Hiring & Retention

Trends die de toekomst van Ruby on Rails ontwikkeling in 2023 vormen

Heeft RoR een toekomst? Laten we eens kijken naar de trends die de toekomst van Ruby on Rails ontwikkeling in 2023 vormen en of het de moeite waard is om het te leren.

Juli 24, 2023

6 minuut

a man

Trends die de toekomst van Ruby on Rails ontwikkeling in 2023 vormen

Een jong meisje met zwarte bril en lang bruin haar, thuiswerkend, zittend aan het bureau, kijkend naar haar twee computerschermen, codes schrijvend, en ontwikkelend in een lichte kamer.

Ruby on Rails is een bijna 20 jaar oud framework. Het is geweldig voor het maken van apps, het is gemakkelijk te leren en het heeft snelle ontwikkeling. Maar wat zijn de trends die de toekomst van Ruby on Rails ontwikkeling in 2023 vormen?

RoR heeft veel voordelen, maar ook nadelen. Er wordt gespeculeerd dat Ruby on Rails verouderd is. En sommigen beweren dat RoR een oud framework is. En ook dat Ruby een oude programmeertaal is. Maar is dat waar? Laten we erachter komen.

Ruby On Rails in 2023: Een vaardigheid die nog steeds de moeite waard is om in te investeren?

Het RoR framework is nog steeds springlevend. Ondanks het feit dat sommige mensen zeggen dat het een oud, uitstervend framework is. Waarom? Omdat RoR zeer eenvoudig, schaalbaar en geweldig is voor e-commerce. Maar ook voor vele andere dingen.

RoR heeft een grote community. Er zijn veel RoR ontwikkelaars die bereid zijn om collega's te helpen. Daarom is de community nog steeds actief. Ze werken voortdurend aan nieuwe dingen. Ze doen regelmatig updates en onderhoud. Waarom? Omdat gebruikers erom vragen.

Veel bedrijven gebruiken RoR als hun favoriete tool. Zoals:

 • Airbnb
 • Shopify
 • Hulu
 • Github
 • Dribbble

En vele andere populaire bedrijven. Dit is het belangrijkste teken dat Ruby geen dode taal is. Hoewel het enkele beperkingen heeft. Maar elke taal en elk framework heeft dat ook.

Wat is de toekomst van Ruby on Rails ontwikkeling?

Een persoon, een ontwikkelaar, kijkt naar zijn computerscherm met geschreven codes erop.

De toekomst van Ruby on Rails ontwikkeling ligt in zijn kracht. Laten we eens kijken wat dat is.

Geweldige community

RoR heeft een geweldige community. Dit komt doordat het een open source framework is. En dergelijke technologieën vertrouwen op community ondersteuning. Een betrokken en actieve community geeft aan dat de technologie springlevend is.

De RoR community breidt zich ook elke dag uit. Er zijn verschillende online RoR forums beschikbaar. Enkele daarvan zijn Reddit, Github en StackOverflow. Deze platforms zijn perfecte plekken voor:

 • Kennis delen
 • Je werk delen
 • Nieuwe ideeën ondersteunen
 • Problemen oplossen
 • Hulp vinden bij moeilijke taken

Technologieën die aan het uitsterven zijn, hebben geen community ondersteuning of hebben een zeer kleine community.

RoR gebruik

Het is eenvoudig om te bepalen of een framework niet langer nuttig is door te onderzoeken wat veel bedrijven gebruiken. Dit geldt vooral voor techbedrijven. Zij zijn de eersten die verouderde technologieën laten vallen.

En RoR wordt niet in de steek gelaten. Veel bedrijven maken gebruik van RoR ontwikkeling. Dit is het beste bewijs dat Ruby on Rails verre van dood is.

Regelmatige updates en onderhoud

RoR heeft regelmatige updates en onderhoud. Dit betekent dat mensen geïnteresseerd zijn in die technologie. Mensen willen ervoor zorgen dat het up to date is met innovaties. Wanneer een technologie niet langer regelmatige verbeteringen ontvangt, is deze aan het uitsterven.

RoR heeft regelmatige updates. Dit geeft aan dat het nog steeds in trek is. Ruby on Rails teams en ontwikkelaars dragen bij aan het framework.

Perfect voor e-commerce

E-commerce is de toekomst. Daarom is Ruby on Rails de toekomst. Dit komt omdat Rails een uitstekende keuze is voor e-commerce. Het stelt ontwikkelaars in staat om:

 • Snel innovatieve prijsalgoritmen te creëren
 • Afbeeldingsformaatsoftware
 • Software voor het bewerken van afbeeldingen voor productfoto's en beschrijvingen

De benadering van RoR voor websiteontwikkeling is ideaal voor het maken van een e-commerce website. Je kunt ook betalingssystemen integreren op jouw e-commerce website.

Trends die de toekomst van Ruby on Rails ontwikkeling vormgeven in 2023

Hier zijn een paar trends die de toekomst van Ruby on Rails vormgeven.

Cloud computing en Ruby on Rails

Er zijn cloud computing services die je kunt gebruiken met RoR apps. Enkele daarvan zijn:

 • Amazon Web Services
 • Google Cloud Platform
 • Heroku

Gebruik cloud computing services om Ruby on Rails apps te implementeren. Hiermee kun je groeiend verkeer en gebruikersvraag beheren door nieuwe instanties te schalen of de bronnen van de server te verbeteren. Bijvoorbeeld, het ontwikkelen van Rails apps op Google Cloud zorgt voor schaalbaarheid door gebruik te maken van de infrastructuur van Google.

Cloud computing services stellen ons in staat om alleen te betalen voor de bronnen die we gebruiken. Dit is een zeer kosteneffectieve optie voor je bedrijf.

Je kunt Ruby on Rails apps implementeren op Infrastructure as a Service (IaaS) platforms. Een daarvan is Amazon Web Services (AWS). Ook kun je het implementeren op Platform as a Service (PaaS) platforms zoals Heroku. Ze bieden verschillende services en tools om app implementatie, onderhoud en schaalbaarheid te vergemakkelijken.

Gebruik van GraphQL in Ruby on Rails apps

GraphQL is een querytaal voor API's (Application Programming Interface). Daarom hebben ze GraphQL gecreëerd om problemen met RESTful API's aan te pakken. Dit omvat onder ophaling en over ophaling van gegevens in client side verzoeken.

We kunnen GraphQL in RoR apps opnemen door gebruik te maken van Ruby gems. De gem "GraphQL ruby" stelt ontwikkelaars in staat om GraphQL schema's, typen en resolvers binnen de app te definiëren.

Gebruik Ruby on Rails voor machine learning en kunstmatige intelligentie

RoR is misschien niet geschikt voor machine learning, of zelfs voor kunstmatige intelligentie. Maar dat is alleen op het eerste gezicht. In feite maken de veelzijdigheid en flexibiliteit ervan het een geweldige optie voor ML en AI.

Verschillende Ruby frameworks en gems zijn beschikbaar voor het integreren van ML in web apps. Enkele daarvan zijn:

 • TensorFlow
 • Scikit learn
 • H2O

Andere trends die de toekomst van RoR vormgeven

Ruby on Rails ontwikkelaars zijn zeer gewild, vooral in bedrijven zoals webontwikkeling, e-commerce en startups. Het is een zeer lucratieve carrière.

Volgens Stack Overflow is RoR de vijfde best betalende technologie ter wereld, waardoor deze functie een geweldige carrièrekans biedt. Hier is een voorbeeld.

Een grafische grafiek met gegevens.

              Best betalende technologieën: programmeer, script en opmaaktalen. Bron: Stack Overflow 2022

Bovendien wordt het RoR ecosysteem voortdurend ontwikkeld. Ze voegen nieuwe bibliotheken, tools en plug ins toe. Je kunt helpen en leren door je eigen bibliotheken te maken en te delen.

Kleine nadelen van Ruby on Rails

Prestatieproblemen. Ruby werkt langzamer dan andere programmeertalen, zoals bijvoorbeeld C++. Maar je kunt deze snelheidsproblemen verminderen door gebruik te maken van geschikte optimalisatiestrategieën voor RoR apps.

Te complex. Sommige ontwikkelaars vinden RoR een beetje moeilijk om te leren. Maar laten we eerlijk zijn. Geen enkel framework of programmeertaal is echt gemakkelijk. Sommige zijn minder moeilijk dan andere. Dus als je RoR bestudeert met instructie, zul je niet zulke problemen hebben. Daarom zou je RoR moeten bestuderen op een platform waar professionals en toonaangevende specialisten cursussen ontwerpen en geven.

Schaalbaarheidsproblemen. Dit is een veelvoorkomende klacht. Maar RoR kan grote werklasten aan en bedienen veel bedrijven. Dit is beheersbaar als de bedrijven teams hebben voor softwareontwikkeling. Je kunt schaalbaarheid bereiken door code te verminderen. Ook door modulaire ontwikkelingsmethoden toe te passen en de app status aan de clientzijde te behouden.

Conclusie

Ruby on Rails is een geweldig framework, ondanks dat het oud is. Het heeft potentieel voor het gebruik ervan in Machine Learning en Artificial Intelligence. Bovendien is het perfect voor e-commerce. Dit zijn enkele van de trends die de toekomst van de ontwikkeling van Ruby on Rails in 2023 vormen.

Het grootste bewijs dat RoR een geweldig framework is, zijn de bedrijven. Veel van hen hebben apps die zijn gemaakt met RoR en hebben voortdurende updates en onderhoud nodig. Dit betekent dat deze taal niet snel zal verdwijnen. Het is hier om voor een lange periode te blijven.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide