Hiring & Retention

Tips voor het beheren van externe Flutter Ontwikkelaars

Maximaliseer de productiviteit en creëer een bloeiend team op afstand met onze tips voor het beheren van externe Flutter-ontwikkelaars!

16 mei 2024.

7 minuten

a man

Tips voor het beheren van externe Flutter Ontwikkelaars

Een man heeft een vergadering in zijn thuiskantoor, zijn laptop staat aan en er staat een fles water naast hem.


Als je een Flutter-ontwikkelaar aanneemt en een team vormt, is het belangrijk te weten hoe je zo'n afdeling beheert. Het management van remote teams vereist unieke methoden; het verschilt echter niet fundamenteel van het beheren van je team op kantoor. Deze werkwijze wordt steeds gebruikelijker. Het bereikte zijn hoogtepunt in 2020 tijdens de pandemie en sindsdien is de populariteit niet afgenomen.

Omdat veel bedrijven nu thuiswerkplekken aanbieden, hebben ze ondersteuning nodig bij het toezicht op deze manier van werken. Vandaag zullen we praktische tips bespreken voor het beheren van remote Flutter-ontwikkelaars. We zullen de problemen doornemen die je kunt tegenkomen en advies geven over hoe je deze kunt overwinnen. Laten we erin duiken.

Hoe vind ik een goede Flutter Ontwikkelaar

Het doel van alle cross-platform frameworks, inclusief Flutter, is om het beheer van teams te vergemakkelijken. Met één enkele codebasis voor alle platforms is er slechts één team om te onderhouden en te beheren. Door de toegenomen vraag is er een tekort aan gekwalificeerde Flutter-ontwikkelaars.

Goede ontwikkelaars zijn daarom moeilijk te vinden, maar niet onmogelijk als je weet waar je moet zoeken. Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je je zoektocht naar de benodigde ontwikkelaar begint, namelijk:

 • Kritieke vaardigheden van een Flutter-ontwikkelaar;
 • Kwalificaties van de ontwikkelaar;
 • Type benodigde betrokkenheidsmodel;
 • Schrijf nauwkeurige en correcte functiebeschrijvingen;
 • Stel de juiste vragen.

Zodra je alle antwoorden hebt die je kunt vinden in onze blog hoe vind ik een goede Flutter-ontwikkelaar, kun je met de zoektocht beginnen.

Beste methoden voor het inhuren van een Flutter Ontwikkelaar

Het kiezen van een goede Flutter-ontwikkelaar is iemand die een goede mix heeft van technische, sociale en communicatieve vaardigheden.

Aanwervingskosten kunnen hoog zijn en het proces kan lang duren. De onderstaande methoden helpen je echter om dit proces te vergemakkelijken. Hier lees je hoe je de perfecte match kunt vinden voor je Flutter-vacature:

 • Zoek en neem contact op met Flutter-ontwikkelingsbedrijven;
 • Zoek en neem contact op met IT-aanwervingsbedrijven;
 • Zoek naar freelance Flutter-ontwikkelaars;
 • Plaats je vacature op vacaturebanken;
 • Bezoek andere jobgerelateerde platforms zoals Reddit;
 • Bezoek technologiegerelateerde conferenties en bijeenkomsten.

8 Tips voor het Beheren van Remote Flutter Ontwikkelaars

Een man die thuis werkt, aan zijn bureau zit met twee computerschermen en programmeert.

Nadat we hebben uitgelegd waar en hoe je een effectief Flutter-team kunt opbouwen en vinden, volgen hier 8 belangrijke tips over hoe je dit in een remote werkomgeving kunt beheren.

1. Ken je verantwoordelijkheden als manager

Als manager van een remote team moet je je verantwoordelijkheden duidelijk stellen. Dit houdt meestal in:

 • Online vergaderingen houden;
 • Op de hoogte blijven van elk project;
 • Taken en verantwoordelijkheden aan elk teamlid toewijzen;
 • De prestaties van medewerkers monitoren;
 • De voortgang van teamleden volgen;
 • Problemen en conflicten oplossen;
 • Af en toe sollicitatiegesprekken voeren en personeel aannemen.

Je moet je verantwoordelijkheden begrijpen om elke medewerker gelijk te behandelen. Dit is ook de manier om de bedrijfsrichtlijnen eerlijk toe te passen.

2. Focus op communicatie

Een afbeelding van een koffiekopje en een laptopscherm gevuld met foto's van deelnemers aan een online vergadering.

Mensen gaan naar kantoor om hun werkomgeving te verbeteren, met elkaar om te gaan en elkaar te helpen. Naar kantoor gaan kan hun efficiëntie, omgeving en relaties verbeteren. Wanneer mensen echter thuiswerken, is het gemakkelijk om deze relaties te verwaarlozen.

Daarom moeten managers van remote medewerkers andere communicatiemethoden vinden. Managers gebruiken verschillende communicatie-methoden om ervoor te zorgen dat:

 • Duidelijkheid,
 • Samenwerking en
 • Betrokkenheid binnen hun remote teams bestaan.

Actief contact

Blijf in contact met je Flutter-team via verschillende communicatiemiddelen, zoals:

 • E-mails;
 • Chats via Slack, Skype, Google Hangouts Chat of iets dergelijks;
 • Videovergaderingen via verschillende platforms.

Duidelijke communicatie en updates

Dit houdt in duidelijke verwachtingen, verantwoordelijkheden, taken en doelen. Voortdurende updates over de voortgang van het team, wijzigingen en belangrijke updates.

Samenwerkingstools

Het gebruik van verschillende samenwerkingstools kan de effectiviteit van het team vergroten. Enkele van de tools zijn:

 • Projectmanagement platforms;
 • Instant messaging apps;
 • Virtuele whiteboards.

Regelmatige feedback

Managers moeten regelmatig feedback geven en de prestaties van remote medewerkers erkennen. De erkenning van hun inspanningen motiveert en verhoogt de moraal binnen het remote team.

3. Vertrouwen opbouwen

Remote medewerkers moeten weten dat je erop vertrouwt dat ze net zo hard werken als op kantoor. Als je meerdere keren per dag vraagt hoe het gaat, kan dit de indruk wekken dat je hen niet vertrouwt.

Remote medewerkers kunnen zeer succesvol zijn, vooral wanneer ze worden ondersteund door een goed management. Continue ondersteuning, begeleiding en vertrouwen helpen je remote medewerkers hun beste werk te leveren. Bovendien zullen jij en je team zich sterker verbonden voelen met elkaar en met de organisatie als geheel.

4. Focus op empathie

Controleer regelmatig het welzijn van je remote medewerkers. Probeer hun behoeften en gezondheidstoestand, zowel fysiek als mentaal, te begrijpen. Stel eenvoudige vragen.

Voelen ze zich goed? Hebben ze ondersteuning nodig met betrekking tot hun gezondheid? Hoe ervaren ze de interacties in het team? Hoe gaan ze om met de dagelijkse afleidingen thuis?

Deel advies over hoe werken vanuit huis eenvoudiger en productiever kan worden. Bied je tips aan en geef adviezen uit je eigen ervaring.

5. Team-Betrokkenheid

Als manager moet je protocollen en verwachtingen voor je remote teamleden ontwikkelen. Elke situatie is echter uniek en de medewerkers weten het beste hoe ze werken en taken kunnen voltooien.

Daarom is het zinvol om hun feedback te vragen over hoe deze nieuwe werkwijze kan worden geïmplementeerd. Je kunt je teams ook toestaan hun eigen werkpatronen vast te stellen. Laat je team bijvoorbeeld de voorkeurscommunicatiemethode kiezen. Laat hen ook de werktijden en samenwerkingstijden bepalen.

6. Focus op de taken

Het controleren van de werktijden van je remote medewerkers kan hun productiviteit negatief beïnvloeden. Bovendien kan het het vertrouwen tussen manager en teams verzwakken. In plaats van je te concentreren op de tijd die achter de computer wordt doorgebracht, moet je je richten op de voltooide taken.

Je moet duidelijk maken wat je team binnen een bepaalde periode moet voltooien. Stel mijlpalen met vaste deadlines in om ervoor te zorgen dat projecten op schema blijven. Plan vergaderingen om de voortgang te controleren. Vraag of ze tijdens het werk ondersteuning of hulp nodig hebben. Bij sommige projecten is tijdregistratie echter noodzakelijk om bepaalde taken uit te voeren. Gelukkig zijn er veel tijdregistratietools die je hierbij kunnen helpen.

7. Technische hulpmiddelen zijn belangrijk

Geen enkel bedrijf kan zonder technologie werken, en dat geldt ook voor remote medewerkers. Bespreek in je vergaderingen hoe de medewerkers zich voelen over de technologie. Zorg ervoor dat ze over alle noodzakelijke technische hulpmiddelen beschikken en dat alles is ingesteld voor soepel werken vanuit huis. Vraag hen naar de tools die hen productief en verbonden houden.

Blijf ook op de hoogte van nieuwe technologieën, trends en tools. Voorzie je team van alles wat ze nodig hebben, van nieuwe laptops tot verschillende online tools. Iedereen moet weten hoe deze systemen werken. Bovendien moeten ze begrijpen waarom je deze technologieën gebruikt en wie problemen kan oplossen als ze zich voordoen. Je kunt zelfs een chatgroep opzetten met een verantwoordelijke persoon in je IT-afdeling, zodat er altijd ondersteuning beschikbaar is.

8. Sociale interactie is belangrijk

Een sociaal samenzijn met collega's in de avond.

Ook al werkt je team remote, organiseer sociale evenementen. Dit kun je doen door innovatief gebruik van technologie om de betrokkenheid te vergroten.

Gebruik platforms zoals Upwork. Er is een functie genaamd "virtual water cooler" genaamd Coffee Break, waar medewerkers kunnen communiceren en informatie en nieuwtjes kunnen uitwisselen.

Daarnaast kun je teambuilding-evenementen organiseren. Het doel van teambuilding is om je remote medewerkers te helpen:

 • Elkaar beter leren kennen;
 • Betere relaties opbouwen;
 • Samenwerking bevorderen;
 • Communicatie verbeteren;
 • Planningsvaardigheden ontwikkelen;
 • Betrokkenheid en deelname van medewerkers vergroten;
 • Met elkaar praten over niet-werkgerelateerde onderwerpen.

Leuke activiteiten, waarbij medewerkers elkaar op een nieuwe manier kunnen zien, moedigen hen aan om in een nieuwe situatie contact op te nemen.

Conclusie

Het hebben van remote medewerkers betekent dat je je vaardigheden in online omgevingen moet overdragen. Dit vereist niet minder inspanning of werk. Deze medewerkers hebben hetzelfde constante feedback, vertrouwen, goede communicatie en gelijke betrokkenheid nodig.

Deze acht tips geven je de nodige adviezen voor het beheren van externe Flutter-ontwikkelaars. Volg deze tips en je team zal soepel werken!

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide