Hiring & Retention

Hoeveel kost het om een Flutter ontwikkelaar in te huren?

Ontdek de kosten en voordelen van het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar. Leer hoe u toptalent kunt vinden en Flutter kunt benutten voor efficiënte cross-platformontwikkeling.

Juli 9, 2023

5 minuut

a man

Hoeveel kost het om een Flutter ontwikkelaar in te huren?

Flutter is een open source UI softwareontwikkelingskit die wordt gebruikt om cross platform apps te maken vanuit één codebase. Het is een van de nieuwste open source frameworks van Google.

Het is een uitstekende keuze voor startups vanwege de brede mogelijkheden en krachtige API's. Het hebben van zo'n ontwikkelaar kan je bedrijf enorm helpen. Het inhuren van een Flutter ontwikkelaar is echter geen eenvoudige taak.

Waar kun je dergelijke ontwikkelaars vinden? Hoeveel kost het om een Flutter ontwikkelaar in te huren? De antwoorden variëren afhankelijk van verschillende factoren, die allemaal worden besproken in deze blog! Blijf lezen om erachter te komen!

Wat is een Flutter ontwikkelaar?

Een front end softwareontwikkelaar die bekend is met en werkt met het Flutter framework staat bekend als een Flutter ontwikkelaar. Flutter ontwikkelaars kunnen ook Dart ontwikkelaars zijn, omdat ze bedreven zijn in het schrijven van code in de programmeertaal Dart.

Enkele van de belangrijkste taken die Flutter ontwikkelaars kunnen uitvoeren zijn:

 • Het maken van iOS en Android apps met dezelfde codebase;
 • Het verminderen van de ontwikkeltijd en het bereiken van een snelle releasecyclus;
 • Het bieden van prestaties alsof het een native app is;
 • Het bouwen van een geavanceerde en responsieve gebruikersinterface met eenvoud en doeltreffendheid.

Waarom zou ik een Flutter ontwikkelaar moeten inhuren?

Een zakenvrouw die een Flutter-ontwikkelaar is, codes schrijft en op kantoor aan het bureau werkt op haar MacBook-computer.

Hier is hoe je kunt bepalen of je een Flutter ontwikkelaar nodig hebt.

Kosteneffectieve aanpak en hoge efficiëntie

Op zoek naar hoge efficiëntie in je ontwikkelingsteam? Huur een Flutter ontwikkelaar in. Met Flutter kun je apps maken die op meerdere platforms draaien met behulp van één codebase. Dit betekent dat bedrijven geen aparte teams hoeven in te huren voor elk besturingssysteem. Als gevolg hiervan worden ontwikkelingskosten verlaagd.

Er is ook aanzienlijk minder tijd nodig om de app op de markt te brengen. Flutter is dus een kosteneffectieve aanpak voor veel startups om een native-achtige applicatie te bouwen.

Uitstekende prestaties

Een van de opvallendste componenten van Flutter is hot reloading. Om alle wijzigingen in de native app te evalueren, moet deze eerst worden gebouwd en gelanceerd op het apparaat. Het belangrijkste voordeel van hot reloading is dat het ontwikkelaars in staat stelt hun code te wijzigen terwijl ze in realtime de resultaten bekijken.

Dit betekent dat ontwikkelaars de software niet telkens opnieuw hoeven op te starten wanneer ze wijzigingen aanbrengen. Het vergemakkelijkt ook samenwerking binnen het team en een eenvoudig testproces.

Uitzonderlijke betrouwbaarheid

De Flutter community heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld, heeft veel geloofwaardigheid opgebouwd en het vertrouwen gewonnen van mobiele apparaten wereldwijd. Met de ondersteuning van Google in de SDK weegt dit zwaar. Flutter ontwikkelaars kunnen zich aansluiten en discussiëren in vele officiële en niet officiële fora.

Hoeveel kost het om een Flutter ontwikkelaar in te huren?

Een man schrijft een afbeelding van hoe je geld kunt verdienen op een whiteboard met een zwarte stift.

Voordat we ingaan op de factoren die de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar kunnen beïnvloeden, hier zijn ruwe cijfers van hoeveel een Flutter ontwikkelaar kost, afhankelijk van de geografische locatie.

 • Noord Amerika: €70 tot €180 per uur;
 • Zuid Amerika: ongeveer €55 per uur;
 • Europa: €45 tot €135 per uur;
 • Azië: €18 tot €90 per uur;
 • Australië: €72 tot €135 per uur.

Onthoud dat deze cijfers kunnen veranderen afhankelijk van de achtergrond en algehele ervaring van de ontwikkelaar. In het volgende zullen we verder ingaan op factoren die van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar.

Kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar op basis van hun ervaring en vaardigheden

Het uurtarief van een Flutter ontwikkelaar varieert sterk, afhankelijk van hun ervaring, kennis en vaardigheden. Hoe meer expertise ze hebben, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Bij het werven van een ontwikkelaar heeft u drie opties om uit te kiezen: een junior ontwikkelaar, een medior en een senior ontwikkelaar. De junior ontwikkelaar heeft meestal nul tot twee jaar ervaring, een medior tussen de twee en vijf jaar ervaring, en een senior ontwikkelaar met minstens vijf jaar ervaring.

Daarnaast raden we u aan een budget op te stellen voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar. Op deze manier weet u hoe u uw geld kunt besteden, of u nu kiest voor een ontwikkelaar met meer of minder ervaring, en natuurlijk rekening houdt met de haalbaarheid van het project waarvoor u een ontwikkelaar nodig heeft.

Naast ervaring zal het salaris grotendeels afhangen van de locatie van uw ontwikkelaar. Dus hier zijn enkele ruwe cijfers van hoeveel het kost om een Flutter ontwikkelaar in te huren op basis van de jaren ervaring en geografische positie.

De verstrekte tabel is opgesteld volgens het salaris op maandbasis.

Niveau

Azië

Europa

Noord Amerika

Afrika

Junior ontwikkelaar

€1,200-€1,270

€1,270-€1,450

€1,800-€2,100 

€1,100-€1,270

Medior ontwikkelaar

€1,500-€1,630

€1,600-€2,000 

€3,600-€3,800 

€1,275-€1,410

Senior ontwikkelaar

€10,000-€10.200 

€10,370-€11,280

€11,000-€11,900

€3,200-€4,350

Kosten voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar op basis van de complexiteit van de app

De keuze om een Flutter ontwikkelaar van verschillende vaardigheidsniveaus in te huren, hangt grotendeels af van de complexiteit van de app die je nodig hebt. Voor eenvoudige behoeften kun je een junior inhuren, terwijl voor meer complexe taken en projecten een medior of senior ontwikkelaar gezocht moet worden.

Houd er echter rekening mee dat hoe complexer het project is, hoe hoger de kosten zijn voor het inhuren van een ontwikkelaar. Als je je afvraagt wat de factoren zijn die de complexiteit van het project bepalen, zijn hier enkele indicatoren in de projectfasen:

 • Marktonderzoek en analyse;
 • De draadmodellen van de app;
 • App functies en functies;
 • Het ontwerp en de ontwikkeling van de app;
 • Kwaliteitscontrole;
 • Het beschikbaar maken van de app in de app store.

Voor het ontwerpen van een kleine Flutter app kun je een junior ontwikkelaar op uurbasis inhuren, variërend van €13 tot €18 en hoger (vergeet niet dat de locatie van invloed is). Het bouwen van de app kan 3 tot 4 maanden duren; daardoor zullen de totale kosten minimaal zijn.

Als je daarentegen een volledig competitieve app wilt bouwen, raden we aan een senior app ontwikkelaar in te huren. Het uurtarief ligt meestal rond de €23 of meer, afhankelijk van de locatie. Dit komt omdat complexe applicaties al deze up to date functies bevatten, wat ongeveer 9+ maanden ontwikkelingstijd vereist.

Kosten voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar op basis van het betrokkenheidsmodel

Een zwarte bril op de laptop op het bureaublad met codeertaal wordt op de achtergrond ingeschakeld.

Veel bedrijven hebben momenteel een grote vraag naar Flutter ontwikkelaars in zowel de Verenigde Staten als Azië (voornamelijk India). Dit betekent dat ondernemers nu kunnen profiteren van de flexibiliteit bij het in dienst nemen van app ontwikkelaars.

Flexibiliteit houdt in dat ontwikkelaars kunnen worden ingehuurd op basis van verschillende pakketten. Deze pakketten worden "betrokkenheidsmodellen" genoemd en zijn bedoeld om te voldoen aan de verschillende app ontwikkelingsbehoeften van bedrijven. Er zijn drie soorten modellen:

 • Model voor deeltijdse inhuur;
 • Model op uurbasis;
 • Model voor het inhuren van een app ontwikkelingsteam.

Model voor deeltijdse inhuur

Dit betrokkenheidsmodel is perfect wanneer je een mobiele app hebt en op zoek bent naar onderhoud ervan. Afhankelijk van het soort werk kun je een Flutter ontwikkelaar voor een vast aantal uren inhuren meestal parttime.

Als je ontwikkelaars slechts enkele uren per maand inhuurt, kun je verwachten dat de kosten lager zullen zijn. Ze werken aan jouw project volgens een vooraf overeengekomen schema en jij hebt op dat moment de controle over hen.

Deeltijdse inhuur omvat meestal ongeveer 4 uur werk per dag gedurende ongeveer een maand of langer. Communicatie kan worden gedaan via email, Skype, telefoon of andere communicatiemiddelen.

Model op uurbasis

Het inhuren van een ontwikkelaar op uurbasis verschilt van het inhuren van een ontwikkelaar tegen vaste prijzen. Als je je afvraagt hoe dit werkt, bekijk dan de uitgebreide blog over uurtarieven versus vaste prijzen voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar.

Dit model is perfect wanneer je tijdelijk specialisten nodig hebt om de functionaliteit van je app te verbeteren of je app van het ene platform naar het andere te verplaatsen.

De uiteindelijke prijsstelling is gebaseerd op het aantal uren dat aan het project wordt besteed. Daarom moet dit van tevoren worden afgerond om verdere facturering te voorkomen. Het gaat om kortetermijnwerk dat meestal ongeveer 25 uur in beslag neemt, die over enkele dagen kunnen worden verdeeld.

Model voor het inhuren van een app ontwikkelingsteam

Het inhuren van een app ontwikkelingsteam is de beste optie voor langdurige, grotere projecten. Volgens recente trends is het uitbesteden van een gespecialiseerd app ontwikkelingsteam een van de meest effectieve methoden van tewerkstelling.

Je team bestaat uit een projectmanager, ontwikkelaars, ontwerpers, kwaliteitsborging en ander personeel dat nodig is voor de ontwikkeling van de app. Deze strategie heeft als voordeel dat er een volwaardig team aan jouw project werkt.

De inhuurperiode is meestalEen maand of langer en omvat fulltime werk van 8 uur. Bekijk de volgende post als je meer geïnteresseerd bent in de kosten van uitbesteding versus interne werving voor Flutter ontwikkeling.

Tot slot

Als je je ooit afvraagt of je een Flutter ontwikkelaar moet inhuren en hoeveel dit eigenlijk kost, dan heb je in deze blog alle antwoorden die je nodig hebt! We hebben alle noodzakelijke informatie gegeven over de meest gestelde vragen met betrekking tot deze functie.

We hebben uitgelegd wat Flutter is en wat de daadwerkelijke functie is van een dergelijke ontwikkelaar. We hebben uitgebreid de kosten besproken voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar op basis van verschillende factoren en hebben ook de vereiste vaardigheden voor deze rol besproken.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide