Hiring & Retention

Je budgetplan voor een Ruby on Rails ontwikkelaar

Je budgetplan voor een Ruby on Rails ontwikkelaar zal niet alleen afhangen van je financiële stabiliteit, maar ook van vele andere factoren die in de blog van vandaag worden besproken.

Juli 19, 2023

4 minuut

a man

Je budgetplan voor een Ruby on Rails ontwikkelaar

Als je een bedrijf of een kleine onderneming hebt, weet je dat het maken van een budget noodzakelijk is. Het kan wel wat vermoeiend zijn. Maar met behulp van financieel beheer kan het veel gemakkelijker worden.

Je budgetplan voor een Ruby on Rails ontwikkelaar is ook noodzakelijk, net als het in dienst nemen van andere werknemers. Maar het maken van een budgetplan voor ontwikkelaars met verschillende betrokkenheidsmodellen is anders. Laten we ontdekken hoe je een Ruby ontwikkelaar kunt inhuren. We zullen ook het budget, de totale kosten en de manieren van inhuren bespreken.

Waarom heb ik een Ruby on Rails ontwikkelaar nodig?

Ondanks dat Ruby on Rails een ouder framework is, is het nog steeds efficiënt. Het maakt gebruik van een ontwikkelingssysteem dat codeherhaling vermindert. Dit is geweldig om tijd te besparen, maar ook om unieke code te creëren.

Als je een webplatform met hoge prestaties nodig hebt, is RoR geschikt voor jou. Het is altijd een goede keuze als je verschillende taken wilt ontwikkelen voor je webapplicatie. Omdat Ruby on Rails een kleine hoeveelheid code gebruikt, is het gemakkelijk om fouten op te sporen en te corrigeren. Ruby on Rails ontwerpers ontwerpen, bouwen en beheren Ruby code.

Het verschil tussen een Ruby ontwikkelaar en een Ruby on Rails ontwikkelaar

Ruby is een programmeertaal. Ruby on Rails, of RoR, is een webapplicatieframework. RoR breidt de Ruby taal uit. Beide zijn erg populair en geschikt voor verschillende programmeertaken.

Ruby on Rails is een server side webapplicatieframework. Dit is een softwareframework waarmee je webapplicaties en application programming interfaces (API's) kunt maken. Een Ruby on Rails ontwikkelaar is een expert in web en mobiele app ontwikkeling. Hij/zij schrijft code voor app ontwikkeling in de Ruby on Rails interface. Deze ontwikkelaars kunnen ook zijn:

 • Software engineer
 • Lead developer
 • Front end ontwikkelaar
 • Webontwikkelaar

Een Ruby ontwikkelaar is een backend softwareontwikkelaar. Dit betekent dat zij de databases, bibliotheken en logica creëren die een applicatie vormen.

Hoeveel kost het om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren?

Twee vrouwen aan het werk op kantoor, zittend op de bank met hun laptops op schoot en de MacBook laptop op het bureau met daarop de weergegeven programmeercodes.

De kosten voor het inhuren van een Ruby on Rails ontwikkelaar kunnen variëren. De gemiddelde prijs in de Verenigde Staten voor een RoR ontwikkelaar is $50 per uur. Maar de kosten zullen afhangen van een paar zaken, namelijk:

 • De ervaring van de ontwikkelaar
 • De locatie van de ontwikkelaar
 • Het betrokkenheidsmodel

Houd rekening met deze factoren en de kosten zullen veranderen. Je kunt bijvoorbeeld niet hetzelfde bedrag betalen voor een junior ontwikkelaar en een senior ontwikkelaar. Hoe meer ervaring een ontwikkelaar heeft, hoe meer geld hij of zij zal kosten.

Ook de locatie is een belangrijke factor. Een senior ontwikkelaar uit India zal je niet hetzelfde kosten als een senior ontwikkelaar in de Verenigde Staten. Het inhuren van een senior RoR ontwikkelaar uit de Verenigde Staten kan je jaarlijks rond de $103.000 kosten. Het inhuren van een senior RoR ontwikkelaar uit India kan je jaarlijks ongeveer $2.440 kosten. Dat is een groot verschil.

Dit komt door het feit dat de standaarden verschillen per continent. Bijvoorbeeld, RoR salarissen in Canada en de VS zijn vergelijkbaar. Maar Azië is het meest kosteneffectieve continent, vooral het land India.

Last but not least, salarissen kunnen ook afhangen van de betrokkenheidsmodellen. Er zijn drie modellen:

 • Tijd en materiaalmodel
 • Vast prijsmodel
 • Toegewijd ontwikkelingsteammodel

Elk model heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hoewel een toegewijd model misschien het duurste is, is het ook het meest efficiënte model. Het vaste prijsmodel is het goedkoopste, maar ook het minst flexibele. Het tijd en materiaalmodel is het beste. Het is niet zo duur, maar biedt wel ruimte voor onderhandelingen en flexibiliteit.

Je budgetplan voor een Ruby on Rails ontwikkelaar

Zodra je hebt besloten om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren, moet je het budget bepalen. Je zult het budget bepalen op basis van de analyse van de wervingskosten.

Het berekenen van je kosten per aanname is een essentieel aspect van het beheersen van je financiën. Bereken de kosten per aanname: interne kosten + externe kosten / totaal aantal aanstellingen = kosten per aanname.

Vergeet niet dat het budget afhangt van de ontwikkelaar zelf. Je moet de markt verkennen en bepalen wat voor soort ontwikkelaar je nodig hebt: junior, medior of senior.

Kies de locatie waaruit je wilt inhuren. Is dat dezelfde locatie waar je wilt dat je ontwikkelaar zich bevindt? Als je krap zit met het budget, overweeg dan om een professional uit Azië, India in te huren. Dit kan op de lange termijn een kosteneffectieve beslissing zijn. Pas wanneer je de antwoorden weet, heb je je budgetplan voor het inhuren van een Ruby on Rails ontwikkelaar.

Het inhuren van een interne Ruby on Rails ontwikkelaar versus uitbesteding

Zodra je het budget en het type ontwikkelaar dat je nodig hebt kent, is het tijd om in te huren. Je hebt twee opties: het inhuren van een interne Ruby on Rails ontwikkelaar versus uitbesteding.

In house inhuren betekent dat je bedrijf alles regelt, het hele proces. Van kandidatenbeheer tot het plannen van interviews. De persoon die hiervoor verantwoordelijk is, is meestal HR (human resources). Deze persoon doet ook:

 • Het beheren van de wervingsinspanningen
 • Zoeken naar de juiste kandidaat
 • Administratief werk doen
 • Operationele zaken en ontwikkeling van medewerkers doen

Dit proces staat ook bekend als interne werving. Het betekent dat je een fulltime ontwikkelaar in dienst neemt voor je bedrijf. Deze persoon kan op kantoor werken of op afstand. Dit betekent ook dat je alle kosten, belastingen en maandelijks salaris moet betalen.

Maar dit proces kan vermoeiend zijn. Er zijn zoveel wervingsplatforms. Er zijn zoveel kandidaten. Toch kun je nooit zeker zijn dat je de juiste werknemer hebt gekozen.

Uitbesteding is veel gemakkelijker. Als bedrijf hoef je alleen contact op te nemen met een derde partij. Deze derde partij zal alles voor je doen. Ze zullen naar je behoeften, wensen en verlangens luisteren. Op basis daarvan zullen ze een perfecte ontwikkelaar voor je vinden.

Ze zullen het hele proces doen, van zoeken tot inhuren. En het beste van alles is dat deze optie veel kosteneffectiever is. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Er zijn geen jaarlijkse salarissen of belastingen.

En het is stressvrij. Je kunt het gedoe van het hele wervingsproces vermijden. Vermijd de eindeloze zoektocht. Vermijd het saaie lezen en kiezen van cv's. Sla de sollicitatiegesprekken over. Sla de maandenlange zoektocht naar de ideale match over.

Het bedrijf Teamcubate kan je daarbij helpen. We zullen je de beste RoR ontwikkelaar vinden tegen een betaalbare prijs. En ze zijn allemaal hoogopgeleide professionals. Het enige wat je hoeft te doen is ons je behoeften vertellen, en wij vinden de perfecte match voor jou. Binnen een paar dagen kun je beginnen met het realiseren en ontwikkelen van het project.

Conclusie

Het inhuren van een Ruby on Rails ontwikkelaar is geen gemakkelijke taak. Je zult veel dingen moeten bepalen. Wat voor soort ontwikkelaar heb je nodig en waar vandaan? Heb je een professional of een junior ontwikkelaar nodig? Zodra je dat weet, bepaal je je budget. De genoemde factoren zullen je budget en omgekeerd bepalen.

Als je een professional wilt, heb je een groter budget nodig. Maar als je een professional uit India inhuurt, kun je geld besparen. Denk strategisch, ontwikkel je plan en begin dan met het wervingsproces.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide