Software engineering

Wat is een Salesforce-ontwikkelaar?

Heb je hulp nodig met je bedrijf?

Neem contact op met een van onze zakelijke groei-experts. Het is volledig gratis en heeft veel mensen zoals jij geholpen om uit te vinden hoe je je bedrijf effectiever kunt uitbreiden zonder kostbare fouten te maken.

Boek hier een tijd die voor jou werkt

Ontdek wat een Salesforce-ontwikkelaar is, wat hij doet en waarom hij van onschatbare waarde is voor uw organisatie.

7 juni 2024.

7 minuten

a man

Wat is een Salesforce-ontwikkelaar?

Een man in een zwart T-shirt zit voor een monitor.

Dus, je hebt de term "Salesforce-ontwikkelaar" op je werk gehoord of misschien ben je het tegengekomen terwijl je op zoek was naar oplossingen om je bedrijfsprocessen te optimaliseren. Maar wat doet een Salesforce-ontwikkelaar precies, en waarom is het zo belangrijk in het huidige bedrijfslandschap? Maak je klaar; we gaan deze rol nu aan je uitleggen.

Inhoudsopgave

  1. Basisbegrippen begrijpen
  2. Rollen en verantwoordelijkheden
  3. Vereiste vaardigheden
  4. Waarom je er een nodig hebt
  5. Aanwervingsproces
  6. Salaris van een Salesforce-ontwikkelaar
  7. Outsourcing vs. inhouse
  8. Inwerkproces
  9. Veelgestelde vragen
  10. Conclusie

Basisbegrippen begrijpen

Als mensen "Salesforce" horen, denken ze vaak aan Customer Relationship Management (CRM). Dat klopt, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Salesforce heeft zich ontwikkeld tot een uitgebreid platform dat oplossingen biedt voor marketing, analyse, automatisering en nog veel meer. Een Salesforce-ontwikkelaar is de architect die dit platform aanpast aan je specifieke zakelijke behoeften. Nieuwsgierig hoe je een Salesforce-ontwikkelaar wordt?

CRM en daarbuiten

Salesforce is niet alleen een CRM-tool. Het is een aanpasbaar platform waarop de Salesforce-ontwikkelaar gespecialiseerde toepassingen kan ontwikkelen, gegevens en bedrijfslogica kan beheren en zelfs complexe workflows kan creëren. Wil je precies weten wat een Salesforce-ontwikkelaar doet?

Gecertificeerd of niet?

Certificaten zijn belangrijk, maar niet de enige kwalificatie die overwogen moet worden. Ervaring en praktische vaardigheden kunnen net zo belangrijk zijn. Daarom is het cruciaal om naar het volledige vaardighedenpakket te kijken als je een Salesforce-ontwikkelaar wilt inhuren.

Rollen en verantwoordelijkheden

Een vrouw die een computer gebruikt en programmeert.

Salesforce-ontwikkelaars dragen veel petten. Ze zijn programmeurs, architecten, analisten en probleemoplossers in één. Het is cruciaal om de rollen en verantwoordelijkheden te begrijpen als je overweegt er een aan te nemen. De belangrijkste taak van een Salesforce-ontwikkelaar is het vertalen van bedrijfsbehoeften naar Salesforce-oplossingen. Dit omvat een gedetailleerde functieomschrijving.

Apex en Visualforce

Een van de kernvaardigheden die nodig zijn, is kennis van Apex, de programmeertaal van Salesforce, en Visualforce, zijn component-gebaseerde UI-framework. Een Salesforce-ontwikkelaar moet bedreven zijn in het creëren van aangepaste objecten en triggers met Apex en visueel aantrekkelijke gebruikersinterfaces met Visualforce ontwerpen. Lees hier meer over de vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar.

Projectmanagement

In tegenstelling tot de algemene opvatting, zijn Salesforce-ontwikkelaars ook verantwoordelijk voor projectmanagement. Ze werken vaak samen met belanghebbenden en zorgen ervoor dat projecten volgens plan verlopen. Lees hier meer over projectmanagement bij Salesforce.

Vereiste vaardigheden

Ah, de vaardigheden - een kritisch aspect dat u moet overwegen voordat u de baanbrekende beslissing neemt om een Salesforce-ontwikkelaar in te huren. De vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar kunnen direct invloed hebben op het succes van uw bedrijfsprojecten. Laten we de essentiële vaardigheden bespreken.

Salesforce-configuratie

Hoewel Salesforce veel ingebouwde functies biedt, heeft u een ontwikkelaar nodig om het aan te passen aan uw specifieke bedrijfsdoelen. Configuratietaken omvatten het instellen van dashboards, het maken van rapporten en het definiëren van gebruikersrollen.

API-integratie

De integratie van Salesforce met andere tools en platforms is vaak nodig om volledig aan uw zakelijke behoeften te voldoen. Of het nu gaat om synchronisatie met uw ERP-systeem of het verbinden met API's van derden, een gekwalificeerde Salesforce-ontwikkelaar kan dit mogelijk maken.

Lightning-componenten

Salesforce Lightning biedt een modern framework voor het bouwen van dynamische apps. Een veelzijdige ontwikkelaar zou in staat moeten zijn om herbruikbare Lightning-componenten te creëren om de gebruikerservaring en productiviteit te verbeteren.

Querytalen

SOQL (Salesforce Object Query Language) en SOSL (Salesforce Object Search Language) zijn twee speciaal voor Salesforce ontwikkelde querytalen. Het beheersen van deze talen is cruciaal voor gegevensmanipulatie en rapportage. Lees hier meer over de vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar.

Testgedreven ontwikkeling

Het gaat niet alleen om bouwen; het gaat ook om testen. Het schrijven van geautomatiseerde tests voor de code zorgt ervoor dat alles soepel werkt na implementatie. Het minimaliseert het risico op fouten en maximaliseert de efficiëntie.

Waarom u er een nodig heeft

Het gaat niet alleen om wat een Salesforce-ontwikkelaar is; het gaat ook om waarom juist uw bedrijf er een nodig heeft. Salesforce-ontwikkelaars kunnen een cruciale rol spelen in uw groeistrategie. Ze kunnen redundante taken automatiseren, inzichtelijke analyses genereren en op maat gemaakte oplossingen creëren die de productiviteit en het rendement op investering verhogen.

De behoefte aan aanpassing

Salesforce is robuust, maar generiek. Een Salesforce-ontwikkelaar kan het platform aanpassen aan uw unieke bedrijfsbehoeften en u zo een concurrentievoordeel bieden.

Besluitvorming verbeteren

Door data-analyse en aangepaste dashboards kunnen Salesforce-ontwikkelaars uw leiders voorzien van de nodige tools voor weloverwogen besluitvorming. Nieuwsgierig hoe dit past binnen het projectmanagement van Salesforce?

Kostenefficiëntie

Veel bedrijven aarzelen om een Salesforce-ontwikkelaar in te huren vanwege kostenoverwegingen. Echter, de behaalde efficiëntie weegt vaak op tegen de investering. Bovendien maakt de flexibiliteit van wervingsmogelijkheden het vinden van een kosteneffectieve oplossing mogelijk.

Hoe men aanneemt

Een team van ontwikkelaars werkt samen.

De juiste keuze maken

Dus, u hebt besloten dat u een Salesforce-ontwikkelaar nodig heeft. Nu is de cruciale stap het vinden van de juiste. Maar waar begint u? Kiest u voor een freelance ontwikkelaar, of is een interne rol logischer voor u? Misschien moet u zelfs outsourcing van de rol overwegen? Ongeacht uw behoeften, Teamcubate kan u door het doolhof van opties leiden om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt voor uw organisatie.

Belangrijke eigenschappen waarop u moet letten

Niet alle Salesforce-ontwikkelaars zijn gelijk. Tot de sleutelkenmerken behoren niet alleen technische expertise, maar ook soft skills zoals probleemoplossend vermogen, communicatievaardigheden en projectmanagementvaardigheden. Hier vindt u een uitgebreide lijst van interviewvragen die als richtlijn kunnen dienen.

Het sollicitatieproces

Een succesvol aannameproces bestaat niet alleen uit het bekijken van cv's. De interviewfase is cruciaal voor het beoordelen van zowel de technische als de soft skills van uw kandidaten. Hier leert u hoe u zich kunt voorbereiden op een Salesforce-ontwikkelaar-interview.

Wervingsmogelijkheden

De keuze tussen outsourcing en in-house werving hangt vaak af van de aard en de duur van uw project. Outsourcing kan een kosteneffectieve oplossing bieden, terwijl een in-house aanstelling meer controle biedt. Hier een diepgaande blik op de voor- en nadelen van het outsourcen van Salesforce-ontwikkelaars.

Wat in de functieomschrijving moet worden opgenomen

Een goed uitgewerkte functieomschrijving trekt niet alleen de juiste kandidaten aan, maar bespaart u ook de moeite van het doornemen van ongeschikte sollicitaties. Wees specifiek wat betreft de verantwoordelijkheden en de vereiste vaardigheden. Heeft u een sjabloon nodig? Kijk hier.

Salaris van een Salesforce-ontwikkelaar

Als u overweegt een Salesforce-ontwikkelaar aan te nemen, is het cruciaal om de bijbehorende kosten te begrijpen. De salarissen kunnen variëren afhankelijk van de ervaring, locatie en complexiteit van de rol. Maar maak u geen zorgen, want wij hebben een uitgebreide gids samengesteld over de salarissen van Salesforce-ontwikkelaars.

Outsourcing vs. inhouse werving

Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Een inhouse aanstelling kan u meer controle bieden, maar tegen hogere financiële kosten. Anderzijds kan outsourcing een kosteneffectievere en flexibelere oplossing zijn. We hebben de nuances van deze keuze hier in detail besproken.

Het inwerkproces

Twee mannen schudden elkaar de hand.

Succesvol van start gaan

Zodra u iemand heeft aangenomen, moet uw focus liggen op het succesvol integreren van uw nieuwe Salesforce-ontwikkelaar in uw organisatie. Een adequaat inwerkproces kan een aanzienlijke invloed hebben op hoe goed en hoe snel uw nieuwe teamlid productief wordt.

Eerste stappen

De eerste dagen zijn cruciaal. Zorg ervoor dat alle noodzakelijke administratieve taken zijn voltooid – toegang tot tools verlenen, e-mail instellen, en een oriëntatie uitvoeren. Hier vindt u een uitgebreide gids voor het inwerkproces van Salesforce-ontwikkelaars.

Training en vaardigheidsbeoordeling

Elke organisatie gebruikt Salesforce anders, dus het is belangrijk om de vaardigheden van uw nieuwe medewerker te beoordelen in de context van uw specifieke eisen. U moet mogelijk extra training bieden over uw processen, systemen en specifieke use cases.

Integratie met bestaande teams

Een Salesforce-ontwikkelaar werkt niet geïsoleerd. Hij moet samenwerken met de teams in verkoop, marketing en mogelijk ook klantenservice. Het opzetten van eerste vergaderingen en het bevorderen van kennismakingen kan deze integratie vergemakkelijken.

Continu leren

Het Salesforce-platform evolueert voortdurend. Het is cruciaal om uw ontwikkelaar continu op de hoogte te houden van de nieuwste functies en updates om productiviteit en effectiviteit te maximaliseren. Overweeg continue leerprogramma's of regelmatige trainingssessies als onderdeel van de rol.

Veelgestelde vragen

Potentiële Salesforce-ontwikkelaars en hiring managers hebben vaak meerdere vragen over de rol. Hoe ziet de carrièrelijn eruit? Wat zijn de dagelijkse verantwoordelijkheden? Waar moet men zich op focussen bij vaardigheidsontwikkeling? Hier is een uitputtende lijst van vaak gestelde vragen beantwoord.

Conclusie: Maak de juiste keuze met Teamcubate

Een groep mensen die samenwerken en glimlachen.

In de hedendaagse competitieve zakenwereld is een Salesforce-ontwikkelaar niet alleen een luxe, maar een noodzaak voor elke organisatie die processen wil optimaliseren en de ROI wil verbeteren. Van de taken van een Salesforce-ontwikkelaar tot waarom u er een zou moeten inhuren, de belangrijkste les is dat deze rol cruciaal kan zijn voor het transformeren van uw bedrijf.

Gezien de gespecialiseerde vaardigheden die nodig zijn en de potentiële impact op uw bedrijf, is het maken van de juiste aanstellingsbeslissing van groot belang. Teamcubate biedt u de flexibiliteit en expertise om deze kritieke aanstelling met vertrouwen te maken.

Of u nu iemand aanneemt voor een langdurig project of een gespecialiseerde vaardigheid voor een kortstondige taak nodig heeft, wij hebben de middelen en kennis om u met het juiste talent tegen concurrerende tarieven te koppelen. Waarom compromissen sluiten? Maak de slimme keuze en zeker de toekomst van uw bedrijf met een Salesforce-ontwikkelaar.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide