Hiring & Retention

Hoe je de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaar vindt

Als je de juiste Ruby On Rails ontwikkelaar wilt vinden, volg dan deze tips omdat we je willen helpen om je perfecte RoR medewerker te vinden.

22 mei 2024.

10 minuten

a man

Hoe je de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaar vindt

Drie collega's werken thuis, kijken naar hun laptop en bespreken iets.

Als je een Ruby on Rails-ontwikkelaar wilt inhuren, heb je specifieke strategieën nodig. Je moet weten waar en waarop je moet zoeken en je verwachtingen correct instellen. Dit zal je helpen de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaar voor je team te vinden.

We hebben alles wat je moet weten gedekt, van het vaststellen van de juiste RoR-ontwikkelaarsrol tot het definiëren van hun verantwoordelijkheden. Van het lokaliseren van kandidaten tot het aannameproces. Laten we beginnen.

De rollen van een Ruby on Rails-ontwikkelaar

Als je niet zeker weet wat RoR-ontwikkelaars doen, hier is een uitleg: RoR-ontwikkelaars kunnen veel dingen doen. Ze richten zich echter voornamelijk op frontend- en backend-technologieën. Deze ontwikkelaars werken samen met een team van andere ontwikkelaars aan een specifiek project.

Hun taken omvatten ook:

 • Database structuur
 • Ontwerp
 • Programmeertalen die gebruikt worden door RoR-frameworks

Nu gaan we kijken naar alle rollen die RoR-ontwikkelaars hebben, en vinden we de rol die het beste bij je bedrijf past.

Web- of softwareontwikkelaar

Gebruik RoR om elk type app te maken, web of mobiel. Deze ontwikkelaars zorgen meestal voor de backend-componenten. Ze schrijven schone, onderhoudbare en efficiënte code. Ze werken samen met frontend-ontwikkelaars. De integratie van de app is eenvoudiger en veel sneller.

Backend-ontwikkelaar

Je kunt RoR ook gebruiken om backend-ontwikkelaar te worden. Een backend-softwareontwikkelaar bouwt de databases, bibliotheken en de logica voor de app. Je kunt RoR samen met andere frameworks en talen gebruiken. Op deze manier maak je de apps schaalbaarder.

Serverontwikkelaar

Je kunt ook met RoR serverontwikkelaar worden. Ze zijn verantwoordelijk voor:

 • Configuratie van databaseservers en -procedures
 • Beheer van databaseservers en -procedures
 • Systeem- en prestatiebewaking

Alles met het doel om de beste prestatie, beschikbaarheid en veiligheid te bieden. Analyseer, los op en verhelp problemen en bied de beste oplossingen.

Full-Stack softwareontwikkelaar

Als RoR-full-stackontwikkelaar bouw je een complete website. Je doet dit zonder afhankelijk te zijn van andere ontwikkelaars of teamleden. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van platformen voor web- en mobieltechnologie-apps.

Projectmanager

Als RoR-projectmanager houd je de voortgang van het project in de gaten. Je zult ook goed geplande updates leveren. Deze updates zijn doorgaans mijlpalen en deliverables. Communiceer met alle medewerkers. Je zal ook:

 • Je teamgenoten aanmoedigen;
 • Problemen identificeren;
 • Oplossingen vinden;
 • Effectieve verbeteringen doorvoeren.

Voordelen van het gebruik van Ruby on Rails-ontwikkelaars

Nu we hebben uitgelegd welke rollen RoR-ontwikkelaars kunnen spelen, laten we eens kijken naar hun voordelen. Waarom zou je een RoR-ontwikkelaar inhuren? Welk voordeel bieden ze jou? Is het de moeite waard om ze aan te nemen?

Wel, RoR is een zeer populair framework. En Ruby is een zeer populaire programmeertaal. Volgens een enquête van Stack Overflow in 2023 is Ruby de 16e populairste taal ter wereld.

Een diagram met relevante gegevens.

Bovendien gebruiken veel bedrijven RoR als hun voorkeursframework. Daarom zijn er veel populaire apps gemaakt met RoR. Wat betreft live websites die het RoR-framework gebruiken, zijn er momenteel wereldwijd 613.426 websites. Laten we de voordelen bekijken waarom RoR populair blijft en zeker geen uitstervende taal is.

Snel en effectief

Ruby on Rails is snel en heeft een kleine codebasis. Dit betekent ook dat het kosteneffectief is. Want tijd is geld. Hoe langer de ontwikkeling duurt, des te duurder het kan zijn. Een schone codebasis stelt ontwikkelaars in staat om sneller en effectiever te werken. Dit komt doordat ze minder code nodig hebben, terwijl ze dezelfde functionaliteit behouden.

Uiterst flexibel

Het RoR-framework is flexibel. Het past zich aan aan website-modificaties. Bovendien kun je in Ruby elementen verwijderen en herdefiniëren. Het integreert met technologieën en frameworks zoals AngularJS. Deze functie maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om app-lagen te scheiden en verschillende technologieën te gebruiken.

Hoge kans op schaalbaarheid

Elk bedrijf, ongeacht grootte of sector, streeft naar schaalbaarheid. Zelfs als je een start-up bent, kun je snel groeien en moet je daar de tools voor hebben. Je app kan falen om zich aan te passen aan verkeerspieken. Of zelfs falen door seizoensgebonden schommelingen in gebruik, als het niet de capaciteit heeft om te schalen. Ruby on Rails is een schaalbare oplossing die zich aanpast aan deze verkeerspieken en erop reageert.

Hoe vind je de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaar

Een man werkt thuis op zijn laptop en kijkt naar het scherm waarop codes worden weergegeven.

We hebben uitgelegd wat RoR-ontwikkelaars kunnen doen en welke voordelen ze kunnen bieden voor jou en je bedrijf. Maar waar en hoe vind je deze RoR-ontwikkelaars? Hier zijn enkele praktische tips.

Waar je Ruby on Rails-ontwikkelaars vindt

Het vinden van kandidaten, vooral gekwalificeerde, kan tijd en moeite kosten. Als je op zoek bent naar Ruby on Rails-ontwikkelaars, zoek dan in landen met top talent.

Deze zijn doorgaans de Verenigde Staten, Polen, Oekraïne, China, India en het Verenigd Koninkrijk. Het werven van talent uit het buitenland helpt je om geweldige talenten tegen een ongelooflijke prijs te ontdekken. Dit betekent dat je iemand uit India kunt inhuren die in de VS woont.

Teamcubate kan je helpen als je op zoek bent naar een extern en vlekkeloos team van RoR-ontwikkelaars. Het is een stressvrije aanstelling. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. We zullen een ontmoeting hebben en je behoeften en doelen bespreken. Binnen een paar dagen heb je je beste RoR-ontwikkelaar tegen de best mogelijke prijs. Je hoeft ons alleen maar te contacteren.

Dit type aanstelling wordt outsourcing genoemd, wat we in de volgende secties zullen uitleggen. We zullen ook interne aanstelling en offshoring uitleggen.

Outsourcing van je RoR-ontwikkelaar

In plaats van rechtstreeks een werknemer aan te nemen, laat je dit door een derde partij doen. Zij zorgen voor alles, van zoeken tot interviewen, aanstellen en het werk uitvoeren. Outsourcing helpt je om je personeel wereldwijd uit te breiden.

Het is kosteneffectief en biedt een totaaloplossing. Daarom kiezen veel start-ups en MKB's (kleine en middelgrote bedrijven) voor outsourcing.

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om buitenlandse externe werknemers te vertrouwen. Daarom zou je moeten samenwerken met vertrouwde bedrijven. Zij hebben ervaren projectmanagers die de projecten succesvol leiden. Laten we de voordelen van outsourcing bekijken:

 • Toegang tot wereldwijd talent
 • Lagere kosten
 • Snellere ontwikkelingstijd
 • Snellere marktintroductie
 • Verhoogde flexibiliteit
 • Toegenomen efficiëntie

Inhouse aanstelling van je RoR-ontwikkelaar

Inhouse of interne aanstelling betekent dat je bedrijf de werknemer direct aanneemt. Je bent verantwoordelijk voor:

 • Zoeken
 • Lokaliseren
 • Aanstellen
 • Werven

Je bedrijf moet interviews houden, tests uitvoeren en contracten afsluiten.

Deze aanstellingswijze is moeilijker, duurder en riskanter. Maar het biedt betere controle over je werknemers en betere communicatie. Deze manier van aanstellen kan ook op kantoor, vanuit huis of als hybride vorm plaatsvinden. Informeer je over het beheer van remote Ruby on Rails-ontwikkelaars als je van plan bent een team in te huren dat vanuit huis werkt.

Offshore aanstelling van een RoR-ontwikkelaar

Offshoring is het proces om een kantoor in een ander land te hebben en ontwikkelaars aan te stellen die vanaf die locatie werken. Dit is een geweldige optie voor langdurige projecten. Dit zal echter aanzienlijke tijd en financiële middelen vergen.

Deze drie aanstellingswijzen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Over het algemeen biedt outsourcing de laagste instapdrempel en is het de meest kosteneffectieve oplossing.

Welk ervaringsniveau heb ik nodig bij een RoR-ontwikkelaar?

Twee werknemers werken samen op kantoor, kijken naar de computer, glimlachen en discussiëren.

Er zijn drie typen ontwikkelaars op basis van ervaringsniveau:

 • Junior of beginnende RoR-ontwikkelaar
 • Medior of gemiddeld niveau RoR-ontwikkelaar
 • Senior of professionele RoR-ontwikkelaar

Kies afhankelijk van de vereisten van je project het ervaringsniveau. Als je project bijvoorbeeld minder componenten vereist met een eenvoudige en basale structuur, kies dan een Junior RoR-ontwikkelaar. Voor een complex project raden we echter een Medior- of Senior-ontwikkelaar aan.

Junior-ontwikkelaar - Een Junior RoR-ontwikkelaar heeft typisch 0 tot 1 jaar ervaring. Zo'n ontwikkelaar heeft solide kennis van web-frameworks en MVC-architectuur.

Medior-ontwikkelaar - Deze ontwikkelaars hebben meestal 1 tot 3 jaar ervaring met Ruby on Rails. Ze kunnen ook ervaring hebben met andere MVC-gebaseerde web-frameworks.

Senior-ontwikkelaar - Senioren hebben doorgaans 5 jaar ontwikkelervaring. Deze ontwikkelaars hebben uitgebreide kennis van het RoR-framework. Ze hebben vaak ervaring als leidinggevende RoR-ontwikkelaar in een eerder project. Ze zijn perfect voor ingewikkelde projecten met veel vereisten.

Het wervingsproces navigeren: hoe herken je de juiste Ruby On Rails-ontwikkelaar

Zodra je weet welk type RoR-ontwikkelaar je wilt, is het cruciaal om te weten waar je moet zoeken en hoe je de juiste Ruby On Rails-ontwikkelaar vindt.

Bepaal of je de voorkeur geeft aan inhouse aanstelling of outsourcing. Als je voor outsourcing kiest en je nergens zorgen over wilt maken, neem dan contact met ons op.

Als je echter de voorkeur geeft aan inhouse aanstelling, zoek dan je RoR-ontwikkelaar op de volgende platforms:

 • LinkedIn
 • Toptal
 • Upwork
 • Bacancy Technology
 • Betterteam

Zodra je de perfecte plek hebt gevonden, begin je met de beste methodes voor het rekruteren van eersteklas Ruby On Rails-ontwikkelaars. Hier zijn enkele snelle tips:

 • Schrijf een grondige functieomschrijving voor je gaat werven;
 • Publiceer de positie op toonaangevende wervingssites;
 • Bepaal de kosten voor het aannemen van RoR-ontwikkelaars;
 • Bepaal de platforms waarop je je ontwikkelaar zoekt;
 • Baken de locatie van de ontwikkelaar af op basis van je behoeften;
 • Vind de meest interessante profielen die overeenkomen met je functieomschrijving en behoeften;
 • Kies het meest geschikte rekruteringsmodel;
 • Voer het achtergrondonderzoek uit en leid het interview;
 • Bied een competentietest aan;
 • Beoordeel of de ontwikkelaar en potentiële teamleden goed passen bij het bedrijf;
 • Maak een aantrekkelijk werkaanbod en begin met de inwerkperiode.

Conclusie

Een Ruby on Rails-ontwikkelaar aannemen is een moeilijke taak. Het is een lang proces dat vaak stressvol is. Daarom hebben we deze kleine gids geschreven om je te helpen gemakkelijk de juiste Ruby on Rails-ontwikkelaar te vinden.

Het eerste wat je moet weten is wat voor soort RoR-ontwikkelaar je nodig hebt. Is het een webontwikkelaar, een full-stack ontwikkelaar of misschien een RoR-projectmanager? Zodra je dat weet, bepaal je welk aanstellingsmodel je wilt. Wil je het uitbesteden of de inhouse aanstelling uitvoeren?

Als je deze antwoorden hebt, begin dan met het schrijven van je functieomschrijving. Localiseer de platforms waarop je je RoR-ontwikkelaars zult zoeken. Houd de volgende tips in gedachten terwijl je dat doet. Als je echter al deze dingen wilt vermijden, neem dan gewoon contact op met Teamcubate om je perfecte RoR-partner te vinden.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide