Hiring & Retention

Samenstellen van een krachtig Ruby on Rails-ontwikkelteam: Een uitgebreide gids

Ben je op zoek naar RoR ontwikkelaars? Zo ja, volg dan onze tips voor het samenstellen van een krachtig Ruby on Rails-ontwikkelteam.

23 mei 2024.

5 minuten

a man

Samenstellen van een krachtig Ruby on Rails-ontwikkelteam: Een uitgebreide gids

Vier mensen werken samen in het kantoor en bekijken de notitieboekjes en statistieken.

Als uw bedrijf een Ruby on Rails-ontwikkelaar wil aannemen, zult u waarschijnlijk enkele hindernissen tegenkomen. Bijvoorbeeld, hoe u een goede ontwikkelaar vindt of hoe u hem aanneemt. Maar maak u geen zorgen, dat is heel normaal. We zijn hier om te helpen.

In dit artikel hebben we alles behandeld. U zult ontdekken wie er in uw team moet zitten, hoe groot het moet zijn en waar RoR-ontwikkelaars naar op zoek zijn. Het is een uitgebreide gids die alles bevat wat u nodig heeft voor een vlekkeloze aanwerving. Laten we beginnen met het samenstellen van een krachtig Ruby on Rails-ontwikkelteam.

Waarom heb ik Ruby on Rails-ontwikkelaars nodig?

Als uw bedrijf een mobiele app of webapplicatie nodig heeft, is Ruby on Rails de technologie bij uitstek. U kunt het zowel voor iOS- als voor Android-apparaten gebruiken. Maar RoR gaat verder dan traditionele web- en mobiele apps. U kunt het ook gebruiken voor de ontwikkeling van hybride apps.

RoR is een open-sourceframework, wat betekent dat iedereen het kan gebruiken. U hoeft er niet voor te betalen of een speciale licentie te verkrijgen. U kunt er online apps, webservices en websites mee creëren. Het is populair omdat het gratis is en terugkerende ontwikkelingstaken vergemakkelijkt.

RoR stelt u in staat om snel en kostenefficiënt alles te creëren wat u wilt. Dit is een van de redenen waarom het zo populair is bij MVP-ontwerpers. Bovendien is Ruby on Rails een uitstekend framework voor het creëren van:

 • Sociale netwerktoepassingen;
 • E-commerceplatforms;
 • MVP's (Minimum Viable Products);
 • Marktplaatsen.

Ondanks de populariteit kan het lastig zijn om gekwalificeerde en ervaren RoR-ontwikkelaars te vinden en aan te nemen.

Waar wordt Ruby on Rails voor gebruikt?

Zoals al vermeld, wordt RoR gebruikt voor het maken van apps en websites. Je kunt elk type webapplicatie maken. Ruby on Rails heeft eenvoudige en beknopte code. Het is makkelijk te schrijven en te onderhouden, wat het opsporen en corrigeren van fouten vergemakkelijkt.

Dit framework is geschreven in de programmeertaal Ruby en wordt ook wel simpelweg Rails genoemd. Het is ideaal voor zakelijke webtoepassingen. Maar Ruby on Rails is ook uitstekend geschikt voor:

 • Application Programming Interfaces (API's)
 • Automatisering
 • Gegevensverwerking
 • Platformen voor de aandelenmarkt
 • Webontwikkeling

Wat is de rol van een RoR-ontwikkelaar?

Twee collega's werken samen op kantoor, kijken naar het computerscherm en glimlachen.

Een Ruby on Rails-ontwikkelaar is iemand die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van server-side webapplicaties. Deze ontwikkelaar is een specialist in online en mobiele app-ontwikkeling. Ze zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de code voor app-ontwikkeling in de Ruby on Rails-interface. Een van de rollen die een Ruby on Rails-ontwikkelaar kan aannemen, omvat:

 • Web- of softwareontwikkelaar
 • Frontend-ontwikkelaar
 • Backend-ontwikkelaar
 • Full-stack-ontwikkelaar
 • Serverontwikkelaar
 • Projectmanager

Is Ruby on Rails dood?

Nee, Ruby on Rails is niet dood. Veel bedrijven gebruiken het. En veel populaire apps zijn ontwikkeld met RoR, zoals:

 • Airbnb
 • Shopify
 • Couchsurfing
 • Urban Dictionary
 • Basecamp

In 2023 blijven creatieve organisaties uit verschillende sectoren vertrouwen op RoR. Volgens Built With zijn er momenteel in totaal 625.587 actieve websites die met het RoR-framework zijn gebouwd. En in totaal 3.759.380 actieve en historische websites.

Deze cijfers tonen aan dat RoR noch dood noch stervende is. Bovendien heeft dit framework een grote en actieve gemeenschap. Zo'n gemeenschap onderneemt voortdurend nieuwe dingen, voert updates uit en onderhoudt het systeem continu. RoR-ontwikkelaars werken er zelfs aan om dit framework geschikt te maken voor AI en ML. Dit laat ons zien dat het gericht is op de toekomst.

Hoe je de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaar vindt

Zodra je je realiseert dat je zo'n ontwikkelaar nodig hebt, komt er een nieuwe vraag naar boven. Hoe vind je de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaar? Hier zijn enkele praktische tips over waar en hoe je ze kunt vinden.

Het eerste wat je wilt doen, is bepalen welk soort aanwerving je wilt doen. Wil je iemand intern aannemen, outsourcen, of misschien een freelancer inhuren?

Het outsourcingmodel is het meest efficiënt. Het is ook het goedkoopst en het meest comfortabel. Als je op zoek bent naar een extern team van RoR-ontwikkelaars, kan Teamcubate helpen. Het aanwervingsproces is stressvrij. Je hoeft alleen contact met ons op te nemen. We zullen elkaar ontmoeten om je eisen en doelen te bespreken. Binnen enkele dagen heb je je beste RoR-ontwikkelaar voor de beste prijs.

Wat inhouse-aanwervingen betreft, is het moeilijker. Het is ook duurder en riskanter. Dit type aanwerving kan ook op kantoor, vanuit huis of als hybride plaatsvinden. Bekijk het beheer van externe Ruby on Rails-ontwikkelaars als je van plan bent om een team vanuit huis in te huren.

Freelancers zijn de beste optie voor kortetermijnprojecten. Het enige wat je hoeft te doen, is zoeken op freelance-platforms en je geschikte kandidaat vinden. Deze optie is eveneens riskant, omdat je nooit zeker kunt zijn of het project op tijd of überhaupt geleverd wordt.

Samenstellen van een krachtig Ruby on Rails-ontwikkelteam: Een uitgebreide gids

Twee werknemers die samen op kantoor werken, typen op hun computer en glimlachen.

Controleer de bovengenoemde modellen. Beslis welk type aanwerving je wilt doen. Heb je een freelancer nodig? Of misschien een heel team? Als je het nog niet weet, laat ons dan helpen.

Aanwervingsteam

Begrijpt u of iemand in uw team hoe u echte experts kunt herkennen? Begrijpt u hoe u het ontwikkelingsproces moet structureren en beheren? Als de antwoorden 'nee' zijn, betekent dat niet dat je niet kunt aanwerven. Maar managementondersteuning zal nuttig zijn. Ook als je een ontwikkelteam hebt, kunnen zij je eveneens helpen.

Je kunt ook overwegen een team van freelancers samen te stellen. Maar het kost tijd en geld om ze om te vormen tot een echt bedrijfsteam. Ze zullen meer verantwoordelijkheden hebben. Dit omvat salarisadministratie, contracten en vakanties. Maar je kunt een zeer succesvolle medewerkersgroep hebben. Zo'n team wordt deel van je bedrijf. Het uitbesteden van teambeheer is de meest comfortabele optie.

De complexiteit van het project

Kleinere projecten zijn eenvoudig te beheren, zelfs zonder een projectmanager of een team. Stel dat je een MVP (Minimum Viable Product) moet ontwikkelen. Het is volkomen acceptabel om hiervoor een freelancer in te huren. Maar dat geldt niet wanneer de omvang van je project groter is. Laten we zeggen dat je een nieuwe marktplaats lanceert. Dan zou je moeten overwegen een volledig ontwikkelteam in te huren.

Een ander punt om te overwegen is hoe belangrijk dit project voor je is. Is het cruciaal voor het succes van je bedrijf? Als dat zo is, zou je een ontwikkelteam moeten vormen. Vanwege de complexiteit en het belang van het project is het cruciaal om een volledig ontwikkelteam in te huren.

Het RoR-ontwikkelteam

Een ontwikkelteam van 4 tot 6 personen is ideaal, vooral voor Agile softwareontwikkeling. Het is groot genoeg om aan alle projectvereisten te voldoen en tegelijkertijd flexibel en consistent.

Je Ruby on Rails-ontwikkelteam moet experts uit verschillende vakgebieden omvatten. Ze moeten over de nodige vaardigheden beschikken. Je wilt niet 6 of 10 personen die precies hetzelfde het beste kunnen.

Je hebt iemand nodig die expert is in frontend-technologieën. JavaScript, HTML en CSS zijn meestal het beste. Je hebt ook een backend-ontwikkelaar nodig voor de feilloze prestaties van je app.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, let op RoR-ontwerpers. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor de projectcyclus. Bovendien zullen zij wijzigingen aanbrengen aan de architectuur indien nodig. Daarom moet ten minste in de beginfase een competente UI-designer deel uitmaken van je team.

Hoe trek je de beste Ruby on Rails-ontwikkelaars aan?

Om Ruby on Rails-ontwikkelaars aan te nemen, moet je ze aantrekken. Vooral als het gaat om toptalent. Een concurrerend salaris is meestal een goed begin. Maar goede salarissen zijn niet het enige wat goede medewerkers aantrekt. Hun enthousiasme voor hun werk staat altijd voorop.

Een aantrekkelijk en uitdagend project kan veel IT-professionals lokken. Probeer hun interesse voor je project te wekken. Beschrijf waarom je deze nieuwe software of een app nodig hebt. Welke problemen wil je oplossen? Welke functies moet je project hebben? En natuurlijk, waarom hun expertise nodig is.

Een andere factor die geweldige RoR-ontwikkelaars aantrekt, is de kennis die ze kunnen opdoen, maar ook de carrièreontwikkelingskansen die je kunt bieden. Bied hen educatieve cursussen, seminars en toegang tot de nieuwste technologieën aan. Tot slot, vergeet de bonussen niet. Het enthousiasme van RoR-ontwikkelaars komt niet alleen voort uit hun toewijding aan spannende projecten. Het komt ook voort uit hun streven naar kennis en vaardigheden.

Conclusie

Het samenstellen van een krachtig Ruby on Rails-ontwikkelteam vereist goede voorbereiding. Je moet vaststellen welk type ontwikkelaars je nodig hebt en hoeveel. Je moet ook beslissen of je een heel team of slechts één RoR-ontwikkelaar wilt inhuren. Dit garandeer je door een goed aanwervingsteam. Alleen zo kun je het beste talent vinden. Meestal kan dit team worden gevormd uit je reeds bestaande groep ontwikkelaars.

Zorg ervoor dat je de complexiteit en de omvang van je project kent. Schrijf op basis daarvan de benodigde vaardigheden van je toekomstige ontwikkelaar op. We hebben alles in deze uitgebreide gids opgenomen, zodat je ervaring met gemak verloopt.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide