Hiring & Retention

Hoe vind je een goede Flutter-ontwikkelaar?

Vind de ideale Flutter-ontwikkelaar met onze gids voor vaardigheden, functiebeschrijvingen, interviewtips en aanwervingsmodellen.

9 mei 2024.

4 minuten om te lezen

a man

Hoe vind je een goede Flutter-ontwikkelaar?

Een ontwikkelaar staat voor computerschermen vol code en lacht naar de camera.

Om een Flutter-ontwikkelaar aan te nemen, moet je weten hoe je een goede Flutter-ontwikkelaar vindt die een foutloze mobiele app voor je kan ontwikkelen.

Je hebt een specifieke strategie nodig bij het aannemen, om er zeker van te zijn dat je de beste kandidaat voor de positie vindt. Deze strategie kan je helpen om de technische vaardigheden, probleemoplossende competenties en creativiteit van een kandidaat te beoordelen, maar ook hun geschiktheid voor de cultuur en waarden van je bedrijf.

In dit artikel geven we je specifieke tips en vragen die je moet stellen om de perfecte Flutter-ontwikkelaar te vinden. Laten we duiken.

Waarom een Flutter-ontwikkelaar aannemen?

Het aannemen van een Flutter-ontwikkelaar of een team kan leiden tot snellere projectvoltooiingstijden en een snellere marktintroductietijd. Bovendien kan zo'n ontwikkelaar in je team je helpen om het volgende te bereiken:

 • Een app bouwen die compatibel is met verschillende platforms;
 • Openbaar toegankelijke code hebben die gemakkelijk aan te passen is;
 • Geld besparen op ontwikkelaars;
 • Een aanpasbaar UI-ontwerp hebben;
 • Veel widget-opties hebben;
 • Middelen en tijd besparen bij het testen;
 • Een ongelooflijke prestatie van je app hebben;
 • Toegang tot native functies hebben.

Flutter is een perfecte keuze voor start-ups die hun eerste app ontwikkelen. Het is echter ook uitstekend geschikt voor grote bedrijven die een foutloze app-gebruikerservaring over tal van platforms zoeken.

5 tips om een goede Flutter-ontwikkelaar te vinden

Een vrouw zit aan haar bureau met een koptelefoon op en schrijft codes in de computer.

Om een goede Flutter-ontwikkelaar te vinden, volg de volgende tips. Zodra je alles hebt begrepen, zorg ervoor dat je de beste methoden voor het aannemen van een Flutter-ontwikkelaar doorloopt.

1. Belangrijke vaardigheden van een Flutter-ontwikkelaar

Het eerste wat je wilt doen, is de cruciale vaardigheden bepalen die je Flutter-ontwikkelaar nodig heeft. Deze vaardigheden zijn grotendeels afhankelijk van de jobvereisten. De volgende vaardigheden zijn universele vaardigheden die je moet zoeken als je een Flutter-ontwikkelaar wilt aannemen:

 • Uitgebreide kennis in Flutter en de programmeertaal Dart;
 • Basiskennis in Agile ontwikkeling;
 • Begrip van versiebeheersystemen;
 • Kennis in een andere programmeertaal zoals Kotlin;
 • Ervaring met code-optimalisatie en het vermogen om leesbare code te creëren;
 • Basiskennis in SQL;
 • Goede sociale vaardigheden.

Omdat Flutter nog een nieuwe taal is, is het cruciaal dat je ontwikkelaar niet alleen Flutter begrijpt, maar ook ervaring heeft in andere talen. Ondanks de nieuwheid van de technologie stelt deze ervaring ontwikkelaars in staat de nieuwe taal snel op te nemen en zich op hoog niveau verder te ontwikkelen.

Een ontwikkelaar moet ook sterke sociale vaardigheden bezitten. Dit betekent kennis van het Engels en het vermogen om proactief te zijn en effectief en beleefd in een team te communiceren. Zorg ervoor dat je ontwikkelaar al deze vaardigheden tijdens het interview toont.

2. Kwalificaties van een Flutter-ontwikkelaar

Het tweede wat je moet bepalen, is het vaardigheidsniveau dat je Flutter-ontwikkelaar zou moeten hebben. Er zijn drie hoofdcategorieën, gebaseerd op de ervaring en de jaren van ervaring van de ontwikkelaars:

 • Junior-ontwikkelaar
 • Medior-ontwikkelaar
 • Senior-ontwikkelaar

Junior-ontwikkelaars hebben meestal ongeveer een jaar ervaring. Ze beschikken over eerdere programmeerkennis en zijn in staat om eenvoudige Flutter-projecten uit te voeren.

Medior-ontwikkelaars hebben meestal twee tot vijf jaar ervaring, terwijl senior-ontwikkelaars meer dan vijf jaar ervaring hebben. Ook medior- en senior-ontwikkelaars hebben drie tot vijf jaar expertise in andere talen. Ze kunnen geschikte bedrijfslogica ontwikkelen en een Flutter-applicatie moeiteloos leveren.

Als je een wat complexere app wilt ontwikkelen zonder intensieve supervisie, die je project op tijd en binnen het budget voltooit, kies dan voor een medior- of senior-ontwikkelaar.

Over het algemeen hebben de meest ervaren Flutter-ontwikkelaars tot drie jaar ervaring in de Flutter-programmering. Deze ontwikkelaars zijn vaak ook bedreven in de native iOS- of Android-talen en kunnen Flutter sneller beheersen.

3. Een functieomschrijving is essentieel

Een personeelsadvertentie met de beschrijving "Wij nemen mensen aan".

Een functieomschrijving is cruciaal tijdens het wervingsproces, ongeacht de positie. Hier zijn enkele redenen waarom het aannemen van een Flutter-ontwikkelaar een goed geformuleerde functieomschrijving vereist:

 • Duidelijke verwachtingen stellen - Een functieomschrijving helpt bij het vaststellen van duidelijke verwachtingen voor de rol en de vereisten voor de kandidaat. Dit kan ervoor zorgen dat de kandidaat op de hoogte is van de criteria en verantwoordelijkheden van de functie, mocht hij worden aangenomen.
 • De beste kandidaten werven - Een goed geschreven functieomschrijving kan helpen om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken. De functieomschrijving kan personen met de nodige kwalificaties aantrekken die goed bij de positie passen, door de vaardigheden, ervaringen en verantwoordelijkheden van de positie duidelijk uiteen te zetten.
 • Het wervingsproces versnellen - Een goede functieomschrijving kan het wervingsproces versnellen door de rol en de verwachtingen voor de kandidaat te schetsen. Dit kan tijd en middelen besparen door ervoor te zorgen dat alleen geschikte personen voor de positie worden overwogen.
 • Het interviewproces vereenvoudigen - Een functieomschrijving kan tijdens het interviewproces als leidraad dienen. Het kan de interviewer helpen relevante vragen te stellen en de geschiktheid van de kandidaat voor de rol te bepalen.

4. De juiste vragen stellen

Waarschijnlijk het belangrijkste zijn de vragen die je voor het interview voorbereidt. Dit betreft technische vaardigheden en sociale competenties. Hier zijn enkele vragen die je zou moeten overwegen als je een ontwikkelaar aanneemt of een effectief Flutter-team opbouwt.

Technische vaardigheidsvragen (vragen over hard skills)

Technische of harde vaardigheden zijn vaardigheden die iemand door ervaring verwerft. Het zijn die vaardigheden die in specifieke omgevingen worden geleerd, zoals het schrijven van code. Hier zijn enkele technische vragen die je aan een Flutter-ontwikkelaar tijdens het interview zou moeten stellen:

 • Wat is 'Future' in Dart?
 • Hoe goed ken je SQL?
 • Leg uit wat de setState()-methode doet.
 • Wat is de spread-operator?

Er zijn talloze vragen die je kunt stellen die betrekking hebben op Flutter. Doe wat onderzoek naar de vereisten van je app en formuleer enkele extra vragen die zowel verband houden met de vaardigheden van de sollicitant als met Flutter.

Vragen over sociale vaardigheden (vragen over soft skills)

Sociale vaardigheden zijn persoonlijke vaardigheden die het iemand mogelijk maken om efficiënt met anderen te interageren. Deze vragen hangen af van het aantal leden van je team en de interne cultuur van je bedrijf. Hier zijn enkele vragen over sociale vaardigheden die je aan een Flutter-ontwikkelaar in een interview zou moeten stellen:

 • Vertel ons over de moeilijkste uitdaging waarmee je in je carrière geconfronteerd bent en hoe je deze hebt overwonnen.
 • Als je een conflict met een collega had en je weet dat hij/zij ongelijk had. Wat zou je doen?
 • Wat zou je doen als je merkt dat je de deadline niet kunt halen?

Ontwikkelaars interageren in de loop van hun carrière met een verscheidenheid aan klanten. Daarom zijn uitstekende communicatievaardigheden, geduld, tijdmanagement en andere sociale vaardigheden noodzakelijk. Op deze manier kunnen ze hun positieve houding gebruiken om sterke klantrelaties op te bouwen.

5. Welk engagementmodel heeft u nodig?

Drie collega's aan een bureau zitten te kletsen en te schrijven op een laptop.

Veel bedrijven in de Verenigde Staten en Azië, vooral in India, hebben een grote behoefte aan Flutter-ontwikkelaars. Nu kunnen bedrijven de flexibiliteit benutten om deze ontwikkelaars in dienst te nemen.

Flexibiliteit betekent ontwikkelaars inhuren op basis van verschillende pakketten, bekend als engagementmodellen. Deze modellen zijn ontworpen om aan de app-ontwikkelingsbehoeften van verschillende bedrijven te voldoen. De modellen worden in drie typen ingedeeld:

 • Deeltijd-aanstellingsmodel;
 • Uurbasis-aanstellingsmodel;
 • Aanstelling van een app-ontwikkelingsteam.

Deeltijd-aanstellingsmodel

Een deeltijdbaan is een gangbare vorm van niet-traditionele aanstelling. Dit wordt typisch gedefinieerd als een werkweek van ongeveer 30 uur, wat neerkomt op ongeveer 4 uur werk per dag. Je kunt een Flutter-ontwikkelaar inhuren voor een vastgesteld aantal uren, afhankelijk van het soort project dat je nodig hebt.

Het salaris zal lager zijn dan dat van een voltijds ingehuurde Flutter-ontwikkelaar. Hun rol is om aan je project te werken volgens een schema waarover jullie beiden het eens zijn, en gedurende die tijd heb je gezag over hen. Gewoonlijk is dit aanstellingsmodel geweldig voor het onderhoud van de app.

Uurbasis-aanstellingsmodel

Een medewerker die per uur wordt betaald, is iemand die je betaalt voor het aantal uren dat hij of zij werkt. Medewerkers krijgen een specifiek uurloon en zijn over het algemeen gerechtigd om overuren te maken indien nodig. Het inhuren van een ontwikkelaar op uurbasis is ideaal als je de functionaliteit wilt verbeteren of je app van het ene naar het andere platform wilt overbrengen.

Het salaris wordt bepaald naar het aantal gewerkte uren. Daarom moet dit vooraf worden vastgesteld om extra kosten te voorkomen. Dit is een kortetermijnaanstelling, die typisch ongeveer 25 werkuren over enkele dagen vereist.

Aanstelling van een app-ontwikkelingsteam

Dit model betekent fulltime Flutter-ontwikkelaars inhuren. In dit geval neemt de startup de administratieve rol van personeelsbeheer op zich. De teamleden rapporteren dagelijks en ontvangen instructies over de projectworkflow rechtstreeks van het management van de startup.

Een projectmanager, ontwikkelaars, ontwerpers, kwaliteitscontrole en andere specialisten die nodig zijn voor de ontwikkeling van de app zullen in je team zijn. Dit aanstellingsmodel profiteert van een compleet team dat aan je project werkt. De aanstellingsperiode is vaak een maand of langer en omvat een fulltime werk van acht uur per dag. Dit model is perfect voor grotere projecten.

Conclusie

Vind een goede Flutter-ontwikkelaar door de gegeven tips te volgen. Zodra je hun vaardigheden en kwalificaties hebt bepaald en een nauwkeurige functieomschrijving met de juiste vragen voor het interview hebt opgesteld, kun je een Flutter-ontwikkelaar inhuren volgens het benodigde engagementmodel.

Houd in gedachten dat het type van je project en de complexiteit grotendeels afhankelijk zijn van alle genoemde factoren. Zodra je alles over je project hebt bepaald, begin dan met het zoeken naar je perfecte Flutter-ontwikkelaar.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide