Hiring & Retention

De toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling

De toekomst van Ruby On Rails ontwikkeling ziet er goed uit. Dit komt onder andere door de grote compatibiliteit met webapplicaties en de grote community.

20 mei 2024.

5 minuten

a man

De toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling

Een meisje zit achter een computer en drinkt een kop koffie.

Het voorspellen van de toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling is lastig, maar het blijft een populaire keuze, vooral voor webontwikkeling.

Als u een Ruby on Rails-ontwikkelaar wilt inhuren, moet u de toekomst van deze programmeertaal kennen. Daarom zullen we in deze blog van vandaag kijken naar de toekomst van RoR-ontwikkeling. We zullen ook bespreken of RoR nog relevant is en of het de moeite waard is om erin te investeren.

Is Ruby on Rails nog relevant in 2024?

Ja, Ruby on Rails is ook in 2024 nog relevant. Hoewel het niet de populairste programmeertaal is, staat het volgens een onderzoek van GitHub nog steeds in de top 20. RoR is minder populair dan nieuwe technologieën, maar blijft een populaire keuze voor full-stack webontwikkeling. De reden hiervoor is dat dit framework verschillende functies biedt en ook zeer productief en effectief is.

RoR is een geweldige carrièrekeuze. Daarom is het nog steeds de moeite waard om RoR te leren, ondanks dat het een ouder framework is. Dit komt omdat RoR de nadruk legt op conventie boven configuratie. Dit zal u helpen sneller apps te ontwikkelen dan met andere frameworks.

Echter, er is ook een nadeel aan dit framework. Het is niet compatibel met machine learning. Daarom denken veel mensen dat het niet meer zo populair is.

Ruby on Rails 2024: Een vaardigheid die de moeite waard blijft om in te investeren?

Misschien twijfelt u nu. Is RoR in 2024 een vaardigheid waarin het nog steeds loont om te investeren? Ja, dat is het. Hier is waarom. Veel bedrijven, zoals Shopify, Airbnb en GitHub, gebruiken Ruby on Rails als hun belangrijkste technologiestack. Dit betekent dat er nog steeds een grote vraag is naar RoR-ontwikkelaars. Bovendien blijven veel bedrijven investeren in deze technologie.

Laten we een voorbeeld bekijken.

Een grafisch diagram met de gegevens.

De populairste technologieën: programmeertalen, scripttalen en opmaaktalen. Bron: Stack Overflow 2022

Volgens Stack Overflow is Ruby de 16e populairste programmeertaal. En dus ook het Ruby on Rails-framework. Dit betekent dat het nog steeds in trek is, ook al is het niet zo populair als JavaScript of Python.

De toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling

Veel trends vormen de toekomst van Ruby on Rails-ontwikkeling in 2024. Dit betekent dat Ruby on Rails zeker niet dood is. Het heeft nog steeds een veelbelovende toekomst. Hier is waarom.

De Ruby on Rails-gemeenschap

Ruby on Rails is een open-source framework. Dat betekent dat het gratis te gebruiken is. Iedereen op het internet kan het zonder kosten gebruiken. En deze open-sourcetechnologieën zijn afhankelijk van de steun van de gemeenschap. En dat geldt ook voor RoR. Een actieve en toegewijde gemeenschap toont aan dat de technologie levendig en in goede staat is.

De RoR-gemeenschap is zeer groot en actief en groeit dagelijks. Daarom hebben veel bedrijven toegang tot tal van bronnen, inclusief:

 • Tutorials
 • Forums
 • Open-sourcebibliotheken

Bovendien zijn er meerdere Rails-forums online, waaronder Github, Reddit en StackOverflow.

Deze platforms zijn uitstekende plaatsen voor:

 • Kennisuitwisseling
 • Probleemoplossing
 • Hulp bij moeilijke taken
 • Ondersteuning van nieuwe ideeën

Technologieën die aan het uitsterven zijn, hebben ofwel geen gemeenschapsondersteuning of slechts een zeer kleine gemeenschap die krimpt.

Voortdurende updates en onderhoud

Elke technologie vereist regelmatige upgrades en onderhoud. Dit is een goede indicator van wanneer een framework dergelijke maatregelen nodig heeft. Het toont aan dat er belangstelling is. Op deze manier willen mensen ervoor zorgen dat het up-to-date blijft met innovaties en andere veranderingen. Een technologie sterft of is al dood als het geen regelmatige upgrades en onderhoud meer ontvangt.

RoR ontvangt voortdurende updates. Dit betekent dat het nog steeds in trek is en door mensen wordt gebruikt. Er zijn Ruby on Rails-teams en ontwikkelaars over de hele wereld. Ze dragen bij aan het framework door belangrijke functies toe te voegen.

Je kunt er zeker van zijn dat Ruby on Rails niet dood is. Veel ontwikkelaars werken voortdurend aan het verbeteren en onderhouden van dit framework. Dit is een van de indicatoren dat RoR niet zo onpopulair is.

Veel gebruikers van RoR

Een foto van werknemers in een vergadering van bovenaf.

Het is gemakkelijk te herkennen wanneer een framework geen waarde meer heeft of zelfs niet meer wordt gebruikt. Hoe? Door te kijken naar wat veel bedrijven gebruiken. Dit geldt vooral voor technologiebedrijven. Zij zijn de eersten die oude technologieën laten vallen.

En RoR wordt niet opgegeven. Veel bedrijven zetten in op RoR-ontwikkeling. Hier zijn slechts enkele van hen:

 • Soundcloud
 • Hulu
 • Shopify
 • Github
 • Airbnb
 • Basecamp
 • Dribble
 • Clarity
 • ASKfm
 • Fiverr
 • MyFitnessPal

En vele andere apps. Dit is het beste bewijs dat Ruby on Rails nog lang niet dood is.

Perfect voor e-commerce

E-commerce is de toekomst. Dus is Ruby on Rails ook de toekomst. Dit komt omdat Rails een perfecte keuze is voor e-commerce-apps, omdat het ontwikkelaars in staat stelt:

 • Snel unieke prijsalgoritmen te creëren
 • Tools voor het aanpassen van de grootte van afbeeldingen
 • Beeldtools voor productfoto's en -beschrijvingen

In e-commerce zijn er veel verschillende pagina's, artikelen en foto's. RoR's benadering van websitebouw past perfect bij het maken van een e-commerce website. Je kunt ook betalingssystemen integreren in je e-commerce website.

Mogelijk maakt agile ontwikkelen

Ruby benadrukt conventies in plaats van configuratie. Als resultaat is Rails een perfecte oplossing voor agile ontwikkeling. Dit is een belangrijke reden waarom veel bedrijven Ruby on Rails verkiezen boven andere technologieën.

Creëer snel en kosteneffectief vlekkeloze web-apps met RoR. Bovendien is Ruby on Rails schaalbaar. Dit stelt je bedrijf in staat om snel omzetgroei te realiseren.

Geweldig voor contentmanagementsystemen

RoR is een geweldige optie voor contentmanagementsystemen. Dit komt omdat het navigeren en uploaden van bestanden, afbeeldingen en inhoud eenvoudig is. Ruby on Rails maakt ook het herzien, bewerken en publiceren gemakkelijk. RoR-webapps zijn ook zoekmachinevriendelijk. Dit is geweldig voor de SEO van je website of app, maar ook een geweldige indicator voor de ROI (Return on Investment).

De Korte-Termijn Toekomst van Ruby on Rails

Twee vrouwen zitten in het kantoor met laptops, de ene wijst naar de code op het scherm.

RoR zal een populaire keuze blijven voor het ontwikkelen van web-apps. Het heeft een grote en actieve gemeenschap die nieuwe functies toevoegt, problemen aanpakt en voortdurend groeit.

Bovendien is RoR een goed framework met een goed gevestigd ecosysteem. Dit betekent dat ontwikkelaars gemakkelijk bibliotheken, hulpmiddelen en ondersteuning kunnen vinden wanneer ze deze nodig hebben.

RoR geeft de voorkeur aan conventie boven configuratie. Dit betekent dat RoR komt met een set van standaardregels voor de ontwikkeling van web-apps. Dit maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om snel te beginnen en sneller apps te ontwikkelen. Dit zal waarschijnlijk ook in de toekomst een belangrijk verkooppunt voor Rails blijven.

De Lange-Termijn Toekomst van Ruby on Rails

De korte-termijn toekomst van RoR is zeker en duidelijk. De lange-termijn toekomst is echter enigszins onzeker. De software-industrie evolueert voortdurend. Nieuwe technologieën groeien regelmatig. Er zijn technologieën zoals Node.js en React die de toenemende behoefte aan datagestuurde apps kunnen vervullen.

RoR heeft zich ontwikkeld en aangepast aan nieuwe uitdagingen. Maar het kan in de toekomst grotere concurrentie van deze evoluerende technologieën ondervinden. Desalniettemin zal Rails waarschijnlijk een populaire keuze blijven voor webontwikkeling, vooral voor meer conventionele e-commerce-apps.

Een Ruby on Rails-ontwikkelaar inhuren

De bovengenoemde voordelen zouden de reden moeten zijn waarom u een Ruby on Rails-ontwikkelaar zou moeten inhuren. Als u besluit dit te doen, vergeet dan niet om uw budget vast te stellen. Bepaal vervolgens welk type RoR-ontwikkelaar u nodig hebt. Houd rekening met de ervaring, locatie en het betrokkenheidsmodel van de ontwikkelaar.

Dit kan allemaal de salaris van de RoR-ontwikkelaar beïnvloeden. En wat salaris betreft, dit kan sterk variëren. Bijvoorbeeld, RoR uit India kan u 1 euro per uur kosten, maar in de VS zou het 55 euro per uur kunnen kosten.

Ook hun ervaring beïnvloedt de prijs. Ervaren RoR-professionals kosten altijd meer. Maar als u een krap budget heeft en een eenvoudige RoR-web-app nodig heeft, dan is een junior ontwikkelaar uw keuze.

Tot slot, overweeg hoe u uw ontwikkelaar wilt inhuren. Inhouse of via outsourcing? Outsourcing is veel eenvoudiger. Het is eenvoudig, goedkoper en effectief. Het beste eraan, u krijgt alleen het beste van het beste. Teamcubate zal uw perfecte RoR-ontwikkelaar voorstellen. Snel, stressvrij en kosteneffectief.

Conclusie

De toekomst van Ruby on Rails is goed. Dit komt omdat dit framework een uitstekende keuze is voor e-commerce-apps. Het heeft ook een verbazingwekkende gemeenschap, constante updates en regelmatig onderhoud.

Zelfs enkele van de grootste bedrijven gebruiken RoR. Deze omvatten GitHub, Airbnb en Shopify. Dus als u overweegt RoR te gebruiken, zult u geen fout maken. Huur een Ruby on Rails-ontwikkelaar in en krijg vandaag nog uw vlekkeloze app.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide