Hiring & Retention

Grote merken zetten in op JavaScript: Een kijkje bij bedrijven die JavaScript-ontwikkelaars gebruiken

Lees hoe grote merken JavaScript-ontwikkelaars inschakelen om dynamische en interactieve online ervaringen te creëren. Lees hier meer!

3 juni 2024.

6 minuten

a man

Grote merken zetten in op JavaScript: Een kijkje bij bedrijven die JavaScript-ontwikkelaars gebruiken

Iemand typt code op een laptop.

Het is moeilijk te negeren dat JavaScript overal aanwezig is. Veel bedrijven gebruiken het regelmatig. Deze scripttaal is erg populair. Ben je benieuwd hoe grote bedrijven het gebruiken?

In deze blog zullen we een lijst bespreken van grote merken en hun gebruik van JavaScript. Deze blog zal je ook helpen om de vraag te beantwoorden - JavaScript in 2024: Een vaardigheid die nog steeds de moeite waard is om in te investeren?

Laten we beginnen!

Waarvoor wordt JavaScript gebruikt?

JavaScript wordt gebruikt om dingen op websites te bouwen. Het helpt bij het creëren van de onderdelen die je op je scherm ziet en de onderdelen die je niet ziet. Simpel gezegd, JavaScript is als de werker achter de schermen. Het voegt alle coole en interactieve dingen toe aan websites. Het maakt van het internet een dynamische en levendige plek die je kunt verkennen! Mensen hebben speciale gereedschappen ontwikkeld om met JavaScript te werken. Verschillende webbrowsers hebben ook hun eigen methoden om het te gebruiken.

Lijst van topbedrijven die JavaScript gebruiken

Veel bekende bedrijven gebruiken JavaScript voor verschillende dingen. JavaScript is handig omdat het op veel manieren gebruikt kan worden om dingen sneller en eenvoudiger te maken. Daarom hangt het gebruik van JavaScript af van de behoeften van het bedrijf. Ze zouden het kunnen gebruiken om hun service gebruiksvriendelijker te maken of om gebruikers meer mogelijkheden te bieden. Nu gaan we kijken naar de lijst van bedrijven die JavaScript gebruiken:

  • Facebook
  • Google
  • Microsoft
  • Ebay
  • LinkedIn
  • Netflix
  • PayPal
  • Uber
  • Walmart

Laten we bespreken hoe ze JavaScript gebruiken.

Facebook

Facebook, nu bekend als Meta, is een beroemd bedrijf dat iedereen moet kennen. Twee populaire socialemediaplatforms - Facebook en Instagram - zijn onderdeel van Meta. We weten hoe ze enkele industrie-veranderende dingen in de tech-wereld hebben gedaan. Ze gebruiken de programmeertaal JavaScript om hun websites beter te laten functioneren. Ze hebben ook iets genaamd React ontwikkeld om websites met JavaScript te bouwen. Het is een erg populair gereedschap.

Google

U kent dit bedrijf zeker – ja, het is Google. We gebruiken het allemaal minstens één keer per dag. Google biedt ons veel technische zaken zoals diensten, producten, webapplicaties en dingen op het internet. Ze gebruiken graag JavaScript voor veel van hun geweldige dingen. Google heeft een V8 ontwikkeld, zeg maar het slimme deel van Google Chrome en Node.js.

Microsoft

Laptopscherm met weergegeven code en een pc op de achtergrond.

Hier komt nog een bekende naam in de industrie. Microsoft is een van de grootste softwarebedrijven. Ze staan bekend om veel producten. Deze omvatten het besturingssysteem Microsoft Windows en het Office-pakket Microsoft Office. Ze gebruiken JavaScript om hun Edge-webbrowser te bouwen en zijn grote fans van Node.js.

eBay

Wie kent eBay niet? Het is een groot online platform dat mensen in staat stelt om dingen te kopen en verkopen. Wist u dat eBay JavaScript gebruikt om hun website mooi en functioneel te maken? Lange tijd gebruikten ze een andere computertaal genaamd Java, maar nu gebruiken ze voornamelijk Node.js voor de delen van de website die mensen zien en gebruiken.

LinkedIn

LinkedIn is een online serviceplatform voor zakelijke en werkgerelateerde zaken. De ruggengraat van LinkedIn is JavaScript. JavaScript bestuurt zowel het voorste deel (wat u ziet) als het achterste deel (hoe de dingen werken) van LinkedIn. Het helpt de website en de app goed te laten functioneren.

Netflix

Netflix is een populaire applicatie waarop u verschillende tv-shows en films kunt kijken. U kunt elk apparaat gebruiken dat met het internet is verbonden. Voorheen gebruikte Netflix Java als programmeertaal. Maar na verloop van tijd schakelden ze over op Node.js. Deze overstap stelde Netflix in staat zijn website om te vormen tot een verzameling verschillende websites. Door de adoptie van Node.js optimaliseerden ze de prestaties van hun website en verminderden de belasting van hun servers.

PayPal

PayPal functioneert als een fintech-bedrijf. Ze maken naadloze geldovermakingen en betalingen mogelijk via hun webgebaseerd systeem. JavaScript stuurt de frontend van hun website, terwijl Node.js bepaalde backend-functies overneemt. Bovendien heeft PayPal zijn eigen versie van Express.js geïntroduceerd, bekend als Kraken.js.

Uber

Uber is een bekende naam in de transportdiensten die carpool diensten aanbiedt. Gebruikers kunnen via een mobiele app ritten van chauffeurs aanvragen. Het bedrijf gebruikt JavaScript voor de frontend- en backend-ontwikkeling van zijn website. Om grote hoeveelheden data effectief te beheren, vertrouwt Uber op Node.js en JavaScript.

Groupon

Vroeger was Groupon traag omdat ze een computersysteem genaamd Ruby on Rails gebruikten. Dit systeem veroorzaakte ook af en toe problemen bij Twitter. Vanwege het probleem van de trage snelheid die hun prestaties beïnvloedde, besloten ze over te schakelen naar een ander systeem, bekend als NodeJS. Met NodeJS kon Groupon zijn hoofdwebsite in de Verenigde Staten volledig herbouwen. Ze bereikten dit door alles in kleinere secties op te delen, zoals het gebruik van verschillende kleine computerprogramma's met NodeJS. Groupon gebruikt nu ook NodeJS voor hun websites in verschillende landen. Ze zijn onderdeel van een collectief genaamd de NodeJS Foundation.

Walmart

Walmart is een wereldwijd opererend handelsbedrijf. Het omvat online e-commerce platforms, fysieke winkels, afdelingen en supermarkten. Ze gebruiken JavaScript voor de frontend- en backend-ontwikkeling van de Walmart-website. JavaScript speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van webapplicaties en het ontwerpen van hun mobiele app.

Conclusie

Dit zijn de topbedrijven die JavaScript gebruiken en hoe ze het gebruiken. De toekomst van JavaScript-ontwikkeling ziet er rooskleurig uit. Het is tijd om na te denken over hoe het leren van JavaScript je carrière een boost kan geven. De eerder genoemde namen zijn enkele van de meest bekende bedrijven. Er zijn nog veel meer bedrijven daarbuiten, en de lijst is lang. In feite is JavaScript in trek. Als je goed bent in JS-programmering, zul je veel mogelijkheden hebben om een goedbetaalde baan te vinden.

Als je al bekend bent met JavaScript, fris dan je kennis op. Leer meer over de trends die de toekomst van JavaScript-ontwikkeling in 2024 zullen vormen. Probeer een snelcursus als je vanaf nul begint. Leer meer over het worden van een JavaScript-ontwikkelaar: hoe ziet de leercurve eruit?

Als je een JavaScript-ontwikkelaar wilt inhuren, overweeg dan Teamcubate. Ze kunnen je helpen een gekwalificeerde JavaScript-ontwikkelaar voor je behoeften te vinden.

PS - JavaScript is overal!

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide