatiegesprek
 6. Functieomschrijving en verantwoordelijkheden van een Salesforce-ontwikkelaar
 7. Salesforce-ontwikkelaar FAQs
 8. Slotgedachten

Wat is een Salesforce-ontwikkelaar?

Voordat u begint met de tutorials, is het belangrijk om de rol van een Salesforce-ontwikkelaar te begrijpen. Een Salesforce-ontwikkelaar is een architect van het Salesforce-platform die het aanpast aan de specifieke behoeften van een bedrijf. U richt zich op het ontwikkelen van applicaties en functies binnen het Salesforce-ecosysteem om het zakelijk succes te bevorderen.

De vaardigheden die u nodig heeft

Om een bekwame Salesforce-ontwikkelaar te worden, heeft u een reeks technische vaardigheden en persoonlijke eigenschappen nodig. Naast een goed begrip van de Salesforce-specifieke talen zoals Apex en Visualforce, moet u ook talent hebben voor probleemoplossing en analytisch denken. Benieuwd wat u nog meer moet weten? Bekijk ons speciale artikel over de vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar.

Basisterminologie

Het begrijpen van de Salesforce-taal is de eerste stap om deze te beheersen. Er zijn specifieke termen waarmee u vertrouwd moet raken:

 • Object: De database tabellen in het Salesforce-platform.
 • Velden: Deze komen overeen met de kolommen in een databasetabel.
 • Record: Een enkele set van velden.
 • Apex: De programmeertaal van Salesforce.

En nog veel meer. Zodra u vertrouwd bent met de terminologie, kunt u gemakkelijker door verschillende tutorials en documentatie navigeren.

Inrichting van uw ontwikkelomgeving

Voordat u uw eerste regel code schrijft, moet u uw ontwikkelomgeving correct instellen. Zo gaat u te werk:

 • Registreer u voor de Developer Edition: Salesforce biedt een gratis Developer Edition aan met een volledige set functies.
 • Installeer Salesforce-extensies voor Visual Studio Code: Een moderne IDE is essentieel voor Salesforce-ontwikkeling, en Visual Studio Code is een van de beste opties.

Het schrijven van uw eerste Salesforce-code

Regels code.

Programmeren in Salesforce omvat voornamelijk het gebruik van Apex en Visualforce. Terwijl Apex de server-side taal is, wordt Visualforce gebruikt aan de client-side. U moet bedreven zijn in beide talen om een volledige Salesforce-ontwikkelaar te worden.

Apex Class: Begin met het schrijven van een eenvoudige Apex Class.


public class HelloWorld {
  public static void printMessage() {
    System.debug('Hello, World!');
  }
}
 

Visualforce Page: Maak vervolgens een Visualforce-pagina die je Apex Class gebruikt.


<apex:page controller="HelloWorld">
  <!-- Content -->
</apex:page>
 

Veelvoorkomende fouten die vermeden moeten worden

Bij het leren zult u ongetwijfeld een paar fouten maken. Enkele veelvoorkomende fouten kunnen echter gemakkelijk worden vermeden, zoals het niet schrijven van testklassen of het negeren van de Governor Limits. Als u zich bewust bent van deze valkuilen, kunt u veel tijd en frustratie besparen.

Hoe u zich voorbereidt op een Salesforce-ontwikkelaar sollicitatiegesprek

Nadat u uw tutorialreis hebt voltooid, is de volgende stap het voorbereiden op sollicitatiegesprekken. Dit omvat het begrijpen van veelvoorkomende interviewvragen en het beheersen van best practices in Salesforce-ontwikkeling.

Carrièrepad

Na uw eerste stappen in Salesforce-ontwikkeling, moet u nadenken over uw carrièrepad. Met de juiste vaardigheden en de juiste mogelijkheden – die Teamcubate u kan bieden – kunt u de carrièreladder beklimmen en zelfs Salesforce-architect worden.

Inzicht in Salesforce-projectmanagement

Als u dieper in Salesforce-ontwikkeling duikt, zult u snel merken dat projectmanagement een essentiële rol speelt. U zult vaak deel uitmaken van een team dat aan verschillende aspecten van een Salesforce-implementatieproject werkt. Daarom is het cruciaal om Salesforce-projectmanagement te begrijpen, zodat u uw werk naadloos kunt integreren met dat van uw teamleden.

Functieomschrijving en verantwoordelijkheden van een Salesforce-ontwikkelaar

Een team van ontwikkelaars werkt samen.

Voordat u de sprong naar uw eerste baan waagt, is het nuttig om te weten wat een functieomschrijving voor een Salesforce-ontwikkelaar vaak inhoudt. Dit helpt u om uw verwachtingen goed te stellen en u goed voor te bereiden. Over het algemeen wordt van u verwacht dat u:

 • Salesforce-configuraties aanpast
 • Apex-code en Visualforce-pagina's schrijft
 • Samenwerkt met andere teamleden

Inwerkproces voor Salesforce-ontwikkelaars

Het beginnen aan een nieuwe rol is altijd een mix van opwinding en zenuwen. Een soepel inwerkproces kan echter de overgang vergemakkelijken. Ook hier schittert Teamcubate; wij zorgen ervoor dat uw onboarding zo naadloos mogelijk verloopt en dat u wordt voorbereid op een succesvolle carrière.

Salaris van een Salesforce-ontwikkelaar

Nu over de olifant in de kamer: geld. Het salaris van een Salesforce-ontwikkelaar varieert afhankelijk van uw vaardigheden, ervaring en de regio waarin u werkt. Maar ik verklap u een geheim—het is de moeite waard als u goed bent in uw werk.

Hoe u zich in Salesforce ontwikkelt: Meer bronnen

Zodra u de basis onder de knie hebt, moet u zich bezighouden met geavanceerdere onderwerpen. Dit omvat het bestuderen van best practices, het vertrouwd raken met geavanceerde Apex-technieken en het beheersen van de Salesforce-API's. Lees onze gids over hoe u zich in Salesforce ontwikkelt voor een gedetailleerder inzicht.

Salesforce-ontwikkelaar FAQs

Een man met een koptelefoon kijkt naar een laptop.

We begrijpen het; je hebt veel vragen. Geen zorgen, we hebben de meest voorkomende vragen over Salesforce-ontwikkeling in onze FAQ-sectie beantwoord. Van "Hoe lang duurt het om bekwaam te worden in Salesforce?" tot "Welke groeimogelijkheden zijn er?", we hebben alles gedekt.

Outsourcing als optie

Wil je niet de traditionele weg bewandelen? Geen probleem. Er is ook de steeds populairdere optie om Salesforce-ontwikkelaars te outsourcen. Of je nu als freelancer wilt werken of freelancers wilt inhuren, deze optie biedt veel flexibiliteit.

Waarom kiezen voor Teamcubate?

Je hebt al een lange weg afgelegd in je Salesforce-reis en de volgende stap is om deze nieuw verworven kennis om te zetten in een succesvolle carrière. Hier komt Teamcubate in beeld. We bieden niet alleen de beste kansen onder bedrijfsvriendelijke voorwaarden, maar ook flexibiliteit in de werving om je carrièrepad aan te passen aan jouw specifieke behoeften en doelen.

Afsluitende gedachten

Een persoon die een laptop gebruikt.

Salesforce-ontwikkelaar tutorials voor beginners zijn een springplank naar een bevredigende en lucratieve carrière. We hebben je door de basisbegrippen, het inrichten van je ontwikkelomgeving en zelfs de voorbereiding op je eerste Salesforce-ontwikkelaar interview geleid. Met deze kennis ben je klaar om grote stappen te maken in het Salesforce-ecosysteem. En onthoud, Teamcubate staat altijd aan je zijde om je bij elke stap te begeleiden.

Voor degenen die hun Salesforce-reis nu willen beginnen, is de volgende logische stap om onze formulierpagina te bezoeken. Of je nu op zoek bent naar mogelijkheden of wilt inhuren, wij hebben de oplossingen om aan je behoeften te voldoen.

Klaar om dieper te duiken? Ontdek onze andere artikelen om je begrip en vaardigheden in Salesforce-ontwikkeling verder te verbeteren:

We hopen dat deze uitgebreide gids je belangrijkste bron wordt op weg naar het worden van een Salesforce-ontwikkelaar. Handel vandaag nog en ontketen je volledige potentieel met Teamcubate!

Waar wacht je nog op? Start je Salesforce-reis vandaag nog met Teamcubate!

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide