Hiring & Retention

Onderhandelen over contracten met Ruby on Rails ontwikkelaars

Leer hoe je contractonderhandelingen kunt voeren met Ruby on Rails ontwikkelaars met behulp van onze eenvoudige wervingsgids. Gebruik praktisch advies om jouw perfecte match te vinden.

Juli 19, 2023

5 minuut

a man

Onderhandelen over contracten met Ruby on Rails ontwikkelaars

Drie collega's, twee collega's die aan een tafel zitten en een die vlak achter hen staat, kijkend naar de laptop.

Als je een Ruby on Rails ontwikkelaar wilt inhuren, moet je de tactieken voor contractonderhandeling kennen. Maar voordat we ingaan op die tactieken, moeten we uitleggen wat een RoR ontwikkelaar is. We zullen praten over hun kosten en hoe je je budgetplan kunt opstellen.

Vervolgens zullen we de contractonderhandeling met Ruby on Rails ontwikkelaars uitleggen. We zullen alles bespreken wat je moet weten. Laten we beginnen.

Zijn Ruby on Rails ontwikkelaars in trek?

Ondanks dat dit framework ouder is, is er nog steeds veel vraag naar. Dit komt doordat je het kunt gebruiken om elke webapplicatie te bouwen. Het is perfect voor het maken van ecommerce apps. Dit komt door de hoge flexibiliteit ervan. Maar het heeft ook dynamische functionaliteit. Het is aanpasbaar en draagbaar. Het is compatibel met alle apparaten, zowel iOS als Android.

De lijst van Stack Overflow deed onderzoek naar de meest populaire webframeworks in 2023. RoR staat in de top 20. De eerste plaats wordt ingenomen door Node.js, gevolgd door React en jQuery. Een andere enquête van Stack Overflow toont aan dat Ruby de op vier na best betalende baan is.

Enkele populaire apps zijn gemaakt met RoR. Hier zijn er een paar:

 • GitHub
 • Airbnb
 • Dribbble
 • Basecamp
 • ASKfm
 • MyFitnessPal

GitHub is een zeer populair platform. Het heeft als doel het hosten van IT projecten, maar ook het vergemakkelijken van samenwerking tussen ontwikkelaars.

Airbnb is een platform voor het huren van accommodaties. Je kunt zowel gastheer zijn als een appartement huren voor je vakantie. Zowel de web als mobiele app zijn ongelooflijk. Zeer gebruiksvriendelijk met een vlekkeloos ontwerp.

Dribbble is een ander geweldig platform dat is gemaakt met RoR. Daar kunnen creatieve individuen hun kennis delen en hun werk presenteren, van grafisch ontwerpers tot illustratoren.

Hoeveel kost het om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren?

De kosten voor het inhuren van een Ruby on Rails ontwikkelaar kunnen variëren van €1 per uur tot €55 per uur. Dit komt doordat de kosten afhankelijk zijn van de volgende factoren:

 • Ervaring van de ontwikkelaar
 • Locatie van de ontwikkelaar
 • Betrokkenheidsmodel

Bijvoorbeeld, een senior ontwikkelaar uit de Verenigde Staten kan je ongeveer $120.000 per jaar kosten, wat neerkomt op ongeveer $56 per uur. Maar een junior ontwikkelaar uit de Verenigde Staten kan je ongeveer $90.000 per jaar kosten, wat neerkomt op ongeveer $40 per uur.

Het kiezen van een andere locatie, zoals India, kan een zeer kosteneffectieve beslissing zijn. Een RoR ontwikkelaar uit India kan je ongeveer €2.275 per jaar kosten, wat neerkomt op ongeveer €1 per uur. En dit zijn even professionele ontwikkelaars als die uit de Verenigde Staten.

Bekijk de volgende tabel. Hier vind je de geschatte salarissen van RoR ontwikkelaars op verschillende continenten.

Plaats

Salaris

Canada

Rondom €95.550

VS

Rondom €93.700

Zuid-Amerika

Rondom €10.000

Afrika

Rondom €19.650

Azië (India)

Rondom €2.220

Australië

Rondom €109.200

Europa

Rondom €52.600

Dit komt doordat economische standaarden verschillen per land. Houd ook rekening met het betrokkenheidsmodel. Dit zijn:

 • Tijd en materiaalmodel
 • Vast prijsmodel
 • Toegewijd ontwikkelingsteammodel

Bekijk onze blog over hoeveel het kost om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren. We hebben tabellen verstrekt met exacte salarissen op basis van de genoemde factoren.

Jouw budgetplan voor een Ruby on Rails ontwikkelaar

Nu je weet hoeveel een RoR ontwikkelaar je kan kosten, is het tijd om een budgetplan op te stellen. Je bepaalt het budget op basis van de analyse van de kosten van het inhuren.

Het berekenen van de kosten per werknemer is een belangrijk onderdeel van het budget. De kosten per aanname zijn interne kosten + externe kosten / totaal aantal aanstellingen = kosten per aanname.

Jouw budget zal afhangen van jouw financiële situatie, maar ook van de ontwikkelaar zelf. Ontwikkelaars met meer ervaring kosten meer. Ook ontwikkelaars uit de Verenigde Staten en Australië zullen meer kosten. Verken de markt, bepaal wat voor soort ontwikkelaar je nodig hebt: junior, medior of senior. Kies ook de locatie waar je gaat werven.

Als je budgetbeperkingen hebt, overweeg dan het inhuren van een ontwikkelaar uit Azië, vooral India. Op de lange termijn kan dit een kosteneffectieve optie zijn. Wanneer je deze vragen beantwoordt, kun je een budgetplan maken voor de Ruby on Rails ontwikkelaar.

Het inhuren van een interne Ruby on Rails ontwikkelaar versus uitbesteding

Wanneer je besluit dat je een RoR ontwikkelaar wilt inhuren, moet je het volgende weten: het inhuren van een interne Ruby on Rails ontwikkelaar versus uitbesteding. Er is een groot verschil.

Het inhuren van een interne ontwikkelaar betekent dat jouw bedrijf het wervingsproces beheert. Dit omvat selectie, sollicitatiegesprekken en wervingspad. Dit zal worden gedaan door de HR (human resources) van het bedrijf. Die persoon doet ook:

 • Zoeken naar de juiste kandidaat
 • Beheren, werven en inhuren
 • Operationele en personeelsontwikkeling
 • Administratief werk verrichten

Dit proces wordt ook wel interne werving genoemd. Het betekent dat je een fulltime ontwikkelaar in dienst neemt voor jouw bedrijf. Je moet dus alle kosten, belastingen en maandelijkse salarissen betalen.

Dit kan intimiderend klinken, en dat kan het ook zijn. Er zijn veel dingen die jouw bedrijf moet doen, van het zoeken op wervingsplatforms tot eindeloze sollicitatiegesprekken.

De optie van uitbesteding is veel eenvoudiger. Jij, als bedrijf, huurt een externe partij in. Deze externe partij zal alles voor je doen. Ze zullen jou, jouw team en jouw project ontmoeten. Ze luisteren naar jouw behoeften en wensen. Op basis daarvan zullen ze een perfecte ontwikkelaar voor je vinden.

Het beste van alles is dat zij het hele proces zullen uitvoeren, van begin tot eind. Bovendien is uitbesteding veel kosteneffectiever. Er zijn geen jaarlijkse salarissen of belastingen.

Het is ook stressvrij. Vermijd de eindeloze zoektocht. Sla het tijdrovende proces van het lezen en selecteren van cv's over. Sla de sollicitatiegesprekken over.

Het Teamcubate bedrijf zal alles doen wat je nodig hebt. We zullen voor jou de beste RoR ontwikkelaar vinden tegen een betaalbare prijs. De beste op de markt. Het enige wat je hoeft te doen, is ons jouw project en bedrijfsbehoeften vertellen. Binnen enkele dagen heb je jouw perfecte match.

Contractonderhandeling met Ruby on Rails ontwikkelaars

Laten we eens kijken hoe je contractonderhandelingen voert met Ruby on Rails ontwikkelaars. Hieronder staan de belangrijke factoren om rekening mee te houden. Doe dit voordat je een sollicitatiegesprek voert met potentiële medewerkers.

Bepaal jouw behoeften

 • Definieer de behoeften, doelen en reikwijdte van jouw project. Ga in detail.
 • Bepaal welke vaardigheden en expertise je nodig hebt van jouw Ruby on Rails ontwikkelaar.
 • Bepaal of je een Ruby on Rails front end, back end of full stack ontwikkelaar nodig hebt.

Maak een uitgebreide functieomschrijving

 • Schrijf een gedetailleerde functieomschrijving. Vermeld de vereiste vaardigheden, vereisten, verwachtingen en verantwoordelijkheden.
 • Noteer welke vaardigheden verplicht zijn voor deze functie, zoals RoR, JavaScript, HTML/CSS, of databasebeheer (bijvoorbeeld PostgreSQL).
 • Vermeld eventuele andere gewenste vaardigheden, zoals kennis van testframeworks (zoals RSpec), implementatietools (zoals Heroku) of externe integraties.

Gebruik vacatureplatforms

 • Publiceer jouw functieomschrijving op relevante vacatureborden en websites, evenals op socialemediaplatforms.
 • Maak gebruik van professionele netwerken en de Ruby on Rails gemeenschap. Hiermee bereik je een breder publiek met jouw vacature.

Voer eerste sollicitatiegesprekken

 • Het eerste sollicitatiegesprek zal het technische interview zijn. Voer dit gesprek met de kandidaat die je het meest geschikt lijkt op basis van zijn of haar cv en portfolio.
 • Controleer hun ervaring en probleemoplossende vaardigheden. Stel relevante Ruby on Rails specifieke vragen.
 • Test hun kennis van Rails conventies. Vraag naar de beste praktijken op het gebied van beveiliging en optimalisatie van prestaties.

Voer een testopdracht uit

 • Test de programmeervaardigheden van de kandidaten. Geef een realistische programmeertest of opdracht.
 • Creëer een situatie met realistische omstandigheden en uitdagingen. Vraag hoe ze dat probleem zouden aanpakken in hun werk.
 • Beoordeel hun vaardigheden om schone, onderhoudsvriendelijke en goed geteste code te ontwikkelen.

Evalueer zachte vaardigheden

 • Controleer hun communicatievermogen, maar ook hun samenwerkingsvaardigheden en probleemoplossingsstijl.
 • Test hun vermogen om de waarden en werkethiek van jouw team te begrijpen en daarmee in lijn te brengen, evenals de projectbehoeften.

Doe een aanbod

 • Zodra je de perfecte kandidaat hebt gevonden, doe je een formeel aanbod. Dit aanbod bevat informatie over de functie, het salaris, de voordelen en de startdatum.
 • Voorzie hen van eventuele verdere informatie of documenten, zoals geheimhoudingsovereenkomsten of arbeidsovereenkomsten.
 • Bereid je voor op onderhandelingen.

Contractonderhandelingen

 • De wetten kunnen variëren per staat. Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke wetten kent voordat je een contract aanbiedt.
 • Discrimineer niet. Bied het salaris dat zij verdienen, ongeacht geslacht, nationaliteit of etnische groep.
 • Wees niet karig. Bereid je budget voor, maar onderzoek ook de marktwaarde van de functie. Als je beter wilt zijn dan andere bedrijven, bied dan betere voorwaarden. Toon respect en waarde voor jouw kandidaten en medewerkers. Je zult voordelen behalen als je meer biedt en de beste kandidaten aantrekt.
 • Bied voordelen aan. Kandidaten zullen voor jou kiezen als je meer voordelen biedt. Dit kan extra bonussen zijn of meer vrije dagen. Dit is ook een goede optie als je geen hogere salarissen kunt bieden.
 • Denk aan een proefperiode. Een proefperiode kan variëren van een maand tot een jaar. Dit is een goede optie als je een medewerker nodig hebt, maar geen hoog salaris kunt bieden. In een proefperiode wordt meestal een lager salaris betaald. Maar als de kandidaat goed past, kun je een salarisverhoging beloven na de proefperiode.
 • Vraag om feedback. Als je jouw werk goed hebt gedaan, zul je enkele negatieve reacties ontvangen op jouw aanbiedingen. Dit gebeurt wanneer de verwachtingen gedurende het proces correct zijn ingesteld. Maar als je veel afwijzingen krijgt, probeer dan te achterhalen waarom.

Dit kan zeer nuttig zijn. Bijvoorbeeld, als je hoort dat de functie geweldig is, maar het salaris te laag is, overweeg dan om het in de toekomst te verhogen. Of als het salaris geweldig is, maar de voordelen niet. Dit kan je helpen je beter voor te bereiden op het volgende sollicitatiegesprek.

Tot slot

Als je een Ruby on Rails ontwikkelaar wilt inhuren, moet je een paar dingen weten. Je moet de markt onderzoeken en onderzoek doen. Kies wat voor soort ontwikkelaar je nodig hebt en waar je die wilt vinden. Als je dat weet, maak dan een budget.

Als de tijd voor het aannemen aanbreekt, wees dan voorbereid. Ken de wetten, de voorwaarden en de behoeften van jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op dit sollicitatiegesprek. Op deze manier kun je de beste voorwaarden bieden voor de beste kandidaten.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide