Hiring & Retention

Grote Merken Inzetten op JavaScript: Een Kijkje bij Bedrijven die JavaScript Ontwikkelaars Gebruiken

Ontdek hoe grote merken de kracht van JavaScript ontwikkelaars benutten om dynamische en interactieve online ervaringen te creëren. Lees hier meer!

Augustus 18, 2023

6 minuut

a man

Grote Merken Inzetten op JavaScript: Een Kijkje bij Bedrijven die JavaScript Ontwikkelaars Gebruiken

Het is moeilijk om het feit te negeren dat JavaScript overal aanwezig is. Veel bedrijven gebruiken het regelmatig. Deze scripttaal is zeer populair. Ben je benieuwd hoe grote bedrijven het gebruiken?

In deze blog bespreken we een lijst met grote merken en hoe zij JavaScript gebruiken. Deze blog zal je ook helpen om de vraag te beantwoorden JavaScript in 2023: Is Het Nog Steeds De Investering Waard?

Laten we beginnen!

Wat is het Gebruik van JavaScript?

JavaScript wordt gebruikt om dingen op websites te bouwen. Het helpt bij het creëren van de onderdelen die je op je scherm ziet en die je niet ziet. In eenvoudige woorden, JavaScript is als de achter de schermen werknemer. Het voegt alle coole en interactieve elementen toe aan websites. Het is wat het internet dynamisch en levendig maakt om te verkennen! Mensen hebben speciale tools gemaakt om met JavaScript te werken. Verschillende webbrowsers hebben ook hun eigen manieren om het te gebruiken.

Lijst van Topbedrijven die JavaScript Gebruiken

Veel bekende bedrijven gebruiken JavaScript voor verschillende doeleinden. JavaScript is handig omdat het op veel manieren kan worden gebruikt om dingen sneller en gemakkelijker te maken. Daarom hangt het gebruik van JavaScript af van de eisen van het bedrijf. Ze kunnen het gebruiken om hun dienst gebruiksvriendelijk te maken of om gebruikers meer mogelijkheden te bieden. Laten we nu eens kijken naar de lijst van bedrijven die JavaScript gebruiken:

  • Facebook
  • Google
  • Microsoft
  • Ebay
  • LinkedIn
  • Netflix
  • Paypal
  • Uber
  • Walmart

Laten we bespreken hoe ze JavaScript gebruiken.

Facebook

Facebook, nu bekend als Meta, is een beroemd bedrijf dat iedereen moet kennen. Enkele van de meest populaire sociale mediaplatforms, zoals Facebook en Instagram, vallen onder Meta. We weten hoe ze enkele baanbrekende dingen in de techwereld hebben gedaan. Ze gebruiken de programmeertaal JavaScript om hun websites beter te laten functioneren. Ze hebben ook iets gemaakt dat React heet om websites te maken met behulp van JavaScript. Het is een zeer populaire tool.

Google

Je kent vast dit bedrijf - ja, het is Google. We gebruiken allemaal wel iets van Google elke dag. Google geeft ons veel technische dingen zoals services, producten, webapplicaties en dingen op internet. Ze gebruiken graag JavaScript voor veel van hun coole dingen. Google heeft een V8 gemaakt, zoals het slimme deel van Google Chrome en Node.js.

Microsoft

Laptopscherm met code en een pc op de achtergrond

Hier komt nog een bekende naam in de industrie. Microsoft is een van de grootste softwarebedrijven. Ze zijn populair voor veel producten. Dit omvat het Microsoft Windows besturingssysteem en de Microsoft Office suite. Ze gebruiken JavaScript om hun Edge webbrowser te maken en zijn grote fans van Node.js.

eBay

Wie kent eBay niet? Het is een groot online platform waar mensen spullen kunnen kopen en verkopen. Wist je dat eBay JavaScript gebruikt om hun website er mooi uit te laten zien en goed te laten werken? Lange tijd gebruikten ze een andere computertaal genaamd Java, maar nu gebruiken ze voornamelijk Node.js voor de delen van de website die mensen zien en gebruiken.

LinkedIn

LinkedIn is een online serviceplatform voor zakelijke en arbeidsgerelateerde zaken. De ruggengraat van LinkedIn is JavaScript. JavaScript verzorgt zowel het voorkant (wat je ziet) als het achterste gedeelte (hoe dingen werken) van LinkedIn. Het helpt de site en app goed te laten werken.

Netflix

Netflix is een populaire applicatie waar je verschillende tv shows en films kunt bekijken. Je kunt elk apparaat gebruiken dat verbinding kan maken met internet. Eerder gebruikte Netflix Java als programmeertaal. Ze zijn echter overgestapt naar Node.js. Deze overgang stelde Netflix in staat om haar website te transformeren in een verzameling aparte websites. Door Node.js te adopteren, hebben ze de prestaties van hun website geoptimaliseerd en de belasting op hun servers verminderd.

Paypal

Paypal fungeert als een fintechbedrijf. Ze staan naadloze geldoverdrachten en betalingen toe via hun op het web gebaseerde systeem. JavaScript stuurt de frontend van hun website aan, terwijl Node.js specifieke backend functies vervult. Daarnaast heeft PayPal zijn unieke versie van Express.js geïntroduceerd, bekend als Kraken.js.

Uber

Uber is een bekende naam in het transportsegment en biedt ritdiensten aan. Het stelt gebruikers in staat ritten aan te vragen van chauffeurs via een mobiele app. Het bedrijf gebruikt JavaScript voor de frontend en backend ontwikkeling van hun website. Om effectief om te gaan met grote hoeveelheden inkomende gegevens, maakt Uber gebruik van Node.js en JavaScript.

Groupon

Groupon was eerder traag omdat ze een computersysteem genaamd Ruby on Rails gebruikten. Dit systeem was ook de reden waarom Twitter soms niet werkte. Vanwege het probleem van de snelheid om het goed te laten werken, besloten ze over te schakelen naar een ander systeem genaamd NodeJS. Met NodeJS kon Groupon zijn hele hoofdwebsite opnieuw maken in de VS. Dit deden ze door alles op te splitsen in kleinere delen. Het is als verschillende mini computerprogramma's die NodeJS gebruiken. Groupon gebruikt NodeJS nu ook voor hun websites in andere landen. Ze maken deel uit van een groep die de NodeJS Foundation wordt genoemd.

Walmart

Walmart is een wereldwijd retailbedrijf. Het omvat online e-commerceplatforms, fysieke winkels, afdelingen en supermarkten. Ze gebruiken JavaScript voor zowel frontend als backend ontwikkeling van de website van Walmart. JavaScript speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van webapplicaties en bij het maken van hun mobiele app.

Conclusie

Dit zijn de topbedrijven die JavaScript gebruiken en hoe ze het gebruiken. De toekomst van JavaScript ontwikkeling is veelbelovend. Het is tijd om te overwegen hoe het leren van JavaScript je carrière kan stimuleren. De eerder genoemde namen zijn enkele bekende bedrijven. Er zijn nog veel meer bedrijven daarbuiten, en de lijst is lang. Inderdaad, JavaScript is in trek. Als je goed bent in JS programmering, zul je veel kansen hebben om een goedbetaalde baan te vinden.

Als je al bekend bent met JavaScript, fris dan je kennis op. Leer over de Trends die de Toekomst van JavaScript ontwikkeling in 2023 vormgeven. Probeer een snelle cursus om meer te leren als je helemaal opnieuw begint. Lees over het worden van een JavaScript ontwikkelaar: hoe ziet de leercurve eruit?

Als je op zoek bent om een JavaScript ontwikkelaar in te huren, overweeg dan Teamcubate. Zij zullen een bekwame JavaScript ontwikkelaar voor je behoeften vinden.

PS - JavaScript is overal!

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide