Hiring & Retention

Hoe vind ik een goede Flutter ontwikkelaar?

Vind de beste Flutter-ontwikkelaar voor jouw project met behulp van onze uitgebreide gids. Leer welke vaardigheden je moet zoeken, hoe je een effectieve vacaturetekst schrijft, tips voor het sollicitatiegesprek en verschillende inhuurmodellen om aan jouw behoeften voor app-ontwikkeling te voldoen.

Juli 12, 2023

4 minuut

a man

Hoe vind ik een goede Flutter ontwikkelaar?

Een programmeur en ontwikkelaar lachend naar de camera in een blauw shirt, naast het bureau met codes op de computerschermen achter hem.
Image by Freepik

Om een Flutter ontwikkelaar in te huren, moet je weten hoe je een goede Flutter ontwikkelaar kunt vinden die voor jou een foutloze mobiele app kan maken.

Je hebt een speciale strategie en methodologieën nodig bij het aannemen om ervoor te zorgen dat je de beste kandidaat voor de functie vindt. Deze kunnen je helpen bij het beoordelen van de technische vaardigheden, probleemoplossende vermogens en creativiteit van een kandidaat. Maar ook bij het bepalen van de aansluiting bij de cultuur en waarden van je bedrijf.

In dit artikel vertellen we je de specifieke tips en vragen die je moet stellen om een perfecte Flutter ontwikkelaar te vinden. Laten we beginnen.

Waarom kiezen voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar?

Het inhuren van een Flutter ontwikkelaar of een team kan leiden tot snellere projectoplevering en een kortere time to market. Bovendien kan het hebben van zo'n ontwikkelaar in je team je helpen om:

 • Een app te bouwen die compatibel is met verschillende platforms;
 • Code te hebben die openbaar toegankelijk is en gemakkelijk aanpasbaar is;
 • Kosten te besparen op ontwikkelaars;
 • Een aanpasbaar UI ontwerp te hebben;
 • Talloze widgets opties te hebben;
 • Bronnen en tijd te besparen bij het testen;
 • Een ongelooflijke prestatie van je app te hebben;
 • Toegang te hebben tot native functies.

Flutter is een perfecte keuze voor startups die hun eerste app ontwikkelen. Maar het is ook geweldig voor grote bedrijven die streven naar een foutloze gebruikerservaring van de app op verschillende platforms.

5 tips over hoe je een goede Flutter ontwikkelaar kunt vinden

Een jonge vrouw, een ontwikkelaar, in een blauwe blouse, zit aan het bureau met de koptelefoon op en schrijft codes op de computer.
Image by Freepik

Volg de volgende tips om een goede Flutter ontwikkelaar te vinden. Zorg ervoor dat je na het begrijpen van alles de beste praktijk voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar doorloopt.

1. Belangrijke vaardigheden van een Flutter ontwikkelaar

Het eerste wat je wilt doen, is bepalen welke belangrijke vaardigheden je Flutter ontwikkelaar nodig heeft. Deze vaardigheden zullen grotendeels afhangen van de functie eisen. De volgende vaardigheden zijn universele vaardigheden die je moet zoeken wanneer je een Flutter ontwikkelaar wilt inhuren:

 • Grondige kennis van Flutter en de programmeertaal Dart;
 • Basiskennis van Agile ontwikkeling;
 • Begrip van versiebeheersystemen;
 • Kennis van een andere programmeertaal zoals Kotlin;
 • Ervaring met code optimalisatie en het vermogen om leesbare code te schrijven;
 • Basiskennis van SQL;
 • Goede sociale vaardigheden.

Omdat Flutter nog steeds een nieuwe taal is, is het belangrijk dat je ontwikkelaar niet alleen Flutter begrijpt, maar ook ervaring heeft met ontwikkeling in andere talen. Ondanks de nieuwigheid van de technologie stelt deze ervaring ontwikkelaars in staat om de nieuwe taal snel op te nemen en op hoog niveau te groeien.

Een ontwikkelaar moet ook sterke sociale vaardigheden hebben. Dit impliceert Engelse vaardigheden en het vermogen om proactief en effectief en beleefd te communiceren in een teamomgeving. Zorg ervoor dat je ontwikkelaar tijdens het sollicitatiegesprek over al deze vaardigheden beschikt.

2. Kwalificaties voor een Flutter ontwikkelaar

Het tweede wat je moet bepalen, is het vaardigheidsniveau dat je Flutter ontwikkelaar moet hebben. Er zijn drie belangrijke categorieën op basis van de expertise en jarenlange ervaring van de ontwikkelaars:

 • Junior ontwikkelaar
 • Medior ontwikkelaar
 • Senior ontwikkelaar

Junior ontwikkelaars hebben meestal ongeveer één jaar ervaring. Ze hebben voorkennis van programmeren en kunnen eenvoudige Flutter projecten voltooien.

Medior ontwikkelaars hebben meestal twee tot vijf jaar ervaring, terwijl senior ontwikkelaars 5+ jaar ervaring hebben. Ook hebben medior en senior Flutter ontwikkelaars 3 tot 5 jaar expertise in andere programmeertalen. Ze kunnen geschikte bedrijfslogica creëren en een Flutter applicatie zonder problemen leveren.

Als je een wat complexere app wilt ontwikkelen zonder zware supervisie, die je project op tijd en binnen het budget afrondt, kies dan voor een medior of senior ontwikkelaar.

Over het algemeen hebben de meeste ervaren Flutter ontwikkelaars tot 3 jaar ervaring met Flutter programmering. Deze ontwikkelaars hebben vaak meer vaardigheid in native iOS of Android talen en kunnen Flutter sneller onder de knie krijgen.

3. Vacaturetekst is belangrijk

 Een nette compositie van een vacature met een beschrijving van 'we huren' op het bureau met de vrouw die op een laptop schrijft.
Image by Freepik

Een vacaturetekst is essentieel tijdens het wervingsproces, ongeacht de functie. Hier zijn enkele redenen waarom het aannemen van een Flutter ontwikkelaar een goed geschreven vacaturetekst vereist:

 • Duidelijke verwachtingen stellen Een vacaturetekst helpt bij het stellen van duidelijke verwachtingen voor de functie en wat de kandidaat moet hebben. Dit zorgt ervoor dat de kandidaat op de hoogte is van de criteria en verantwoordelijkheden van de functie als hij of zij wordt aangenomen.
 • Het aantrekken van de beste kandidaten Een goed geschreven vacaturetekst kan helpen om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken. De vacaturetekst kan mensen aantrekken met de vereiste kwalificaties en die goed passen bij de functie door duidelijk de vaardigheden, ervaring en taken van de functie te vermelden.
 • Het versnellen van het wervingsproces Een goede vacaturetekst kan helpen het wervingsproces te versnellen door de functie en de verwachtingen van de kandidaat te omschrijven. Hierdoor worden alleen geschikte personen overwogen voor de functie, wat tijd en middelen bespaart.
 • Het vergemakkelijken van het sollicitatiegesprek Een vacaturetekst kan worden gebruikt als leidraad tijdens het sollicitatiegesprek. Het kan de interviewer helpen om relevante vragen te stellen en de geschiktheid van de kandidaat voor de functie te beoordelen.

4. Stel de juiste vragen

Misschien wel het belangrijkste zijn de vragen die je voorbereidt voor het sollicitatiegesprek. Dit zijn vragen over technische vaardigheden en soft skills. Hier is een voorbeeld van vragen die je moet overwegen bij het aannemen van een ontwikkelaar of het samenstellen van een effectief Flutter team.

Vragen over technische vaardigheden (hard skill vragen)

Technische of hard skills zijn vaardigheden die iemand verwerft door ervaring. Het zijn vaardigheden die worden geleerd in specifieke omgevingen, zoals het schrijven van code. Hier zijn enkele technische vragen die je moet stellen bij het interviewen van een Flutter ontwikkelaar.

 • Wat is de toekomst van Dart?
 • Wat is je kennis van SQL?
 • Leg uit wat de setState() methode doet.
 • Wat is de Spread operator?

Er zijn talloze vragen die je kunt stellen die verband houden met Flutter. Doe wat onderzoek op basis van de behoeften van je app en vorm nog wat meer vragen die zowel betrekking hebben op de vaardigheden van de sollicitant als op Flutter.

Vragen over soft skills

Soft skills zijn persoonlijke vaardigheden die iemand in staat stellen om effectief met anderen om te gaan. Deze vragen zullen afhangen van het aantal teamleden en de interne cultuur van je bedrijf.

Hier zijn enkele vragen over soft skills die je moet stellen bij het interviewen van een Flutter ontwikkelaar.

 • Vertel ons over de moeilijkste uitdaging waarmee je in je carrière te maken hebt gehad en hoe je daarmee bent omgegaan.
 • Wat zou je doen als je een conflict had met een collega en je wist dat hij/zij ongelijk had?
 • Wat zou je doen als je merkte dat je de deadline niet kon halen?

Ontwikkelaars hebben gedurende hun carrière interactie met verschillende klanten. Daarom zijn uitstekende communicatie, geduld, tijdmanagement en andere soft skills noodzakelijk. Op deze manier kunnen ze hun positieve houding benutten om sterke klantrelaties op te bouwen.

5. Welk soort betrokkenheidsmodel heb je nodig?

Drie collega's, een man en twee vrouwen, op kantoor aan het bureau, kijkend en schrijvend op een laptop in een glimmend kantoor.

Veel bedrijven in de Verenigde Staten en Azië, met name India, hebben veel vraag naar Flutter ontwikkelaars. Nu kunnen bedrijven profiteren van de flexibiliteit bij het inhuren van deze ontwikkelaars.

Flexibiliteit betekent het inhuren van ontwikkelaars op verschillende pakketten, bekend als betrokkenheidsmodellen. Deze modellen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van diverse bedrijven op het gebied van app ontwikkeling. De modellen kunnen worden onderverdeeld in drie typen:

 • Deeltijds betrokkenheidsmodel;
 • Uurloon betrokkenheidsmodel;
 • Betrokkenheidsmodel voor het inhuren van een app ontwikkelingsteam.

Deeltijds betrokkenheidsmodel

Een deeltijdbaan is een gebruikelijk type niet traditionele tewerkstelling. Het wordt doorgaans gedefinieerd als het werken van ongeveer 30 uur per week, wat neerkomt op ongeveer 4 uur per dag. Je kunt een Flutter ontwikkelaar inhuren voor een vast aantal uren, afhankelijk van het type project dat je nodig hebt.

Het salaris zal lager zijn dan wanneer je een fulltime Flutter ontwikkelaar in dienst zou nemen. Hun rol is om volgens een overeengekomen tijdschema aan je project te werken, waarbij jij de autoriteit hebt over hen gedurende die tijd. Deze betrokkenheidsvorm is meestal ideaal voor het onderhoud van de app.

Uurloon betrokkenheidsmodel

Een uurloonmedewerker is iemand die je betaalt voor het aantal gewerkte uren. Medewerkers krijgen een vast uurloon en komen in aanmerking voor overwerkvergoeding indien nodig. Het inhuren van een ontwikkelaar op basis van een uurtarief is ideaal wanneer je de functionaliteit wilt verbeteren of je app wilt overzetten van het ene platform naar het andere.

Het salaris wordt bepaald door het aantal gewerkte uren. Daarom moet dit van tevoren worden vastgesteld om extra kosten te voorkomen. Dit is kortdurende tewerkstelling die doorgaans ongeveer 25 uur werk verspreid over enkele dagen vereist.

Betrokkenheidsmodel voor het inhuren van een app ontwikkelingsteam

Het betrokkenheidsmodel voor het inhuren van een team houdt in dat je fulltime Flutter ontwikkelaars in dienst neemt. In dit geval verzorgt de start up de administratieve rol van het beheren van het personeel. Teamleden rapporteren dagelijks en ontvangen projectwerkstroominstructies rechtstreeks van het management van de start up.

Een projectmanager, ontwikkelaars, ontwerpers, kwaliteitsborging en andere professionals die nodig zijn voor de ontwikkeling van de app, maken deel uit van je team. Dit betrokkenheidsmodel biedt voordelen wanneer er een volledig team aan je project werkt. De betrokkenheidsperiode is vaak één maand of langer, waarbij er fulltime acht uur per dag wordt gewerkt. Dit model is perfect voor grotere projecten.

Ter conclusie

Vind een goede Flutter ontwikkelaar door de gegeven tips te volgen. Zodra je hun vaardigheden en kwalificaties hebt bepaald en een beknopte functieomschrijving hebt geschreven met de juiste vragen voor het sollicitatiegesprek, kun je een Flutter ontwikkelaar inhuren op basis van het benodigde betrokkenheidsmodel.

Houd er rekening mee dat het type project en de complexiteit ervan grotendeels afhankelijk zullen zijn van al de genoemde factoren. Zodra je alles hebt bepaald met betrekking tot je project, kun je beginnen met zoeken naar je perfecte Flutter ontwikkelaar.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide