Software engineering

Hoe je Salesforce-ontwikkeling leert: De ultieme gids om je carrière te starten

Heb je hulp nodig met je bedrijf?

Neem contact op met een van onze zakelijke groei-experts. Het is volledig gratis en heeft veel mensen zoals jij geholpen om uit te vinden hoe je je bedrijf effectiever kunt uitbreiden zonder kostbare fouten te maken.

Boek hier een tijd die voor jou werkt

Bent u klaar om Salesforce-ontwikkeling onder de knie te krijgen? Onze gids bevat alles wat u moet weten - bronnen, tips en nog veel meer.

18 juni 2024.

6 minuten

a man

Hoe je Salesforce-ontwikkeling leert: Een praktische gids voor beginners

Een man die naar regels code kijkt.

In de snelle digitale wereld van vandaag is Salesforce een hoeksteen geworden in het beheer van klantrelaties en bedrijfsprocessen. Maar wat is de sleutel om het volledige potentieel van dit platform te benutten? Het zijn de vaardigheden van een ervaren Salesforce-ontwikkelaar. Als je nadenkt over hoe je Salesforce-ontwikkeling kunt leren, ben je hier aan het juiste adres.

Voordat we beginnen: Als je een bedrijfseigenaar of personeelsmanager bent en een Salesforce-ontwikkelaar wilt inhuren, heeft Teamcubate alles wat je nodig hebt. Ontdek hoe je een topklasse Salesforce-ontwikkelaar kunt aannemen om je bedrijfsprocessen soepeler dan ooit te maken.

Inhoudsopgave

 1. Wat is Salesforce-ontwikkeling?
 2. Voorbereidende stappen voor het leren
 3. Educatieve materialen
 4. Praktische ervaring opdoen
 5. Veelgemaakte fouten en hoe je ze kunt vermijden
 6. Carrièrepad van een Salesforce-ontwikkelaar
 7. Belangrijke inzichten

Wat is Salesforce-ontwikkeling?

Salesforce-ontwikkeling betekent niet alleen een tool beheersen; het gaat erom te begrijpen hoe je een bedrijf kunt verbeteren door klantrelaties en operationele efficiëntie te optimaliseren. Het vakgebied omvat codering, aanpassing en applicatieontwikkeling binnen het Salesforce-platform.

Weet je nog niet precies wat een Salesforce-ontwikkelaar dagelijks doet? Geen zorgen; lees ons artikel over wat een Salesforce-ontwikkelaar doet voor een diepgaand begrip.

Waarom Salesforce-ontwikkeling leren?

Naarmate bedrijven streven naar digitale transformatie, groeit de vraag naar Salesforce-ontwikkelaars explosief. Er zijn tal van mogelijkheden, of het nu marketing, verkoop of klantenservice is. Nog niet overtuigd? Bekijk het concurrerende salaris van een Salesforce-ontwikkelaar om de financiële voordelen te begrijpen.

Begrip van de rol van een Salesforce-ontwikkelaar

Een Salesforce-ontwikkelaar draagt veel petten. Van codering tot aanpassing omvat zijn rol een verscheidenheid aan taken. Wil je dieper ingaan op de details van het werk? Lees ons artikel over de rollen en verantwoordelijkheden van een Salesforce-ontwikkelaar.

Voorbereidende stappen voor het leren

 • Bekendheid met basisprogrammering: Voordat je in Salesforce-ontwikkeling duikt, is het belangrijk om basiskennis te hebben van programmeertalen zoals Java of Python.
 • Begrijpen van bedrijfsprocessen: Salesforce is in essentie een zakelijke tool. Een basiskennis van CRM, verkoopcycli en klantbinding is waardevol.
 • Beginnen met Salesforce Trailhead: De eigen educatieve platform van Salesforce is een uitstekende startplaats. Het biedt gratis modules die zowel interactief als informatief zijn.
 • Lid worden van Salesforce-ontwikkelaarsgemeenschappen: Er zijn tal van online gemeenschappen en forums waar je vragen kunt stellen, kennis kunt delen en feedback kunt krijgen van ervaren professionals.

Heb je tips nodig over hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek als Salesforce-ontwikkelaar? Wij hebben je gedekt. Lees onze inzichtelijke gids over hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek als Salesforce-ontwikkelaar.

Educatieve materialen

Een man leunt tegen een bureau.

De juiste opleiding is cruciaal voor Salesforce-ontwikkeling. Gelukkig zijn er veel bronnen, zowel online als offline, om je op weg te helpen.

Online-cursussen

 • Udemy: Op dit platform vind je talloze Salesforce-specifieke cursussen, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
 • Coursera: Als je een meer academische aanpak verkiest, bekijk dan Coursera voor cursussen van geaccrediteerde universiteiten.
 • Pluralsight: Deze platform biedt technologiegerichte Salesforce-ontwikkelingscursussen, ideaal voor ervaren programmeurs die zich willen specialiseren.

Op zoek naar een gestructureerde aanpak? Onze Salesforce-ontwikkelaarstutorials voor beginners bieden een zorgvuldig samengestelde lijst van cursussen en lessen die je kunt volgen.

Boeken

 • "Development with the Force.com Platform": Dit boek behandelt alle basisprincipes die je moet weten.
 • "Mastering Salesforce CRM Administration": Dit boek is ideaal voor degenen die zich naast de ontwikkeling ook willen verdiepen in de administratieve aspecten van Salesforce.

YouTube-kanalen

 • Salesforce Developer Channel: Dit is het officiële kanaal en biedt tutorials, ontwikkelaarsgesprekken en andere inzichtelijke content.

Voor degenen die graag diep in casestudy's duiken en willen zien hoe dingen in de praktijk worden uitgevoerd, is onze verzameling van Salesforce-ontwikkelaar-casestudy's een ware schat aan waardevolle inzichten.

Salesforce-ontwikkelaar-certificeringen

Certificeringen zijn niet verplicht, maar kunnen je wel een concurrentievoordeel geven. Salesforce biedt verschillende certificeringen aan, zoals Certified Platform Developer I & II, die je kunnen helpen op te vallen op de arbeidsmarkt.

Benieuwd welke vaardigheden je nodig hebt om deze examens te halen? Bekijk onze gedetailleerde blog over de vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar.

Praktische ervaring opdoen

Twee mensen werken aan computers.

Lezen en leren zijn geweldig, maar Salesforce-ontwikkeling is een hands-on vaardigheid. De beste manier om te leren is door deel te nemen aan echte projecten, zelfs als deze klein zijn.

 • Begin met persoonlijke projecten: Maak een eenvoudige applicatie met Salesforce om te begrijpen hoe het werkt.
 • Freelance projecten: Kleine freelance projecten kunnen je praktische ervaring geven en helpen bij het opbouwen van een portfolio.
 • Stages: Veel bedrijven bieden stages aan voor Salesforce-ontwikkelaars. Dit kan je de nodige praktische ervaring geven.

Maak je je zorgen over het inwerkproces als je wordt aangenomen? Ons artikel over het inwerkproces voor Salesforce-ontwikkelaars geeft je een overzicht van wat je kunt verwachten.

Veelgemaakte fouten en hoe je ze kunt vermijden

 • Basiskennis negeren: Onderschat nooit de kracht van een goede basiskennis. Zonder dit kun je later problemen ondervinden bij complexere taken.
 • Te veel afhankelijk zijn van tools: Tools kunnen nuttig zijn, maar het begrijpen van de basislogica en coderen is essentieel.
 • Updates negeren: Salesforce werkt zijn platform vaak bij. Het is belangrijk om deze wijzigingen bij te houden om op de lange termijn succesvol te zijn.

Denk je erover om je Salesforce-ontwikkeltaken uit te besteden? Lees dan zeker ons artikel over de kosten voor het inhuren van een Salesforce-ontwikkelaar om een idee te krijgen van budgettering en financiële planning.

Carrièrepad van een Salesforce-ontwikkelaar

Je hebt de vaardigheden opgedaan en misschien zelfs een certificering behaald. Wat is de volgende stap in je reis als Salesforce-ontwikkelaar? Het begrijpen van het carrièrepad kan je helpen realistische doelen en verwachtingen te stellen.

 • Junior Salesforce-ontwikkelaar: Als beginner start je hier. Je werkt voornamelijk aan kleine aanpassingen en rapporten.
 • Salesforce-ontwikkelaar: Met een paar jaar ervaring neem je meer verantwoordelijkheden op, waaronder coderen en het beheren van complexere projecten.
 • Senior Salesforce-ontwikkelaar: Na significante ervaring en mogelijk meerdere certificeringen leid je teams en neem je architectonische beslissingen voor Salesforce-projecten.
 • Salesforce-architect: Dit is het hoogtepunt. Salesforce-architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van oplossingen op het Salesforce-platform en fungeren vaak als adviseurs voor grote bedrijven.

Wil je meer weten over wat deze rollen inhouden? Bezoek onze blog over de rollen en verantwoordelijkheden van een Salesforce-ontwikkelaar om meer te leren.

Overweeg remote werk

Salesforce-ontwikkeling is een functie die vaak remote werken mogelijk maakt. Deze flexibiliteit kan voor velen erg aantrekkelijk zijn en stelt je in staat om met bedrijven over de hele wereld te werken. Ontdek de voordelen en mogelijkheden in de remote Salesforce-ontwikkeling in ons artikel over remote banen voor Salesforce-ontwikkelaars.

Belangrijke inzichten

Een man in een groen shirt kijkt naar een monitor.

Het leren van Salesforce-ontwikkeling kan een waardevolle ervaring zijn en een bevredigende carrière bieden met uitstekende financiële voordelen. Het vereist echter toewijding, praktische ervaring en continu leren. Onthoud:

 • Begin met de basis: Begrijp wat Salesforce is en wat een Salesforce-ontwikkelaar doet.
 • Investeer in onderwijs: Maak gebruik van online cursussen, boeken en tutorials.
 • Behaal certificeringen: Hoewel optioneel, kunnen certificeringen je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
 • Verzamel praktische ervaring: Werk aan persoonlijke of freelance projecten om een portfolio op te bouwen.

Wil je je carrière in Salesforce-ontwikkeling starten of verder ontwikkelen? Er is geen beter moment dan nu. En als je als bedrijf overweegt om Salesforce-ontwikkelaars in te huren, is Teamcubate je beste keuze. Wij bieden niet alleen uitzonderlijk talent, maar doen dit tegen onverslaanbare prijzen, zodat je kwaliteit krijgt zonder het budget te overschrijden.

Heb je nog vragen over Salesforce-ontwikkeling? Bekijk onze FAQs voor Salesforce-ontwikkelaars om antwoorden te vinden op de meest gestelde vragen.

Met de snel veranderende trends in de Salesforce-ontwikkelingssector is het essentieel om up-to-date te blijven, en Teamcubate zorgt ervoor dat je dat ook doet.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide