Hiring & Retention

Kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar - Een uitgebreide gids

Ontdek de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar.

14 mei 2024.

4 minuten

a man

Kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar

Een man houdt een plakbriefje voor de camera met het woord python erop geschreven.

Het inhuren van een Python-ontwikkelaar kan tussen de €40 en €85 per uur kosten. Deze prijs hangt af van de locatie van de ontwikkelaar, zijn of haar ervaring en de omvang van het project. Er zijn echter veel andere factoren die je in overweging moet nemen.

In deze blog bespreken we alle factoren die de prijs van jouw Python-ontwikkelaar kunnen bepalen. We leggen ook uit wat Python is en waarom het zo populair is. Vervolgens bekijken we redenen waarom je zulke ontwikkelaars zou moeten inhuren en tenslotte hun salarissen.

Wat is Python?

Python is een programmeertaal voor computers. Ontwikkelaars gebruiken het om websites en software te maken. Ze kunnen het ook gebruiken voor het automatiseren van taken en data-analyse. Python is een veelzijdige taal. Dit betekent dat het voor veel verschillende soorten programma's gebruikt kan worden. Het is niet beperkt tot één specifiek doel.

Het is een open-source programmeertaal. Dit betekent dat je code in Python kunt schrijven en anderen deze kunnen gebruiken. Het biedt uitgebreide ondersteuning voor modules van derden. Deze taal is populair omdat het een eenvoudige interactie met online diensten en data-gebaseerde desktopstructuren en veel andere functies mogelijk maakt. Het is flexibeler en script-gebaseerd, in tegenstelling tot gecompileerde code.

De eerste versie werd in 1991 uitgebracht. De uitvinder was Guido van Rossum. Het doel van deze taal was om de leesbaarheid van de code te bevorderen. De naam "Python" verwijst naar de komediegroep Monty Python.

Waarom is Python zo populair?

Een man typt op een laptop.

Python is populair omdat het een eenvoudige en goed leesbare syntax heeft. Dit maakt het makkelijker voor beginners om te leren programmeren en zelf code te schrijven. Daarnaast beschikt deze taal over een uitgebreide verzameling bibliotheken en een framework dat taken vereenvoudigt.

Enkele daarvan zijn:

 • Webontwikkeling zoals Django en Flask;
 • Data-analyse zoals Pandas;
 • Machine learning zoals TensorFlow en PyTorch.

Python kan ook gebruikt worden voor:

 • Softwaretests;
 • Machine learning (ML);
 • Website-ontwikkeling;
 • Bedrijfstoepassingen.

Bovendien heeft Python een grote en sterke gemeenschap. Hier zijn redenen waarom Python zo populair is:

 • Makkelijker te leren vergeleken met JavaScript;
 • Complexe apps maken met beknopte en goed leesbare syntax;
 • Ontwikkeling van allerlei soorten applicaties;
 • Open-source bibliotheken;
 • Een betrouwbare optie voor datawetenschap en data-analyse;
 • Snellere marktintroductie;
 • Compatibel met het Internet of Things (IoT);
 • Ondersteunt aangepaste automatisering;
 • Grote, actieve en ondersteunende gemeenschap.

Python is een universele programmeertaal. Dit impliceert dat het niet beperkt is tot één type toepassing. Een Python-ontwikkelaar kan bijna alles maken, zoals apps, games, webontwikkeling, server-side programma's enzovoort.

Met Python kun je alles maken, van simpele apps zoals rekenmachines tot grote online toepassingen zoals Instagram. Het maakt ook data-mining en natuurlijke taalverwerking mogelijk.

Je ziet waarom veel bedrijven ervoor kiezen om Python te gebruiken en zulke ontwikkelaars in te huren. Bovendien zijn enkele van de populairste platforms met Python gemaakt, waaronder:

 • Instagram
 • Paypal
 • Quora
 • Mozilla
 • NASA
 • Reddit

Waarom zou ik een Python-ontwikkelaar inhuren?

Het inhuren van een Python-ontwikkelaar bespaart bedrijven tijd en helpt bij het ontwikkelen van creatieve apps. Dit zorgt voor een snellere ontwikkelingscyclus en een kortere time-to-market. Python biedt ook schaalbaarheid, geschikt voor zowel kleine als grote projecten.

Ontwikkelaars maken gebruik van diensten van derden om uitdagingen te overwinnen. Daarom is het inhuren van een Python-ontwikkelaar nuttig voor jouw bedrijf. Deze ontwikkelaars leveren kwalitatief hoogwaardig werk, op tijd en binnen het budget. Dit vermindert het risico op projectfalen en vergroot de kans op succes van jouw project.

Veel bekende bedrijven zoals Facebook, Netflix en Spotify gebruiken Python. Dit zijn echte voorbeelden van de effectiviteit van Python.

Kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar

Een meisje zit op de grond met haar benen gekruist, met een paar briefjes van honderd dollar in haar handen.

Python is een programmeertaal die wordt gebruikt voor het maken van verschillende zakelijke toepassingen. Dergelijke apps hebben vaak veel complexe functies, wat kosten kan veroorzaken van €5.000 tot €50.000.

Volgens Glassdoor bedraagt het gemiddelde jaarsalaris van een Python-ontwikkelaar in de VS €83.261, terwijl het in India ongeveer €5.440 is.

Python-ontwikkelaars met meer ervaring verdienen meestal meer dan beginners. Senior ontwikkelaars met meer dan 5 jaar ervaring kunnen in de VS jaarlijks tot €120.000 verdienen.

Laten we nu eens kijken naar de factoren die het salaris van een Python-ontwikkelaar bepalen. De ervaring en vaardigheden van de ontwikkelaar bepalen de kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar. Het kan ook afhangen van de locatie van de ontwikkelaar en de omvang en complexiteit van het project.

Ervaring van de ontwikkelaars

Hoe meer ervaring een ontwikkelaar heeft, hoe hoger het salaris. Python-ontwikkelaars die ook kennis hebben van andere programmeertalen kunnen zelfs nog meer verdienen.

Een Python-ontwikkelaar kan bijvoorbeeld meer verdienen als hij/zij kennis heeft van:

 • Natuurlijke taalverwerking (NLP);
 • Automatisering door middel van scripts;
 • Data-mining;
 • Machine learning.

Ontwikkelaars die best practices volgen en gebruik maken van gangbare programmeermethoden, verdienen meestal meer. Daarom zijn veel bedrijven bereid om gekwalificeerde ontwikkelaars goed te betalen.

Hier is een tabel met het gemiddelde salaris van een Python-ontwikkelaar op basis van ervaring.

Ervaringsniveau

Junior Ontwikkelaar

Medior Ontwikkelaar

Senior Ontwikkelaar

Jaarsalaris

€68.000 - €92.000

€69.000 - €156.000

€71.000 - €170.000

Locatie van de ontwikkelaars

Een andere factor die het salaris van een Python-ontwikkelaar bepaalt, is de locatie. Dit komt door de kosten van levensonderhoud, de vraag en de marktomstandigheden. In gebieden met hoge kosten van levensonderhoud zijn de salarissen hoger, vooral als er een grote vraag is naar ontwikkelaars.

In gebieden met minder vraag of lagere kosten van levensonderhoud kunnen de salarissen echter lager zijn. De lokale arbeidsmarkt en economische omstandigheden beïnvloeden het salaris.

Hier is een tabel met de jaarsalarissen voor Python-ontwikkelaars op basis van locatie.

Locatie

Salaris

Noord-Amerika

€201.500 - €292.900

Zuid-Amerika

€73.300 - €109.950

Zuid-Azië

€36.600 - €91.650

Azië

€54.950 - €91.650

Australië

€109.950 - €183.250

India en de Filipijnen zijn de meest kosteneffectieve plekken om Python-ontwikkelaars in te huren. Als je een softwareontwikkelaar in India wilt inhuren, ligt het uurtarief afhankelijk van de expertise tussen de €20 en €50+.

Als je een app-ontwikkelaar in de VS, Australië of Canada wilt inhuren, moet je rekening houden met een uurtarief van €50 tot €100 of meer. Ontwikkelaars streven naar hogere lonen vanwege de gestegen kosten van levensonderhoud in grote steden.

Complexiteit van de app

De complexiteit van het project kan het salaris beïnvloeden. Een kleiner project dat alleen basisprogrammering nodig heeft, is minder duur. Een complex project vereist echter professionele programmeerkennis, evenals meer tijd en middelen.

De omvang van het project bepaalt de prijs. De volgende factoren bepalen de omvang van het project:

Kenmerken en functies

Een app heeft een unieke verzameling kenmerken en functies. Daarom is er geen standaardprijs voor de ontwikkeling van Python-webtoepassingen. Enkele van de kenmerken die de kosten beïnvloeden zijn:

 • Grafieken
 • Functionaliteiten
 • Platforms
 • Verbindingen

Een app met eenvoudige kenmerken en functies kost minder. Bepaal daarom eerst welke kenmerken en functies je in je app wilt hebben. Vermijd complexe kenmerken als je budget krap is.

Ontwerp- en ontwikkelingsproces

Als iemand ontwikkelaars inhuurt, moeten zij namens de klant een domein kopen. Daarnaast moet een grote hoeveelheid gegevens op de server worden opgeslagen, wat extra kosten met zich meebrengt. Vervolgens creëren zowel de ontwikkelaars als de klanten het ontwerp van de Python-app.

Als ontwikkelaars meer aandacht besteden aan het ontwerp van de apps, zullen de kosten hoger zijn. Heb je een beperkt budget, houd het ontwerp van de app dan eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Projectduur

De tijd die een ontwikkelaar nodig heeft om een Python-app te maken, beïnvloedt de ontwikkelingskosten. Als de app eenvoudige kenmerken heeft, kost het niet veel tijd om deze te maken. Daarom zijn de ontwikkelingskosten lager.

Een complexe app met verschillende kenmerken, zoals AI, kan echter veel meer kosten. De kostenfactoren zijn dus ook afhankelijk van:

 • Ontwikkelingstijd,
 • Ontwerptijd,
 • Testtijd.

Frontend-ontwikkeling

Python is een backend-ontwikkeltaal. Dit betekent dat je extra geld moet betalen voor de frontend-ontwikkeling. Daarom is het beter om een gespecialiseerd bedrijf voor Python-webontwikkeling te raadplegen. Zij zullen je door het hele app-ontwikkelingsproces begeleiden.

Onderhoud van de app

Naast de creatie van de app is ook het onderhoud een belangrijke kostenfactor. Onderhoud omvat:

 • Regelmatige app-upgrades;
 • Foutenoplossingen;
 • Verdere aanpassingen;
 • Nieuwe releases.

Al deze zaken vereisen de expertise van een Python-ontwikkelaar. Dit zal de kosten van de Python-appontwikkeling verhogen.

Jouw budget

Vergeet tenslotte niet een budget op te stellen. Zorg er altijd voor dat de ontwikkelingskosten overeenkomen met je budget. Anders kunnen zaken in de toekomst stil komen te liggen. Bedrijven die geen budget opstellen, moeten hun project vaak pauzeren vanwege financiële beperkingen. Bepaal dus altijd je budget en zoek vervolgens naar diensten.

Hoe je een Python-ontwikkelaar inhuurt

Je hebt twee opties. Je kunt een outsourcingbedrijf inhuren of intern personeel aannemen. Je kunt ook op zoek gaan naar een freelance Python-ontwikkelaar. Deze optie is het beste voor een eenmalig project.

Als je al een team hebt, kies dan voor interne aanwerving van Python-ontwikkelaars. Heb je echter niet de benodigde teamleden, huur dan ontwikkelaars in. Zoek ontwikkelaars bij bekende IT-ontwikkelingsbedrijven. Zulke bedrijven hebben getalenteerde en gemotiveerde ontwikkelaars. Ze beschikken over professionele kennis en ervaring met Python.

Als je na de ontwikkeling aanpassingen nodig hebt, maak dan gebruik van onderhouds- en ondersteuningsdiensten. Bovendien zijn de kosten voor outsourcing veel lager dan die voor interne aanwerving. Om alle nodige details te weten te komen, lees je de blog - hoe je een Python-ontwikkelaar aanneemt.

Conclusie

Python-ontwikkelaars zijn altijd in trek. Ze zijn professionals die elke soort app kunnen ontwikkelen. Veel populaire apps, zoals Instagram en PayPal, zijn in deze taal gemaakt.

Voordat je echter beslist om een dergelijke ontwikkelaar in je team op te nemen, moet je de kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar kennen. Deze zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder ervaring, locatie en projectomvang. Lees de blog om alle nodige details te vinden.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide