Hiring & Retention

Hoe word je een Ruby on Rails ontwikkelaar

Vijf eenvoudigste manieren om een Ruby on Rails ontwikkelaar te worden. Wij hebben u voorbeelden gegeven voor uw vlekkeloze leerervaring, waaronder cursussen, podcasts en meer.

Augustus 15, 2023

8 minuut

a man

Hoe word je een Ruby on Rails ontwikkelaar

Als je eraan denkt om ontwikkelaar te worden, is het leren van Ruby een goed idee. Hoewel RoR vandaag niet behoort tot de vijf meest populaire technologieën, is het zeer winstgevend. Deze ontwikkelaars zijn zeer gewild en hebben een van de beste salarissen ter wereld.

Dus als je eraan denkt om een Ruby on Rails ontwikkelaar te worden, ben je op de juiste plek. Wij zijn hier om je te helpen. We zullen bespreken hoe lang het duurt om een Ruby on Rails ontwikkelaar te worden. We hebben hun jaarlijkse salarissen besproken en de beste tips gegeven voor het leren van dit framework. Laten we beginnen.

Hoe lang duurt het om een Ruby on Rails ontwikkelaar te worden?

Een van de meest gestelde vragen over het worden van een ontwikkelaar is hoe lang het duurt om te leren. Het antwoord hangt af van een paar factoren, maar het kost ongeveer 2 tot 4 maanden om de basis van het Ruby on Rails framework te leren.

We zeggen "ongeveer" omdat het antwoord varieert op basis van de volgende zaken:

 • Je voorkennis en ervaring
 • Je vaardigheden
 • Je tijd om te leren

Je kunt Ruby on Rails sneller leren als je ervaring hebt met andere programmeertalen of frameworks. Als dit het geval is, kan het 2 tot 4 maanden duren om RoR te leren. Maar als je helemaal geen kennis hebt, kan het ongeveer een jaar duren om het te leren.

Hoe moeilijk is Ruby programmeren?

Ruby is een van de eenvoudigste programmeertalen om te leren. En ook het Ruby on Rails framework is niet moeilijk. Het heeft een basis syntax die zelfs voor beginnende leerlingen zeer gemakkelijk te begrijpen is. Zijn syntax lijkt op die van Python. En voor diegenen die meer ervaren ontwikkelaars zijn, is RoR geweldig om hun vaardigheden uit te breiden.

Hoeveel verdienen Ruby on Rails ontwikkelaars?

Het salaris van een Ruby on Rails ontwikkelaar hangt af van een paar factoren. Het gemiddelde jaarlijkse salaris voor een RoR ontwikkelaar is €91.500, volgens Glassdoor.

Dit zijn slechts ruwe cijfers, maar de salarissen kunnen variëren. Laten we de factoren bekijken die van invloed kunnen zijn op salarissen.

 • Ervaringsniveau
 • Locatie van de ontwikkelaar
 • Het betrokkenheidsmodel 

Om te begrijpen hoe deze factoren salarissen kunnen beïnvloeden, laten we de volgende tabellen bekijken.

Ervaringsniveau

0-1 jaar ervaring

1-3 jaar ervaring

4-6 jaar ervaring

7-9 jaar ervaring

Glassdoor

€74.000

€81.100

€89.200

€95.300

Het gemiddelde jaarlijkse salaris van Ruby on Rails ontwikkelaars, afhankelijk van hun jaren ervaring. Met dank aan Glassdoor: Salarissen van Ruby on Rails Ontwikkelaars.

Laten we nu de verschillen in salarissen bekijken op basis van de locatie van de ontwikkelaars.

Plaats

Salary

Afrika

Rondom €19.650

Azië (India)

Rondom €2.220

Australië

Rondom €109.000

Canada

Rondom €95.550

De Verenigde Staten

Rondom €93.700

Europa

Rondom €52.600

Zuid-Amerika

Rondom €10.000

Het gemiddelde jaarlijkse salaris van Ruby on Rails ontwikkelaars gebaseerd op hun locaties.

Dit betekent dat als je een Ruby on Rails ontwikkelaar wilt inhuren, je over een goed budget moet beschikken. Het goede nieuws is dat je altijd ongelooflijk talent van overzeese locaties kunt inhuren voor een lager salaris. Niemand zal je beoordelen!

Is een carrière in Ruby on Rails ontwikkeling nog steeds zeer gewild?

Een zwart witte weerspiegeling van twee collega's en ontwikkelaars op kantoor die samenwerken aan hun laptops aan het bureau en met elkaar praten.

Om de een of andere reden vragen velen zich nog steeds af of een carrière in Ruby on Rails ontwikkeling nog steeds zeer gewild is. Ja, Ruby on Rails ontwikkelaars zijn gewild. Ondanks dat dit framework niet zo populair is als Django of Angular, is er nog steeds vraag naar. Om precies te zijn, de Ruby programmeertaal staat op de 16e plaats van meest populaire talen, volgens Stack Overflow. En het is zelfs één plaats gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar.

In dezelfde enquête behaalde het Ruby on Rails framework de 18e plaats van de 34 meest populaire webframeworks en technologieën. Deze cijfers laten zien dat RoR nog steeds in vraag is. Bovendien zijn er veel bedrijven die dit framework gebruiken. En er zijn ook veel populaire apps gemaakt met RoR, zoals Airbnb en Shopify.

Hoe word je een Ruby on Rails ontwikkelaar?

Hier zijn 5 praktische tips over hoe je een Ruby on Rails ontwikkelaar kunt worden.

1. Kies hoe je wilt leren

Het eerste wat je wilt doen, is beslissen hoe je het Ruby on Rails framework wilt leren. Terwijl sommige mensen liever uit boeken leren, vinden anderen YouTube video's interessanter. Of je kunt zelfs naar een hogeschool gaan en een diploma als ontwikkelaar behalen. Of waarschijnlijk het beste idee is om ze allemaal te combineren. Gelukkig zijn er veel beschikbare manieren om het te leren. Laten we ze bekijken.

Ga naar de universiteit

Ga naar de universiteit en behaal je diploma als ontwikkelaar. Dit is de hogeschool voor informatica. Je krijgt kennis van de meest gerenommeerde professoren in hun vakgebied. Je leert over alles wat nodig is. Je zult oefenen, leren van modellen, ontwikkelen en uiteindelijk een diploma behalen.

Volg online cursussen

Online cursussen zijn erg populair. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het zijn goedkope, soms zelfs gratis cursussen, toegankelijk voor iedereen, op elk moment. Deze cursussen stellen je ook in staat om op je eigen tempo te leren en sommige bieden een certificaat van prestatie aan.

Het is ook een risicovrije benadering om te zien of programmeren iets voor jou is. Als je serieus bent over het worden van een RoR ontwikkelaar, zijn online cursussen iets voor jou. Tegenwoordig zijn deze cursussen echt waardevol en voortdurend bijgewerkt.

Hier zijn een paar plaatsen waar je geweldige online cursussen kunt vinden om een RoR ontwikkelaar te worden.

Leer van de RoR gemeenschap

Ruby on Rails heeft een grote gemeenschap. En het is zeer behulpzaam voor iedereen. Hier is een voorbeeld: de RoR gemeenschap op GitHub heeft nu meer dan 4.000 bijdragers. Het lid worden van deze groepen zal uiterst voordelig zijn. Vooral wanneer je problemen en bugs tegenkomt. Profiteer van wat de RoR gemeenschap en de inhoud van StackOverflow kunnen bieden.

Onderschat de kracht van boeken niet

Velen zouden zeggen dat boeken verouderd zijn, maar dat is niet waar. Ondanks het feit dat technologie snel evolueert, bieden boeken bepaalde principes en beste praktijken. Ze vormen de toekomst van RoR ontwikkelaars. Je kunt daar altijd iets nieuws leren en zelfs oude kennis kan nog steeds zeer nuttig zijn.

Hier zijn enkele van de boeken die je behulpzaam kunt vinden:

Maak gebruik van YouTube video's en podcasts

Er zijn veel gratis videolessen beschikbaar op YouTube voor het leren van RoR. Voor beginners zijn educatieve video's met stapsgewijze instructies geweldig. Natuurlijk zijn er ook complexe cursussen beschikbaar. Het enige waar je voorzichtig mee moet zijn, is de kwaliteit van de YouTube cursus zelf. Dit komt omdat de toetredingsdrempel minimaal is. Iedereen kan een video publiceren. Daarom is het belangrijk om te leren van gerenommeerde professionals.

Een ander geweldig aspect zijn podcasts. Gastheren van RoR podcasts bespreken hun:

 • Ervaring in ontwikkeling,
 • Coderingsmethoden,
 • Innovatieve projectideeën.

Deze informatie zal je programmeerkennis verbreden. Het zal je ook helpen om veelvoorkomende fouten bij Ruby on Rails te vermijden. Elke aflevering heeft een specifiek onderwerp en trekt bepaalde conclusies. Het grootste voordeel van podcasts is dat je ernaar kunt luisteren wanneer en waar je maar wilt.

Hier zijn een paar podcasts die je moet bekijken:

Onthoud dat je al deze leerwijzen kunt combineren. Op deze manier wordt het leuker, gemakkelijker en interactiever.

2. Begin met het leren van programmeertalen

Om efficiënt te kunnen leren werken met het RoR framework, moet je basiskennis hebben van andere programmeertalen. De belangrijkste en relevante talen zijn:

 • CSS
 • HTML
 • JavaScript

RoR is een full stack framework. Dit komt omdat het zowel front end als back end ontwikkeling kan doen. Dit betekent dat je moet beginnen met het leren van front end ontwikkeling. En deze talen kunnen je daarbij helpen. Hier is hoe.

CSS - CSS is geweldig voor het RoR framework. Het kan eenvoudig de stijl en positionering van verschillende webpagina elementen veranderen. Je kunt ook testen hoe een webapp eruit zou kunnen zien.

HTML - Al vele jaren is HTML de meest populaire taal. Al het andere is praktisch zinloos zonder HTML. Het is verantwoordelijk voor het uiteindelijke beeld dat we op het scherm zien. Het is perfect om RoR beter te leren begrijpen en te leren.

JavaScript - JavaScript is niet noodzakelijk, maar de basis kennen kan geen kwaad. Het kan aanzienlijk de bruikbaarheid en betrokkenheid van je website vergroten.

3. Leer eerst Ruby

Nu je de basis van andere programmeertalen hebt, is het tijd om de Ruby taal te gaan leren. Gebruik de hierboven genoemde methoden. Combineer ze. Leer Ruby kennen. Onthoud dat oefening constant moet zijn. Beginners maken soms de fout om alleen theoretische kennis op te doen zonder te oefenen. Theorie is geweldig, maar als je het niet in de praktijk kunt brengen, heeft het niet veel waarde.

Een ontwikkelaar zijn betekent voortdurend leren. Nieuwe updates, onderhoud en oefening zijn vereist. Dit is de dagelijkse rol van een Ruby on Rails ontwikkelaar.

4. Begrijp en maak gebruik van de open source functie

Zoals je weet, is RoR een open source framework. Dit betekent dat iedereen op internet het gratis kan gebruiken. Je hebt geen licentie nodig of een betaling te doen om het te kunnen gebruiken. Profiteer daarvan.

Dankzij deze functie heeft RoR voortdurende updates. Bekijk ze regelmatig. Leer erover en gebruik ze in je nieuwe projecten. Je moet ook weten hoe je de regels begrijpt en volgt. Dit geldt voor het bijdragen aan de Rails gemeenschap en het gebruik van Git en GitHub. Als gevolg daarvan kun je betere code schrijven.

5. Sluit je aan bij de Ruby on Rails gemeenschap

RoR heeft een ongelooflijke gemeenschap. Ze zijn groot en zeer behulpzaam. Ze kunnen er voor je zijn voor alles wat je nodig hebt. Van het leren van nieuwe dingen tot het corrigeren van fouten. Je kunt ook op de hoogte blijven van de nieuwste updates en dienovereenkomstig leren. Het volgen hiervan zal het geweldige carrièrepad zijn dat een Ruby on Rails ontwikkelaar zou moeten inslaan.

Tot slot

Hoe word je een Ruby on Rails ontwikkelaar? Door de tips te volgen die we je in deze post hebben gegeven. Kies welk type leren je wilt gebruiken. Het beste is om te combineren. Leer de basis van andere programmeertalen, inclusief Ruby.

Ga verder met Ruby on Rails. Volg cursussen, luister naar gratis YouTube video's en leer van boeken. Vergeet niet om je aan te sluiten bij de RoR gemeenschap. Ze zullen uiterst behulpzaam zijn. Volg de nieuwe updates, oefen en maak fouten. Dit is de normale leercurve die elke ontwikkelaar doormaakt.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide