Hiring & Retention

Beste Methoden voor het Aannemen van een Flutter-ontwikkelaar

Beheers het aannameproces voor Flutter-ontwikkelaars met onze gids voor best practices, markttrends en bronnen voor toptalent.

9 mei 2024.

5 minuten om te lezen

a man

Beste Methoden voor het Aannemen van een Flutter-ontwikkelaar

Een paar collega's zitten met hun laptop aan het bureau op kantoor en bespreken hun werk.

Om een Flutter-ontwikkelaar aan te nemen, moet u de omvang van uw project, de complexiteit en natuurlijk uw budget vaststellen. Dit is de eerste stap in het wervingsproces. Vervolgens moet u, om fouten en slechte keuzes te vermijden, de beste methoden voor het aannemen van een Flutter-ontwikkelaar kennen.

We hebben besproken waarom Flutter momenteel zo populair is en waarom zijn populariteit in de nabije toekomst niet zal afnemen. We hebben ook vermeld waar en hoe u goede ontwikkelaars kunt vinden en welke opties u heeft om de beste Flutter-ontwikkelaars te vinden.

Waarom zou u kiezen voor het aannemen van een Flutter-ontwikkelaar?

Aangezien open-source frameworks zich blijven ontwikkelen, groeit de populariteit van Flutter snel. Dit betekent dat zijn populariteit en gebruik in de nabije toekomst niet zullen afnemen. Hoewel Flutter pas in 2017 is gelanceerd en het een relatief nieuw framework is, beschikt dit platform vandaag over:

 • Een voortdurend groeiende gemeenschap;
 • Ongelooflijke ondersteuning;
 • Uitzonderlijke technologische capaciteiten;
 • Talrijke populaire, foutloze apps;
 • Voortdurende ontwikkeling.

Flutter 3.0 werd ongeveer een jaar geleden gelanceerd, op 11 mei 2022. Vandaag de dag blijft het framework zich verbeteren met technologische vooruitgang die het framework voortstuwt. De belangrijkste voordelen die Flutter bedrijven en teams biedt, omvatten:

 • Een enkele codebasis voor verschillende platformen;
 • Snellere marktintroductie;
 • De kosten voor ontwikkeling, testen en onderhoud zijn lager dan bij native apps;
 • Met Flutter ontwikkelde apps zijn qua prestaties gelijkwaardig aan native mobiele apps;
 • Vlekkeloze ondersteuning voor mobiele en desktopapplicaties door Flutter-teams.

Hoe vind ik een goede Flutter-ontwikkelaar?

Drie collega's zitten met hun laptops in de kantoorlounge en praten over hun werk.

Een goede Flutter-ontwikkelaar vinden is best lastig. De vraag naar ontwikkelaars met Flutter-ervaring neemt continu toe en overtreft snel het aantal beschikbare ontwikkelaars. De sleutel om Flutter-ontwikkelaars aan te trekken, is om uw bedrijf te presenteren als een gewenste plek waar ontwikkelaars hun tijd, vaardigheden en hard verworven expertise kunnen investeren.

Uw bedrijf presenteren als een plek vol creatieve ideeën, een duidelijke strategie voor de toekomst en een plaats waar verschillende ideeën en creativiteit kunnen bloeien, kan een lange weg gaan in het werven van de beste ontwikkelaars. Om uw perfecte match te vinden, kijk op onze blog over hoe u een goede Flutter-ontwikkelaar kunt vinden.

Beste Methoden voor het Aannemen van een Flutter-ontwikkelaar

Het werven van een professionele Flutter-ontwikkelaar betekent het vinden van een ontwikkelaar met een geschikte combinatie van technische vaardigheden, soft skills en communicatievaardigheden, zoals we in de eerder genoemde blog hebben besproken.

De wervingskosten kunnen hoog zijn en het proces kan enige tijd duren. De volgende praktijken zullen u echter helpen dit proces te vergemakkelijken. Hier leert u hoe u de beste kandidaat voor uw positie als Flutter-ontwikkelaar kunt vinden.

Flutter-ontwikkelingsbedrijven

Als u een effectief Flutter-team wilt opbouwen of een individuele ontwikkelaar wilt inhuren, zoek dan naar Flutter-ontwikkelingsbedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het maken van mobiele apps met Flutter en hebben veel ontwikkelaars in dienst.

Deze vorm van inhuren wordt outsourcing genoemd. Eenvoudig gezegd, houdt dit in dat u als bedrijf een derde partij inhuurt om alle zakelijke taken en behoeften voor een specifiek project te vervullen. Insourcing daarentegen, betekent het aannemen van een persoon, een team of een hele afdeling voor een voltijdspositie om verschillende soorten projecten uit te voeren.

Het vinden van een Flutter-ontwikkelingsbedrijf betekent dus het outsourcen van uw Flutter-project. U moet een aanvraag indienen om te zien of zij beschikbare ontwikkelaars hebben die aan uw project kunnen werken. Dit kan leiden tot verschillende potentiële oplossingen, zoals het inhuren van individuele Flutter-ontwikkelaars voor uw team via personeelsuitbreiding of een voorstel voor een toegewijd teammodel, waarbij het Flutter-app-ontwikkelingsbedrijf volledige verantwoordelijkheid neemt voor een deel van uw project.

Bovendien hebben deze bedrijven meestal veel ervaring in de samenwerking met andere teams en bedrijven. U kunt gemakkelijk uw beste match vinden, en dit kan ook een veel goedkopere optie zijn dan het vinden van een fulltime Flutter-ontwikkelaar voor uw bedrijf.

IT-ontwikkelingsbedrijven

Een andere manier om uw ontwikkelaars te outsourcen is door contact op te nemen met IT-recruitmentbedrijven. Net als Flutter-bedrijven bieden ook IT-bedrijven Flutter-diensten aan. Als u besluit een Flutter-ontwikkelaar van deze bedrijven in te huren, profiteert u op de volgende punten:

 • Controle over het Flutter-team, het project, de tijd en de verantwoordelijkheden;
 • Afstemming met uw bedrijfscultuur;
 • Gebruik van hun creativiteit om eigendom over hun werk te vestigen.

Wilt u een externe offshore Flutter-ontwikkelaar inhuren? Of wilt u misschien uw eigen Flutter-team opbouwen? In beide gevallen hebben IT-ontwikkelingsbedrijven de oplossingen. Zij bieden allerlei soorten diensten aan om aan uw wervingsbehoeften te voldoen.

Het enige verschil tussen Flutter- en IT-ontwikkelaarsbedrijven is dat Flutter-bedrijven alleen Flutter-diensten aanbieden, terwijl IT-recruitmentbedrijven niet alleen Flutter, maar vele verschillende ontwikkelingsdiensten aanbieden.

Freelance Flutter-ontwikkelaars

Twee freelancers zitten in de achtertuin met hun laptops, glimlachen, praten en werken samen. ‍

Freelance werk is een vorm van zelfstandigheid waarbij de werker geen baas of supervisor heeft. Freelancers werken vaak als zelfstandigen en bieden diensten aan op contract- of projectbasis. Gelukkig zijn er veel freelance Flutter-ontwikkelaars.

U vindt ze op platforms zoals Fiverr, PeoplePerHour, Upwork, enzovoort. Elk van deze platforms biedt een reeks ontwikkelaars aan. U kunt hun profielen doorzoeken, hun ervaringen zien en zelfs hun werk bekijken.

Er zijn ontwikkelaars op verschillende vaardigheidsniveaus. U kunt kiezen van junior niveau tot professionals, hun gemiddelde uurtarief zien en hen voor meer informatie contacteren.

Vacature Advertenties

Als u geen ontwikkelaars wilt inhuren via wervingsbureaus of freelancers, kunt u altijd terugvallen op de goede oude vacature advertentie. Plaats uw vacature op jobportalen zoals Indeed, Glassdoor en LinkedIn.

Deze jobsites zijn populair bij werkzoekenden en kunnen u helpen ervaren Flutter-ontwikkelaars voor uw project te vinden. Onthoud dat een goed geschreven functieomschrijving essentieel is voor het toepassen van deze strategie.

Andere platforms om ontwikkelaars te zoeken

Naast de genoemde methoden om Flutter-ontwikkelaars te vinden, zijn er andere platforms waar u de perfecte kandidaat voor deze positie kunt vinden.

Een van deze platforms zijn Stack Overflow en Reddit. Dit zijn online platforms waar doorgaans allerlei soorten ontwikkelaars en andere IT-experts uitwisselen over onderwerpen die hen aangaan. U kunt lid worden van deze gemeenschappen en een bericht plaatsen dat u op zoek bent naar een Flutter-ontwikkelaar.

Een andere manier om een ontwikkelaar te vinden is het bijwonen van technologiegerelateerde conferenties en meetings. U kunt in contact komen met ontwikkelaars, vragen stellen en meer te weten komen over hun ervaring. Het zoeken naar Flutter-ontwikkelaars voor uw project vereist een combinatie van online en offline netwerken en een gerichte aanpak op Flutter-ontwikkelaars en -bedrijven.

Zodra u hebt vastgesteld waar u uw kandidaat voor deze positie zult vinden, denk dan na over de volgende onderwerpen.

Verschillen in tijdzones

Bedrijven kunnen dankzij het werken op afstand medewerkers van over de hele wereld in dienst nemen. Echter kunnen tijdverschillen een aanzienlijk obstakel vormen voor samenwerking en communicatie. Dit kan het voor bedrijven moeilijk maken om effectief samen te werken met externe medewerkers in verschillende landen, wat hen ertoe aanzet elders naar talenten te zoeken.

Hoewel de meeste externe Flutter-ontwikkelaars alleen kunnen werken, is het cruciaal om ten minste enkele uren overlap in de gebruikelijke werktijden te hebben. Dit zal de planning, realtime communicatie en samenwerking vergemakkelijken.

Salarisverwachtingen

Remote werken is zeer competitief. De mogelijkheid om ontwikkelaars uit verschillende landen met lagere lonen dan in andere landen in te huren, is een groot voordeel voor allerlei soorten bedrijven. Toch blijven bedrijven technologie gebruiken om een concurrentievoordeel in hun respectievelijke gebieden te behalen.

Junior- en medior Flutter-ontwikkelaars kunnen eenvoudige mobiele apps ontwikkelen. U kunt echter een professionele Flutter-ontwikkelaar met meer dan 5 jaar ervaring voor hetzelfde salaris van een junior- en mediorontwikkelaar, maar in een ander land, vinden.

Dit is erg belangrijk om te weten, aangezien de salarissen voor Flutter sterk kunnen variëren, afhankelijk van de locatie van uw medewerkers. U kunt bijvoorbeeld in Zuid- en Oost-Europa senior ontwikkelaars voor een zeer goede prijs vinden.

Conclusie

Om een Flutter-ontwikkelaar in te huren, moet u enkele belangrijke dingen weten. Zodra u alles met betrekking tot uw project hebt bepaald, is het belangrijk om de beste praktijken voor het inhuren van zo'n ontwikkelaar te leren.

De bovengenoemde praktijken zullen u helpen de beste Flutter-ontwikkelaar te vinden die past bij de behoeften van uw project en uw bedrijf. Bovendien moet u altijd rekening houden met uw budget en de plaats waar u uw ontwikkelaar wilt inhuren.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide