Hiring & Retention

Trends die de toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling in 2024 vormen

Is er een toekomst voor RoR? Laten we eens kijken naar de trends die de toekomst van Ruby on Rails ontwikkeling zullen bepalen.

20 mei 2024.

6 minuten

a man

Trends die de toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling in 2024 vormen

Een foto van een meisje dat thuis aan haar bureau code zit te schrijven.

Ruby on Rails is een framework dat bijna 20 jaar oud is. Het is uitstekend geschikt voor het bouwen van apps, is makkelijk te leren, en maakt snelle ontwikkeling mogelijk. Maar welke trends zullen de toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling in 2024 bepalen?

RoR heeft veel voordelen, maar ook nadelen. Er wordt gespeculeerd dat Ruby on Rails verouderd is. Sommigen beweren zelfs dat RoR een achterhaald framework is en dat Ruby een oude programmeertaal is. Maar is dat echt zo? Laten we dat uitzoeken.

Ruby on Rails in 2024: Een vaardigheid die het waard blijft om in te investeren?

Het RoR-framework is nog steeds levendig. Ondanks het feit dat sommige mensen zeggen dat het een oud, stervend framework is. Waarom? Omdat RoR erg eenvoudig, schaalbaar en uitstekend geschikt is voor e-commerce. Maar ook voor veel andere dingen.

RoR heeft een grote gemeenschap. Er zijn veel RoR-ontwikkelaars die bereid zijn om hun collega's te helpen. Daarom is de gemeenschap zeer levendig. Ze werkt voortdurend aan nieuwe dingen. Er vinden voortdurend updates en onderhoud plaats. Waarom? Omdat de gebruikers daarom vragen.

Veel bedrijven gebruiken RoR als hun voorkeursoplossing, waaronder:

 • Airbnb
 • Shopify
 • Hulu
 • Github
 • Dribble

En vele andere populaire bedrijven. Dit is de belangrijkste indicator dat Ruby geen dode taal is. Hoewel er enkele beperkingen zijn. Maar elke taal en elk framework heeft die.

Wat is de toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling?

Een foto van een ontwikkelaar die naar zijn computerscherm kijkt met code erop geschreven.

De toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling ligt in haar kracht. Laten we zien wat dat inhoudt.

Geweldige gemeenschap

RoR heeft een geweldige gemeenschap. Dit komt omdat het een open-source framework is. Dergelijke technologieën zijn afhankelijk van de ondersteuning van de gemeenschap. Een toegewijde en actieve gemeenschap betekent dat de technologie levendig is.

De RoR-gemeenschap groeit ook dagelijks. Er zijn verschillende RoR-forums op het internet. Enkele daarvan zijn Reddit, Github en StackOverflow. Deze platforms zijn perfecte plekken voor:

 • Kennisuitwisseling
 • Het delen van uw werk
 • Ondersteuning van nieuwe ideeën
 • Probleemoplossing
 • Hulp bij moeilijke taken

Technologieën die aan het sterven zijn, hebben geen gemeenschapssteun. Of ze hebben slechts een zeer kleine gemeenschap.

RoR-case studies

Het is eenvoudig vast te stellen of een framework niet meer nuttig is. Door te onderzoeken wat veel bedrijven gebruiken. Dit geldt vooral voor technologiebedrijven. Zij zijn de eersten die verouderde technologieën achter zich laten.

En RoR wordt niet opgegeven. Veel bedrijven gebruiken RoR-ontwikkeling. Dit is het beste bewijs dat Ruby on Rails verre van dood is.

Voortdurende updates en onderhoud

RoR wordt voortdurend geüpdatet en onderhouden. Dit betekent dat er veel interesse is in deze technologie. Mensen willen ervoor zorgen dat het up-to-date blijft met innovaties. Als een technologie niet meer regelmatig wordt verbeterd, sterft ze uit.

RoR ontvangt regelmatig updates. Dit toont aan dat het nog steeds in trek is. Ruby on Rails-teams en ontwikkelaars dragen bij aan het framework.

Perfect voor e-commerce

E-commerce is de toekomst. Daarom is Ruby on Rails ook de toekomst. Dit komt omdat Rails een uitstekende keuze is voor e-commerce. Dit stelt ontwikkelaars in staat om:

 • Snel innovatieve prijsalgoritmen te ontwikkelen
 • Software voor het verkleinen van afbeeldingen
 • Beeldbewerkingssoftware voor productfoto's en -beschrijvingen

De benadering van RoR in websiteontwikkeling is ideaal om een e-commerce website te creëren. Je kunt ook betalingssystemen integreren in je e-commerce website.

Trends die de toekomst van de Ruby on Rails-ontwikkeling in 2024 vormen

Een foto van handen die code typen op een laptop, naast bloemen en een kop koffie.

Hier zijn enkele trends die de toekomst van Ruby on Rails zullen vormen.

Cloudcomputing en Ruby on Rails

Er zijn cloudcomputingdiensten die je met RoR-apps kunt gebruiken. Enkele hiervan zijn:

 • Amazon Web Services
 • Google Cloud Platform
 • Heroku

Gebruik cloudcomputingdiensten om Ruby on Rails-apps te implementeren. Dit stelt je in staat om groeiend verkeer aan te kunnen. Maar ook de vraag van gebruikers te beheren door het opschalen van nieuwe instanties of het verbeteren van serverbronnen. Bijvoorbeeld, het ontwikkelen van Rails-apps op Google Cloud biedt schaalbaarheid door gebruik te maken van de Google-infrastructuur.

Cloudcomputingdiensten stellen ons in staat om alleen te betalen voor de bronnen die we gebruiken. Dit is een zeer kosteneffectieve optie voor je bedrijf.

Je kunt Ruby on Rails-apps implementeren op Infrastructure as a Service (IaaS)-platforms zoals Amazon Web Services (AWS). Je kunt ze ook op Platform-as-a-Service (PaaS)-platformen zoals Heroku implementeren. Ze bieden verschillende diensten en tools om de app-implementatie, onderhoud en schaalbaarheid te vergemakkelijken.

Gebruik van GraphQL in Ruby on Rails-apps

GraphQL is een querytaal voor API's (Application Programming Interfaces). Het is ontwikkeld om problemen met RESTful API's te verhelpen, inclusief het onder- en overladen van gegevens bij clientverzoeken.

We kunnen GraphQL integreren in RoR-apps door Ruby-gems te gebruiken. De gem "GraphQL-ruby" stelt ontwikkelaars in staat om GraphQL-schema's, typen en resolvers binnen de app te definiëren.

Gebruik Ruby on Rails voor machine learning en kunstmatige intelligentie

RoR is misschien niet de eerste keus voor machine learning of zelfs kunstmatige intelligentie. Maar dat is slechts op het eerste gezicht zo. In feite maken de veelzijdigheid en flexibiliteit van RoR het een uitstekende optie voor ML en AI.

Verschillende Ruby-frameworks en -gems zijn beschikbaar om ML in web-apps te integreren, waaronder:

 • TensorFlow
 • Scikit-learn
 • H2O

Verdere trends die de toekomst van RoR vormen

Ruby on Rails-ontwikkelaars zijn zeer gewild, vooral in sectoren als webontwikkeling, e-commerce en startups. Het is een zeer lucratieve carrière.

Volgens Stack Overflow is RoR de vijfde best betaalde technologie wereldwijd. Dit maakt deze baantitel een geweldige carrièremogelijkheid. Hier is een voorbeeld:

Een grafisch diagram met de gegevens.

Top betalende technologieën: programmeer-, script- en markup-talen. Bron: StackOverflow 2022

Bovendien evolueert het RoR-ecosysteem voortdurend. Nieuwe bibliotheken, tools en plugins worden toegevoegd. Je kunt bijdragen en leren door je eigen bibliotheken te creëren en te delen.

Kleinere nadelen van Ruby on Rails

Prestatieproblemen. Ruby is langzamer dan andere programmeertalen, bijvoorbeeld in vergelijking met C++. Maar je kunt deze snelheidsproblemen verminderen met geschikte optimalisatiestrategieën voor RoR-apps.

Te complex. Sommige ontwikkelaars geven aan dat RoR wat moeilijk te leren is. Maar laten we eerlijk zijn. Geen enkel framework of programmeertaal is zo eenvoudig. Sommige zijn minder moeilijk dan andere. Als je RoR met begeleiding studeert, zul je dergelijke problemen niet hebben. Daarom moet je RoR bestuderen op een platform waar professionals en toonaangevende specialisten cursussen ontwerpen en onderwijzen.

Schaalbaarheidsproblemen. Dit is een typische klacht. Maar RoR kan hoge belastingen aan en een groot aantal bedrijven bedienen. Dit is haalbaar als bedrijven teams hebben die de softwareontwikkeling ondersteunen. Schaalbaarheid kun je bereiken door code te verminderen en door het gebruik van modulaire methoden voor ontwikkeling en het behouden van de app-status aan de clientzijde.

Conclusie

Ruby on Rails is een geweldig framework, ondanks zijn leeftijd. Het heeft het potentieel om te worden ingezet in gebieden zoals machine learning en kunstmatige intelligentie. Daarnaast is het perfect voor e-commerce. Dit zijn enkele van de trends die de toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling in 2024 zullen vormen.

De grootste indicator dat RoR een geweldig framework is, zijn de bedrijven. Velen van hen hebben apps die met RoR zijn gemaakt en voortdurende updates en onderhoud nodig hebben. Dit betekent dat deze taal niet zal verdwijnen. Ze is hier om lang te blijven.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide