Hiring & Retention

Hoe je een Python-ontwikkelaar aanneemt

Hoe je een Python-ontwikkelaar aanneemt? Freelancer, in-house of outsourcing. We leggen alle drie de methoden uit.

14 mei 2024.

5 minuten

a man

Hoe je een Python-ontwikkelaar aanneemt

Een ontwikkelaar zit in zijn kantoor en werkt aan zijn computer.

Het aannemen van een ontwikkelaar kan een uitdaging zijn. Het bedrijf heeft iemand nodig die perfect past voor de positie. Deze persoon is meestal een recruiter. De recruiter moet over bepaalde vaardigheden, kennis en praktijken beschikken.

Dit artikel helpt je te begrijpen hoe je een Python-ontwikkelaar aanneemt. We leggen uit waarom Python zo populair is en waarom je voor zo'n ontwikkelaar zou moeten kiezen. Daarna geven we je praktische tips over hoe je een Python-ontwikkelaar aanneemt.

Waarom zou je Python overwegen?

Voordat je een ontwikkelaar aanneemt, moet je ervoor zorgen dat dit de juiste programmeertaal voor je project is. Er zijn verschillende factoren om te overwegen:

 • Het doel van het project/de applicatie of website;
 • Functionele en technische behoeften;
 • Tech-stack;
 • Veiligheidsoverwegingen;
 • Prestatie-eisen.

Het aannemen van Python-ontwikkelaars vermindert de noodzaak voor het bedrijf om meer ontwikkelaars aan te nemen. Je hoeft niet voor elke nieuwe taak of elk nieuw project een nieuwe medewerker aan te nemen. Python-ontwikkelaars zijn veelzijdig. Ze kunnen veel taken tegelijk aan. Ze kunnen op verschillende platforms zoals macOS en Windows draaien, wat hen zo populair maakt.

Hier zijn enkele redenen waarom je voor Python zou moeten kiezen:

 • Makkelijk te schrijven en te onderhouden

Python is een bekende programmeertaal. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere talen. Het is gemakkelijk te begrijpen, te schrijven en te onderhouden. Er zijn bibliotheken voor elk type data-analyse dat je wilt doen. Maar het beschikt ook over uitstekende documentatie.

 • Ondersteunt een breed scala aan programmeertechnieken

Python ondersteunt verschillende programmeerparadigma's. Dit betekent dat je technische teams meer alternatieven hebben bij het kiezen van een ontwikkelingsstrategie.

 • Geweldige gemeenschap

Python heeft een grote gemeenschap. Die groeit zelfs dagelijks. Naast het feit dat het een uitstekende keuze is voor je project, is het ook een uitstekende keuze voor toekomstige ontwikkelaars. Hun gemeenschap is een van de meest ondersteunende wereldwijd.

 • Open-source bibliotheken

Python heeft tal van open-source bibliotheken. Dit versnelt het ontwikkelingsproces en bespaart tijd en geld. Deze bieden een aanzienlijke hoeveelheid voorgeschreven code. Het helpt ontwikkelaars bij het coderen door niet alles vanaf nul te hoeven schrijven.

 • Het is heel eenvoudig

De syntaxis van Python is eenvoudig. Het is ook een uitstekende taal voor beginners. Dit komt door de vele beschikbare tutorials. Het is ook een uitstekende taal voor toepassingen in datawetenschap. Dit is ook te danken aan zijn uitgebreide bibliotheek en frameworks.

 • Perfect voor MVP's

Python is een uitstekende keuze voor het ontwikkelen van MVP's, maar ook voor het maken van prototypes. Dit komt door de efficiëntie en herbruikbaarheid van code. Python-ontwikkelaars bieden dezelfde functionaliteit met minder regels code.

Dingen om in gedachten te houden bij het aannemen van Python-ontwikkelaars

Het aannemen van een Python-ontwikkelaar kan moeilijk zijn als het niet goed wordt aangepakt. Maar als je van tevoren plant en duidelijk bent over welke vaardigheden en kennis je zoekt in een Python-ontwikkelaar, zal het proces soepel verlopen.

Houd het volgende in gedachten:

 • Carrièredoelen - Vraag je potentiële medewerker naar zijn carrièredoelen. Laat ze ook zien dat jij de plek bent waar ze nieuwe vaardigheden kunnen leren, zich kunnen ontwikkelen en kunnen gedijen.
 • Professionele doelen - Begrijp wat de mensen die je overweegt aan te nemen van hun banen verwachten.
 • Probleemoplossende vaardigheden - Het bouwen van schaalbare apps en systemen is een must. Het waarborgen van gegevensbeveiliging en privacy, evenals het automatiseren van belangrijke bedrijfsactiviteiten. Dit zijn slechts enkele van de probleemoplossende vaardigheden die Python-ontwikkelaars moeten hebben.

Elk project is uniek. Er is geen one-size-fits-all oplossing. Dus, als je een Python-ontwikkelaar aanneemt, moet je het volgende in gedachten houden:

De complexiteit van het project. Bepaal de omvang en complexiteit van je project. Definieer het doel, de doelen en de voordelen van je product. Bepaal ook je eindgebruikers en de potentiële grootte. Al deze factoren zullen de grootte van je Python-ontwikkelingsteam beïnvloeden. Dit zal ook bepalen welk vaardigheidsniveau je Python-ontwikkelaar moet hebben - Junior, Medior of Senior.

De omvang van het project. Maak een lijst van de functies die je app of website moet hebben. Maak een beslissing met je technische team. Een medewerker met technische vaardigheden moet het technologiemanagement en de debugging op zich nemen.

Hoe neem je een Python-ontwikkelaar aan?

Een laptop met geschreven codes op het scherm, bloemen en koffie ernaast.

Kies Python-programmeurs met veelbelovend talent en ervaring in de app-ontwikkelingsbranche. Neem Python-ontwikkelaars aan die perfect passen bij je bedrijf en project.

Volg deze stappen bij het aannemen van Python-ontwikkelaars:

 • Bepaal je behoeften - Bepaal wat je van je ontwikkelaar verwacht. Onderzoek de behoeften van je project door je concurrentie te analyseren. Houd rekening met wat je van je app verwacht, je doelen en je einddoel.
 • Voer een interview uit - Een gesprek met de kandidaat helpt je om hem of haar beter te begrijpen. Het is ook een goede manier om eventuele twijfels of onrealistische verwachtingen weg te nemen.
 • Bereid een test voor - Het uitvoeren van een test kan je helpen het kennisniveau van een kandidaat te bepalen. Dit laat je ook zien welke kwaliteit van werk ze kunnen leveren. Een test helpt je de beste Python-ontwikkelaars te identificeren.

Vereiste vaardigheden van een Python-ontwikkelaar

Om een Python-ontwikkelaar aan te nemen, moet je de nodige vaardigheden kennen die deze ontwikkelaars nodig hebben.

 • Technische vaardigheden

Technische vaardigheden zijn specifiek en worden geleerd via werk, school of vrijwilligerswerk. Elke sector en elk bedrijf vereist een reeks technische vaardigheden.

Een Python-ontwikkelaar moet verschillende versies van de Python-taal kennen, evenals Python-frameworks, modules en bibliotheken. Hier is een lijst van technische vaardigheden die een ontwikkelaar nodig heeft:

 • Kennis van objectgeoriënteerde concepten;
 • Gevorderde informaticaprincipes;
 • Een goed begrip van CSS, HTML en JavaScript;
 • Kennis van Flask, Django en andere frameworks;
 • Wiskundige Python-modules en -pakketten;
 • Begrip van RESTful APIs;
 • Kennis van statistiek, lineaire algebra, differentiaalrekening en waarschijnlijkheidsrekening.
 • Probleemoplossende vaardigheden

Probleemoplossende vaardigheden omvatten:

 • Creativiteit;
 • Actief luisteren;
 • Besluitvaardigheid;
 • Communicatieve vaardigheden.

Tijdens de ontwikkeling van een app kunnen veel problemen optreden. Het aannemen van een Python-ontwikkelaar vereist de vaardigheid om deze problemen aan te pakken, oplossingen te vinden en deadlines te halen.

Kritisch denken helpt ontwikkelaars om projecten vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Dit betekent dat oplossingen voor langdurige efficiëntie vaak voortkomen uit kritisch denken. Om effectieve apps te ontwerpen, moet een Python-ontwikkelaar kunnen visualiseren wat de consument nodig heeft.

Python-ontwikkelaars moeten ook goede communicatieve vaardigheden hebben. Omdat ontwikkelaars vaak in teams werken, is het belangrijk om ideeën te delen, te bespreken en constructieve feedback te geven.

Waar kan ik een Python-ontwikkelaar aannemen?

Een laptopscherm met een code erop, naast de boeken.

Er zijn verschillende manieren om Python-ontwikkelaars aan te nemen. De meeste bedrijven huren freelancers in, terwijl anderen kiezen voor een in-house aanstelling. Een derde optie is het outsourcen van het Python-project aan een softwareontwikkelingsbedrijf. Laten we deze mogelijkheden bekijken.

 • Een freelancer aannemen

Het inhuren van freelancers is ideaal voor kortetermijn- of eenmalige projecten. Deze methode is ook kosteneffectiever, omdat de meeste freelancers minder rekenen. Maar het inhuren van freelancers brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals het schalen van je project.

Daarnaast kan het beheer van het project moeilijk zijn. En de ontwikkelaar moet mogelijk je deadlines halen. Dit zijn enkele redenen waarom bedrijven andere aanwervingsmogelijkheden overwegen.

 • In-house aanstelling

De voordelen van in-house aanstellingen van ontwikkelaars zijn onder andere:

 • Verbeterde communicatie;
 • Samenwerking;
 • Begrip van het product.

Omdat de Python-ontwikkelaars al deel uitmaken van je team, hoef je ze niet opnieuw in te werken. Deze methode kan echter duurder zijn dan het inhuren van freelancers. Naast de salarissen moet je kantoorruimte huren, technologie aanschaffen en een jaarsalaris betalen.

 • Outsourcen van je ontwikkelaar

De meest populaire en kosteneffectieve methode is outsourcing. Je krijgt toegang tot ontwikkelaars met verschillende technologische achtergronden. Hierdoor kun je snel je team samenstellen.

Er zijn veel softwareontwikkelingsbedrijven die professionele diensten en ervaring aanbieden. Deze optie is vaak goedkoper. Je kunt gemakkelijk de perfecte match vinden. Bovendien hoef je je kandidaten niet persoonlijk te interviewen. Je hebt een heel team dat het volledige project afhandelt.

De kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar

De kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar kunnen variëren. Ze liggen meestal tussen de 40 en 85 euro per uur. Maar het exacte salaris van een Python-ontwikkelaar hangt van meerdere factoren af:

 • Ervaring en vaardigheidsniveau van de ontwikkelaar;
 • Locatie van de ontwikkelaar;
 • Omvang en complexiteit van het project.

Lees ons artikel over de kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar. Je ontdekt wat Python is en waarom het zo populair is. We bespreken ook de salarissen in detail.

Conclusie

Om te weten hoe je een Python-ontwikkelaar aanneemt, heb je specifieke vaardigheden nodig. Zodra je alles over je project hebt bepaald, begin je je zoektocht. Welke aanwervingsmethode wil je gebruiken? Als je freelancers wilt, bereid dan testprojecten en interviews voor. Als niet, overweeg dan outsourcing.

Veel bedrijven kiezen ervoor om ontwikkelaars uit te besteden. Deze optie is vaak goedkoper, veiliger en professioneler. Kies je ontwikkelaar op basis van je behoeften.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide