Hiring & Retention

Voorbereiden op een sollicitatiegesprek voor een Ruby on Rails ontwikkelaar: Verwachte vragen

Bereid je jezelf voor op een sollicitatiegesprek voor een Ruby on Rails ontwikkelaar? Hier zijn 60 vragen die je kunt verwachten, afgestemd op jouw ervaringsniveau, met extra tips.

Augustus 15, 2023

6 minuut

a man

Voorbereiden op een sollicitatiegesprek voor een Ruby on Rails ontwikkelaar: Verwachte vragen

Een man met zwarte bril, een baard en een grijs jasje heeft een sollicitatiegesprek. Hij glimlacht en schudt handen met zijn interviewer en toekomstige werkgever.

Je voorbereiden op een sollicitatiegesprek voor een Ruby on Rails ontwikkelaar is even belangrijk als de baan krijgen. Dit kan stressvol, overweldigend en een beetje eng zijn. Of je nu een ontwikkelaar, ontwerper of schrijver bent, iedereen wil dat zijn sollicitatiegesprek vlekkeloos verloopt. Daarom zijn wij hier om te helpen.

We hebben besproken welke vaardigheden je moet hebben, hoe je een goede RoR ontwikkelaar kunt zijn en hoe lang het duurt om er een te worden. We hebben 60 vragen voorbereid die je kunt verwachten tijdens je sollicitatiegesprek en hoe je je daarop kunt voorbereiden. Laten we beginnen.

Hoe interview je een Rails ontwikkelaar?

Als je Ruby on Rails ontwikkelaars wilt aannemen, moet je weten hoe je ze moet interviewen. Het sollicitatieproces verschilt per functie. Elke baan vereist specifieke zachte, technische en sociale vaardigheden. Ook moet er een voorbereide taak zijn die een ontwikkelaar succesvol moet voltooien. Alleen op deze manier kunnen ze hun kennis en ervaring rechtvaardigen.

In het volgende hebben we besproken welke vaardigheden RoR ontwikkelaars zouden moeten hebben. We hebben behandeld en opgenomen wat voor soort zachte vaardigheden dergelijke ontwikkelaars zouden moeten hebben. We hebben ook de 60 meest voorkomende technische vragen opgenomen die je kunt verwachten in je sollicitatiegesprek.

Welke vaardigheden heb je nodig om een Ruby on Rails ontwikkelaar te zijn?

Aangezien RoR een full stack framework is, moet je er minstens basiskennis van hebben. Je moet zowel front end als back end ontwikkeling begrijpen. Je moet weten hoe je schone en efficiënte code kunt schrijven met behulp van het RoR framework. Dit betekent dat je bedreven moet zijn met code versiebeheertools zoals:

 • Git
 • Github
 • SVN
 • Mercurial

Goede RoR ontwikkelaars hebben ervaring met AngularJS of BackboneJS. En het is altijd een pluspunt om bekend te zijn met:

 • Mocking
 • MVC
 • ORM.
 • RESTful

Je moet het RoR framework en de syntax begrijpen. Je moet basiskennis hebben van de Ruby programmeertaal. Maar ook kennis van andere programmeertalen, waaronder HTML en CSS, is noodzakelijk.

Al deze zaken maken deel uit van de dagelijkse rol van een Ruby on Rails ontwikkelaar. Maar je taken en verplichtingen zullen afhangen van het type RoR ontwikkelaar dat je bent.

Hoe kan ik een goede Ruby on Rails ontwikkelaar zijn?

Een zakenvrouw met zwarte bril en een zwarte jas, glimlacht tijdens haar sollicitatiegesprek met twee personen die tegenover haar zitten.
Image by yanalya on Freepik

Door voortdurend te oefenen en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends binnen Ruby on Rails. Word betrokken bij de RoR gemeenschap, volg de trends, leer nieuwe dingen en oefen. Wees niet bang om fouten te maken. Hier zijn een paar tips over hoe je een Ruby on Rails ontwikkelaar kunt worden.

Hoe word je een Ruby on Rails ontwikkelaar

Door verschillende bronnen van leren te combineren. Je kunt ervoor kiezen om naar de universiteit te gaan en een graad in informatica te halen of zelfstandig te leren. In beide gevallen kun je leren en je kennis uitbreiden door:

 • Het volgen van gratis en betaalde online onderwijscursussen
 • Leren uit de RoR boeken
 • Deelnemen aan de Ruby on Rails gemeenschap
 • Bekijken van YouTube video's en podcasts
 • Lezen van blogs en ander educatief materiaal

Combineer al deze methoden. Op deze manier zal je leren veel leuker en interactiever zijn. Naast leren, vergeet niet te oefenen. Telkens wanneer je iets nieuws leert, zet je computer aan en probeer het uit. Je kennis is nutteloos als je niet weet hoe je het in de praktijk moet brengen.

Hoe lang duurt het om een Ruby on Rails ontwikkelaar te worden?

Ongeveer drie tot vier maanden. Dit tijdsbestek houdt in dat je verwante ervaring hebt in andere programmeertalen of web frameworks. Zo niet, als je een totale beginner bent, kan het ongeveer een jaar duren. Maar de exacte tijd hangt af van drie belangrijke factoren:

 • Je vorige ervaring en kennis
 • Je vaardigheden
 • Je tijd voor leren

Als je meer tijd hebt om te leren, zal je sneller bijleren. Zelfs als je helemaal geen ervaring hebt. Maar onthoud, het carrièrepad van een Ruby on Rails ontwikkelaar is niet voltooid wanneer je alles leert voor je baan. Een RoR ontwikkelaar zijn betekent voortdurende verbeteringen. Maar ook bijdragen aan de RoR gemeenschap.

Hoe bereid je je voor op het Ruby on Rails sollicitatiegesprek?

De beste manier om je voor te bereiden op je Ruby on Rails sollicitatiegesprek is door te weten welke vragen de interviewer je zal stellen. Maar hoe kun je dat weten? Nou, er zijn enkele algemene regels voor elke functie. En je erop voorbereiden is het beste wat je kunt doen.

Ook, naast het beantwoorden van vragen over je expertise, zorg ervoor dat je een goede indruk achterlaat. Dit betekent dat je je cv en portfolio kent. Leg je eerdere ervaring uit en laat zien welk werk je hebt gedaan en waar je aan werkt.

Zorg er ook voor dat je je soft skills laat zien. Leg situaties uit waarin je hebt samengewerkt met andere collega's en teams en hoe dat is gegaan. Samenwerking is uiterst belangrijk als ontwikkelaar. Laten we eens kijken wat de belangrijkste soft skills zijn voor een Ruby on Rails ontwikkelaar.

 • Aandacht voor detail - Ruby on Rails ontwikkelaars moeten veel aandacht voor detail hebben. Alleen op deze manier kun je uitstekende codekwaliteit en gebruikerservaring bieden.

 • Probleemoplossende vaardigheden - Als je van plan bent om een RoR softwareontwikkelaar te worden, moet je beschikken over een goede set probleemoplossende vaardigheden. Laat je vermogen zien om complexe zaken op te splitsen in beheersbare delen.

 • Goed georganiseerde vaardigheden - Om efficiënt te werken, moet je weten hoe je je tijd moet verdelen. Om projecten succesvol en op tijd af te ronden, moet je goed georganiseerd zijn en sterke vaardigheden voor tijdsbeheer hebben.

 • Kritisch denken - Om problemen op te lossen, moet je beschikken over een goede set vaardigheden voor kritisch denken. Dit is ook essentieel bij het zoeken naar nieuwe oplossingen.

 • Een goede reeks sociale en communicatieve vaardigheden - Als ontwikkelaar zul je met belanghebbenden praten over ontwikkelingsinitiatieven. Daarom zijn communicatievaardigheden zoals actief luisteren en empathie essentieel.

Zorg ervoor dat je deze vaardigheden laat zien in je sollicitatiegesprek. Bereid een paar voorbeelden voor waarin je je set soft skills kunt laten zien en indruk kunt maken op je interviewer.

Voorbereiden op een sollicitatiegesprek voor een Ruby on Rails ontwikkelaar: Te verwachten vragen

Een zakenman, de interviewer, met zwarte bril en een blauw overhemd, houdt een pen en een notitieboek op het bureau, heeft een sollicitatiegesprek met een toekomstige werknemer op kantoor.

Laten we eens kijken naar wat voor soort vragen je kunt verwachten in je sollicitatiegesprek als Ruby on Rails ontwikkelaar met betrekking tot je expertise. We hebben drie secties met 20 vragen verdeeld, en elk daarvan is afgestemd op jouw ervaringsniveau.

20 vragen voor een beginnende Ruby on Rails ontwikkelaar

 1. Wat is Ruby on Rails?
 2. Leg de benamingconventie in Rails uit.
 3. Leg uit waar ORM (Object Relatie Model) voor staat en wat het betekent.
 4. Wat is het verschil tussen String en Symbol?
 5. Is RoR beperkt, en zo ja, hoe?
 6. Leg uit wat delete doet in RoR.
 7. Wat betekent load in RoR?
 8. Wat is een helper?
 9. Wat is een Rails Controller?
 10. Leg Rails Migratie uit.
 11. Wat betekent MVC?
 12. Hoe werkt MVC?
 13. Leg Cross Site Request Forgery (CSRF) uit.
 14. Wat is het doel van load en require in Ruby?
 15. Wat is een plugin in Ruby on Rails?
 16. Wat is een gem in RoR?
 17. Leg de verschillen uit tussen nil en false in RoR?
 18. Wat is MVC en hoe werkt het?
 19. Leg uit wat delete doet in Rails.
 20. Leg uit hoe Rails Ajax implementeert.

20 vragen voor een gevorderde Ruby on Rails ontwikkelaar

 1. Wat zijn destructieve methoden?
 2. Wat is een filter in Ruby on Rails?
 3. Wat zijn symbolen in RoR?
 4. Wat zijn fixtures in Rails?
 5. Wat is een string in Ruby on Rails?
 6. Wat is een Spring?
 7. Wat doet garbage collection?
 8. Wat zijn initializers?
 9. Geef een voorbeeld van het gebruik van geneste layouts.
 10. Wat zijn callbacks?
 11. Wat zijn waarnemers in RoR?
 12. Leg uit wat harnassen zijn.
 13. Wat is een Gemfile in Rails?
 14. Geef een voorbeeld van wat size doet.
 15. Geef een voorbeeld van wat length doet.
 16. Geef een voorbeeld van wat count doet.
 17. Leg uit wat blocks zijn.
 18. Leg uit wat een proc is.
 19. Wat doet destroy in RoR?
 20. Wat betekenen "skinny controllers, skinny models"?

20 vragen voor een professionele Ruby on Rails ontwikkelaar

 1. Leg het verschil uit tussen string en tekst in RoR.
 2. Leg uit wat ActiveJob is.
 3. Leg uit wat naamgevingsconventies zijn in Rails.
 4. Wat is het verschil tussen dynamische en statische scaffolding?
 5. Wat zijn sterke parameters in RoR?
 6. Geef een voorbeeld van een filter in RoR.
 7. Vertel het verschil tussen ActiveSupport's "HashWithIndifferentAccess" en Ruby's "Hash"?
 8. Leg uit hoe je twee databases zou gebruiken voor één app.
 9. Wat is een asset pipeline?
 10. Ondersteunt Ruby meervoudige of enkele overerving?
 11. Wat is een Active Record?
 12. Wat is het doel van het rakefile dat beschikbaar is in de demomap in Ruby?
 13. Wat is een closure in RoR?
 14. Wat is een Hash in RoR?
 15. Wat is JSON?
 16. Wat is een splat operator?
 17. Wat is het verschil tussen waarnemers en callbacks?
 18. Wat is het verschil tussen Klassevariabele en Instantievariabele?
 19. Leg Ruby on Rails Exception Handling uit.
 20. Leg het verschil uit tussen super() oproepen en super aanroep.

Ter conclusie

Sollicitatiegesprekken voor banen zijn nooit eenvoudig. Maar ze zijn net zo belangrijk als het verkrijgen van de baan zelf. Sterker nog, de enige manier om een baan te krijgen is als je het goed doet in je sollicitatiegesprek. Daarom is het zeer belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Loop alle vragen die we in deze blog hebben genoemd door. Omdat we ze in drie sectoren hebben verdeeld, zal het gemakkelijker voor je zijn om te leren. Maar je voorbereiden op een sollicitatiegesprek voor een Ruby on Rails ontwikkelaar betekent ook het tonen van je set soft skills. Ga ook door deze vaardigheden heen, bereid jezelf voor en krijg met gemak je droombaan.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide