Hiring & Retention

Tips voor het beheren van externe Flutter ontwikkelaars

Optimaliseer productiviteit en creëer een bloeiend op afstand werkend Flutter-team. Ontvang tips over management, werving, communicatie, vertrouwensopbouw en samenwerking. Geef je team de tools om succesvol te zijn!

Juli 17, 2023

7 minuut

a man

Tips voor het beheren van externe Flutter ontwikkelaars

Een man, ontwikkelaar, die belt en overlegt met zijn manager in zijn thuiskantoor aan het bureau, met zijn laptop aan en een waterfles naast hem.

Wanneer je een Flutter ontwikkelaar inhuurt en een team vormt, is het belangrijk om te weten hoe je zo'n afdeling kunt beheren. Het beheren van externe teams vereist unieke methoden, maar het is niet volledig anders dan het beheren van je team op kantoor. Dit soort werk wordt steeds vernieuwender. Het hoogtepunt was in 2020, tijdens een pandemie, en sindsdien is de populariteit niet afgenomen.

Aangezien veel bedrijven nu thuiswerk aanbieden, hebben ze hulp nodig bij het toezicht op dit soort werk. Vandaag zullen we praktische tips bespreken voor het beheren van externe Flutter ontwikkelaars. We zullen de problemen doornemen waar je tegenaan kunt lopen en advies geven over hoe je ze kunt overwinnen. Laten we beginnen.

Hoe vind ik een goede Flutter ontwikkelaar?

Het doel van alle cross platform frameworks, inclusief Flutter, is om teambeheer gemakkelijker te maken. Met één codebase voor alle platforms is er slechts één team om te onderhouden en te beheren. Vanwege de toenemende vraag is er echter een tekort aan gekwalificeerde Flutter ontwikkelaars.

Goede ontwikkelaars zijn dus moeilijk te vinden, maar niet onmogelijk als je weet waar je moet zoeken. Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je aan je zoektocht naar de benodigde ontwikkelaar begint, namelijk:

 • Belangrijke vaardigheden van Flutter ontwikkelaars;
 • Kwalificaties van de ontwikkelaar;
 • Het type engagement model dat je nodig hebt;
 • Het schrijven van beknopte en correcte functieomschrijvingen;
 • Het stellen van de juiste vragen.

Zodra je alle antwoorden hebt, die je kunt vinden in onze blog Hoe vind ik een goede Flutter ontwikkelaar, kun je je zoektocht beginnen.

Beste Praktijken voor het Aannemen van een Flutter ontwikkelaar

Het kiezen van een goede Flutter ontwikkelaar betekent iemand die een goede mix heeft van technische, sociale en communicatieve vaardigheden.

De kosten voor het aannemen kunnen hoog zijn en het proces kan lang duren. Echter, de onderstaande methoden zullen u helpen bij het vergemakkelijken van dit proces. Hier is hoe u de perfecte match kunt vinden voor uw Flutter functie.

 • Zoek en neem contact op met Flutter ontwikkelingsbedrijven;
 • Zoek en neem contact op met IT wervingsbedrijven;
 • Zoek naar freelance Flutter ontwikkelaars;
 • Plaats uw advertentie op vacatureborden;
 • Bezoek andere platforms met betrekking tot vacatures, zoals Reddit;
 • Neem deel aan technologiegerelateerde conferenties en bijeenkomsten.

8 Tips voor het Beheren van Externe Flutter ontwikkelaars

Een foto van een man van achteren, een ontwikkelaar, thuiswerkend, zittend aan zijn bureau, met twee computerschermen tijdens het coderen.

Nu we hebben uitgelegd waar en hoe u een effectief Flutter team kunt vinden en opbouwen, volgen hier 8 belangrijke tips voor het beheren ervan in een omgeving van thuiswerken.

1. Ken uw verantwoordelijkheden als manager

Als manager van een extern team dient u uw verantwoordelijkheden vast te stellen. Dit omvat meestal:

 • Het organiseren van online vergaderingen;
 • Op de hoogte blijven van elk project;
 • Taken en verantwoordelijkheden toewijzen aan elke medewerker;
 • De prestaties van medewerkers volgen;
 • De prestaties van teamleden volgen;
 • Problemen en conflicten oplossen;
 • Soms sollicitatiegesprekken voeren en medewerkers aannemen.

U moet uw verantwoordelijkheden begrijpen, zodat u elke medewerker gelijk kunt behandelen. Dit is ook de manier om de voorschriften van het bedrijf eerlijk toe te passen.

2. Richt u op communicatie

Een foto van een ingeschakelde laptop, op een bureau, met foto's van deelnemers aan een videogesprek, naast een koffiemok.

Mensen gaan naar kantoor om de werkomgeving te verbeteren, met elkaar om te gaan en elkaar te helpen. Naar kantoor gaan kan de efficiëntie, omgeving en relaties verbeteren. Echter, wanneer mensen vanuit huis werken, is het gemakkelijk om deze relaties te verwaarlozen.

Daarom moeten managers van extern personeel andere manieren bedenken om te communiceren. Managers maken gebruik van verschillende communicatiemethoden om te zorgen voor:

 • Duidelijkheid;
 • Samenwerking;
 • Betrokkenheid binnen hun externe teams.

Actief contact

Houd contact met uw Flutter team via verschillende communicatiemiddelen, waaronder:

 • E mailen;
 • Chatten via Slack, Skype, Google Hangouts Chat of vergelijkbaar;
 • Videoconferenties via verschillende platforms.

Duidelijke communicatie en updates

Dit houdt in dat er duidelijke verwachtingen, verantwoordelijkheden, taken en doelen zijn. Voortdurende updates over de voortgang van het team, veranderingen en belangrijke updates.

Samenwerkingstools

Het gebruik van verschillende samenwerkingstools kan de effectiviteit van het team vergroten. Enkele van de tools zijn:

 • Projectmanagementplatforms;
 • Instant messaging apps;
 • Virtuele whiteboards.

Regelmatige feedback

Managers moeten regelmatig feedback geven en de prestaties van externe medewerkers erkennen. Het erkennen van hun inspanningen motiveert en verhoogt de moraal binnen het externe team.

3. Vertrouwen opbouwen

Externe medewerkers moeten weten dat u gelooft dat ze net zo hard werken als op kantoor. Als u regelmatig contact met hen opneemt om te informeren hoe het gaat, kan dat impliceren dat u hen niet vertrouwt.

Externe medewerkers kunnen heel succesvol zijn, vooral als ze ondersteunend management hebben. Voortdurende ondersteuning, begeleiding en vertrouwen zullen uw externe medewerkers helpen om hun beste werk te leveren. Daarnaast zullen zowel u als uw team zich meer verbonden voelen met elkaar en de organisatie als geheel.

4. Focus op empathie

Neem regelmatig contact op met externe medewerkers. Probeer hun behoeften en gezondheid, zowel fysiek als psychologisch, te begrijpen. Stel enkele basisvragen.

Voelen ze zich goed? Hebben ze hulp nodig op het gebied van hun gezondheid? Hoe bevalt de interactie binnen het team hen? Hoe gaan ze om met de dagelijkse verstoringen thuis?

Deel advies over hoe ze het werken vanuit huis eenvoudiger en productiever kunnen maken. Bied uw tips aan en geef advies op basis van uw ervaring.

5. Team betrokkenheid

Als manager moet u protocollen en verwachtingen ontwikkelen voor uw externe teamleden. Elke situatie is echter uniek en de medewerkers weten het beste hoe ze moeten werken en de taak moeten voltooien.

Het is daarom logisch om hun feedback te vragen over hoe deze nieuwe manier van werken kan worden geïmplementeerd. U kunt uw teams zelfs hun eigen werkpatronen laten bepalen. Laat uw team bijvoorbeeld de vorm van communicatie kiezen die zij verkiezen. Laat hen ook de werktijden en de tijden voor samenwerking kiezen.

6. Focus op de taken

Het monitoren van de werktijd van uw externe medewerkers kan van invloed zijn op de productiviteit van medewerkers. Het kan ook het vertrouwen tussen de manager en de teams verzwakken. In plaats van te focussen op de hoeveelheid tijd die de medewerker achter de computer doorbrengt, richt u zich op de voltooide taken.

U moet duidelijk maken wat uw team in een bepaalde periode moet voltooien. Maak mijlpalen met specifieke data om ervoor te zorgen dat projecten niet achterlopen. Plan vergaderingen om de voortgang te controleren. Vraag of ze tijdens het werk hulp of ondersteuning nodig hebben. Sommige projecten hebben echter soms tijdregistratie nodig om bepaalde taken uit te voeren. Gelukkig kunnen veel tijdregistratietools u hierbij helpen.

7. Technologische tools zijn belangrijk

Geen enkel bedrijf kan zonder technologie werken. Dat geldt ook voor externe medewerkers. Bespreek hoe mensen zich voelen over de technologie tijdens uw vergaderingen. Zorg ervoor dat ze alle benodigde technologie hebben en dat deze is ingesteld voor probleemloos werken vanuit huis. Vraag hen naar de tools die ze gebruiken om productief en verbonden te blijven.

Blijf ook op de hoogte van nieuwe technologieën, trends en tools. Voorzie uw team van alles wat nodig is, van nieuwe laptops tot toegang tot verschillende online tools. Iedereen moet op dezelfde pagina zitten wat betreft het gebruik van deze systemen. Ze moeten ook begrijpen waarom u deze technologieën gebruikt en wie ze kan repareren als er problemen optreden. U kunt zelfs een chat opzetten met een aangewezen persoon op uw IT afdeling, zodat zij u altijd kunnen helpen.

8. Sociale interactie is belangrijk

Gezellig samenzijn van collega's tijdens een leuk diner op kantoor terwijl de werknemers een band opbouwen en met elkaar kletsen, zoals teambuilding.

Ook al werkt uw team op afstand, organiseer sociale evenementen. U kunt dit doen door innovatieve toepassingen van technologie te gebruiken om betrokkenheid te vergroten.

Gebruik platforms zoals Upwork. Er is een functie genaamd "virtuele waterkoeler" genaamd Coffee Break, waar medewerkers kunnen communiceren en informatie en nieuws kunnen delen.

Daarnaast kunt u teambuildingsevenementen organiseren. Het doel van teambuilding is om uw externe medewerkers te helpen:

 • Elkaar leren kennen;
 • Betere relaties creëren;
 • Uw medewerkers aanmoedigen om samen te werken;
 • De communicatie vergroten;
 • Planningsvaardigheden ontwikkelen;
 • De betrokkenheid en participatie van het personeel vergroten;
 • Tijd met elkaar doorbrengen en praten over niet werkgerelateerde onderwerpen.

Leuke activiteiten die individuen elkaar op een nieuwe manier laten zien, moedigen hen aan om in een nieuwe situatie contact te maken.

In conclusie

Het hebben van externe medewerkers betekent dat u uw vaardigheden naar online omgevingen moet overbrengen. Het vergt niet minder inspanning of minder werk. Deze medewerkers hebben dezelfde constante feedback, vertrouwen, goede communicatie en gelijke betrokkenheid nodig.

Deze acht tips geven u het nodige advies voor het beheren van externe Flutter ontwikkelaars. Volg ze op en uw team zal foutloos werken!

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide