Software engineering

Hvor lang tid tager det at lære Flutter?

Lær at mestre Flutter, dets betydning i 2023, og hvorfor det er ideelt til app-udvikling. Vores guide hjælper dig fra nybegynder til professionel.

8. maj 2024.

5 minutter til at læse

a man

Hvor lang tid tager det at lære Flutter?

En ung udvikler sidder der og skriver kode.

Den tid det tager at lære Flutter afhænger af din tidligere programmeringserfaring, din læringsstil og dit tempo. Mens nogle klarer det på bare en måned, kan andre have brug for mindst tre måneder.

I denne blog - hvor lang tid tager det at lære Flutter - vil vi diskutere, om det er det værd at lære Flutter, og vise måder, hvorpå selv en nybegynder kan mestre det. Vi vil også tale mere om dette framework, dets betydning og popularitet.

Er det svært at lære Flutter?

Flutter-frameworket er let at lære og mestre. Faktisk er det meget lettere end andre frameworks, herunder React Native. Selv hvis du aldrig har programmeret med Flutter før, vil du hurtigt finde ud af det. For eksempel gør Flutter's omfattende widget-bibliotek det nemt at oprette apps uden at skulle skrive kompleks kode.

Populariteten af Flutter vokser dag for dag. Dette skyldes dets fleksibilitet i hurtigt at udvikle apps og lette indlæring af sproget. Du kan lære Flutter gennem online kurser ved at se videoer, læse dokumentation og blogs og øve dig med eksempler.

Hvor lang tid tager det at lære grundlæggende Flutter?

Med et godt online-kursus og uden forudgående erfaring kan du lære Flutter's grundlæggende på 7 dage. Det er dog kun grundlæggende. For mere omfattende viden skal du have mindst en måned, hvis du allerede har nogle programmeringskundskaber.

Nogle personer med forudgående kendskab og erfaring kan lære Flutter på få uger. Andre, der ikke har erfaring, kan have brug for flere måneder. Ifølge ofte stillede spørgsmål kan læring af Dart - programmeringssproget for Flutter - og Flutter selv tage omkring tre måneder, hvis du investerer omkring 20 timer om ugen.

Er det værd at lære Flutter i 2023?

 To kolleger sidder på et kontor ved siden af en anden kollega og diskuterer arbejde.

Ja, det betaler sig at lære Flutter, og fremtiden for Flutter-udvikling er allerede her. Dette skyldes, at mange virksomheder konstant søger sådanne udviklere. Flutter er et open-source programmeringsværktøj, der gør det muligt for dig at oprette apps med en enkelt kode og køre dem på flere platforme.

På denne måde sparer virksomhederne meget på deres budget og også tid. Du kan skabe mobile applikationer for Android og iOS samt for PC'er som Mac, Windows, Linux og endda hybrid-webapplikationer.

Hvis du er ny inden for mobiludvikling, er Flutter et fremragende udgangspunkt. Det tilbyder en hurtig, spændende og moderne tilgang til at skabe mobile apps. Hvis du derimod er en erfaren udvikler, har du endnu et spændende værktøj at prøve af.

Er Flutter-udviklere efterspurgte?

Ja, Flutter er meget efterspurgt på grund af sine utrolige fordele. Disse inkluderer:

  • Forkortet udviklingstid;
  • Reducerede udviklingsomkostninger;
  • Enkelt kode til forskellige platforme;
  • Mindre tid og ressourcer til test;
  • Hurtigere markedsføring;
  • Hot Reload-mulighed.

Ifølge aktuelle studier bruger omkring en tredjedel af de mobile udviklere tværplatforms-frameworks. Derfor er populariteten af Flutter ubestridelig, og det forventes, at den vil vokse yderligere i 2023.

Hvordan starter man med at lære Flutter?

Her er nogle grundlæggende tips til, hvordan du kan begynde at lære Flutter.

Installer Flutter

Før du begynder at studere Flutter, skal du installere Flutter SDK på din pc. SDK står for Software Development Kit – et pakke med forskellige værktøjer.

Pr. maj 2023 understøtter Flutter to integrerede udviklingsmiljøer (IDEs). En IDE er en softwareapplikation, der gør det muligt for udviklere at skabe softwarekode effektivt.

1. Android Studio

Hvis du allerede har installeret Android Studio eller IntelliJ IDE på din pc, kan du installere Dart- og Flutter-plugins samt Flutter SDK og være klar til at starte.

2. VS Code

VS Code, eller Visual Studio Code, er en let og hurtig editor, der også er fremragende til udvikling af Flutter- og webapplikationer. Hvis du ønsker at oprette Flutter-apps med Visual Studio Code, skal du først installere Dart- og Flutter SDK-udvidelserne fra VS Code-markedet og derefter konfigurere dit SDK.

Start med at lære Flutter

To kolleger kigger på papirer og computerskærmen og diskuterer strategier.

Hvis du vil arbejde for en virksomhed, der ønsker at ansætte en Flutter-udvikler, skal du sørge for at have den nødvendige viden. Som nævnt tidligere er der flere måder at lære Flutter på, som vi nu vil gennemgå enkeltvis.

Lær Flutter gennem onlinekurser

Platforme for onlinekurser kan være en reel tidsbesparer. Sådanne platforme tilbyder forskellige typer undervisningsvideoer fra absolutte begyndere til professionelle programmører. De varer normalt nogle uger, er skabt af de bedste professorer i feltet og er tilpasset dit eget læringstempo.

Disse onlinekurser er normalt gratis, men nogle kræver en betaling. De betalingspligtige tilbyder normalt en certificering ved afslutningen. De bedste Flutter-onlinekurser finder du på følgende uddannelsesplatforme:

Lær Flutter ved at se videoer

Udover videoer fra onlinekurser er der mange videoer på YouTube, der kan hjælpe dig i din læringsproces.

Der er flere fantastiske kanaler for at lære Flutter, herunder:

Flutter Course for Beginners

Dette er en fremragende tutorial for begyndere og fuldstændige nybegyndere i programmering. Kursuslederen forklarer alt meget grundigt, og forløbet er meget naturligt. Videoen er opdelt i afsnit, så du kan pause når som helst uden at miste overblikket.

Flutter Widget of the Week

Widget of the Week er en serie af korte, animerede klip, der hver uge fremhæver et andet widget fra Flutter SDK.

Flutter in Focus

Flutter in Focus er endnu en videoserie på YouTube med mindre end 10 minutters film pr. episode. Deres Flutter-team skaber fantastiske lektioner for at mestre grundlæggende og avancerede Flutter-koncepter.

The Boring Flutter Development Show

Dette er endnu et fantastisk, ugentligt show. Hvorfor? Fordi teamet udvikler Flutter-appen live i deres videoer, så du kan følge hvert trin og deres fremskridt.

Lær Flutter gennem eksempler

Eksempler er den mest betydningsfulde dokumentation, som Flutter tilbyder lige nu. Du kan finde et meget præcist og klart eksempel på Flutter på følgende platforme:

Lær Flutter ved at læse dokumentationen

To kolleger i et åbent kontorlandskab, der lærer om programmering.

Begynd at lære fra dokumentationen, hvis du foretrækker læsning frem for at se og lytte. Det anbefales at lære fra den officielle dokumentation frem for fra ikke-verificerede kilder.

Den officielle dokumentation for Flutter er ret klar og koncis. Her er nogle eksempler:

  • Layout creation: Du kan starte med Flutter ved at skabe et simpelt layout.
  • Flutter Cookbook: Enkle Flutter-eksempler med korte forklaringer, ideelle til praktisk læring af Flutter.
  • Flutter Animations: Efter at have mestret layoutet og kogebogen, er det tid til at udforske, hvordan Flutter-animationer fungerer.
  • Flutter State Management: State Management er et mere avanceret emne inden for Flutter, hvor et widget styrer tilstanden af et andet. For tiden gøres dette hovedsageligt med bibliotekerne Provider og BLoC.

Konklusion

Flutter er et open-source framework, der bliver stadig mere populært. Mange virksomheder søger nu at ansætte en Flutter-udvikler af mange grunde. En af dem er den reducerede tid og de reducerede omkostninger.

Hvis du er begynder og ønsker at starte med programmering, er Flutter perfekt for dig. Ud over den høje efterspørgsel er det også ret nemt for begyndere at lære. Hvor lang tid tager det at lære Flutter – cirka en måned for avancerede studerende, op til et par måneder for begyndere. For detaljerede oplysninger, tjek vores blog, hvor vi forklarer alt, inklusive læringssteps!

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide