Is Python in hoge vraag?

Is er veel vraag naar Python? Wat is de toekomst van Python? Ontdek de kracht van deze programmeertaal en de veelbelovende loopbaanmogelijkheden binnen dit lucratieve vakgebied.

Juli 3, 2023

4 minuut

a man

Is Python in hoge vraag?

an Python en waarom Python precies in hoge vraag is. Laten we beginnen.

Is het moeilijk om Python zelf te leren?

Nee, het is niet moeilijk om te leren. Je kunt het leren zonder enige voorkennis. Sterker nog, Python is een van de eenvoudigste programmeertalen om te leren. Iedereen kan Python leren, zelfs als je nog nooit eerder code hebt geschreven. Maar je zult wel tijd moeten investeren en frustraties moeten verwachten.

Python ondersteunt de meest complexe functies. Hierdoor is het gemakkelijker om code zonder fouten uit te voeren. Bovendien heeft deze taal geen complexe syntaxis. Dit maakt het gemakkelijker voor ontwikkelaars om te leren, maar ook voor machine learning-ingenieurs en datawetenschappers.

Er zijn veel bronnen waar je zelf van kunt leren. Dit omvat

 • YouTube-video's
 • Online cursussen
 • Programmeerboeken
 • Bootcamps

Het is aan jou om te kiezen. Maar we raden aan om verschillende manieren uit te proberen. Op deze manier kun je altijd iets nieuws leren.

Is Python in hoge vraag?

Python is zeer gewild. De populariteit ervan groeit met de dag. Het biedt de meest veelbelovende carrièremogelijkheden. Het is ook gemakkelijker om te schrijven en te coderen dan andere programmeertalen.

Python is zeer goed opgebouwd. Het kan snel aan elke vraag voldoen. Het enige wat je nodig hebt zijn de hoogwaardige bibliotheken en frameworks. Matplotlib, NumPy en Pandas zijn er een paar. Dat is een van de redenen waarom het 's werelds op twee na meest populaire programmeertaal is.

Volgens Stack Overflow is Python de op twee na meest populaire programmeertaal. Python heeft SQL ingehaald en daarmee de derde positie ingenomen in een onderzoek uit 2023. Python scoort vooral goed bij niet-professionele ontwikkelaars en leerlingen.

JavaScript is de duidelijke winnaar. HTML staat op de tweede plaats. Maar het verschil tussen de tweede en derde plaatsen is klein. Om precies te zijn, kozen slechts 3% meer respondenten, in totaal 87.585, voor HTML boven Python.

Technologiebedrijven maken gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) systemen. Python is compatibel met beide. Dit komt door de Python-bibliotheken zoals NumPy en Pandas. Hierdoor is de vraag naar Python-ontwikkelaars hoog.

Python is de perfecte keuze voor het ontwikkelen van zowel complexe als kleinschalige apps. Hier zijn nog een paar redenen waarom Python in hoge vraag is.

 • Python is een open-source programmeertaal. Dit betekent dat iedereen het kan gebruiken, en dat gratis. Je kunt er op elk moment en vanaf elke locatie toegang toe krijgen.
 • Python is een van de eenvoudigste programmeertalen. Het is minder moeilijk te leren dan JavaScript en C++.
 • Python is een cross-platform taal. Dit betekent dat één ontwikkelaar een app kan maken die geschikt is voor elk apparaat en elk platform.
 • Python is een algemene programmeertaal. Je kunt het voor alles gebruiken, van complexe apps tot eenvoudig webdesign. Het is niet ontworpen voor één specifiek probleem.
 • Geschikt voor data science en analytics. Python is eenvoudig te leren en aanpasbaar. Daardoor is het ideaal voor mensen die werken met machine learning, cloud computing en big data.
 • Het biedt aangepaste automatisering. Python biedt tools die helpen bij het automatiseren van repetitieve taken.
 • Python is kostenefficiënt. Deze ontwikkelaars verdienen hoge salarissen, maar zijn minder duur dan JavaScript-ontwikkelaars.
 • Het is snel en betrouwbaar. Dit betekent dat het een kortere time-to-market heeft.
 • Compatibel met IoT-technologie. Je kunt Python gebruiken in combinatie met Internet of Things-technologie.

De carrière van een Python-ontwikkelaar

Een man, de ontwikkelaar, werkt op kantoor, zit aan het bureau, schrijft codes op zijn computer, kijkt naar het computerscherm met een koffiemok naast zich en laat codes om zich heen zien.
Image by Freepik

De carrière van een Python-ontwikkelaar kan zeer lucratief zijn. Omdat de taal zo populair is, zijn veel bedrijven op zoek naar zulke ontwikkelaars. En het geld dat ze bereid zijn te betalen aan die werknemers is meer dan geweldig.

Maar hun pad is uitdagend. Het vereist tijd om nieuwe dingen te leren, nieuwe vaardigheden en veel oefening. Het is ook wenselijk om kennis te hebben van andere programmeertalen. Dit omvat HTML of JavaScript. Zodra je het beheerst, kun je gemakkelijk een baan vinden.

Je kunt verschillende soorten banen hebben, waaronder:

 • Python-webontwikkelaar
 • Software-ingenieur
 • Data-analist
 • Productmanager
 • Senior data scientist
 • Automatiseringstestingenieur
 • Cybersecurity-expert
 • Machine Learning-ingenieur
 • Databasebeheerder

Je kunt gemakkelijk vooruitgang boeken als Python-ontwikkelaar. Dit komt door de vele nieuwe Python-modules en frameworks. Bovendien, naarmate je meer ervaring opdoet, ben je waardevoller voor bedrijven en voor jezelf. Je kunt ook je ontwikkelaarscarrière verder bevorderen door:

 • Certificaten te behalen
 • Deel te nemen aan wedstrijden
 • Deel te nemen aan open-source initiatieven
 • Netwerken met andere ontwikkelaars

Continue leren en vaardigheidsontwikkeling zijn essentieel. Op deze manier kun je op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën.

De toekomst van Python

Een man, programmeur en ontwikkelaar, aan het werk op kantoor, kijkend en wijzend naar zijn computerscherm met codes naast zijn iPad en koptelefoon.

De toekomst van Python is nu hier. Waarom? Omdat Python geschikt is voor machine learning, kunstmatige intelligentie en data mining. Kort gezegd, Python is de toekomst. Laten we eens kijken naar andere dingen die Python zo bijzonder maken.

 • Gebruik Python voor elk soort project. Of je nu een nieuwe app, een game of een hoge mate van cyberbeveiliging nodig hebt, Python kan het doen. Dit komt doordat Python super veelzijdig is. Het is een algemene programmeertaal, wat betekent dat je het voor alles kunt gebruiken.
 • Gebruik Python voor machine learning en kunstmatige intelligentie. En omdat deze gebieden snel groeien, groeit Python mee.
 • Geschikte taal voor iedereen. De taal is heel eenvoudig maar ook erg veelzijdig. Dit betekent dat het een uitstekende keuze is voor zowel beginners als professionals. Daarom is Python zo populair in het onderwijs.
 • Python biedt veel mogelijkheden om verder te komen. Door de gratis broncode kun je naar hartenlust experimenteren en investeren. Gebruik het zelfs voor commerciële doeleinden en schaal sneller dan met andere talen.

Conclusie

Python is zeer gewild. Dit komt doordat het heel eenvoudig te leren is maar ook veel gebruikt wordt. Ontwikkelaars kunnen code schrijven en het voor verschillende platforms gebruiken. Bedrijven profiteren hier ook enorm van. Ze hoeven geen extra geld uit te geven om verschillende ontwikkelaars voor elk platform in te huren. Python kan het allemaal.

De toekomst van Python is Python zelf. Zijn compatibiliteit met ML en AI maakt het een van de beste talen ooit. En we hebben er geen twijfel over dat het binnenkort populairder zal zijn dan JavaScript en HTML.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide