Hiring & Retention

Toekomst van Flutter ontwikkeling

Ontdek het potentieel van Flutter ontwikkeling. Leer waarom het de toekomst is van cross platform applicaties, hoe het de ontwikkeling vereenvoudigt met één codebasis, en waarom bedrijven wereldwijd er de voorkeur aan geven. Begrijp waarom Flutter ontwikkelaars zeer in trek zijn.

Juli 10, 2023

4 minuut

a man

Toekomst van Flutter ontwikkeling

Twee collega's en developers zitten op kantoor aan het bureau, maar de computer, programmeren en samenwerken met laptops op het bureau, en een whiteboard om met een stift op te schrijven.
Image by Freepik

Aangezien Flutter nog steeds een nieuw framework is, opgericht in mei 2017, heeft het nog tijd om zijn ongelooflijke mogelijkheden te laten zien. Hoewel sommige mensen nog steeds sceptisch zijn, zien velen de echte kracht en potentie van dit framework.

In dit artikel zullen we vandaag de toekomst van Flutter ontwikkeling uitleggen. We hebben een lijst samengesteld van 9 redenen waarom uw bedrijf voor zo'n ontwikkelaar zou moeten kiezen en welke voordelen u zult behalen.

Wat is Flutter?

Flutter is een open source framework. Dit betekent dat het toegankelijk is voor iedereen iedereen kan het bekijken, gebruiken en aanpassen zoals ze willen. Dit framework maakt gebruik van Dart als programmeertaal en het grootste voordeel is de mogelijkheid om cross platform apps te ontwikkelen.

Cross platform betekent dat de ontwikkelaar één codebase creëert voor verschillende besturingssystemen en platformen. Kort gezegd hoef je geen drie verschillende ontwikkelaars in te huren voor één enkele app. Flutter kan dat allemaal!

Dankzij één codebase kunnen Flutter ontwikkelaars schaalbare, krachtige applicaties met aantrekkelijke en functionele gebruikersinterfaces maken voor Android en iOS apparaten.

Gebruiken bedrijven Flutter ontwikkelaars?

Ja, veel bedrijven maken veelvuldig gebruik van Flutter ontwikkelaars over de hele wereld. Daarom groeit de vraag naar Flutter ontwikkeling elke dag. Volgens rapporten van Statista en hun onderzoek uit 2021 is Flutter het meest populaire cross platform mobiele framework.

In feite zijn enkele van de meest populaire apps gemaakt met het Flutter framework, waaronder:

 • Alibaba
 • Google Ads
 • eBay Motors
 • Reflectly
 • Hamilton

Waarom zou ik een Flutter ontwikkelaar moeten inhuren?

Huur een Flutter ontwikkelaar in als:

 • Je een mobiele applicatie nodig hebt voor verschillende besturingssystemen en platforms;
 • Je een snellere time to market wilt hebben;
 • Je minder tijd en geld wilt besteden aan testen;
 • Je een kosteneffectieve en tijdbesparende ontwikkelervaring wilt hebben;
 • Je gemakkelijk onderhoud en updates wilt hebben voor je apps;
 • Je een uitstekende prestatie van je app wilt hebben;
 • Je uitzonderlijke geloofwaardigheid wereldwijd wilt bereiken.

Toekomst van Flutter ontwikkeling

Twee collega's die in het prachtige kantoor werken, kijken naar de computerschermen met programmeertalen erop, bespreken het ontwikkelingsproces terwijl hun collega naast hen aan het werk is.

Als je nog twijfelt of Flutter ontwikkelaars gevraagd zijn, zijn hier tien redenen waarom deze ontwikkelaars de toekomst zijn!

1. Functie voor één codebase

Flutter maakt gebruik van één codebase, wat het hele app ontwikkelingsproces vereenvoudigt. Dit betekent dat ontwikkelaars één codebase creëren die kan worden gebruikt voor zowel iOS  als Android platforms.

Door een app te maken met Flutter, vermindert je de ontwikkeltijd en de time to market. Een enkele codebase vermindert ook de hoeveelheid testen en onderhoud die nodig is, terwijl het de efficiëntie en productiviteit verhoogt.

2. Vermindering van de ontwikkeltijd van de app

Ontwikkelaars hebben ongeveer twee tot zes maanden nodig om je app te ontwikkelen, afhankelijk van de complexiteit van de app. Ongeacht het geval is het geheim van de snellere ontwikkeltijd van Flutter dat het kan worden gebruikt voor zes verschillende platforms met één codebase. Bovendien kunnen de verschillende widgetcomponenten gemakkelijk worden bijgewerkt en aangepast, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie.

3. Vermindering van de kosten van app ontwikkeling

Naast het verminderen van de tijd, verlaagt Flutter ook de kosten van app ontwikkeling. Hoe? Nou, in plaats van drie verschillende ontwikkelaars in te huren voor drie verschillende platforms, zal één Flutter ontwikkelaar al dat werk alleen doen.

Hoewel de kosten grotendeels afhankelijk zijn van verschillende factoren, is het nog steeds een goedkopere optie dan het inhuren van een native app ontwikkelaar. Terwijl een native ontwikkelaar je ongeveer $70 per uur kan kosten in de VS, kan een Flutter ontwikkelaar je $45 kosten. Kortom, de Flutter app kost je 30% minder dan het maken van twee native apps. Dit is een geweldige optie, vooral als je een start up bent.

4. Onbeperkte widgets

 Een grafische weergave van de ontwikkeling van mobiele apps met UX- en UI-ontwerp.
Image by Freepik

Flutter bevat een ongelooflijke set widgets voor de gebruikersinterface van je app. En het beste van deze set widgets is dat ze allemaal gemakkelijk aanpasbaar en herbruikbaar zijn.

5. Uitzonderlijke prestaties

Flutter staat bekend om zijn ongelooflijke prestaties en het vermogen om het snel onder de knie te krijgen. Dankzij Dart zijn programmeertaal biedt het een hoge framesnelheid.

Deze aanpak stelt ontwikkelaars in staat om een breder publiek te bereiken zonder aanzienlijke kosten. Bovendien vermindert het de tijd die wordt besteed aan ontwikkeling in vergelijking met het ontwikkelen van afzonderlijke apps voor elk platform.

6. Hot Reload functie

Hot Reload is een andere geweldige functie die het Flutter framework heeft. Dit betekent dat je ontwikkelaar je app direct kan wijzigen en bijwerken en het resultaat kan zien. Het is een functie waarmee je bijgewerkte broncode in een draaiende app kunt plaatsen zonder te hoeven wachten tot de app opnieuw wordt gebouwd of opnieuw wordt gestart.

7. Perfect voor MVP's

Je kunt een Flutter ontwikkelaar inhuren, zelfs als je geen groot bedrijf bent. Als je nog steeds een start up bent met een beperkt budget en een MVP (Minimum Viable Product) oplossing, dan is Flutter je bondgenoot. 

Flutter maakt het ontwikkelen van MVP's en het ontvangen van feedback van gebruikers eenvoudig vanwege de lage ontwikkelingskosten en time to market. Het biedt alle benodigde tools die nodig zijn voor app ontwikkeling. Daarnaast integreert het goed met cloudplatforms zoals Firebase en AWS. Het biedt functies zoals opslag, hosting, analyse en authenticatie.

Een ander voordeel is dat Flutter Dart als programmeertaal gebruikt, wat veel gemakkelijker te leren is dan JavaScript. Bovendien neemt Flutter de meeste platformgerelateerde problemen weg bij ontwikkelaars omdat het applicatiegericht is in plaats van platformgericht.

8. Groeiende Flutter community

Drie collega's, twee mannen en een vrouw, ontwikkelaars, werken samen op kantoor, kijken naar het computerscherm en de laptop en bespreken het ontwikkelingsproces.

De Flutter community wordt elke dag groter. Zo is Flutter vanaf januari 2021 de meest populaire database op GitHub geworden, met meer dan 110.000 sterren, waarmee het React Native overtreft.

Steeds meer ontwikkelaars gebruiken Flutter en dragen bij aan de vooruitgang ervan door extra widgets, plugins en pakketten te maken. Dit betekent dat Flutter voortdurend verandert en zijn mogelijkheden verbetert.

Bovendien heeft Flutter een grote ontwikkelaarscommunity die actief informatie en beste praktijken deelt, hulp biedt en helpt bij het creëren van nieuwe functies. Dit bevordert een samenwerkende sfeer en stelt ontwikkelaars in staat van elkaar te leren en uiteindelijk het framework te verrijken.

9. Geautomatiseerd testen

Applicatietests vergen tijd en investeringen. Je kunt dit werk echter vereenvoudigen en vergemakkelijken door Flutter te gebruiken als jouw platform voor cross platform app ontwikkeling. Bovendien maakt geautomatiseerd testen, dat Flutter biedt, het voor ontwikkelaars mogelijk om de bruikbaarheid, functionaliteit en gebruikersinterface van de app snel te valideren.

Experts voeren geautomatiseerde tests uit op verschillende gebieden terwijl ze de functies van de app behouden en de snelheid van bugfixes behouden. Dergelijke testcategorieën omvatten eenheids, widget en integratietests.

Waarom is Flutter de toekomst van mobiele app ontwikkeling?

Een ontwikkelaar die een app-ontwerp op papier maakt, de ontwikkelingsstroom, het uiterlijk van apps en het UX- en UI-proces, op kantoor aan het bureau op een heldere dag.
Image by Freepik

Afgezien van de genoemde redenen waarom je zou moeten kiezen voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar, zijn hier een paar factoren die rechtstreeks van invloed zijn op de redenen waarom Flutter de toekomst van mobiele app ontwikkeling is.

 • Groeiende vraag naar cross platform frameworks - Flutter is een uitstekende keuze voor bedrijven en ontwikkelaars die op zoek zijn naar manieren om een breder publiek te bereiken. Bovendien vermindert het de ontwikkelingskosten vanwege zijn vermogen om apps voor meerdere platforms te produceren met behulp van één codebase.
 • Belang van mobiele widgets - De rol van widgets wordt steeds belangrijker naarmate de markt voor mobiele app ontwikkeling groeit. Dit maakt Flutter een uitstekende keuze voor ontwikkelaars die creatieve, esthetisch aantrekkelijke apps willen maken.
 • Vraag naar de programmeertaal Dart Dart - wint aan populariteit vanwege zijn eenvoud en gebruiksgemak. Daarom kiezen steeds meer ontwikkelaars voor Flutter.
 • De snelle groei van de Flutter community De Flutter community - breidt zich snel uit en draagt bij aan de voortgang van het framework. Met meer ontwikkelaars die bijdragen aan Flutter, worden er extra functies, tools en bibliotheken geïntroduceerd, waardoor Flutter krachtiger en aanpasbaarder wordt.
 • Opkomst van het Internet of Things (IoT) - Met een groeiend aantal IoT apparaten is er steeds meer vraag naar applicatieontwikkelaars die apps kunnen bouwen die kunnen communiceren met deze apparaten. Flutter's compatibiliteit met talloze apparaten en platforms maakt het ideaal voor deze applicatieontwikkeling.

Conclusie

Als je twijfelt over het inhuren van een Flutter ontwikkelaar, is hier de oplossing. Als je wilt dat de ontwikkeling van je app minder tijd en kosten in beslag neemt, met de hoogste prestaties en een snelle time to market, kies dan voor Flutter.

De community groeit met de minuut, met constante updates, ondersteuning en nieuwe praktijken. De toekomst van Flutter ontwikkeling is hier en het is zo in trek dat het alleen maar groter wordt, elke dag weer.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide