Software engineering

Ontsluit de essentiële vaardigheden die u nodig hebt als Salesforce-ontwikkelaar

Heb je hulp nodig met je bedrijf?

Neem contact op met een van onze zakelijke groei-experts. Het is volledig gratis en heeft veel mensen zoals jij geholpen om uit te vinden hoe je je bedrijf effectiever kunt uitbreiden zonder kostbare fouten te maken.

Boek hier een tijd die voor jou werkt

Lees over de essentiële vaardigheden die elke Salesforce-ontwikkelaar moet hebben. Ontdek waarom Teamcubate het beste talent biedt.

12 juni 2024.

8 minuten

a man

Vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar: Onmisbaar voor uitstekende prestaties

Een laptop met een code op het scherm en een kop koffie.

In een wereld waar klantrelatiebeheer (CRM) zakelijk succes aandrijft, is Salesforce een bekende term geworden. Van kleine startups tot Fortune 500-bedrijven, iedereen wil een deel van dit dynamische platform bemachtigen. Om echter het volledige potentieel te benutten, heb je een Salesforce-ontwikkelaar nodig met een specifieke set vaardigheden.

Bent u niet zeker waar u naar moet zoeken? Geen zorgen. Deze uitgebreide gids zal diep ingaan op de essentiële vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar om u te helpen weloverwogen aannamebeslissingen te maken. En als het aankomt op het inhuren van de beste Salesforce-ontwikkelaars, is er geen betere plek dan Teamcubate.

Inhoudsopgave

 1. Begrip van Salesforce-ontwikkeling
 2. Technische vaardigheden
 3. Soft skills
 4. Waar men deze vaardigheden kan vinden
 5. Hoe deze vaardigheden te beoordelen
 6. De bijbehorende kosten
 7. Inwerkproces voor Salesforce-ontwikkelaars
 8. Carrièrepad voor een Salesforce-ontwikkelaar
 9. Veelgestelde vragen
 10. Afsluiting

Begrip van Salesforce-ontwikkeling

Voordat we ingaan op de benodigde vaardigheden, krijgen we eerst een overzicht van wat Salesforce-ontwikkeling eigenlijk inhoudt. In essentie ontwerpt, programmeert, en implementeert een Salesforce-ontwikkelaar Salesforce-apps en -oplossingen. Deze professionals werken hand in hand met beheerders en analisten om een naadloze gebruikerservaring te creëren. Een gedetailleerdere uitleg vindt u in ons artikel over wat een Salesforce-ontwikkelaar is.

Het belang van de vaardigheden

In het huidige competitieve landschap is simpelweg programmeren niet meer voldoende. Salesforce-ontwikkeling vereist een specifieke set vaardigheden om door de complexe architectuur te navigeren en hoogwaardige oplossingen te leveren. Deze vaardigheden zijn een combinatie van technisch begrip, sociale vaardigheden en gespecialiseerde kennis.

Technische vaardigheden

Een kopje thee en iemand die code typt in een laptop op een bureau.

Apex-programmering

Een van de basisvaardigheden van elke Salesforce-ontwikkelaar is de beheersing van Apex, de programmeertaal van Salesforce. Dit is waar de componenten van uw individuele applicaties samenkomen. Wilt u meer inzicht? Bekijk onze gids over hoe je een Salesforce-ontwikkelaar wordt, waarin Apex-programmering uitgebreid wordt behandeld.

Waarom Apex belangrijk is
 • Maakt aangepaste logica mogelijk: Apex stelt u in staat uw eigen bedrijfslogica te definiëren, wat u meer flexibiliteit geeft bij het ontwerpen van applicaties die zijn aangepast aan de behoeften van uw bedrijf.
 • Naadloze integratie: Kennis van Apex vergemakkelijkt de integratie met andere platforms en diensten, wat helpt om uw bedrijf meer verbonden te maken.

Visualforce-pagina's

Visualforce is ook een essentiële vaardigheid. Dit framework stelt ontwikkelaars in staat om aangepaste gebruikersinterfaces in Salesforce te creëren. Hoewel de native gebruikersinterface van Salesforce robuust is, heeft u mogelijk gespecialiseerde interfaces nodig voor specifieke taken, iets wat Visualforce mogelijk maakt. Om meer te weten te komen over hoe een Salesforce-ontwikkelaar Visualforce gebruikt, lees ons artikel over wat een Salesforce-ontwikkelaar doet.

Lightning Component Framework

In het voortdurend evoluerende ecosysteem van Salesforce is het Lightning Component Framework onmisbaar geworden. Het stelt ontwikkelaars in staat om herbruikbare componenten en dynamische web-apps voor mobiele apparaten en desktops te creëren, zonder dat JavaScript nodig is. Als u benieuwd bent hoe u de UI/UX van uw project kunt verbeteren, bekijk dan onze blog over Salesforce-projectmanagement.

Soft skills

Twee lachende vrouwen in een kantoor.

Het draait niet alleen om de code; een veelzijdige Salesforce-ontwikkelaar brengt ook waardevolle soft skills mee aan tafel.

Communicatie

Effectieve communicatie is cruciaal, vooral wanneer ontwikkelaars moeten samenwerken met andere afdelingen om vereisten te verzamelen of technische beperkingen uit te leggen. Als u zich voorbereidt op het interviewen van potentiële kandidaten, hebben we enkele belangrijke interviewvragen voor Salesforce-ontwikkelaars samengesteld die deze vaardigheid betreffen.

Probleemoplossing

Ontwikkeling bij Salesforce omvat vaak complexe probleemoplossing, of het nu gaat om het debuggen van code of het optimaliseren van processen. Ontwikkelaars moeten analytisch en scherpzinnig zijn om deze situaties effectief aan te pakken.

Certificeringen en ervaring

Het Salesforce-ecosysteem is uitgebreid, en het hebben van gecertificeerde ontwikkelaars zorgt ervoor dat u experts krijgt die bekend zijn met de nieuwste tools en praktijken. Voor een gedetailleerde gids over welke certificeringen te zoeken, raadpleeg ons artikel over de carrièrepad van een Salesforce-ontwikkelaar.

Waar u deze vaardigheden kunt vinden

Nu u weet welke vaardigheden cruciaal zijn voor Salesforce-ontwikkeling, is de volgende stap het vinden van dit talent. Spoileralert: Teamcubate is uw beste keuze.

We zijn gespecialiseerd in het verbinden van bedrijven met eersteklas Salesforce-ontwikkelaars die alle essentiële vaardigheden bezitten. En het beste? U krijgt dit buitengewone talent tegen zakenvriendelijke prijzen.

Geïnteresseerd in hoe het aannameproces werkt? Doorloop ons inwerkproces voor Salesforce-ontwikkelaars voor een compleet overzicht.

Hoe u deze vaardigheden beoordeelt

Twee vrouwen in dialoog.

Nu we de cruciale vaardigheden hebben vastgesteld, vraagt u zich misschien af hoe u deze tijdens het aannameproces nauwkeurig kunt beoordelen. De juiste keuze maken is makkelijker gezegd dan gedaan, daarom hebben we een uitgebreide gids gemaakt over hoe u zich kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek voor een Salesforce-ontwikkelaar.

Technische beoordelingen

De eerste stap in uw beoordeling zou technische evaluaties moeten zijn. Verschillende platforms bieden gespecialiseerde Salesforce-codetesten aan, maar voor een grondigere beoordeling moet u een praktische codeertaak overwegen.

Gedragsinterviews

Soft skills zoals communicatie en probleemoplossing kunnen via gedragsinterviews worden beoordeeld. Onze lijst met interviewvragen voor Salesforce-ontwikkelaars geeft u een solide basis voor wat te vragen.

Portfolio beoordelingen

Het eerdere werk van een ontwikkelaar kan waardevolle inzichten bieden in zijn vaardigheden en ervaringen. Neem de tijd om zijn portfolio te bekijken, met bijzondere aandacht voor Salesforce-specifieke projecten.

De bijbehorende kosten

Een plant die uit een pot met munten groeit.

Hoewel het vinden van het juiste talent een prioriteit is, is het even belangrijk om binnen het budget te blijven. Vaak zijn bedrijven verrast door de hoge kosten die het inhuren van Salesforce-ontwikkelaars met zich meebrengt. Gelukkig komt Teamcubate hier tussenbeide. Bekijk ons uitgebreide artikel over de kosten van het inhuren van een Salesforce-ontwikkelaar voor een overzicht van de branchestandaarden en hoe wij een kosteneffectievere oplossing bieden.

Waarom Teamcubate kosteneffectief is

 • Vaste, transparante prijzen: Geen verborgen kosten of onverwachte tarieven.
 • Top talent: U krijgt het beste talent zonder de bank te breken.
 • Flexibiliteit: Met verschillende aanname modellen kunt u kiezen wat het beste bij uw budget en behoeften past.

Rollen en verantwoordelijkheden van een Salesforce-ontwikkelaar

Het begrijpen van de benodigde vaardigheden is slechts een deel van de vergelijking. Het is ook cruciaal om de rollen en verantwoordelijkheden van een Salesforce-ontwikkelaar te kennen om de juiste verwachtingen te stellen. We hebben de typische rollen en verantwoordelijkheden van een Salesforce-ontwikkelaar uitgebreid voor u uiteengezet in een ander artikel.

Outsourcing vs. inhouse ontwikkeling

Er is altijd een debat tussen het in dienst nemen van personeel intern versus outsourcing. Hoewel beide hun voordelen hebben, kan outsourcing vaak hetzelfde niveau van vaardigheden bieden voor een fractie van de kosten. Neem niet alleen ons woord ervoor, lees onze inzichten over het outsourcen van Salesforce-ontwikkelaars.

Inwerkproces voor Salesforce-ontwikkelaars

Drie mensen op een zakelijke bijeenkomst.

Nu heeft u uw droom-Salesforce-ontwikkelaar met de perfecte vaardigheden succesvol aangenomen. Wat komt er nu? Hun efficiënte integratie in uw team is cruciaal voor een soepele workflow en optimale prestaties. We hebben het inwerkproces voor Salesforce-ontwikkelaars gedetailleerd beschreven, dat u zou moeten volgen voor de beste resultaten.

Week 1: Introductie en training

De eerste week moet worden gebruikt om de ontwikkelaar te introduceren in de bedrijfscultuur en een overzicht te geven van uw Salesforce-projecten. Begin met basis trainingsessies om hen vertrouwd te maken met uw systemen.

Week 2-4: Praktische ervaring

Leid ze geleidelijk aan naar kleinere projecten die hen in staat stellen om hun Salesforce-vaardigheden te tonen en te verfijnen. Voortdurende feedback in deze periode is de sleutel tot verbetering.

Vanaf week 5: Volledige betrokkenheid

Vanaf de vijfde week zou uw Salesforce-ontwikkelaar volledig moeten zijn geïntegreerd in uw projecten. Dit is het moment waarop ze kunnen beginnen met het opnemen van complexere verantwoordelijkheden en een waardevol lid van uw team worden.

Carrièrepad voor een Salesforce-ontwikkelaar

Een vrouw geeft een lezing.

Zodra ze aan boord zijn, wilt u uw Salesforce-ontwikkelaars betrokken en gemotiveerd houden. Het aanbieden van een duidelijk carrièrepad kan een groot verschil maken. Bekijk onze gids voor het carrièrepad van een Salesforce-ontwikkelaar om meer te leren over de groeimogelijkheden die u zou moeten bieden.

Waarom Teamcubate uw beste keuze is

Op dit punt vraagt u zich misschien af waarom u zich zou moeten bemoeien met werving, als u gewoon top-Salesforce-ontwikkelaars van Teamcubate kunt inhuren. Wij hebben het proces zo efficiënt mogelijk gemaakt, zodat u zich kunt concentreren op wat echt telt – uw bedrijf.

Voordelen van Teamcubate

 • Expertise: Met onze uitgebreide ervaring in het werven van Salesforce-ontwikkelaars vinden we de perfecte kandidaat voor uw behoeften.
 • Tijdefficiënt: Wij nemen het zware werk over en stellen u in staat uw vacatures in recordtijd te vullen.
 • Flexibele aanstellingsmodellen: U kunt kiezen uit een reeks van aanstellingsmodellen die passen bij uw behoeften en zowel langdurige als kortstondige verbintenissen bieden.
 • Betaalbaar: Met Teamcubate krijgt u niet alleen top talent, maar ook tegen prijzen die uw budget niet belasten. Lees meer hierover in ons artikel over de kosten van het inhuren van een Salesforce-ontwikkelaar.

Veelgestelde vragen

Het is normaal om vragen te hebben, vooral wanneer u voor een belangrijke aanstellingsbeslissing staat. We hebben u gedekt. Bekijk onze veelgestelde vragen voor Salesforce-ontwikkelaars voor antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Afsluiting

Een man en een vrouw glimlachen.

Het vinden van een Salesforce-ontwikkelaar met de juiste vaardigheden is cruciaal voor het succes van uw bedrijf. Maar waarom zou u het aan het toeval overlaten, als u kunt vertrouwen op de expertise van Teamcubate? Van het identificeren van de juiste vaardigheden tot het implementeren van kosteneffectieve beslissingen, wij begeleiden u bij elke stap. Geïnteresseerd? Zet de volgende stap en huur uw Salesforce-ontwikkelaar in met Teamcubate.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide