Hiring & Retention

Hoeveel kost het om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren?

Hoeveel kost het om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren? Het kan variëren van €1 tot €55 per uur. Het antwoord hangt af van de ervaring, locatie en het betrokkenheidsmodel.

Juli 19, 2023

5 minuut

a man

Hoeveel kost het om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren?

Een vrouw, de ontwikkelaar met een zwart shirt, lang blauw haar en een zwarte bril, is op kantoor aan het werken en ontwikkelen op haar computernet tot een koffiemok en haar collega.

Het inhuren van een Ruby on Rails ontwikkelaar kan ongeveer €45 per uur kosten. Maar de kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren zijn onder andere de ervaring en locatie van de ontwikkelaar. Maar ook het betrokkenheidsmodel speelt een rol.

We zullen alle factoren bespreken die van invloed kunnen zijn op de prijs van een Ruby on Rails ontwikkelaar. We zullen ook uitleggen wat RoR is en waarvoor het wordt gebruikt. Vervolgens zullen we het hebben over de verschillende aanwervingsmodellen en tot slot over hun salaris.

Wat is Ruby on Rails?

Ruby on Rails, of RoR, is een opensource framework. Dit betekent dat iedereen het gratis op internet kan gebruiken. Het is ook een full stack framework, wat betekent dat RoR ontwikkelaars zowel de back end als de front end ontwikkeling doen. Maar het is voornamelijk gericht op de back end.

Dit framework is het meest geschikt voor het ontwikkelen van e-commerce apps. Dit komt door de hoge flexibiliteit en dynamische functionaliteit ervan. Het is veelzijdig en draagbaar en kan worden gebruikt op elk apparaat, zowel iOS als Android.

Dit framework is ook zeer gewild. Volgens de lijst van Stack Overflow met de populairste webframeworks in 2023, staat RoR in de top 20. Een andere enquête van Stack Overflow toont aan dat Ruby de op vijf na best betalende baan is.

Waarvoor wordt Ruby on Rails gebruikt?

Ruby on Rails wordt gebruikt voor het ontwikkelen van webplatforms en allerlei soorten webapps. Het is de perfecte keuze voor het uitvoeren van verschillende taken binnen webapplicaties. Ruby on Rails heeft beknopte code, waardoor het gemakkelijk is om fouten op te sporen en te corrigeren.

Dit framework is geschreven in Ruby en wordt ook wel Rails genoemd. Het is uitstekend geschikt voor commerciële webapps, maar ook voor:

 • Webontwikkeling
 • Application Programming Interfaces (API's)
 • Gegevensverwerking
 • Automatisering
 • Beursplatforms

Wat zijn de vaardigheden van een Ruby on Rails ontwikkelaar?

Image by Freepik

Ruby on Rails ontwikkelaars hebben specifieke vaardigheden nodig. Deze vaardigheden zijn verplicht als ze een baan in deze functie willen vinden. Hier zijn de belangrijkste vaardigheden die elke RoR ontwikkelaar nodig heeft:

 • Goed begrip van webontwikkeling
 • Kennis van front end technologieën zoals JavaScript en HTML5
 • Bekendheid met ontwerppatronen
 • Kennis van de beste beveiligingspraktijken voor applicaties
 • Expertise in codeversiebeheertools zoals Mercurial en Git
 • Basiskennis van ORM, MVC, Mocking en RESTful
 • Vermogen om vereisten te analyseren
 • Goede wiskundige vaardigheden
 • Goede probleemoplossende vaardigheden
 • Ervaring met AngularJS of BackboneJS

Het inhuren van een interne Ruby on Rails ontwikkelaar versus outsourcing

Nu weet je wat Ruby on Rails is. Ook weet je nu of je dit soort ontwikkelaar nodig hebt. Als dat het geval is, kun je beginnen met je zoektocht naar het inhuren. Je hebt twee opties: het inhuren van een interne Ruby on Rails ontwikkelaar versus outsourcing.

De interne optie betekent dat je een ontwikkelaar moet inhuren. Dit omvat het hele aanwervingsproces. Het wordt ook wel interne werving genoemd. Op deze manier heb je een fulltime medewerker in dienst van jouw bedrijf. Je moet alle kosten en belastingen betalen, evenals het volledige salaris.

Dit zoekproces kan vermoeiend zijn. Er zijn veel potentiële kandidaten om uit te kiezen. Er zijn ook veel platforms om uit te kiezen. Bovendien kun je nooit zeker weten of je de juiste werknemer hebt gekozen. Je kunt gemakkelijk de kans missen om de beste mensen aan te nemen. Interne werving kan ook een tijdrovende taak zijn. Met zoveel beschikbare ontwikkelaars zijn de mogelijkheden eindeloos.

Outsourcing is veel eenvoudiger en stressvrij. Je kunt het gedoe van het hele aanwervingsproces vermijden. Sla de eindeloze zoektocht over. Sla het repetitieve lezen en selecteren van cv's over. Sla eindeloze kandidaatinterviews over. Sla het wachten van maanden over om de perfecte match te vinden.

Bij outsourcing krijg je de meest ervaren en gekwalificeerde kandidaten. Deze optie is ook veel goedkoper. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Er zijn geen jaarlijkse salarissen of belastingen.

Teamcubate kan je hierbij helpen. Wij vinden de beste Ruby on Rails ontwikkelaar voor jou tegen een betaalbare prijs. Het beste van alles is dat onze ontwikkelaars allemaal hooggekwalificeerde professionals zijn. Het enige wat je hoeft te doen is ons informeren over jouw

 • Persoonlijke behoeften
 • Projectbehoeften
 • Bedrijfsbehoeften

Zodra we dat hebben bepaald, gaan we op zoek naar jouw perfecte match. Binnen enkele dagen kun je beginnen met het realiseren en ontwikkelen van het project.

Hoeveel kost het om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren?

Het antwoord kan variëren. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Laten we ze allemaal bekijken.

De ervaring van de ontwikkelaar

Het belangrijkste element bij het bepalen van het salaris van jouw ontwikkelaar is hun ervaring. Dit omvat zowel eerdere werkervaring als hun vaardighedenniveau. Over het algemeen worden ze onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: junior ontwikkelaars en senior ontwikkelaars. Maar er zijn ook ontwikkelaars met een tussenliggend ervaringsniveau.

Hier is een tabel met het gemiddelde jaarlijkse salaris van een RoR ontwikkelaar. De salarissen zijn gebaseerd op de ervaring van de ontwikkelaar. Deze salarissen zijn geschat aan de hand van beoordelingsbedrijven zoals Glassdoor. De bedragen zijn bij benadering en kunnen variëren.

Ervaringsniveau

Junior ontwikkelaars

Gemiddelde ontwikkelaars

Senior ontwikkelaars

ZipRecruiter

€88.700

€107.400

€116.750

Glassdoor

€78.250

€91.000

€103.750

Talent.com

€95.550

€116.000

€150.150

Volgens Glassdoor ligt het jaarlijkse salaris voor een junior RoR ontwikkelaar rond de €78.000. Voor een ontwikkelaar met een tussenliggend ervaringsniveau is dit ongeveer €91.000. Wat betreft professionele ontwikkelaars met 5+ jaar ervaring, ligt hun jaarlijkse salaris rond de €101.000.

Volgens ZipRecruiter bedraagt het jaarlijkse salaris voor junior ontwikkelaars €88.700. Ontwikkelaars met een tussenliggend ervaringsniveau kunnen ongeveer €125.000 verdienen. De best betaalde RoR-ontwikkelaars kunnen tot €145.600 verdienen.

En volgens Talent.com ligt het jaarlijkse salaris voor juniors op €95.550. Voor ontwikkelaars met een tussenliggend ervaringsniveau is dit ongeveer €116.000, terwijl professionals tot wel €150.000 kunnen verdienen.

De locatie van de ontwikkelaar


De locatie van de ontwikkelaar is een andere factor die de kosten van het inhuren van Ruby on Rails ontwikkelaars kan beïnvloeden. Dit komt door de kosten van levensonderhoud en de vraag naar ontwikkelaars, maar ook door de marktomstandigheden. Salarissen zijn hoger op locaties met een hoog kosten van levensonderhoud.

Maar salarissen kunnen lager zijn op locaties met minder vraag, maar ook in landen met lagere kosten van levensonderhoud. De lokale arbeidsmarkt en economische omstandigheden hebben invloed op het salaris.

In de onderstaande tabel vind je het jaarlijkse salaris voor RoR ontwikkelaars op basis van hun locatie.

Plaats

Salaris

Canada

Rondom €95.550

VS

Rondom €93.700

Zuid-Amerika

Rondom €10.000

Afrika

Rondom €19.650

Azië (India)

Rondom €2.220

Australië

Rondom €109.200

Europa

Rondom €52.600

Je kunt een groot verschil in salarissen zien. Dit komt doordat verschillende continenten verschillende normen hebben. En dat geldt ook voor landen. Je kunt overeenkomsten zien in salarissen in Canada en de Verenigde Staten. Dat is logisch. Australië is ook vergelijkbaar maar beter.

Het meest kosteneffectieve continent is Azië. En het land is India. Daar zijn de salarissen lager in vergelijking met Australische landen. Wat betreft Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië en Afrikaanse landen, die zijn vergelijkbaar. Maar salarissen zijn beter in Afrika.

Huur een Ruby On Rails ontwikkelaar in als een externe medewerker. Op deze manier kun je ontwikkelaars van overal ter wereld inhuren. Je kunt professionele ontwikkelaars in India vinden voor veel minder geld. En ze zullen hetzelfde werk leveren als in de Verenigde Staten. Dit is een geweldige, kosteneffectieve keuze voor bedrijven.

Het betrokkenheidsmodel

Last but not least is het betrokkenheidsmodel. Dit zal ook de prijs van je ontwikkelaar beïnvloeden. Zodra je alles weet over je project, moet je je budgetplan bepalen voor de Ruby On Rails ontwikkelaar.

Er zijn drie soorten betrokkenheidsmodellen. Laten we ze bekijken.

Tijd en materiaalmodel

Dit model is erg populair bij bedrijven die op de lange termijn hulp nodig hebben. Ze hebben ook vooraf gedefinieerde zakelijke vereisten. Het biedt je veel flexibiliteit. Het hele ontwikkelingsproces is verdeeld in fasen. Op deze manier kun je de voortgang volgen en wijzigen. Het beste van dit model is dat het onderhandeling mogelijk maakt. Dit houdt in dat je kunt onderhandelen over prijzen. Het omvat het inhuren van resources, materialen, enz.

Vast prijsmodel

Het fixed price betrokkenheidsmodel is het tegenovergestelde. Het heeft vaste normen, taken en prijzen. Ontwikkelaars moeten taken voltooien binnen een bepaalde deadline. In dit model kun je de projectvereisten niet wijzigen. Je kunt ook niet onderhandelen. Je kunt dingen niet veranderen, nieuwe toevoegen, enz.

Model van het toegewijde ontwikkelingsteam

Dit model is het meest populair bij externe app ontwikkelaars. Daarom gebruiken veel startups het. Dit komt doordat het zeer transparant is en snelle softwareontwikkeling op de markt mogelijk maakt. Dit model combineert de twee bovenstaande modellen. Time and material met het fixed price model. Daarom is dit model het duurste.

Conclusie

Ruby on Rails is misschien een oud framework, maar veel bedrijven gebruiken het nog steeds. Dit komt doordat het zeer geschikt is voor webapp ontwikkeling. Het is ook geweldig voor commerciële webapps. Om die reden is de vraag naar dergelijke ontwikkelaars nog steeds hoog.

Maar hoeveel kost het om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren? Er is geen eenduidig antwoord. Het antwoord hangt af van de ervaring van de ontwikkelaar, de locatie en het betrokkenheidsmodel. Terwijl sommigen je €1 per uur kunnen kosten, kan een ander je €55 in rekening brengen.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide