Hiring & Retention

Salaris van een Python ontwikkelaar

Den gennemsnitlige årlige løn for en Python udvikler er €124.000. Men lønnen vil afhænge af mange faktorer, som diskuteres i denne artikel.

Juli 3, 2023

10 minuut

a man

Salaris van een Python ontwikkelaar

Een jonge vrouw, een ontwikkelaar, schrijft code op haar computer in haar kantoor.
Image by Freepik

Het gemiddelde jaarlijkse salaris van een Python ontwikkelaar is €124.000. Maar het salaris is afhankelijk van vele factoren. Het varieert wereldwijd en in verschillende sectoren.

We zullen uitleggen wat een Python ontwikkelaar doet, wat hun salarissen zijn en welke factoren hierop van invloed zijn. We hebben ook uitgelegd waarom Python een goede carrière is en of het moeilijk is om te leren.

Wat doet een Python ontwikkelaar?

Het werk van een Python ontwikkelaar is zeer divers. Het is een programmeertaal. Ze kunnen websites maken of een game ontwikkelen. Ze kunnen een nieuwe programmeertaal creëren, maar ook kwantitatieve analyses uitvoeren. Je kunt het gebruiken voor een verscheidenheid aan programmeertaken, waaronder:

 • Kunstmatige intelligentie (AI);
 • Machine learning (ML);
 • Data analyse;
 • Data visualisatie.

Het werk van een Python ontwikkelaar omvat de backend ontwikkeling. Dit houdt in:

 • Het ontwikkelen van herbruikbare code;
 • Ontwerpen;
 • Leveren;
 • Beheren van webapplicaties.

De verantwoordelijkheden van een Python ontwikkelaar zijn afhankelijk van de eisen van uw bedrijf. Ze helpen bedrijven bij het ontwikkelingsproces, maar ook bij het optimaliseren van frameworks. Enkele van de meest populaire bedrijven die Python gebruiken zijn:

 • Google;
 • Netflix;
 • Instagram;


Hoe huur je een Python ontwikkelaar in?

Een foto van de handen van een man die typt op het toetsenbord van zijn computer op kantoor, codes schrijvend en ontwikkelend.

Het inhuren van een Python ontwikkelaar vereist vaardigheden. Uw wervingsmanager moet een aantal dingen weten. Ze moeten alles weten over de reikwijdte van uw project. Zodra ze de kennis hebben, weet u waar u naar moet zoeken.

Er zijn drie basisvormen van inhuren:

 • Freelance ontwikkelaar;
 • In house werving;
 • Uitbesteding.

Elk van deze vormen van inhuren heeft zijn voordelen en nadelen. Laten we ze uitleggen.

Het inhuren van een freelancer is een geweldige optie voor een eenmalig project. Deze projecten zijn meestal kleiner en korter. Dit is de meest kosteneffectieve optie, omdat freelancers minder in rekening brengen. Bovendien zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Van junior ontwikkelaars tot professionals met meer dan 5 jaar ervaring. U kunt freelancers vinden op verschillende platforms, zoals:

 • Fiverr;
 • Upwork;
 • PeoplePerHour.

Maar deze optie heeft ook zijn nadelen. Bijvoorbeeld, er bestaat een kans dat ze de deadline niet zullen respecteren. Of nog erger, het werk niet leveren. De kans hierop is kleiner, maar het kan nog steeds gebeuren.

De tweede optie is in house werving. Dit betekent het aannemen van een ontwikkelaar in uw bedrijf. Dit is meestal een fulltime baan met een contract. Het is een geweldige optie omdat u volledige controle heeft over het project. U kunt op elk moment vragen stellen en controleren bij uw werknemer. U kunt zien hoe het project vordert en indien nodig iets veranderen.

Maar deze optie is veel duurder. U zou het jaarlijkse salaris aan uw ontwikkelaar moeten betalen. Houd ook rekening met de andere kosten die gepaard gaan met fulltime werving.

De laatste methode, en de beste, is uitbesteding. Uitbesteding is wanneer uw bedrijf een ander bedrijf inhuurt om projecten of taken af te ronden. Dit zijn de IT softwareontwikkelingsbedrijven. Ze zijn zeer professioneel en hebben veel te bieden. Bovendien leveren ze fantastisch werk en respecteren ze uw wensen en deadlines. Het beste van alles is dat deze optie veel goedkoper is, vanwege lagere overheadkosten.

Het salaris van een Python ontwikkelaar

De kosten voor het inhuren van een Python ontwikkelaar kunnen sterk variëren. Dit hangt af van drie belangrijke factoren:

 • De ervaring van de ontwikkelaar
 • De locatie van de ontwikkelaar
 • De complexiteit van de app

Het ontwikkelen van apps met Python kan vele functies hebben. Dit kan u variëren van €4.500 tot $45.500.

Volgens Glassdoor is het gemiddelde jaarlijkse salaris voor een Python ontwikkelaar in de Verenigde Staten $83.261. Maar het gemiddelde jaarlijkse salaris voor een Python ontwikkelaar in India is $5.440.

Volgens Indeed is het gemiddelde jaarlijkse salaris voor een Python ontwikkelaar in de VS in 2023 $72.802 voor een instapniveau positie. Voor functies op middelbaar niveau is het gemiddelde jaarlijkse salaris $117.157. En voor de functie op senior niveau is het gemiddelde salaris van een Python ontwikkelaar $186.617.

Volgens ZipRecruiter ligt het jaarlijkse salaris van een Python ontwikkelaar in de VS rond de $119.523. Dit betekent dat een uur werk van een Python ontwikkelaar ongeveer $57 kost.

Python ontwikkelaars met meer ervaring verdienen meer. In de Verenigde Staten kunnen senior ontwikkelaars met meer dan 5 jaar expertise jaarlijks tot €109.000 verdienen.

Hieronder vindt u de tabel met jaarlijkse salarissen van Python ontwikkelaars op basis van hun ervaringsjaren.

Jarenlange ervaring

Glassdoor

Indeed

ZipRecruiter 

Junior ontwikkelaar

€73.000

€66.000

€109.000

Medior ontwikkelaar

€93.500

€106.500

€145.000

Senior ontwikkelaar

€122.500

€170.000

€161.000

Met meer ervaring komt een hoger salaris. Daarom zijn senior ontwikkelaars het duurst. Ook kunnen Python ontwikkelaars met vaardigheden in andere programmeertalen nog meer verdienen. Dit geldt voor:

 • Natural Language Processing (NLP);
 • Artificial Intelligence (AI);
 • Machine learning (ML);
 • Automatiseringsscripting;
 • Data mining.

De locatie van de ontwikkelaar

De geografische locatie is een andere factor die van invloed is op het salaris van een Python ontwikkelaar. Dit komt door de kosten van levensonderhoud, maar ook door de vraag naar producten en marktomstandigheden. Salarissen zijn hoger op locaties met een hoog kosten van levensonderhoud, vooral als de locatie veel vraag heeft naar ontwikkelaars.

Salarissen kunnen lager zijn op locaties met minder vraag of een lager kosten van levensonderhoud. De lokale arbeidsmarkt en economische omstandigheden beïnvloeden het salaris.

De tabel hieronder toont het jaarlijkse salaris voor Python ontwikkelaars op basis van hun regio.

Plaats

Salaris

Noord Amerika

€200.000-€290.000

Zuid-Amerika

€72.500-€108.500

Zuid Azie

€36.000-€90.500

Azië

€54.000-€90.500

AustraliaAustralië

€108.500-€1181.000

De goedkoopste gebieden om Python ontwikkelaars in te huren zijn India en de Filipijnen. Als u bijvoorbeeld een Indiase Python ontwikkelaar inhuurt, varieert het uurtarief van $20 tot $50+, afhankelijk van de ervaring.

Verwacht dat u $50 tot $100+ per uur betaalt als u een app ontwikkelaar inhuurt in de Verenigde Staten, Australië of Canada. Dit komt door de hogere kosten van levensonderhoud in de grote steden.

De complexiteit van de app

De complexiteit van het project kan de kosten beïnvloeden. Grotere en langere projecten kosten meer. Als u een complexe app met veel functies wilt, zal dat ook meer kosten. Kleinere projecten die alleen basisprogrammering vereisen, zijn echter minder duur.

Complexere projecten vereisen professionals, meestal ervaren ontwikkelaars met 5+ jaar ervaring. Maar ze vereisen ook meer tijd en middelen.

Is Python ontwikkelaar een goede carrière?

Een man, een ontwikkelaar, die vanaf zijn telefoon werkt, houdt zijn laptop op schoot, schrijft codes en ontwikkelt.

Ja, Python ontwikkeling is een goede carrière. Python is de op één na meest populaire programmeertaal, volgens HackerRank. De eerste is JavaScript.

Python ontwikkelaar is een geweldige baanoptie voor iedereen die bereid is om tijd te besteden aan het oefenen van programmeervaardigheden. De technologische wereld groeit elke dag. Daarom is de rol van een Python ontwikkelaar vrijwel onvermijdelijk in elk bedrijf.

Python ontwikkelaars zijn zeer gewild, waardoor hun salarissen ook concurrerend zijn. Dit betekent dat het een zeer veelbelovende carrière is om Python ontwikkelaar te zijn.

Is de baan als Python ontwikkelaar moeilijk?

Het is gemakkelijker om Python te leren dan JavaScript. Het is niet moeilijk om een Python ontwikkelaar te worden. Maar je moet gedisciplineerd zijn als je de nodige vaardigheden wilt leren. Het kan 5 tot 10 weken duren om Python te leren.

Dit omvat basiskennis van Python, zoals functies, loops en de syntaxis van Python. Natuurlijk is dit een ruwe schatting. De tijd om Python te leren hangt af van hoeveel ervaring iemand heeft in relevante vaardigheden, zoals data science, webontwikkeling en computertalen.

Conclusie

Het salaris van een Python ontwikkelaar kan variëren van €4.550 tot €45.500. Dit hangt af van enkele factoren, namelijk de ervaring van de ontwikkelaar, de locatie en de complexiteit van het project. Het artikel zal u uitleggen waarom de salarissen zo veel kunnen verschillen.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide