Hiring & Retention

Is een carrière in Ruby on Rails ontwikkeling nog steeds in hoge vraag?

Veel mensen vragen zich nog steeds af of een carrière in Ruby on Rails ontwikkeling nog steeds in hoge vraag is. Het korte antwoord is ja, maar de populariteit ervan is afgenomen.

Augustus 15, 2023

5 minuut

a man

Is een carrière in Ruby on Rails ontwikkeling nog steeds in hoge vraag?

Een man en een vrouw, collega's en medewerkers, werken samen op kantoor. Ze kijken naar de laptop en schrijven op de notitieboekjes die naast een koffiemok staan.
Image by Freepik

Ruby on Rails ontwikkeling is nog steeds zeer gewild en gaat voorlopig nergens heen. We zullen uitleggen waarom en u de redenen geven waarom dit webframework niet aan het verdwijnen is. We zullen de meest prominente eigenschap van dit framework bekijken.

Dus, als je twijfelt of je een Ruby on Rails ontwikkelaar wilt inhuren of er een wilt worden, zal deze blog je helpen beslissen.

Is Ruby on Rails nog steeds relevant in 2023?

Ja, Ruby on Rails is nog steeds relevant in 2023 en zal nog vele jaren relevant blijven. Dus, ontwikkelaars, berg je Rails kennis nog niet op. Je hebt geweldige kennis die je carrière in de toekomst enorm kan verrijken.

Afgezien daarvan zijn de carrières van RoR ontwikkelaars zeer lucratief. Volgens het onderzoek van Stack Overflow staat Ruby op de vierde plaats van best betalende technologieën van de 51 in 2023. Slechts een jaar eerder deed Stack Overflow hetzelfde onderzoek naar best betalende technologieën in 2022.

Ruby stond op de vijfde plaats van de 43. Dit betekent dat Ruby een plek is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit vertelt ons dat een baan in RoR zeer lucratief en veelbelovend is.

Is Ruby on Rails goed voor een carrière?

Ja, Ruby on Rails is een geweldige carrière. Deze ontwikkelaars zijn zeer gewild en hun salarissen behoren tot de beste in de IT wereld.

Bovendien voorspelt het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics een stijging van 25% in de arbeidskansen voor RoR ontwikkelaars. Dit toont aan dat de Ruby on Rails industrie een zeer hoge groeisnelheid heeft. Dergelijke statistieken maken het tot een zeer aantrekkelijk baanperspectief.

Veel jobboards en wervingsplatforms, zoals LinkedIn, hebben RoR vacatures. Veel grote en kleine bedrijven zijn op zoek om een Ruby on Rails ontwikkelaar in dienst te nemen.

Heeft Ruby on Rails een toekomst?

Een jonge zakenvrouw met een wit overhemd zit op kantoor achter haar laptop te werken. Ze kijkt naar de camera en glimlacht, terwijl haar mannelijke collega achter haar zit in het grijze kantoor.

We kunnen niet met zekerheid zeggen wat de toekomst is van Ruby on Rails. Net zoals we dat niet kunnen zeggen van enig ander framework of programmeertaal. Maar we kunnen tot een conclusie komen op basis van het huidige gebruik en de trends. Kortom, de carrière van een Ruby on Rails ontwikkelaar heeft een veelbelovende toekomst.

We verwachten dat Ruby on Rails in de nabije toekomst een populaire keuze zal blijven voor webapplicatieontwikkeling. Maar, wanneer nieuwe technologieën opkomen, moeten ontwikkelaars bereid zijn om zich aan te passen en bij te blijven om concurrerend te blijven.

Over het algemeen heeft RoR zowel toekomst op de lange termijn als op de korte termijn. Zoals we hierboven hebben vermeld, zal het op korte termijn een populaire keuze blijven voor app ontwikkeling. Het heeft een grote en actieve ontwikkelingsgemeenschap. Een dergelijke gemeenschap voegt voortdurend nieuwe functies toe en lost problemen op.

Bovendien is RoR een volwassen framework met een goed gevestigd ecosysteem. Dit betekent dat ontwikkelaars gemakkelijk bibliotheken, tools en ondersteuning kunnen vinden wanneer ze dat nodig hebben.

Wat betreft de lange termijn toekomst, is er een kans dat RoR te maken krijgt met nieuwe technologieën. Nieuwe trends en concurrentie rijzen elke dag, dus dat verwachten we. Desondanks zou RoR veilig moeten blijven dankzij zijn constante updates en onderhoud. Vooral de mogelijkheid om dit framework te gebruiken met kunstmatige intelligentie en machine learning.

Verdient Ruby on Rails goed?

Ja, Ruby on Rails ontwikkelaars hebben goede salarissen. Zoals we hierboven hebben vermeld, hebben Rails ontwikkelaars een van de beste salarissen. Bijvoorbeeld, een gemiddeld salaris voor een Ruby on Rails ontwikkelaar in de VS is $100.000. Het maakt niet uit of je junior of senior bent, RoR ontwikkeling betaalt goed.

Zelfs ontwikkelaars uit verschillende landen hebben goede salarissen volgens hun normen. Maar de salarissen zullen afhangen van drie belangrijke factoren: 

  • Jouw ervaring
  • Jouw locatie
  • Het betrokkenheidsmodel

Laten we ze allemaal eens bekijken.

Ervaringsniveau

Junior ontwikkelaars

Gemiddelde ontwikkelaars

Senior ontwikkelaars

Glassdoor

€81.000

€89.200

€95.500

ZipRecruiter

€88.725

€107.400

€116.750

Gemiddelde jaarlijkse salarissen van Ruby on Rails ontwikkelaars naar ervaringsniveau, volgens de statistieken van Glassdoor en ZipRecruiter.

Is een carrière in Ruby on Rails ontwikkeling nog steeds in hoge vraag?

Ja, een carrière in Ruby on Rails ontwikkeling is nog steeds in hoge vraag. Ruby on Rails ontwikkelaars zijn zeer gewild en stabiel op de arbeidsmarkt. Dit geldt vooral voor bedrijven zoals webontwikkeling, e-commerce en startups.

Veel onderzoeken tonen aan dat dit webframework nog steeds erg populair is. Laten we er een paar bekijken.

Volgens de Stack Overflow enquête in 2023 is Ruby de 16e meest populaire technologie. Dit is de rangschikking van 51 programmeertalen. Volgens het voorgaande jaar steeg Ruby één plaats. Wat het RoR framework betreft, behaalde Rails de 18e plaats van de 34 webframeworks.

Maar RoR is een zeer lucratief framework. Zoals we hierboven hebben vermeld, is het de vierde best betalende technologie in 2023. Dit betekent dat RoR ontwikkelaars een van de beste salarissen ter wereld hebben. Verwaarloos dat niet.

Volgens de Tiobe index was RoR in 2018 en 2019 populairder. De piek van zijn populariteit lag in 2008. Sindsdien is het gebruik ervan afgenomen. Ondanks dat kunnen we niet voorspellen wat er in de komende jaren zal gebeuren. Dit komt doordat de populariteit van RoR afhankelijk zal zijn van de markt en de updates van het framework zelf.

Laten we wat meer statistieken bekijken. Volgens de Pypl index (PopularitY of Programming Language) van GitHub behaalde Ruby de 16e plaats van de 29 programmeertalen. Dit impliceert de algemene rangschikking. Het is één plaats gezakt. Maar dat is nog steeds een behoorlijk goede rangschikking.

Het is duidelijk dat Ruby populairder is in de VS dan in India of Europese landen. Het is de 11e meest voorkomende taal in de Verenigde Staten en de 19e in India. En wat Europa betreft, staat het op de 20e plaats in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Hoe word je een Ruby on Rails ontwikkelaar?

Als je hebt besloten om een RoR ontwikkelaar te worden, vraag je je waarschijnlijk af hoe je een Ruby on Rails ontwikkelaar kunt worden. Hier zijn een paar tips.

Het eerste wat je wilt doen is beslissen hoe je wilt leren. Gelukkig zijn er veel manieren. Als je niet naar de universiteit wilt, kun je zelf leren. Volg masterclasses van gerenommeerde ontwikkelaars, volg online cursussen en lees RoR boeken. Je kunt zoveel methoden combineren als je wilt.

Het tweede wat je moet doen is beginnen met een basisprogrammeertaal. Dit betekent dat het goed is om te beginnen met het leren van CSS en HTML. Dit zal je helpen het RoR framework beter te begrijpen. Besteed natuurlijk het grootste deel van je tijd aan het leren van de Ruby programmeertaal.

Maak tot slot gebruik van het ongelooflijke Ruby on Rails-framework. Ze zullen je voorzien van bronnen, je helpen het framework beter te begrijpen en zelfs je problemen oplossen. Het is een van de grootste gemeenschappen die er zijn. Voor meer praktisch advies, bekijk onze blog hier.

Ter conclusie

In de afgelopen jaren is de populariteit van Ruby on Rails gedaald. Dat is een feit. Veel statistische gegevens vertellen ons dit. Maar dit betekent niet dat RoR niet meer in vraag is of aan het uitsterven is. RoR heeft een grote gemeenschap en constante updates en onderhoud. Het werkt voortdurend aan verbeteringen en probeert zijn concurrenten te overtreffen.

Bovendien hebben RoR ontwikkelaars een van de beste salarissen ter wereld. Dus, de volgende keer dat je twijfelt of een carrière in Ruby on Rails ontwikkeling nog steeds in hoge vraag is, lees dan dit artikel.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide