Hiring & Retention

Python udvikler løn

Den gennemsnitlige årlige løn for en Python udvikler er Kr. 930,000. Men lønnen vil afhænge af mange faktorer, der diskuteres i denne artikel.

Juli 3, 2023

10 minutter

a man

Python udvikler løn

En ung kvinde, en udvikler, skriver koder på sin computer på sit kontor.
Image by Freepik

Den gennemsnitlige årlige løn for en Python udvikler er Kr. 930,000. Men lønnen afhænger af mange faktorer. Den varierer på verdensplan og på tværs af forskellige brancher.

Vi vil forklare, hvad en Python udvikler laver. Hvad er deres lønninger, og hvilke faktorer påvirker den. Vi har også forklaret, hvorfor Python er et godt karrierevalg og om det er svært at lære.

Hvad laver en Python udvikler?

At være en Python udvikler er et meget alsidigt job. Det er et programmeringssprog. De kan oprette hjemmesider eller udvikle et spil. De kan oprette et nyt programmeringssprog. Men de kan også udføre kvantitativ analyse. Du kan bruge det til en række programmeringsopgaver. Dette inkluderer:

 • Kunstig intelligens (AI);
 • Maskinlæring (ML);
 • Dataanalyse;
 • Datavisualisering.

En Python udviklers job omfatter backend udvikling. Dette indebærer:

 • Udvikling af genanvendelig kode;
 • Design;
 • Levering;
 • Styring af webapplikationer.

En Python udviklers ansvarsområder afhænger af din virksomheds behov. De hjælper virksomheder i udviklingsprocessen. Men også i optimeringen af rammer. Nogle af de mest populære virksomheder, der bruger Python, er:

 • Google;
 • Netflix;
 • Instagram;

Hvordan ansætter man en Python udvikler?

Et billede af mands hænder, der skriver ved tastaturet på sin computer på sit kontor, skriver koder og udvikler.

At ansætte en Python udvikler kræver færdigheder. Din ansættelsesleder skal vide et par ting. De skal kende alt om dit projekts omfang. Når de har denne viden, vil du vide, hvad du skal kigge efter.

Der er tre grundlæggende ansættelsestyper:

 • Frilansudvikler;
 • Intern rekruttering;
 • Outsourcing.

Hver af disse ansættelsestyper har sine fordele og ulemper. Lad os forklare.

At ansætte en frilanser er en god mulighed for et enkeltstående projekt. Disse projekter er normalt mindre og kortere. Dette er den mest omkostningseffektive mulighed. Dette skyldes, at freelancere tager mindre betaling. Der er også mange valgmuligheder at vælge imellem. Fra juniorudviklere til professionelle med mere end 5 års erfaring. Du kan finde freelancere på forskellige platforme som f.eks.:

 • Fiverr;
 • Upwork;
 • PeoplePerHour.

Men denne mulighed har sine ulemper. For eksempel er der en chance for, at de ikke vil overholde deadlines. Eller endnu værre, ikke levere arbejdet. Risikoen for dette er lavere, men det kan stadig ske.

Den anden mulighed er intern rekruttering. Dette betyder at ansætte en udvikler i din virksomhed. Dette er normalt en fuldtidsstilling med en kontrakt. Det er en god mulighed, fordi du vil have fuld kontrol over projektet. Du kan spørge og kontrollere med din medarbejder når som helst. Du kan se, hvordan projektet skrider frem, og endda ændre noget efter behov.

Men denne mulighed er meget dyrere. Du skulle betale den årlige løn til din udvikler. Overvej også de andre omkostninger, som fuldtidsansættelse medfører.

Den sidste metode, og den bedste, er outsourcing. Outsourcing er, når din virksomhed hyrer et andet firma til at færdiggøre projekter eller opgaver. Det drejer sig om IT softwareudviklingsvirksomheder. De er meget professionelle og har meget at tilbyde. De vil også levere fantastisk arbejde og respektere dine ønsker og deadlines. Det bedste af det hele er, at denne mulighed er meget billigere. Dette skyldes færre driftsomkostninger.

En Python udviklers løn

Omkostningerne ved at ansætte en Python udvikler kan variere meget. Dette afhænger af tre hovedfaktorer:

 • Udviklerens erfaring
 • Udviklerens placering
 • Appens kompleksitet

At udvikle apps med Python vil have mange funktioner. Dette kan koste alt fra Kr. 34,000 til Kr. 340,000.

Ifølge Glassdoor er den gennemsnitlige årlige løn for en Python udvikler i USA $83.261. Men den gennemsnitlige årlige løn for en Python udvikler i Indien er $5.440.

Ifølge Indeed er den gennemsnitlige årlige løn for en Python udvikler i USA i 2023 $72.802. Dette gælder for stillinger på indgangsniveau. For stillinger på mellemniveau er den gennemsnitlige årlige løn $117.157. Og for stillinger på senior niveau er den gennemsnitlige løn for en Python udvikler $186.617.

Ifølge ZipRecruiter er den årlige løn for en Python udvikler i USA omkring $119.523. Dette betyder, at en times arbejde som Python udvikler koster omkring $57.

Python udviklere med mere erfaring tjener mere. I USA kan seniorudviklere med mere end 5 års ekspertise tjene op til $120.000 årligt.

Her er tabellen over årlige lønninger for Python udviklere baseret på deres års erfaring.

Års erfaring

Glassdoor

Indeed

ZipRecruiter 

Junior udvikler

Kr. 546,500

Kr. 495,800

Kr. 813,800

Medior udvikler

Kr. 700,000

Kr. 797,800

Kr. 1,082,800

Senior udvikler

Kr. 915,400

Kr. 1,270,900

Kr. 1,205,400

Med mere erfaring følger en større løn. Det er derfor, at seniorudviklere er de dyreste. Desuden kan Python udviklere med færdigheder i andre programmeringssprog tjene endnu mere. Dette gælder for:

 • Naturlig Sprogbehandling (NLP)
 • Artificiel Intelligens (AI)
 • Maskinlæring (ML)
 • Automatiseringsscripting
 • Data mining

Udviklerens placering

Den geografiske placering er en anden faktor, der påvirker en Python udviklers løn. Dette skyldes leveomkostningerne, men også efterspørgslen efter produkter og markedsforhold. Lønningerne er højere i områder med høje leveomkostninger, især hvis der er stor efterspørgsel efter udviklere.

Lønningerne kan være lavere i områder med lavere efterspørgsel eller lavere leveomkostninger. Det lokale arbejdsmarked og økonomiske forhold påvirker lønnen.

Tabellen nedenfor viser den årlige løn for Python udviklere baseret på deres region.

Beliggenhed

SalaryLøn

Nordamerika

Kr. 1,419,400 - Kr. 2,170,000

Sydamerika

Kr. 542,800 - Kr. 813,800

Syd Asien

Kr. 271,000 - Kr. 678,000

Asien

Kr. 406,600 - Kr. 678,300

Australien

Kr. 813,800 - Kr. 1,356,500

De billigste områder til at ansætte Python udviklere er Indien og Filippinerne. For eksempel vil timeprisen for en indisk Python udvikler være mellem $20 og $50+, afhængigt af erfaring.

Forvent at betale $50 til $100+ per time, hvis du ansætter en app udvikler i USA, Australien eller Canada. Dette skyldes de højere leveomkostninger i de store byer.

App'ens kompleksitet

Projektets kompleksitet kan påvirke omkostningerne. Større og længerevarende projekter koster mere. Hvis du ønsker en kompleks app med mange funktioner, vil det også koste mere. Mindre projekter, der kun kræver grundlæggende kodning, er derimod mindre dyre.

Komplekse projekter kræver professionelle, normalt erfarne udviklere med 5+ års erfaring. Men de kræver også mere tid og ressourcer.

Er Python udvikler et godt karrierevalg?

 En mand, en udvikler, der arbejder fra sin telefon, holder sin bærbare computer på skødet, skriver koder og udvikler.

Ja, Python udvikling er en god karrierevej. Python er det næstmest populære programmeringssprog ifølge HackerRank. Det første er JavaScript.

Python udvikler er et fantastisk jobvalg for alle, der er villige til at bruge tid på at øve deres programmeringsfærdigheder. Teknologien vokser dag for dag. Derfor er rollen som Python udvikler uundgåelig i næsten enhver virksomhed.

Python udviklere er meget efterspurgte, og deres lønninger er også konkurrencedygtige. Det betyder, at det at være Python udvikler er en meget lovende karriere.

Er Python jobbet svært?

Det er nemmere at lære Python end JavaScript. Det er ikke svært at blive en Python udvikler, men man skal være disciplineret, hvis man vil lære de nødvendige færdigheder. Det kan tage mellem 5 og 10 uger at lære Python.

Dette inkluderer grundlæggende Python viden som funktioner, løkker og Python syntaks. Selvfølgelig er dette en grov estimat. Tiden til at lære Python afhænger af, hvor meget erfaring en person har inden for relevante færdigheder, herunder data science, webudvikling og programmeringssprog.

Konklusion

En Python udviklers løn kan variere fra Kr. 34,000 til Kr. 340,500. Det afhænger af nogle faktorer, nemlig udviklerens erfaring, placering og kompleksiteten af dit projekt. Artiklen vil forklare dig, hvorfor lønningerne adskiller sig så meget. 

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide