Software engineering

Zijn Flutter-ontwikkelaars in trek?

Lees meer over de groeiende vraag naar Flutter-ontwikkelaars, de voordelen, de leercurve en hoe het zich verhoudt tot React Native.

8 mei 2024.

3 minuten om te lezen

a man

Zijn Flutter-ontwikkelaars in trek?

Een lachende man tijdens een sollicitatiegesprek op kantoor, die zijn toekomstige baas de hand schudt en het contract bezegelt.

Te midden van de vele verschillende en beschikbare frameworks vragen velen zich af of Flutter-ontwikkelaars in trek zijn. Hoewel het nog een nieuw framework is, is de vraag dankzij de functie voor cross-platform ontwikkeling erg hoog.

De toekomst van Flutter-ontwikkeling is hier, aangezien de behoefte aan ervaren en getalenteerde ontwikkelaars de afgelopen jaren, vooral op het gebied van mobiele apps, is gestegen. En we weten allemaal dat mobiele apps de toekomst zijn. Deze toename in vraag is direct verbonden met de voordelen van het werken met Flutter.

Is Flutter nog steeds in trek?

In de afgelopen jaren is de vraag naar Flutter-ontwikkelaars vanwege zijn vele voordelen snel gestegen. Dit is vooral zichtbaar op de markt voor de ontwikkeling van mobiele apps, aangezien ontwikkelaars één codebasis gebruiken om cross-platform apps te creëren.

Cross-platform apps zijn apps die ontwikkelaars met één, herbruikbare en met andere platforms op je smartphone, laptop, pc of tv compatibele codebasis maken. Dat betekent dat je geen andere ontwikkelaar hoeft in te huren om dezelfde app voor verschillende apparaten en besturingssystemen te maken. Flutter kan dat allemaal!

Dus als je vraagt of Flutter nog steeds in trek is, zouden we zeggen dat zijn populariteit met de dag groeit! Naast de uitstekende compatibiliteit van Flutter met mobiele apps, is de vraag naar deze experts onder de ontwikkelaars het hoogst. Dit komt omdat het gemakkelijker te leren is dan React Native, snelgroeiende gemeenschappen heeft en uiterst voordelig is voor gebruik in grote ondernemingen.

Waarom is Flutter zo populair?

Een ontwikkelaar zit op een stoel, houdt zijn laptop vast en werkt.

Er zijn verschillende redenen waarom Flutter zo populair is. Hier zijn de belangrijkste redenen:

Platform met enkele codebasis

Flutter is een platform met een enkele codebasis. Dat betekent dat je ontwikkelaar een app kan maken met een enkele codebasis die compatibel is met verschillende besturingssystemen zoals iOS, Android, Linux, enz.

Open-source optie

Flutter is een open-source framework dat gratis gebruikt kan worden. Het is enorm efficiënt, innovatief en schaalbaar. Een van de belangrijkste voordelen van zo'n optie is dat het op lange termijn geld bespaart. Dit komt door zijn eenvoudige bediening en de unieke functies die de werkstroom versnellen.

Ontwikkelaars kunnen een nieuw sjabloon vanaf de grond opbouwen of kiezen uit verschillende voorgefabriceerde ontwerpen. Flutter biedt een verzameling van verschillende voordelen die iedereen gratis ter beschikking staan.

Hot-Reload-optie

Hot Reload is een functie van Flutter die ontwikkelaars in staat stelt om codes te wijzigen en resultaten onmiddellijk te zien zonder de app opnieuw te moeten starten. Dit stelt ontwikkelaars in staat om fouten sneller te corrigeren en hun processen beter te beheren.

Modulair softwareontwerp

Vanwege het vermogen om met native SDK's (Software Development Kits) te compileren, kan Flutter voor verschillende platforms worden ingezet. Dit vergemakkelijkt het hele ontwikkelingsproces door één codebasis voor verschillende apparaten te gebruiken.

Het grootste voordeel is dat ontwikkelaars de broncode per platform kunnen wijzigen. Hierdoor loopt de software snel en soepel.

Ook het onderhoud van de app is een groot voordeel. Ontwikkelaars hoeven de databasecompilatie slechts één keer uit te voeren voor het gebruik van meerdere apps. Deze zelfde codebasis werkt naadloos met alle UI-componenten die ermee gepaard gaan.

Hoe lang duurt het om Flutter te leren?

Het kost ongeveer drie maanden om Flutter samen met Dart te leren. De duur hangt echter af van drie factoren:

 • Uw eerdere programmeerervaring;
 • Uw leerstijl;
 • Uw tempo.

Dit is belangrijk, want als u al programmeerervaring heeft, zult u Dart en Flutter als makkelijk te leren beschouwen. Anderzijds, als u een beginner in programmeren bent, heeft u meer tijd nodig.

Maar zelfs als u volledig nieuw bent in programmeren, maak u geen zorgen. Verschillende leerplatformen, zoals YouTube-tutorials en online cursussen, maken het leren gemakkelijker. Deze online cursussen zijn vaak gratis en vindt u op platforms zoals:

 • Udemy
 • Skillshare
 • Coursera
 • EdX
 • Udacity

De tijd die u nodig heeft om Flutter te leren, hangt echter niet af van welke Flutter-cursussen u volgt, maar wel of u al programmeerervaring heeft. Uiteindelijk hangt het af van hoeveel werk u investeert als u een beginner bent, net als bij elke andere activiteit.

Als u een Flutter-ontwikkelaar wilt inhuren, zorg er dan voor dat u hem de nieuwste functies biedt waaraan hij kan werken en zijn vaardigheden kan perfectioneren.

Is Flutter beter dan React Native?

Een persoon houdt een telefoon vast met een grafische voorstelling van het UI- en UX-ontwerp.

Beide frameworks, Flutter en React Native, zijn geweldig. Ze hebben elk hun voor- en nadelen, die hieronder zijn opgesomd. De algemene indruk is echter dat Flutter gemakkelijker te leren en te beheersen is.

Voordelen van Flutter

De toekomst van Flutter-ontwikkeling wordt weerspiegeld in zijn voordelen:

 • Framework rijk aan widgets;
 • Goed georganiseerde documentatie;
 • Vereist minder tests;
 • Zijn gemeenschap groeit snel;
 • Hot Reload-functie;
 • Toepassingen zijn extreem snel;
 • Kan dankzij Flutter 2 web-apps maken;
 • Gebruikt dezelfde gebruikersinterface voor verschillende apparaten;
 • Voortdurende vooruitgang in webontwikkeling.

Nadelen van Flutter

Zoals elk framework heeft ook Flutter enkele nadelen, en deze zijn:

 • Eerder beperkt in tools en bibliotheken;
 • Flutter is geen native framework - het is platformoverstijgend.

Een niet-natief framework betekent dat Flutter niet specifiek voor een bepaald besturingssysteem, zoals iOS, wordt gebruikt en ontwikkeld. Het is eerder platformoverstijgend, wat betekent dat ontwikkelaars een app kunnen maken met een enkele codering die u op verschillende platforms kunt gebruiken.

Voordelen van React Native

React Native is een ander, extreem populair cross-platform framework. Het wordt gebruikt om de populairste social media-apps te bouwen, waaronder Facebook, Instagram, Pinterest, enz. React Native gebruikt JavaScript als programmeertaal om mobiele apps voor Android- en iOS-gebruikers te maken.

Net als Flutter gebruikt het één codebasis voor de ontwikkeling van apps. Het heeft ook zijn eigen voordelen, zoals:

 • Herbruikbaarheid van code;
 • Gevestigde, ondersteunende gemeenschap;
 • Tijdsbesparing bij tests;
 • Hot Reload-functie;
 • Eén codebasis voor verschillende platforms;
 • Snellere ontwikkelingssnelheid;
 • Reactjs kan werken in Native;
 • Ongelooflijke app-prestaties;
 • Budgetvriendelijke ontwikkeling.

Nadelen van React Native

Wat de nadelen van React Native betreft, deze zijn:

 • Geen native framework (zoals Flutter);
 • Heeft niet veel componenten;
 • Beperkt in functies en bibliotheken;
 • De gebruikersinterface van de app kan gemakkelijk beschadigd raken.

Als het gaat om het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar, vraagt u zich misschien af welke beter is, Flutter of React Native. Zoals u kunt zien, zijn ze vrij gelijkaardig. Ze hebben bijna dezelfde voor- en nadelen.

Het belangrijkste verschil is dat Flutter-ontwikkelaars Dart als programmeertaal gebruiken, terwijl React Native-ontwikkelaars JavaScript gebruiken. En wat de ontwikkelaars betreft, Flutter is gemakkelijker te leren en te beheersen. Uiteindelijk is het aan u om te beslissen wie u wilt inhuren.

Conclusie

Als u een Flutter-ontwikkelaar wilt inhuren, moet u het antwoord op de vraag kennen - Zijn Flutter-ontwikkelaars gevraagd? Het antwoord is simpel, ja, dat zijn ze, en de vraag naar zulke ontwikkelaars stijgt elke dag.

Ze zijn erg in trek vanwege de geweldige mogelijkheid om één codebasis op meerdere verschillende platforms te gebruiken. Ze zijn perfect voor de ontwikkeling van mobiele apps op alle besturingssystemen en voor iedereen die hoogwaardige gebruikersinterfaces en -ervaringen wenst.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide