Hiring & Retention

Het salaris van een Python-ontwikkelaar

Het salaris van een Python ontwikkelaar hangt af van veel factoren, die in dit artikel worden uitgelegd.

14 mei 2024.

10 minuten

a man

Het salaris van een Python-ontwikkelaar

Een jonge ontwikkelaar schrijft code op haar computer in haar kantoor.

Het gemiddelde jaarlijkse salaris van een Python-ontwikkelaar bedraagt €136.528. Het salaris hangt echter af van veel factoren en varieert wereldwijd en in verschillende sectoren.

We zullen uitleggen wat een Python-ontwikkelaar doet, wat hun salarissen zijn en welke factoren hierop van invloed zijn. Ook leggen we uit waarom Python een goede carrièrekeuze is en of het moeilijk te leren is.

Wat doet een Python-ontwikkelaar?

Python-ontwikkelaar zijn is een veelzijdige baan. Python is een programmeertaal waarmee je websites kunt bouwen of een spel kunt ontwikkelen. Je kunt een nieuwe programmeertaal maken of kwantitatieve analyses uitvoeren. Python wordt voor verschillende programmeertaken gebruikt, waaronder:

 • Kunstmatige Intelligentie (KI);
 • Machine Learning (ML);
 • Data-analyse;
 • Datavisualisatie.

De taken van een Python-ontwikkelaar omvatten backend-ontwikkeling, waaronder:

 • Ontwikkelen van herbruikbare codes;
 • Ontwerpen;
 • Oplevering;
 • Beheer van webapplicaties.

De verantwoordelijkheden van een Python-ontwikkelaar hangen af van de vereisten van het bedrijf. Ze ondersteunen bedrijven in het ontwikkelingsproces en bij de optimalisatie van frameworks. Enkele bekende bedrijven die Python gebruiken zijn:

 • Google;
 • Netflix;
 • Instagram.

Hoe een Python-ontwikkelaar aan te nemen

Een man typt op het toetsenbord en schrijft code op zijn kantoorcomputer.

Het aannemen van een Python-ontwikkelaar vereist vakkennis. Je hiring manager moet verschillende zaken weten. Hij moet alles weten over de omvang van je project. Zodra hij de benodigde kennis heeft, weet je waar je naar moet zoeken.

Er zijn drie basisopties om aan te nemen:

 • Freelancer;
 • In-house aanstelling;
 • Outsourcing.

Elke optie heeft zijn voor- en nadelen. Laten we dat toelichten.

Het inhuren van een freelancer is een geweldige optie voor een eenmalig project. Deze projecten zijn meestal kleiner en korter. Dit is de meest kosteneffectieve optie, omdat freelancers minder rekenen. Er is ook een ruime keuze, van junior ontwikkelaars tot professionals met meer dan 5 jaar ervaring. Je kunt freelancers vinden op verschillende platforms, zoals:

 • Fiverr;
 • Upwork;
 • PeoplePerHour.

Deze optie heeft echter nadelen. Bijvoorbeeld, freelancers kunnen deadlines missen of, erger nog, het werk niet opleveren. De kans hierop is klein, maar het kan gebeuren.

De tweede optie is in-house aanstelling. Dit betekent dat je een ontwikkelaar in je bedrijf aanneemt. Dit is meestal een fulltime functie met een contract. Het is een geweldige optie omdat je de volledige controle over het project hebt. Je kunt altijd met je medewerker praten en de voortgang van het project controleren en zo nodig aanpassingen doen.

Deze optie is echter veel duurder. Je moet het jaarsalaris van je ontwikkelaar betalen en ook rekening houden met andere kosten die een fulltime aanstelling met zich meebrengt.

De laatste methode, en de beste, is outsourcing. Outsourcing betekent dat je bedrijf een ander bedrijf inhuurt om projecten of taken uit te voeren. Dit zijn IT-softwareontwikkelingsbedrijven. Ze zijn zeer professioneel en hebben veel te bieden. Ze leveren fantastisch werk en respecteren je wensen en deadlines. Het beste is dat deze optie veel goedkoper is vanwege de lagere overheadkosten.

Het salaris van een Python-ontwikkelaar

De kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar kunnen sterk variëren. Dit hangt af van drie hoofdcriteria:

 • De ervaring van de ontwikkelaar
 • De locatie van de ontwikkelaar
 • De complexiteit van de app

Het ontwikkelen van apps met Python kan vele functies omvatten en kan je tussen de €5.000 en €50.000 kosten.

Volgens Glassdoor is het gemiddelde jaarsalaris van een Python-ontwikkelaar in de VS €83.261. In India is dit echter gemiddeld €5.440 per jaar.

Indeed meldt dat het gemiddelde jaarsalaris van een Python-ontwikkelaar in de VS in 2023 €72.802 is voor een startersfunctie. Voor middelgrote functies is dit €117.157 en voor seniorposities bedraagt het gemiddelde salaris €186.617.

ZipRecruiter geeft aan dat het jaarsalaris van een Python-ontwikkelaar in de VS ongeveer €119.523 bedraagt. Dit betekent dat een uur werk van een Python-ontwikkelaar ongeveer €57 kost.

Ervaren Python-ontwikkelaars verdienen meer. In de Verenigde Staten kunnen senior ontwikkelaars met meer dan 5 jaar ervaring tot €120.000 per jaar verdienen.

Hier is een tabel van de jaarsalarissen van Python-ontwikkelaars gebaseerd op hun jaren ervaring.

Jaren ervaring

Glassdoor

Indeed

ZipRecruiter

Junior ontwikkelaar

€74,500

€67,500

€110,850

Medior ontwikkelaar

€95,300

€108,700

€147,500

Senior ontwikkelaar

€124,700

€173,100

€164,200

Met meer ervaring komt een hoger salaris. Daarom zijn senior-ontwikkelaars de duurste. Ook Python-ontwikkelaars met vaardigheden in andere programmeertalen kunnen meer verdienen. Dit betreft vaardigheden zoals:

 • Natural Language Processing (NLP);
 • Kunstmatige Intelligentie (KI);
 • Machine Learning (ML);
 • Scriptautomatisering;
 • Data-Mining.

De locatie van de ontwikkelaar

De geografische locatie is een andere factor die het salaris van een Python-ontwikkelaar beïnvloedt. Dit hangt samen met de kosten van levensonderhoud, maar ook met de vraag naar producten en de marktomstandigheden. De salarissen zijn hoger op locaties met hoge kosten van levensonderhoud, vooral als er een grote vraag naar ontwikkelaars is.

De salarissen kunnen lager zijn op locaties met minder vraag of lagere kosten van levensonderhoud. De lokale arbeidsmarkt en economische omstandigheden beïnvloeden het loon.

De onderstaande tabel toont het jaarsalaris voor Python-ontwikkelaars op basis van hun regio.

Locatie

Salaris

Noord-Amerika

€203,150 - €295,600

Zuid-Amerika

€73,930 - €110,850

Zuid-Azië

€36,900 - €92,390

Azië

€55,380 - €92,390

Australië

€110,850 - €184,780

De goedkoopste gebieden voor het inhuren van Python-ontwikkelaars zijn India en de Filipijnen. Als je bijvoorbeeld een Indiase Python-ontwikkelaar inhuurt, ligt het uurtarief, afhankelijk van de ervaring, tussen de €20 en €50.

In de VS, Australië of Canada betaal je €50 tot meer dan €100 per uur voor een app-ontwikkelaar. Dit komt door de hogere kosten van levensonderhoud in grote steden.

De complexiteit van de app

De complexiteit van het project kan de kosten beïnvloeden. Grotere en langere projecten kosten meer. Als je een complexe app met veel functies wilt, kost dat ook meer. Kleinere projecten die alleen basisprogrammering vereisen, zijn echter minder duur.

Complexe projecten vereisen meestal professionals, vaak senioren met meer dan 5 jaar ervaring. Maar ze vereisen ook meer tijd en middelen.

Is Python-ontwikkelaar een goede carrière?

Een man zit met een laptop op zijn schoot en programmeert.

Ja, Python-ontwikkeling is een goede carrière. Volgens HackerRank is Python de op één na populairste programmeertaal. JavaScript staat op de eerste plaats.

Python-ontwikkelaar is een geweldige carrièrekeuze voor iedereen die bereid is tijd te investeren in het oefenen van programmeervaardigheden. De technologiesector groeit dagelijks. Daarom is de rol van een Python-ontwikkelaar in bijna elk bedrijf onmisbaar.

Python-ontwikkelaars zijn zeer gewild. Daarom zijn hun salarissen concurrerend. Dit betekent dat Python-ontwikkelaars een zeer veelbelovende carrière hebben.

Is de baan als Python-ontwikkelaar moeilijk?

Python leren is makkelijker dan JavaScript. Het is niet moeilijk om Python-ontwikkelaar te worden, maar je moet wel gedisciplineerd zijn om de benodigde vaardigheden te leren. Het kan tussen de 5 en 10 weken duren om Python te leren.

Dit omvat basiskennis van Python, zoals functies, loops en Python-syntaxis. Natuurlijk is dit een ruwe schatting. De tijd die nodig is om Python te leren, hangt af van hoeveel ervaring iemand heeft in relevante gebieden, zoals datawetenschap, webontwikkeling en programmeertalen.

Conclusie

Het salaris van een Python-ontwikkelaar kan variëren tussen €5.000 en €50.000, afhankelijk van enkele factoren. Dit omvat de ervaring van de ontwikkelaar, de locatie en de complexiteit van je project. Dit artikel legt uit waarom de salarissen zo sterk variëren.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide