Hiring & Retention

De kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar

De kosten voor het inhuren van een Python ontwikkelaar kunnen variëren van €40 tot €75 per uur. De prijs is afhankelijk van bepaalde factoren die in dit artikel worden besproken.

Juli 3, 2023

8 minuut

a man

De kosten voor het inhuren van een Python-ontwikkelaar

Een medewerker, de Python-ontwikkelaar, houdt op kantoor een kleverig witboek met Python erop geschreven.

De kosten voor het inhuren van een Python ontwikkelaar kunnen variëren van  €40 tot  €75 per uur. Deze prijs hangt af van de locatie van de ontwikkelaar, zijn ervaring en de omvang van het project. Maar er zijn ook nog andere factoren waar u rekening mee moet houden.

In deze blog zullen we alle factoren bespreken die de prijs van uw Python ontwikkelaar kunnen bepalen. We zullen ook uitleggen wat Python is en waarom het zo populair is. Daarna behandelen we redenen waarom u dergelijke ontwikkelaars zou moeten inhuren en, last but not least, hun salaris.

Wat is Python?

Python is een programmeertaal die wordt gebruikt voor het maken van websites en software. U kunt het ook gebruiken voor het automatiseren van taken en het analyseren van gegevens. Python is een veelzijdige taal. Dit betekent dat u het kunt gebruiken voor veel verschillende soorten programma's. Het is niet beperkt tot een specifiek doel.

Het is een open source programmeertaal. Dit betekent dat u code kunt schrijven in Python. En andere mensen kunnen het gebruiken. Het biedt uitgebreide ondersteuning voor modules van derden. Deze taal is populair vanwege de eenvoudige interactie met online services, maar ook met op desktop gebaseerde gegevensstructuren en vele andere functies. Het is flexibeler en scriptgericht dan gecompileerde code.

De eerste release was in 1991. Guido van Rossum was de persoon die het heeft gemaakt. Het doel van deze taal was om zich te concentreren op leesbaarheid van de code. De naam "Python" verwijst naar de comedygroep Monty Python.

Waarom is Python zo populair?

Een man, een Python-ontwikkelaar, werkt en codeert en appt thuis op zijn laptop.

Python is populair omdat het een eenvoudige en leesbare syntax heeft. Dit helpt beginners om gemakkelijk te leren en code te schrijven. Bovendien heeft deze taal een uitgebreide verzameling bibliotheken en frameworks die taken vereenvoudigen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Webontwikkeling zoals Django en Flask;
 • Gegevensanalyse zoals Pandas;
 • Machine learning zoals TensorFlow en PyTorch.

U kunt Python ook gebruiken voor:

 • Softwaretesten;
 • Machine learning (ML);
 • Softwaretesten;
 • Websiteontwikkeling;
 • Bedrijfstoepassingen.

Daarnaast heeft Python een grote en sterke community ondersteuning. Hier zijn redenen waarom Python zo populair is:

 • Gemakkelijker te leren in vergelijking met JavaScript;
 • Het creëren van complexe apps met een beknopte en leesbare syntax;
 • Het ontwikkelen van elk type applicatie;
 • Open source bibliotheken;
 • Een betrouwbare optie voor data science en gegevensanalyse;
 • Snellere time to market;
 • Compatibel met het Internet of Things (IoT);
 • Ondersteuning voor aangepaste automatisering;
 • Grote, actieve en ondersteunende community.

Python is een allesomvattende programmeertaal. Dit betekent dat het niet beperkt is tot één type toepassing. Een Python ontwikkelaar kan bijna alles creëren. Bijvoorbeeld apps, games, webontwikkeling, server side programma's, enzovoort.

Met Python kunt u alles maken, van eenvoudige apps zoals rekenmachines tot grote online apps zoals Instagram. Het maakt ook gegevensmining en natuurlijke taalverwerking mogelijk.

U kunt zien waarom veel bedrijven ervoor kiezen om Python te gebruiken en zo'n ontwikkelaar in te huren. Bovendien zijn enkele van de meest populaire platforms gemaakt met Python, waaronder:

 • Instagram
 • Paypal
 • Quora
 • Mozilla
 • NASA
 • Reddit

Waarom zou ik een Python ontwikkelaar inhuren?

Bedrijven huren Python ontwikkelaars in om tijd te besparen. Maar ook om creatieve apps te ontwikkelen. Het maakt een snellere ontwikkelingscyclus en een kortere time to market mogelijk. Python biedt ook schaalbaarheid. Dit is geschikt voor zowel kleinere als grotere projecten.

Om moeilijkheden te overwinnen, maken ontwikkelaars gebruik van services van derden. Daarom is het inhuren van een Python ontwikkelaar nuttig voor uw bedrijf. Deze ontwikkelaars leveren hoogwaardig werk. Zowel op tijd als binnen het budget. Dit vermindert het risico op projectmislukking. Maar het zorgt er ook voor dat uw project succesvol is.

Veel bekende bedrijven, zoals Facebook, Netflix en Spotify, gebruiken Python. Dit zijn echte voorbeelden van de effectiviteit van Python.

De kosten van het inhuren van een Python ontwikkelaar

Een vrouw die geld in haar handen houdt en dollars telt.

Python is een programmeertaal voor het maken van verschillende bedrijfstoepassingen. Dergelijke apps kunnen veel complexe functies hebben. Dit kan u ergens tussen de  €4,500 en  €45,500 kosten.

Volgens Glassdoor is het gemiddelde jaarinkomen voor een Python ontwikkelaar in de Verenigde Staten $83.261. Maar het gemiddelde jaarinkomen voor een Python ontwikkelaar in India is $5.440.

Python ontwikkelaars met meer ervaring verdienen over het algemeen meer dan beginnende ontwikkelaars. Senior ontwikkelaars met 5+ jaar ervaring kunnen jaarlijks tot $120.000 verdienen in de Verenigde Staten.

Laten we nu eens kijken naar welke factoren het salaris van een Python ontwikkelaar bepalen. De ervaring en bekwaamheid van de ontwikkelaar bepalen de kosten van het inhuren van een Python ontwikkelaar. Het kan ook afhangen van de locatie van de ontwikkelaars en de omvang en complexiteit van het project.

De ervaring van de ontwikkelaar

Hoe meer ervaring de ontwikkelaar heeft, hoe hoger het salaris. Bovendien kunnen Python ontwikkelaars met vaardigheden in andere programmeertalen nog meer verdienen.

Bijvoorbeeld, de Python ontwikkelaar kan meer verdienen als hij/zij kennis heeft van

 • Natural Language Processing (NLP);
 • Automatiseringsscripting;
 • Data mining;
 • Machine learning.

Ontwikkelaars moeten best practices volgen. Ze moeten gebruikmaken van branchestandaard coderingstechnieken. Op deze manier zullen ze een hoger salaris krijgen. Hierdoor zijn veel bedrijven bereid om ervaren ontwikkelaars te betalen.

Hier is de tabel met het gemiddelde salaris van een Python ontwikkelaar op basis van zijn ervaring.

Expertise niveau

Junior ontwikkelaar

Medior ontwikkelaar

Senior ontwikkelaar

Jaarsalaris

€67,000-€91,000

€68,2500-€154,700

€71,000-€168,350

De locatie van de ontwikkelaar

Een andere factor die het salaris van de Python ontwikkelaar bepaalt, is de locatie. Dit komt door de kosten van levensonderhoud, vraag en marktomstandigheden. In gebieden met hoge kosten van levensonderhoud zijn de salarissen hoger, vooral als dat gebied in grote vraag is naar ontwikkelaars.

Maar salarissen kunnen lager zijn in gebieden met een lagere vraag of lagere kosten van levensonderhoud. De lokale arbeidsmarkt en economische omstandigheden hebben invloed op het salaris.

Hier is de tabel met jaarlijkse salarissen voor Python ontwikkelaars op basis van hun locatie.

Plaats

Salaris

Noord Amerika

€200,000-€290,000

Zuid-Amerika

€72,500-€109.000

Zuid-Azie

€36,200-€90.600

Azie

€54.000-€91.000

AustraliaAustralië

€108.700-€181.200

India en de Filipijnen zijn de meest kosteneffectieve plaatsen om Python ontwikkelaars in te huren. Afhankelijk van de expertise, variëren de uurtarieven voor het inhuren van een softwareontwikkelaar in India van $20 tot $50+.

Als u een app ontwikkelaar in de VS, Australië of Canada inhuurt, kunt u verwachten dat u $50 tot $100+ per uur betaalt. Ontwikkelaars streven naar hogere lonen vanwege de hogere kosten van levensonderhoud in grote steden.

De complexiteit van de app

De complexiteit van het project kan invloed hebben op het salaris. Een kleiner project dat basisprogrammering vereist, is minder duur. Een complex project vereist professionele programmeerkennis, maar ook meer tijd en middelen.

De projectomvang bepaalt de prijs. De volgende factoren bepalen de omvang:

Kenmerken en functies

Een app heeft een unieke verzameling kenmerken en functies. Daarom is er geen standaardkosten voor de ontwikkeling van een Python webapp. Enkele van de kenmerken die van invloed zijn op de kosten zijn:

 • Grafische elementen
 • Functies
 • Platforms
 • Verbindingen

Een app met eenvoudige functies en functionaliteit kost minder. Bepaal dus eerst de kenmerken en functies die u in uw app wilt hebben. Vermijd complexe functies als u een beperkt budget heeft.

Ontwerp en ontwikkelingsproces

Wanneer iemand ontwikkelaars inhuurt, moeten zij namens de klant een domein kopen. Afgezien daarvan moet er een grote hoeveelheid gegevens op de server worden opgeslagen. Dit kost meer geld. Vervolgens maken zowel de ontwikkelaars als de klanten het ontwerp van de Python app.

Wanneer ontwikkelaars meer aandacht besteden aan het ontwerp van de app, zal de kostprijs hoger zijn. Als u een beperkt budget heeft, maak het ontwerp van de app dan eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

De projecttijd

De tijd die ontwikkelaar nodig heeft om een Python app te maken, heeft invloed op de ontwikkelingskosten. Als de app eenvoudige functies heeft, is er niet veel tijd nodig om deze te maken. Daarom is de prijs van de ontwikkeling lager.

Maar een complexe app met diverse functies die AI vereist, kan veel meer kosten. Als gevolg hiervan hangt de kostprijs ook af van:

 • Tijd voor ontwikkeling,
 • Tijd voor ontwerpen,
 • Tijd voor testen.

Front end ontwikkeling

Python is een back end ontwikkeltaal. Dit betekent dat u extra geld moet betalen voor het front end ontwikkelingsgedeelte. Het is daarom beter om een ​​aangepast Python webontwikkelingsbedrijf te raadplegen. Zij zullen u begeleiden gedurende het hele app ontwikkelingsproces.

Onderhoud van de app

Afgezien van het maken van de app, is onderhoud een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Onderhoud omvat onder andere:

 • Regelmatige app upgrades;
 • Bugfixes
 • Verdere aanpassing
 • Nieuwe releases

Al deze zaken vereisen expertise van Python ontwikkelaars. Dit zal de kosten van het maken van een Python app verhogen.

Uw budget

Last but not least, vergeet niet een budget op te stellen. Zorg er altijd voor dat de ontwikkelingskosten in overeenstemming zijn met uw budget. Anders worden zaken in de toekomst stopgezet. Bedrijven die geen budget opstellen, moeten meestal hun project stopzetten vanwege een gebrek aan financiën. Bepaal dus altijd uw budget en zoek dan pas naar diensten.

Hoe huur je een Python ontwikkelaar in

Je kunt twee opties kiezen. Huur een outsourcingbedrijf in of doe de werving intern. Je kunt ook op zoek gaan naar een freelance Python ontwikkelaar. Deze optie is het beste voor een eenmalig project.

Als je al een team hebt, kies dan voor interne werving van Python ontwikkelaars. Maar als je teamleden mist, huur dan ontwikkelaars in. Zoek naar ontwikkelaars bij bekende IT ontwikkelingsbedrijven. Dergelijke bedrijven hebben getalenteerde en gemotiveerde ontwikkelaars. Ze hebben professionele kennis en ervaring met Python.

Als je na de ontwikkeling aanpassingen nodig hebt, maak dan gebruik van onderhouds en ondersteuningsdiensten. Bovendien zijn de kosten van outsourcing veel lager dan interne werving. Voor alle benodigde details kun je de blog Hoe huur je een Python ontwikkelaar in raadplegen.

Conclusie

Python ontwikkelaars zijn altijd in trek. Het zijn professionals die elk soort app kunnen ontwikkelen. Sterker nog, veel populaire apps zijn gemaakt in deze taal, zoals Instagram en PayPal.

Maar voordat je besluit om zo'n ontwikkelaar in je team te hebben, moet je weten wat de kosten zijn van het inhuren van een Python ontwikkelaar. Dit hangt af van veel factoren, zoals de ervaring van de ontwikkelaar, locatie en omvang van het project. Bekijk de blog voor alle benodigde details.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide