Hiring & Retention

Store brands satser på JavaScript: Et kig på virksomheder, der bruger JavaScript-udviklere

Lær, hvordan store brands bruger JavaScript-udviklere til at skabe dynamiske og interaktive onlineoplevelser. Læs mere her!

3. juni 2024.

6 minutter

a man

Store brands satser på JavaScript: Et kig på virksomheder, der bruger JavaScript-udviklere

En person skriver kode på en bærbar computer.

Det er svært at overse, at JavaScript er overalt. Mange virksomheder bruger det regelmæssigt. Denne scriptsprog er yderst populær. Er du nysgerrig efter, hvordan store virksomheder anvender det?

I denne blog vil vi gennemgå en liste over store brands og deres brug af JavaScript. Denne blog vil også hjælpe dig med at besvare spørgsmålet - JavaScript i 2024: En færdighed værd at investere i?

Lad os komme i gang!

Hvad bruges JavaScript til?

JavaScript bruges til at bygge ting på hjemmesider. Det hjælper med at skabe de dele, du ser på din skærm, og dem du ikke ser. For at sige det simpelt, er JavaScript som arbejderen bag kulisserne. Det tilføjer alle de seje og interaktive elementer til hjemmesider. Det er det, der gør internettet til et dynamisk og spændende sted at udforske! Folk har udviklet specielle værktøjer til at arbejde med JavaScript. Forskellige webbrowsere har også deres egne metoder til at udnytte det.

Liste over top-virksomheder, der bruger JavaScript

Mange kendte virksomheder bruger JavaScript til forskellige ting. JavaScript er handy, fordi det kan bruges på mange måder til at gøre ting hurtigere og nemmere. Derfor afhænger brugen af JavaScript af virksomhedens behov. De kan bruge det til at gøre deres service mere brugervenlig eller for at give brugerne flere muligheder. Nu kigger vi på listen over virksomheder, der bruger JavaScript:

  • Facebook
  • Google
  • Microsoft
  • Ebay
  • LinkedIn
  • Netflix
  • PayPal
  • Uber
  • Walmart

Lad os tale om, hvordan de bruger JavaScript.

Facebook

Facebook, nu kendt som Meta, er et berømt firma, som alle burde kende. To populære sociale medieplatforme – Facebook og Instagram – er en del af Meta. Vi ved, hvordan de har lavet nogle brancheforandrende ting i tech-verdenen. De bruger programmeringssproget JavaScript for at få deres hjemmesider til at fungere bedre. De har også udviklet noget kaldet React til at skabe hjemmesider med JavaScript. Det er et meget populært værktøj.

Google

Du kender helt sikkert dette firma – ja, det er Google. Vi bruger alle det mindst én gang om dagen. Google tilbyder os en masse tekniske ting som tjenester, produkter, webapplikationer og ting på internettet. De bruger gerne JavaScript til mange af deres fantastiske ting. Google har udviklet en V8, så at sige den kloge del af Google Chrome og Node.js.

Microsoft

Laptop-skærm med vist kode og en pc i baggrunden.

Her kommer endnu et kendt navn i branchen. Microsoft er et af de største softwarefirmaer. De er kendt for mange produkter, herunder operativsystemet Microsoft Windows og Office-pakken Microsoft Office. De bruger JavaScript til at bygge deres Edge-webbrowser og er store fans af Node.js.

eBay

Hvem kender ikke eBay? Det er en stor online platform, der gør det muligt for folk at købe og sælge ting. Vidste du, at eBay bruger JavaScript for at gøre deres hjemmeside pæn og funktionel? I lang tid brugte de et andet computersprog kaldet Java, men nu bruger de hovedsageligt Node.js for de dele af hjemmesiden, som folk ser og bruger.

LinkedIn

LinkedIn er en online serviceplatform for forretnings- og beskæftigelsesrelaterede anliggender. Rygraden i LinkedIn er JavaScript. JavaScript styrer både den forreste del (det du ser) og den bageste del (hvordan tingene fungerer) af LinkedIn. Det hjælper med at holde hjemmesiden og appen kørende godt.

Netflix

Netflix er en populær applikation, hvor du kan se forskellige tv-shows og film. Du kan bruge enhver enhed, der er forbundet til internettet. Før i tiden brugte Netflix Java som programmeringssprog. Men med tiden skiftede de til Node.js. Denne ændring gjorde det muligt for Netflix at omdanne deres hjemmeside til en samling af forskellige hjemmesider. Ved at tage Node.js i brug optimerede de ydeevnen på deres hjemmeside og reducerede belastningen på deres servere.

PayPal

PayPal fungerer som et fintech-firma. De muliggør problemfrie pengeoverførsler og betalinger gennem deres webbaserede system. JavaScript styrer frontenden af deres hjemmeside, mens Node.js tager sig af visse backend-funktioner. Desuden har PayPal introduceret sin egen version af Express.js, kendt som Kraken.js.

Uber

Uber er et velkendt navn inden for transporttjenester, der tilbyder samkørsel. Brugere kan via en mobil app anmode om ture fra chauffører. Firmaet bruger JavaScript til både frontend- og backend-udvikling af deres hjemmeside. For effektivt at håndtere store datamængder, anvender Uber Node.js og JavaScript.

Groupon

Tidligere kørte Groupon langsomt, fordi de brugte et computersystem kaldet Ruby on Rails. Dette system forårsagede også lejlighedsvis problemer hos Twitter. På grund af problemet med langsom hastighed, der påvirkede deres ydeevne, besluttede de at skifte til et andet system, kendt som NodeJS. Med NodeJS kunne Groupon helt genopbygge deres hovedwebsite i USA. De opnåede dette ved at opdele alt i mindre sektioner, ligesom at bruge forskellige små computerprogrammer med NodeJS. Groupon bruger nu også NodeJS til deres websites i forskellige lande. De er en del af et kollektiv kaldet NodeJS Foundation.

Walmart

Walmart er en global handelsvirksomhed. Den omfatter online e-handelsplatforme, fysiske butikker, afdelinger og dagligvarebutikker. De bruger JavaScript til både frontend- og backend-udvikling af Walmart's hjemmeside. JavaScript spiller en afgørende rolle i udviklingen af webapplikationer og designet af deres mobile app.

Konklusion

Dette er de topvirksomheder, der bruger JavaScript, og hvordan de anvender det. Fremtiden for JavaScript-udvikling ser lys ud. Det er tid til at overveje, hvordan læring af JavaScript kan booste din karriere. De ovennævnte navne er nogle af de mest kendte virksomheder. Der er mange flere derude, og listen er lang. Faktisk er JavaScript i høj efterspørgsel. Hvis du er dygtig til JS-programmering, vil du have mange muligheder for at finde et godt betalt job.

Hvis du allerede er bekendt med JavaScript, genopfrisk din viden. Lær mere om de trends, der vil forme fremtiden for JavaScript-udvikling i 2024. Prøv et hurtigt kursus, hvis du starter fra bunden. Lær om at blive JavaScript-udvikler: Hvordan ser læringskurven ud?

Hvis du ønsker at ansætte en JavaScript-udvikler, overvej at bruge Teamcubate. De kan finde en kvalificeret JavaScript-udvikler til dine behov.

PS - JavaScript er overalt!

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide