Hiring & Retention

Inhuren van een inhouse JavaScript-ontwikkelaar versus outsourcing

Ontdek de voor- en nadelen van het inhuren van een interne JavaScript-ontwikkelaar versus uitbesteden.

31 mei 2024.

7 minuten

a man

Inhuren van een inhouse JavaScript-ontwikkelaar versus outsourcing

Een vrouw zit voor haar laptop en kijkt verward.

Wat is het verschil tussen het aannemen van een inhouse JavaScript-ontwikkelaar en outsourcing? Welke optie is beter? Wat zijn de voor- en nadelen van elke optie? Hoeveel kost het om een JavaScript-ontwikkelaar in te huren? Welke optie is kosteneffectiever? Je krijgt alle antwoorden in deze blog.

Wanneer een bedrijf overweegt een JavaScript-ontwikkelaar in te huren, is er vaak verwarring. Moet je een inhouse ontwikkelaar aannemen of kiezen voor outsourcing?

Wat is een inhouse JavaScript-ontwikkelaar?

Een inhouse JavaScript-ontwikkelaar werkt vanuit een kantoor of een combinatie van kantoor- en thuiswerk. De ontwikkelaar gebruikt de apparatuur en tools van het bedrijf voor zijn werk. Het is vergelijkbaar met reguliere werknemers die aan uw app of IT-software werken. Dit proces omvat verschillende stappen, van het uitschrijven van vacatures en het beoordelen van sollicitaties tot aan sollicitatiegesprekken. Na dit hele proces heb je de juiste mensen voor de baan.

Voordelen van een inhouse JavaScript-ontwikkelaar

Inhouse beschikbaarheid

De communicatie wordt heel eenvoudig, omdat je direct kunt spreken met de ontwikkelaars en snel antwoorden op je vragen kunt krijgen.

Bedrijfskennis

Ontwikkelaars die voor jouw bedrijf werken, begrijpen jouw bedrijf en je klanten goed. Ze zijn vertrouwd met de situatie. Ze kennen ook de cultuur van het bedrijf.

Nadelen van een inhouse JavaScript-ontwikkelaar

Hoge kosten

Als een bedrijf inhouse medewerkers aanneemt, zijn daar aanzienlijke kosten aan verbonden. Dit omvat verzekeringen, belastingen, betaalde vakantiedagen en meer. Naarmate het bedrijf groeit, kunnen de kosten voor werkplekken toenemen.

Afwezigheid

Wanneer een medewerker op kantoor veel vrij neemt, noemen we dit absentisme. Dit kan problemen veroorzaken bij het op tijd afronden van projecten.

Jobwisselingen

Inhouse medewerkers kunnen hun baan opgeven omdat andere bedrijven betere aanbiedingen doen. Dit leidt ertoe dat het bedrijf lage retentiepercentages heeft.

Waar vind je inhouse JavaScript-ontwikkelaars?

Het vinden van JavaScript-ontwikkelaars die binnen je bedrijf werken, kost tijd. Er zijn verschillende manieren om ze te vinden. Je kunt vacatures plaatsen op wervingswebsites waar mensen naar banen zoeken. Deze websites verbinden je met de ontwikkelaars die je nodig hebt. Je kunt ook proberen deel te nemen aan technologie-evenementen of hackathons. Ten slotte kun je goede kandidaten vinden via campuswerving. Zorg ervoor dat je een budgetplan voor JavaScript-ontwikkelaars hebt voordat je iemand aanneemt.

Wat betekent het om JavaScript-ontwikkelaars te outsourcen?

Outsourcen betekent het inhuren van een ontwikkelaar die niet deel uitmaakt van je bedrijf voor de ontwikkeling. Wanneer je outsource, gebruik je mensen en middelen van een ander bedrijf om taken uit te voeren. De belangrijkste reden voor outsourcing is geld besparen en sommige taken niet zelf hoeven te doen.

Voordelen van het outsourcen van JavaScript-ontwikkelaars

Talenten op grote schaal vinden

Outsourcing stelt je in staat om getalenteerde ontwikkelaars met verschillende vaardigheden te vinden. Je kunt deze outsourcing-kandidaten van overal inhuren. Je kunt een JavaScript-ontwikkelaar inhuren in een combinatie van op afstand en persoonlijk.

Concentratie op het essentiële

Je kunt taken delegeren aan een uitbesteedde JavaScript-ontwikkelaar. Op deze manier kun je je concentreren op de essentiële zaken voor je bedrijf. Deze uitbestede ontwikkelaar beschikt over gespecialiseerde vaardigheden die helpen bij alle onderdelen van een project.

Kosteneffectief

Het inhuren van een extern team kan goedkoper zijn dan het hebben van een intern team. Je hoeft geen mensen te interviewen, hoge salarissen te betalen of werkplekken te voorzien. In plaats daarvan kun je per uur of voor het hele project betalen en erop vertrouwen dat het werk wordt gedaan.

Minder tijd nodig

Het aannemen van een JavaScript-ontwikkelaar kan lang duren. Maar door outsourcing kun je snel de juiste mensen vinden.

Snelle projectafsluiting

Bij outsourcing zullen de ontwikkelaars aan je projecten werken, groot of klein. Ze zullen het werk sneller afronden dan je eigen ontwikkelaars. Veel bedrijven kunnen je helpen bij het outsourcen van JavaScript-ontwikkelaars.

Nadelen van het outsourcen van JavaScript-ontwikkelaars

Moeilijke communicatie

Communicatie kan problematisch zijn met uitbesteedde ontwikkelaars. Het kan voorkomen dat ze moeite hebben om je vereisten te begrijpen. Dit kan leiden tot vertragingen in het werk.

Tijdsverschillen

Verschillen in tijdzones kunnen leiden tot vertragingen in de communicatie. Dit kan de werkschema's langer maken dan nodig.

Werkkwaliteit

De uitbestede ontwikkelaar voldoet mogelijk niet aan je verwachtingen. Dit is te wijten aan communicatieproblemen en tijdverschillen.

Waar kun je outsourcing JavaScript-ontwikkelaars vinden?

Websites zoals LinkedIn en MeetUp zijn goede plaatsen om gekwalificeerde JavaScript-ontwikkelaars te vinden. Deze sites verbinden professionals en stellen je in staat om naar JavaScript-ontwikkelaars te zoeken. Denk eraan om een contractonderhandeling met de JavaScript-ontwikkelaars te voeren. Bespreek de contractvoorwaarden. Als je de moeite van het zoeken en onderhandelen wilt vermijden, probeer dan Teamcubate. Zij nemen al het zware werk op zich en vinden je een ontwikkelaar tegen een redelijke prijs.

Inhouse-ontwikkelaars vs. Outsourcing

Een foto van handen die code schrijven op een laptop.

 

Inhouse-ontwikkelaar

Outsourcing-ontwikkelaar

Tijd om aan te nemen

Bijna 30 tot 40 dagen

1 tot 2 weken

Beschikbaarheid

Er zijn slechts een bepaald aantal ontwikkelaars lokaal beschikbaar. Je locatie is ook essentieel in dit geval.

Je hebt veel opties.

Flexibiliteit

Het aantal mensen in het team beperkt de snelheid van de in-house ontwikkeling.

Je kunt gemakkelijk tijdelijke teams creëren door werk uit te besteden aan anderen of bedrijven. Dit kan het ontwikkelproces versnellen.

Communicatie

Praten in persoon is soepeler en eenvoudiger, maar het kan je laten afdwalen en leiden tot onnodig kletsen.

Praten via virtuele middelen is niet zo soepel als in persoon, maar het helpt afleiding te voorkomen. Het in dienst nemen van mensen uit verschillende landen kan een uitdaging zijn vanwege taalbarrières. Het is dus belangrijk om een ontwikkelaar te vinden die de taal spreekt die jij gebruikt.

Management

Je moet hen opleiden. Dit kost tijd en werk.

Een uitbestede ontwikkelaar bespaart je tijd en kosten. Omdat ze ervaren zijn, kunnen ze snel beginnen. Ze zijn goed in het beheren van taken en zelfstandig werken. Echter, ze voelen zich misschien niet zo persoonlijk betrokken bij je project als jij dat zou willen.

Kosten

Kan duurder zijn vanwege opleiding en andere in-house voordelen.

Kostenbesparend vanwege het ontbreken van uitgaven aan voordelen en opleiding.

Conclusie

Een inhouse-ontwikkelaar aannemen of outsourcen? De beslissing is aan jou. We hebben de voor- en nadelen van beide opties uiteengezet. Begrijp je behoeften en maak een verstandige keuze.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide