Software engineering

Hoe je ontwikkelt in Salesforce: Uw uitgebreide gids voor succes

Heb je hulp nodig met je bedrijf?

Neem contact op met een van onze zakelijke groei-experts. Het is volledig gratis en heeft veel mensen zoals jij geholpen om uit te vinden hoe je je bedrijf effectiever kunt uitbreiden zonder kostbare fouten te maken.

Boek hier een tijd die voor jou werkt

Wilt u Salesforce-ontwikkeling onder de knie krijgen? In onze gids vindt u alles wat u moet weten om effectief te ontwikkelen in Salesforce.

17 juni 2024.

6 minuten

a man

Hoe je ontwikkelt in Salesforce

Een vrouw wijst naar regels code op een laptopscherm.

Salesforce is meer dan alleen een CRM; het is een robuust platform dat talloze ontwikkelmogelijkheden biedt. Als je je wilt verdiepen in Salesforce-ontwikkeling, kun je je overweldigd voelen door de vele functies, talen en tools. Maar geen zorgen, we hebben alles voor je geregeld. Deze uitgebreide gids zal de nuances van Salesforce-ontwikkeling demystificeren en het je gemakkelijk maken. We zullen de beste methoden, vereiste vaardigheden en de fijne kneepjes die je ontwikkelingsreis soepeler kunnen maken, uitgebreid behandelen.

En als je een ondernemer bent die overweegt een Salesforce-ontwikkelaar in te huren om al deze complexiteiten aan te pakken, lees je hier hoe Teamcubate je kan helpen.

Inhoudsopgave

 1. Begrip van Salesforce-ontwikkeling
 2. Talen en tools
 3. Veelvoorkomende uitdagingen in Salesforce-ontwikkeling
 4. De beste methoden
 5. Vaardigheden die je nodig hebt voor Salesforce-ontwikkeling
 6. Eerste stappen: Tutorials en bronnen
 7. Veelgestelde vragen (FAQ's) over Salesforce-ontwikkeling
 8. Klaar om in te huren of ingehuurd te worden? Teamcubate is je ultieme aanspreekpunt

Begrip van Salesforce-ontwikkeling

Voordat we in de technische details duiken, is het belangrijk om te begrijpen wat Salesforce-ontwikkeling eigenlijk betekent. Simpel gezegd is Salesforce-ontwikkeling het proces van het aanpassen en uitbreiden van het Salesforce-platform, hetzij door het creëren van zelfstandige applicaties, hetzij door het uitbreiden van de functionaliteiten ervan met behulp van code.

Als je niet zeker weet wat een Salesforce-ontwikkelaar doet of welke rollen en verantwoordelijkheden hij doorgaans op zich neemt, kan ons gedetailleerde artikel over wat een Salesforce-ontwikkelaar doet je een diepgaand inzicht in het onderwerp bieden.

Waarom Salesforce-ontwikkeling belangrijk is

Salesforce-ontwikkeling gaat niet alleen over het schrijven van code; het is een strategische aanpak voor het oplossen van zakelijke problemen. Bedrijven erkennen steeds meer de waarde van op maat gemaakte Salesforce-oplossingen om aan specifieke behoeften te voldoen die niet door de standaardfuncties van Salesforce worden gedekt.

Als je overweegt Salesforce voor je bedrijf te gebruiken en de kosten wilt afwegen, lees dan ons artikel over de kosten van het inhuren van een Salesforce-ontwikkelaar.

Talen en tools

Een telefoon op een bureau met drie schermen.

Salesforce-ontwikkelaars gebruiken doorgaans verschillende talen en tools voor aanpassingen en ontwikkeling. Hieronder staan enkele van de belangrijkste talen en tools die je moet kennen:

 • Apex: De propriëtaire programmeertaal van Salesforce, vergelijkbaar met Java en C#. Apex stelt ontwikkelaars in staat om stroom- en transactiecontrole-instructies uit te voeren.
 • Visualforce: Een opmaaktaal voor het maken van gebruikersinterfaces in Salesforce, die samenwerken met Apex-controllers.
 • Lightning Component: Een UI-framework voor het ontwikkelen van webapplicaties voor mobiele en desktopapparaten, zonder dat JavaScript nodig is.

Wil je deze tools onder de knie krijgen? Bekijk dan onze tutorials voor beginnende Salesforce-ontwikkelaars.

De beste methoden voor het gebruik van talen en tools

 • Modulariteit van de code: Het opsplitsen van de code in kleine, herbruikbare componenten maakt het gemakkelijker om te beheren en te debuggen.
 • Gegevensbeveiliging: Houd je altijd aan de ingebouwde beveiligingsmaatregelen van Salesforce zoals object- en veldniveau-beveiliging.

Als je begint met Salesforce-ontwikkeling, hebben we een uitgebreide gids over hoe je een Salesforce-ontwikkelaar wordt.

Veelvoorkomende uitdagingen in Salesforce-ontwikkeling

Zelfs met een overvloed aan tools en de beste methoden is Salesforce-ontwikkeling niet zonder uitdagingen. Of je nu een ervaren ontwikkelaar bent of een beginner, het kennen van deze veelvoorkomende valkuilen kan je waardevolle tijd en moeite besparen:

 • Governor Limits: Salesforce legt verschillende beperkingen op voor de uitvoering van code om de prestaties te optimaliseren. Het is essentieel om deze limieten te begrijpen en binnen hun grenzen te werken.
 • Debugging: In tegenstelling tot sommige andere ontwikkelomgevingen kan debugging in Salesforce moeizaam en tijdrovend zijn.
 • Versiebeheer: Vanwege de cloudgebaseerde architectuur biedt Salesforce geen geïntegreerd versiebeheersysteem, wat het moeilijk maakt om wijzigingen te beheren, vooral bij grote projecten.

Heb je uitdagingen bij het voorbereiden op sollicitatiegesprekken als Salesforce-ontwikkelaar? Neem dan even de tijd om ons artikel over het voorbereiden op een Salesforce-ontwikkelaar-interview te lezen.

Hoe je deze uitdagingen overwint

 • Planning: Begrijp de Governor Limits en plan je code dienovereenkomstig. Overwin de debuggingproblemen door geavanceerde debuggingtools te gebruiken.
 • Versiebeheersystemen: Gebruik externe tools zoals Git om je code effectief te beheren.
 • Regelmatige updates: Houd de regelmatige updates van Salesforce in de gaten, omdat ze soms de regels veranderen en je bestaande code kunnen beïnvloeden.

Vind je deze uitdagingen overweldigend en overweeg je outsourcing? Je bent niet de enige. Hier lees je waarom outsourcing van Salesforce-ontwikkeling voordelig kan zijn voor je bedrijf.

De beste methoden

Een vrouw schrijft regels code.

Een goede ontwikkelaar zijn betekent niet alleen weten hoe je moet programmeren; het gaat erom de beste methoden te volgen die je geweldig kunnen maken. Deze praktijken verbeteren niet alleen de codekwaliteit, maar maken ook onderhoud en debugging gemakkelijker.

 • Volg een naamgevingsconventie: Consistentie in het benoemen van variabelen, methoden en klassen maakt de code leesbaarder.
 • Codecommentaar en documentatie: Uitgebreide documentatie en inline opmerkingen maken het anderen gemakkelijker om je code te begrijpen.
 • Optimaliseer queries: Vermijd SOQL-queries binnen lussen om de Governor Limits niet te overschrijden.

Verward over wat die Governor Limits zijn? Lees ons artikel over de Salesforce-ontwikkelaar-FAQ's voor meer duidelijkheid.

Vaardigheden die je nodig hebt voor Salesforce-ontwikkeling

Salesforce-ontwikkeling betekent niet alleen het beheersen van talen zoals Apex of Lightning. Goed afgeronde vaardigheden kunnen veel bijdragen aan het worden van een topklasse Salesforce-ontwikkelaar:

 • Gegevensmodellering: Het begrijpen van de relaties tussen verschillende Salesforce-objecten is cruciaal voor het beheren van de database.
 • Integratievaardigheden: Weten hoe je Salesforce met andere systemen kunt integreren via API's of tools van derden.
 • Testvaardigheden: Sterke vaardigheden in unit testing zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je code foutloos is.

Vraag je je af welke vaardigheden je idealiter zou moeten bezitten of verbeteren? Lees dan ons gedetailleerde artikel over de vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar.

Carrièrepad voor Salesforce-ontwikkelaars

Salesforce-ontwikkeling biedt een veelbelovend carrièrepad. Van junior ontwikkelaars tot technische architecten biedt de carrièreladder verschillende rollen en specialisaties. Benieuwd naar meer informatie? Hier is een uitgebreide blik op het carrièrepad van een Salesforce-ontwikkelaar.

Eerste stappen: Tutorials en bronnen

Een man en een vrouw kijken naar regels code op een monitor.

Als je nieuw bent in Salesforce-ontwikkeling, zijn er tal van tutorials en bronnen beschikbaar om je op weg te helpen. Van Salesforce's eigen leerplatform Trailhead tot communityforums en YouTube-kanalen, er zijn talloze manieren om te leren.

Voor beginners raden we aan om te beginnen met onze Salesforce-ontwikkelaar-tutorials voor beginners. Het behandelt alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, van het instellen van je omgeving tot het schrijven van je eerste regel Apex-code.

Populaire Salesforce-communities en forums

 • Salesforce Stack Exchange: Een speciaal platform waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van de community.
 • Trailblazer Community: De officiële Salesforce-community, gevuld met handleidingen, webinars en een behulpzame gebruikersgroep die hun kennis graag deelt.

Boeken en cursussen

 • "Advanced Apex Programming" door Dan Appleman: Dit boek is een must voor iedereen die serieus is over Salesforce-ontwikkeling.
 • "Salesforce Lightning Components Development" (Udemy-cursus): Deze cursus biedt een praktische benadering om Lightning-componenten te beheersen.

Voor degenen die zich voorbereiden op rollen als Salesforce-ontwikkelaar, hebben we ook een lijst samengesteld met typische vragen voor Salesforce-ontwikkelaar-sollicitatiegesprekken, die nuttig kunnen zijn voor je voorbereiding op je sollicitatiegesprek.

Hoe Teamcubate kan helpen

Hoewel Salesforce-ontwikkeling enorm lonend kan zijn, is het ook complex en voortdurend in beweging. Als je een bedrijfseigenaar of besluitvormer bent, kan het idee om een Salesforce-ontwikkelingsteam vanaf nul op te bouwen ontmoedigend lijken. Hier komt Teamcubate in beeld.

Wij zijn gespecialiseerd in het rekruteren van uitzonderlijke Salesforce-ontwikkelingstalent dat past bij je bedrijfsdoelen – en dat tegen bedrijfsvriendelijke prijzen. Onze focus ligt op het bieden van ongeëvenaarde flexibiliteit bij het rekruteren, zodat je je team kunt opbouwen zoals jij dat wilt. Geloof niet alleen ons woord, zie zelf hoe we bedrijven zoals dat van jou hebben geholpen om een Salesforce-ontwikkelaar in te huren.

Veelgestelde vragen (FAQ's) over Salesforce-ontwikkeling

Een man met een koptelefoon leunt tegen een bureau en kijkt naar zijn laptop.

Als je tot hier hebt gelezen, heb je waarschijnlijk veel vragen in je hoofd. Dat verwachtten we en daarom hebben we enkele veelgestelde vragen (FAQ's) samengesteld om je snel en duidelijk antwoord te geven.

Welke talen moet ik kennen voor Salesforce-ontwikkeling?

De belangrijkste talen zijn Apex voor de backend-programmering en Lightning voor frontend-taken. HTML, CSS en JavaScript worden ook vaak gebruikt om aantrekkelijke gebruikersinterfaces te maken. Om dieper in de technische vaardigheden te duiken, kun je ons artikel over de vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar lezen.

Hoeveel verdient een Salesforce-ontwikkelaar?

De salarissen kunnen sterk variëren, afhankelijk van ervaring, locatie en de grootte van het bedrijf. Het is echter meestal een goedbetaalde baan vanwege de gespecialiseerde vaardigheden. Voor specifieke cijfers kun je onze gids over het salaris van een Salesforce-ontwikkelaar raadplegen.

Wat is het verschil tussen een Salesforce-ontwikkelaar en een Salesforce-beheerder?

Hoewel de rollen vergelijkbaar lijken, hebben ze verschillende verantwoordelijkheden. Een Salesforce-ontwikkelaar richt zich op aanpassingen en programmering, terwijl een beheerder meer bezig is met configuratie en gebruikersbeheer. Voor een gedetailleerde uitleg kun je ons artikel lezen over wat een Salesforce-ontwikkelaar doet.

Welke huidige trends zijn er voor Salesforce-ontwikkelaars?

In een voortdurend evoluerende technologiewereld moeten Salesforce-ontwikkelaars op de hoogte blijven van trends zoals de integratie van AI, IoT in Salesforce en Customer Journey Mapping. Voor een uitgebreid overzicht van de huidige trends kun je ons artikel over branchetrends voor Salesforce-ontwikkelaars lezen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een sollicitatiegesprek als Salesforce-ontwikkelaar?

Voorbereiding is cruciaal. Naast de technische vaardigheden moet je een grondig begrip hebben van het bedrijf waar je solliciteert en klaar zijn om echte problemen op te lossen. Ons artikel over de voorbereiding op een sollicitatiegesprek als Salesforce-ontwikkelaar biedt enkele geweldige tips.

Klaar om iemand in te huren of zelf ingehuurd te worden? Teamcubate is je ultieme aanspreekpunt

Een vrouw met een laptop.

De wereld van Salesforce-ontwikkeling biedt tal van mogelijkheden voor zowel ontwikkelaars als bedrijven. Als je op zoek bent naar top Salesforce-ontwikkelaars, biedt Teamcubate je de mogelijkheid om eersteklas talenten te rekruteren die zijn afgestemd op jouw projectvereisten. Klik hier om vandaag nog een Salesforce-ontwikkelaar met ons in te huren.

Ben je een ontwikkelaar die de Salesforce-wereld wil betreden? Wij kunnen je door het proces begeleiden, van de voorbereiding op interviews tot het begrijpen van je rollen en verantwoordelijkheden. Hier is een uitgebreid artikel over de rollen en verantwoordelijkheden van een Salesforce-ontwikkelaar.

Of je nu het Salesforce-ecosysteem wilt betreden of je bestaande team wilt uitbreiden, Teamcubate is je centrale aanspreekpunt voor al je Salesforce-personeelsbehoeften. Heb je nog meer vragen? Wij hebben de antwoorden. Bezoek onze Salesforce-ontwikkelaar-FAQ's voor meer informatie.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide