Hiring & Retention

Ontgrendel het potentieel van uw bedrijf: Hoe u kunt beginnen met Salesforce-ontwikkeling

Heb je hulp nodig met je bedrijf?

Neem contact op met een van onze zakelijke groei-experts. Het is volledig gratis en heeft veel mensen zoals jij geholpen om uit te vinden hoe je je bedrijf effectiever kunt uitbreiden zonder kostbare fouten te maken.

Boek hier een tijd die voor jou werkt

Leer alles over aan de slag gaan met Salesforce-ontwikkeling: veelgestelde vragen, voorbereidingstips en hoe u met Salesforce-ontwikkeling kunt beginnen!

21 juni 2024.

5 minuten

a man

Hoe u met Salesforce-ontwikkeling kunt beginnen

Twee computerschermen op een bureau.

Het pad van Salesforce-ontwikkeling bewandelen is als het betreden van een geheel nieuwe wereld vol mogelijkheden en uitdagingen. Maar hoe start u precies met deze onderneming? Geen zorgen, we hebben alles voor u voorbereid. Deze uitgebreide gids zal u alles bieden wat u moet weten om uw carrière in Salesforce-ontwikkeling te beginnen.

Inhoudsopgave

 1. Begrijpen van Salesforce
 2. Begrip van Salesforce-projectbeheer
 3. Maak gebruik van de Salesforce-community
 4. Veelgestelde vragen over het beginnen met Salesforce-ontwikkeling
 5. Slotwoorden

Begrijpen van Salesforce

Voordat u zich richt op het ontwikkelingsaspect, is het belangrijk om te begrijpen wat Salesforce is en wat het kan. Salesforce is een robuust CRM-platform dat verschillende functies biedt, van verkoop en klantenservice tot marketingautomatisering. Benieuwd om meer te leren? Ontdek wat een Salesforce-ontwikkelaar doet om een uitgebreid overzicht te krijgen.

Voor een gerichtere kennis van de Salesforce-rollen, lees zeker onze blogpost over de rollen en verantwoordelijkheden van een Salesforce-ontwikkelaar.

De juiste vaardigheden

Geen enkele Salesforce-ontwikkelaar is hetzelfde, maar sommige vaardigheden zijn universeel noodzakelijk. Deze omvatten onder andere:

 • Apex-code
 • Visualforce
 • Salesforce Object Query Language (SOQL)

Wilt u weten welke andere vaardigheden onmisbaar zijn? Bezoek dan onze blogpost waarin de vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar gedetailleerd worden beschreven.

Leerbronnen

U heeft dus besloten dat u Salesforce-ontwikkelaar wilt worden. Goede keuze! Nu is het tijd om de nodige bronnen voor uw reis te verzamelen. Boeken, online cursussen en tutorials kunnen u veel helpen. We hebben enkele Salesforce-ontwikkelaars-tutorials voor beginners samengesteld om u op weg te helpen.

Uw ontwikkelomgeving instellen

De eerste technische stap in uw Salesforce-ontwikkelingsreis is het instellen van uw ontwikkelomgeving. U vraagt zich misschien af wat dat inhoudt. In wezen heeft u nodig:

 • Een Salesforce Developer Edition-account
 • Force.com IDE of Salesforce DX
 • Versiebeheer zoals Git

Voor een uitgebreid begrip hiervan, lees onze blog over hoe u in Salesforce kunt ontwikkelen.

Begrip van Salesforce-projectbeheer

Een man werkt op een laptop.

Zodra je omgeving is ingesteld, is het belangrijk om de fijne kneepjes van Salesforce-projectbeheer te begrijpen. Hoe beheer je deadlines, projectomvang en team samenwerking? Voor meer informatie, lees onze blogpost over Salesforce-projectbeheer.

Het inwerkproces

Je hebt de platform begrepen, de juiste vaardigheden opgedaan, leerbronnen gevonden en je ontwikkelomgeving ingesteld. Wat komt hierna? Navigeren door het inwerkproces voor Salesforce-ontwikkelaars. Dit omvat het vertrouwd raken met de procedures van de organisatie, de teamdynamiek en de specifieke tools waarmee je gaat werken. Benieuwd hoe dat normaal gesproken gaat? Bekijk onze uitgebreide gids over het inwerkproces voor Salesforce-ontwikkelaars.

Carrièrepaden en mogelijkheden

Je hebt je eerste ervaringen in Salesforce-ontwikkeling opgedaan; wat nu? Het is tijd om je carrièrepad te plannen. Of je nu een Salesforce-architect, consultant of specialist in een bepaald gebied zoals Lightning-componenten wilt worden, de mogelijkheden liggen voor het oprapen. Om de diverse paden die voor je openliggen te verkennen, lees onze gedetailleerde post over de carrièrepaden van een Salesforce-ontwikkelaar.

Leren van casestudy's

Theoretische kennis en praktische vaardigheden zijn essentieel, maar casestudy's bieden een realistisch perspectief om de impact van Salesforce-ontwikkeling in verschillende sectoren te zien. Het is altijd een goed idee om te begrijpen hoe problemen worden opgelost, welke uitdagingen vaak voorkomen en hoe succes wordt gemeten. We hebben enkele impactvolle casestudy's van Salesforce-ontwikkelaars verzameld die zowel leerzaam als inspirerend zijn.

Maak gebruik van de Salesforce-community

Vijf laptops op een bureau.

Een van de grootste bronnen die je ter beschikking staat als je begint met Salesforce-ontwikkeling, is de community. Dit wereldwijde netwerk is een onschatbare hulpbron voor beginners en biedt ondersteuning, advies en samenwerking. De community kan bijzonder nuttig zijn bij het oplossen van problemen en uitdagingen die onvermijdelijk zullen opduiken. Voor een dieper inzicht in het community-aspect, lees ons artikel over "Wat is een Salesforce-ontwikkelaar?".

Zoek een mentor

Het vinden van een mentor in de vroege stadia van je Salesforce-reis kan je leercurve aanzienlijk versnellen. Zij kunnen je persoonlijke begeleiding, tips en middelen geven die je misschien niet zelf zou vinden. Terwijl zelfstudie je ver kan brengen, biedt een mentor het voordeel van ervaring. Ontdek hoe je kunt profiteren van mentorship in ons uitgebreide artikel over "Hoe word je een Salesforce-ontwikkelaar".

Praktijkprojecten

Hoewel tutorials en Salesforce's eigen Trailhead waardevol zijn, is er geen vervanging voor praktische ervaring. Probeer zo vroeg mogelijk aan echte projecten te werken, zelfs als het voor een non-profitorganisatie of een klein gemeenschapsproject is. Werkelijke projectervaring geeft je niet alleen praktijkervaring, maar breidt ook je portfolio uit. Voor meer details over hoe je echte Salesforce-projecten aanpakt, lees ons artikel over Salesforce-projectbeheer.

Omgaan met de eerste uitdagingen

Een nieuwe carrière inslaan brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee, en de ontwikkeling van Salesforce is daarop geen uitzondering. Van het begrijpen van de Salesforce-architectuur tot het beheersen van Apex en Visualforce, de leercurve kan in het begin behoorlijk steil zijn. Laat je hierdoor niet ontmoedigen; we hebben een uitgebreide gids over hoe je deze uitdagingen kunt overwinnen in ons artikel over de vaardigheden van een Salesforce-ontwikkelaar.

Gebruikmaken van Salesforce-bronnen

Salesforce biedt een overvloed aan middelen om je op weg te helpen, van Trailhead tot uitgebreide documentatie. Er zijn ook webinars, ontwikkelaarsfora en veel gratis leermaterialen die je kunt gebruiken. Voor een samengestelde lijst van deze bronnen, lees zeker "Hoe je Salesforce-ontwikkeling kunt leren".

Je leerreis plannen

Er is veel te leren, dus een gestructureerde aanpak kan erg nuttig zijn. Maak een leerplan en stel mijlpalen vast. Een goed doordacht plan zal je gemotiveerd houden en je door je Salesforce-ontwikkelingsreis leiden. Voor een beter begrip van het traject en de mijlpalen, kun je verwijzen naar ons artikel over de carrièrepad van een Salesforce-ontwikkelaar.

Veelgestelde vragen over het beginnen met Salesforce-ontwikkeling

Het beginnen met Salesforce-ontwikkeling roept veel vragen op. "Wat voor salaris kan ik verwachten?" "Hoe ziet een typische werkdag eruit?" "Hoe kan ik een sollicitatiegesprek als Salesforce-ontwikkelaar succesvol afronden?" Geen zorgen, we hebben al deze antwoorden verzameld in onze Salesforce-ontwikkelaar-FAQ's om je gerust te stellen.

Als je zenuwachtig bent voor het sollicitatiegesprek, bekijk dan onze speciaal samengestelde vragenlijst voor het sollicitatiegesprek als Salesforce-ontwikkelaar om je voor te bereiden.

Slotwoorden

Een vrouw zit met een laptop op haar schoot.

Het begin van je reis in Salesforce-ontwikkeling hoeft geen doolhof te zijn. Met de juiste aanpak, de juiste informatie en een goed doordachte routekaart kun je een gewilde Salesforce-ontwikkelaar worden.

Als je een bedrijf bent en op zoek bent naar Salesforce-ontwikkelaars die in al deze aspecten bedreven zijn, ben je hier aan het juiste adres. Teamcubate is gespecialiseerd in het verbinden van bedrijven met uitstekende Salesforce-talenten tegen concurrerende prijzen. Huur nu een Salesforce-ontwikkelaar in en til je bedrijf naar een hoger niveau!

En daar heb je het. Je bent nu beter uitgerust om je Salesforce-ontwikkelingsreis te beginnen. We wensen je veel succes! Bezoek gerust onze formulierenpagina als je verdere gerichte ondersteuning nodig hebt. We staan altijd klaar om te helpen.

Verdere literatuur:

Als je tot hier bent gekomen, ben je duidelijk serieus over je carrière in Salesforce-ontwikkeling. Waarom niet de volgende stap zetten en meer leren over hoe je een Salesforce-ontwikkelaar wordt? Je toekomst wacht op je.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide