Hiring & Retention

Kosten van het inhuren van een Python ontwikkelaar

Ontdek de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten bij het inhuren van een Python ontwikkelaar. Leer meer over de populariteit van Python, de diverse toepassingen ervan en de voordelen van het inhuren van een ervaren Python ontwikkelaar voor uw bedrijf.

Juli 17, 2023

4 minuut

a man

Kosten van het inhuren van een Python ontwikkelaar

Het inhuren van een Python ontwikkelaar kan variëren van €40 tot €85 per uur. Deze prijs is afhankelijk van de locatie, ervaring en omvang van het project van de ontwikkelaar. Maar er zijn nog veel andere factoren waarmee u rekening moet houden.

In deze blog bespreken we alle factoren die de prijs van uw Python ontwikkelaar kunnen bepalen. We leggen ook uit wat Python is en waarom het zo populair is. Daarna behandelen we redenen om dergelijke ontwikkelaars in te huren en, niet in de laatste plaats, hun salaris.

Wat is Python?

Python is een programmeertaal. Ontwikkelaars gebruiken het voor het maken van websites en software. U kunt het ook gebruiken voor het automatiseren van taken en het analyseren van gegevens. Python is een veelzijdige taal. Dit betekent dat u het kunt gebruiken voor veel verschillende soorten programma's. Het is niet beperkt tot een specifiek doel.

Het is een open source programmeertaal. Dit betekent dat u code kunt schrijven in Python. En andere mensen kunnen het gebruiken. Het biedt uitgebreide ondersteuning voor modules van derden. Deze taal is populair vanwege de gemakkelijke interactie met online services. Maar ook met op desktop gebaseerde gegevensstructuren en vele andere functies. Het is flexibeler en scripttaal dan gecompileerde code.

De eerste release was in 1991. Guido van Rossum was de persoon die het heeft gemaakt. Het doel van deze taal was om zich te richten op leesbaarheid van de code. De naam "Python" verwijst naar de comedygroep Monty Python.

Waarom is Python zo populair?

Een programmeur die aan het coderen is op een laptop.

Python is populair omdat het een eenvoudige en leesbare syntaxis heeft. Dit helpt beginners om gemakkelijk te leren en code te schrijven. Bovendien heeft deze taal een uitgebreide verzameling bibliotheken en een framework dat taken vergemakkelijkt.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Webontwikkeling met Django en Flask;
 • Data analyse met Pandas;
 • Machine learning met TensorFlow en PyTorch.


Je kunt Python ook gebruiken voor:

 • Softwaretesten;
 • Machine learning (ML);
 • Websiteontwikkeling;
 • Bedrijfstoepassingen.

Bovendien heeft Python een grote en sterke community ondersteuning. Hier zijn redenen waarom Python zo populair is:

 • Makkelijker te leren in vergelijking met JavaScript;
 • Het creëren van complexe apps met een beknopte en leesbare syntaxis;
 • Het ontwikkelen van allerlei soorten applicaties;
 • Open source bibliotheken;
 • Een betrouwbare optie voor datawetenschap en data analyse;
 • Kortere time to market;
 • Compatibel met het Internet of Things (IoT);
 • Ondersteuning voor aangepaste automatisering;
 • Grote, actieve en ondersteunende community.


Python is een veelzijdige programmeertaal. Dit betekent dat het niet beperkt is tot één type applicatie. Een Python ontwikkelaar kan bijna alles creëren, zoals apps, games, webontwikkeling, server side programma's, enzovoort.

Met Python kun je alles creëren, van eenvoudige apps zoals rekenmachines tot grote online apps zoals Instagram. Het ondersteunt ook data mining en natuurlijke taalverwerking.


Je kunt zien waarom veel bedrijven ervoor kiezen om Python te gebruiken en een dergelijke ontwikkelaar in te huren. Bovendien zijn enkele van de meest populaire platforms gemaakt met Python, waaronder:

 • Instagram
 • Paypal
 • Quora
 • Mozilla
 • NASA
 • Reddit

Waarom zou ik een Python ontwikkelaar moeten inhuren?

Bedrijven huren Python ontwikkelaars in om tijd te besparen en creatieve apps te ontwikkelen. Het biedt een snellere ontwikkelingscyclus en een kortere time to market. Python biedt ook schaalbaarheid, wat geschikt is voor zowel kleinere als grotere projecten.

Om moeilijkheden te overwinnen, maken ontwikkelaars gebruik van diensten van derden. Daarom is het inhuren van een Python ontwikkelaar nuttig voor je bedrijf. Deze ontwikkelaars zullen hoogwaardig werk leveren, zowel op tijd als binnen het budget. Dit vermindert het risico op projectmislukking en zorgt voor het succes van je project.

Veel bekende bedrijven, zoals Facebook, Netflix en Spotify, maken gebruik van Python. Dit zijn echte voorbeelden van Python die zijn effectiviteit aantoont.


Kosten van het inhuren van een Python ontwikkelaar

Python is een programmeertaal voor het maken van verschillende zakelijke toepassingen met veel complexe functies. Dit kan variëren van €5.000 tot €50.000.

Volgens Glassdoor is het gemiddelde jaarsalaris voor een Python ontwikkelaar in de Verenigde Staten $83.261. Het gemiddelde jaarsalaris voor een Python ontwikkelaar in India is €5.440.

Python ontwikkelaars met meer ervaring verdienen over het algemeen meer dan ontwikkelaars met weinig ervaring. Senior ontwikkelaars met 5+ jaar ervaring kunnen in de Verenigde Staten jaarlijks tot $120.000 verdienen.

Laten we nu eens kijken naar de factoren die het salaris van een Python ontwikkelaar bepalen. De ervaring en competentie van de ontwikkelaar bepalen de kosten van het inhuren van een Python ontwikkelaar. Het kan ook afhangen van de locatie van de ontwikkelaars en de omvang en complexiteit van het project.

Ervaring van ontwikkelaars

Hoe meer ervaring de ontwikkelaar heeft, hoe hoger het salaris. Ook kunnen Python ontwikkelaars met vaardigheden in andere programmeertalen nog meer verdienen.

Bijvoorbeeld, een Python ontwikkelaar kan meer verdienen als hij/zij kennis heeft van:

 • Natural Language Processing (NLP);
 • Automatiseringsscripts;
 • Data mining;
 • Machine learning.

Ontwikkelaars moeten best practices volgen en gebruikmaken van standaard coderingstechnieken. Op deze manier krijgen ze een hoger salaris. Vanwege dit zijn veel bedrijven bereid om goed opgeleide ontwikkelaars te betalen.

Hier is een tabel met het gemiddelde salaris van een Python ontwikkelaar op basis van zijn ervaring.

Expertise niveau

Jaarsalaris

Junior Developer

€65,850-€89,000

Medior ontwikkelaar

€66,7500-€151,300

Senior ontwikkelaar

€69,400-€164,650

Locatie van ontwikkelaars

Een andere factor die het salaris van een Python ontwikkelaar bepaalt, is de locatie. Dit hangt samen met de kosten van levensonderhoud, de vraag en de marktomstandigheden. In gebieden met een hoog kostenniveau zijn de salarissen hoger, vooral als er veel vraag is naar ontwikkelaars in dat gebied.

Maar salarissen kunnen lager zijn in gebieden met een lagere vraag of lagere kosten van levensonderhoud. De lokale arbeidsmarkt en economische omstandigheden hebben invloed op het salaris.

Hier is een tabel met jaarlijkse salarissen voor Python ontwikkelaars op basis van hun locatie.

Plaats

Salaris

Noord Amerika

€195,000-€283,600

Zuid-Amerika

€70,900-€106,350

Zuid Azie

€35,400-€88,600

Azië

€53,100-€88,650

Australië

€106,350-€177,300

India en de Filipijnen zijn de meest kosteneffectieve landen om Python ontwikkelaars in te huren. Afhankelijk van de expertise, varieert het uurtarief voor het inhuren van een softwareontwikkelaar in India van €17 tot €45+.

Als je een app ontwikkelaar in de Verenigde Staten, Australië of Canada wilt inhuren, moet je rekenen op een uurtarief van $50 tot $100+. Ontwikkelaars streven naar hogere lonen, dit komt door de hogere kosten van levensonderhoud in grote steden.

De complexiteit van de app

Een meisje is aan het coderen aan haar bureau, met drie computerschermen op haar bureau.


De complexiteit van het project kan het salaris beïnvloeden. Een kleiner project dat basisprogrammering vereist, is minder duur. Een complex project vereist professionele programmeerkennis, maar ook meer tijd en middelen.

De omvang van het project bepaalt de prijs. De volgende factoren bepalen de omvang.

Kenmerken en functies

Een app heeft een unieke verzameling kenmerken en functies. Daarom is er geen standaardbedrag voor de kosten van het ontwikkelen van een Python webapp. Enkele van de kenmerken die invloed hebben op de kosten zijn:

 • Grafische elementen
 • Functies
 • Platformen
 • Verbindingen

Een app met eenvoudige functies en functionaliteit zal je minder kosten. Bepaal daarom eerst de kenmerken en functies die je in je app wilt hebben. Vermijd complexe functies als je een beperkt budget hebt.

Ontwerp en ontwikkelingsproces

Wanneer iemand ontwikkelaars inhuurt, moeten zij namens de klant een domein kopen. Daarnaast moet er een grote hoeveelheid gegevens op de server worden opgeslagen. Dit kost je meer geld. Vervolgens creëren zowel de ontwikkelaars als de klanten het ontwerp van de Python app.

Wanneer ontwikkelaars meer aandacht besteden aan het ontwerp van de app, zullen de kosten hoger zijn. Als je een beperkt budget hebt, maak dan het ontwerp van de app eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

De projecttijd

De tijd die een ontwikkelaar nodig heeft om een Python app te maken, beïnvloedt de ontwikkelingskosten. Als de app eenvoudige functies heeft, is er minder tijd nodig om deze te ontwikkelen. Hierdoor is de prijs van de ontwikkeling lager.

Maar een complexe app met diverse functies die AI vereisen, kan veel duurder zijn. Daarom hangt de kostprijs ook af van:

 • Tijd voor ontwikkeling
 • Tijd voor ontwerp
 • Tijd voor testen

Front end ontwikkeling

Python is een taal voor back end ontwikkeling. Dit betekent dat je extra geld moet betalen voor het ontwikkelen van de front end van de app. Het is daarom beter om een gespecialiseerd bedrijf voor op maat gemaakte Python webontwikkeling te raadplegen. Zij zullen je begeleiden tijdens het hele app ontwikkelingsproces.

Onderhoud van de app

Naast het maken van de app is het onderhoud een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Onderhoud omvat:

 • Regelmatige app updates
 • Bugfixes
 • Verdere aanpassingen
 • Nieuwe releases

Voor al deze zaken is expertise van een Python ontwikkelaar vereist. Dit zal de kosten van het maken van de Python app verhogen.

Je budget

Last but not least, vergeet niet om een budget op te stellen. Zorg er altijd voor dat de ontwikkelingskosten in overeenstemming zijn met je budget. Anders worden zaken in de toekomst stopgezet. Bedrijven die geen budget opstellen, moeten hun project vaak stilleggen vanwege een gebrek aan financiën. Bepaal dus altijd je budget en zoek vervolgens naar diensten.

Hoe huur je een Python ontwikkelaar in

Je hebt twee opties: een outsourcingbedrijf inhuren of zelf in huis aannemen. Je kunt ook op zoek gaan naar een freelance Python ontwikkelaar. Deze optie is het beste voor een eenmalig project.

Als je al een team hebt, kies dan voor in house aanwerving van Python ontwikkelaars. Maar als je teamleden ontbreken, huur dan ontwikkelaars in. Zoek ontwikkelaars bij bekende IT ontwikkelingsbedrijven. Dergelijke bedrijven hebben getalenteerde en gemotiveerde ontwikkelaars. Ze hebben professionele kennis en ervaring met Python.

Als je aanpassingen na de ontwikkeling nodig hebt, maak dan gebruik van onderhouds en ondersteuningsdiensten. Daarnaast is uitbesteding veel goedkoper dan in house aanwerving. Raadpleeg de blog Hoe huur je een Python ontwikkelaar in voor alle noodzakelijke details.

Conclusie

Python ontwikkelaars zijn altijd in trek. Het zijn professionals die elke soort app kunnen ontwikkelen. Sterker nog, veel populaire apps zijn gemaakt in deze taal, zoals Instagram en PayPal.

Maar voordat je besluit om zo'n ontwikkelaar in je team op te nemen, moet je de kosten van het inhuren van een Python ontwikkelaar kennen. Dit hangt af van veel factoren, zoals de ervaring van de ontwikkelaar, de locatie en de omvang van het project. Bekijk de blog voor alle noodzakelijke details.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide