Hiring & Retention

Hoe maak je een budget voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar

Ontdek hoe u een optimaal budget kunt creëren voor het inhuren van een Flutter-ontwikkelaar. Van inzicht in kostenfactoren, projectcomplexiteit, platformopties tot het overwegen van app-categorieën, UX/UI-ontwerp en backend-ontwikkelingsbehoeften. Begin vandaag nog met uw reis naar efficiënte en kosteneffectieve ontwikkeling van mobiele apps.

Juli 9, 2023

5 minuut

a man

Hoe maak je een budget voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar

Twee jongens, ontwikkelaars, zittend op kantoor, aan het bureau, werkend op hun laptops met een zonnige achtergrond en een comfortabele sfeer.

Als het gaat om het inhuren van een Flutter ontwikkelaar, verschillen de budgetten aanzienlijk  wat betekent dat het je ergens tussen de €18.200 en €182.000 kan kosten. Als je een startup bent, heb je waarschijnlijk een beperkt budget, maar een groter bedrijf kan over meer financiële middelen beschikken.

De werkelijke prijs hangt echter af van vele factoren, waaronder de uniciteit van het project en de achtergrond van de ontwikkelaar. Daarom zijn er enkele regels waar je je aan moet houden, ongeacht de grootte van het bedrijf, als het gaat om het creëren van een budget voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar.

Hoeveel kost het om een Flutter ontwikkelaar in te huren?

Voordat we zelfs maar besluiten een budget op te stellen voor een Flutter ontwikkelaar, moeten we op zijn minst een aantal ruwe cijfers weten over hoeveel het kost om een Flutter ontwikkelaar in te huren.

Het antwoord hangt af van een paar factoren, namelijk:

  • Locatie van je Flutter ontwikkelaar;
  • Jaren ervaring en vaardigheden;
  • Uniciteit en complexiteit van projecten;
  • Betrokkenheidsmodel.

Deze factoren zijn erg belangrijk en het is cruciaal om ze allemaal te kennen voordat je een budget opstelt en daadwerkelijk de gewenste ontwikkelaar inhuurt. Om meer te weten te komen, bekijk de factoren die van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar.

Hoe kan Flutter helpen om de kosten van het ontwikkelen van mobiele apps te verlagen?

Twee Flutter-ontwikkelaars en collega's, een zakenman en een zakenvrouw zitten op kantoor en schrijven codes op hun computers aan het bureau op een heldere, glanzende dag.

De kwaliteiten en mogelijkheden van Flutter maken het een van de meest schaalbare, veilige, stabiele en kosteneffectieve frontend frameworks voor het ontwerpen van boeiende app oplossingen. Hier volgt een samenvatting van de kenmerken van Flutter die het ideaal maken voor jouw app project:

Vermindering van de kosten van Flutter testen

Flutter behoort tot de weinige frameworks die ingebouwde ondersteuning bieden voor testen die feilloos werkt. Het biedt ontwikkelaars verschillende testopties, zoals:

  • Widget testen;
  • Integratietesten;
  • Unit testen en meer.

Bovendien, omdat Flutter de mogelijkheid biedt tot herbruikbaarheid van code, worden de totale kosten en tijd voor het testen van de app aanzienlijk verminderd.

Open source functionaliteit

Technisch gezien is Flutter gratis te gebruiken en vertegenwoordigt het een open source. Hierdoor hoef je geen licentiekosten voor Flutter te betalen om het te gebruiken in je app ontwikkelingsproject. Het inhuren van een Flutter ontwikkelaar daarentegen voor het werken aan je Flutter project kost wel geld. Je kunt onderhandelen over uurtarieven of vaste prijzen voor het inhuren van Flutter ontwikkelaars, afhankelijk van je behoeften.

Herbruikbaarheid van code

Het mooie van Flutter is dat het ontwikkelaars in staat stelt om 90% van hun code te hergebruiken op alle platforms. Dit vermindert drastisch de kosten en tijd die nodig zijn om een Flutter app te bouwen.

Verlaging van de totale kosten

De kosten voor Flutter ontwikkeling zullen altijd lager zijn dan die voor native app ontwikkeling voor Android. Dit komt omdat Flutter een prestatiegericht framework is, wat betekent dat je geen kosten inruilt voor significante prestatievertraging.

Hoe maak je een budget voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar

Een zwart met grijs marmeren tafel, met notitieboekjes aan de linkerkant van de tafel, daarnaast verspreide clips, een klein papieren vliegtuigje, sleutelhanger, een vergrootglas, memoblaadjes en pennen, en in het midden van de tafel een papieren grafiek met een titel budget schaven.
Image by mdjaff on Freepik

Nu je weet hoeveel een Flutter ontwikkelaar kan kosten en welke je nodig hebt junior, medior of senior zijn hier enkele basisrichtlijnen om rekening mee te houden bij het opstellen van een budget voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar.

1. Flutter platformopties

Het belangrijkste kostenaspect voor Flutter app ontwikkeling is de platformkeuze voor je project. Wil je een mobiele app maken voor Android en andere platforms? Moet je je oplossing uitbreiden met desktopsoftware en online applicaties?

De mogelijkheden zijn onbeperkt nu Flutter 3 apps kan ontwerpen die verder gaan dan het domein van smartphones. Hoewel dit misschien een uitdagende taak lijkt, hoef je alleen maar de bijbehorende kosten van het Flutter bundel dat je wilt te berekenen.

2. Uniciteit en complexiteit van projecten

De kosten van je Flutter ontwikkelaar zullen grotendeels afhangen van de uniciteit en complexiteit van je project. Dit kan variëren van €18.200 tot €182.000. Hier is de geschatte prijsklasse en het budget dat je apart moet zettenvoor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar op basis van de complexiteit van het project:

  • Van €18.200 tot €50.000 voor projecten met een lage complexiteit.
  • Van €50.000 tot €91.000 voor projecten met een gemiddelde complexiteit.
  • Van €91.000 tot €182.000 voor projecten met een hoge complexiteit.

De uniciteit en complexiteit van een project hangen grotendeels af van de functies die je van plan bent te implementeren. Het kiezen van de juiste functies voor je mobiele app kan moeilijk zijn, maar het is essentieel om de kosten van je Flutter app ontwikkeling te verlagen. Hoe complexer de functies van je app, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Dit komt omdat het ontwikkelen van complexe functies meer tijd in beslag neemt dan basisfunctionaliteit, en de ontwikkelingskosten navenant stijgen. Om een beter begrip te krijgen van wat we schrijven, hier is een basistijdsberekening voor het integreren van functies van verschillende complexiteitsniveaus:

Eenvoudig Flutter applicatieproject

Kosten: €18.200 tot €45.500.

Geschatte tijd: Van 3 tot 4 maanden.

Aantal schermen: Van 5 tot 10.

Basis Flutter applicatieproject

Kosten: €45.500 tot €91.000.

Geschatte tijd: Van 4 tot 9 maanden.

Aantal schermen: Van 10 tot 15.

Complex Flutter applicatieproject

Kosten: €91.000 tot €182.000.

Geschatte tijd: Van 10 tot 24 maanden.

Aantal schermen: Van 15 tot 25.

3. Applicatiecategorieën

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het bepalen van je budget voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar is de categorie waaronder je app valt. Waarom? Omdat sommige categorieën veel moeilijker zijn qua concurrentie, met duizenden toegankelijke applicaties binnen hun niche, terwijl andere veel gemakkelijker zijn om binnen te komen.

Hier is een voorbeeld: specifieke app categorieën, zoals gaming of augmented reality, vereisen complexe en specifieke ontwikkelingsvaardigheden, terwijl applicaties zoals hulpprogramma's of weersvoorspellings apps basisvaardigheden voor Flutter programmering vereisen, die minder ervaring en vaardigheden vereisen, evenals minder geld om te investeren.

Om er zeker van te zijn in welke categorie je app valt, bekijk je de officiële Apple categoriepagina's of Android app categoriepagina's om je app te vinden.

4. De behoefte aan UX/UI ontwerp

 iPad op tafel met apps erachter en ontwerp erop geschreven.

Om de algehele kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar te verlagen, moet je bepalen of je een UX/UI ontwerp nodig hebt. Hier zijn een paar vragen die je jezelf moet stellen voordat je zo'n ontwikkelaar inhuurt.

Wat voor soort app ontwerp heb je nodig? Wil je een eenvoudige beheerderspaneel app maken of een op de klant gerichte service applicatie? Hoe belangrijk is de uitstraling van je Flutter app voor jou en je bedrijf?

Als het antwoord ja is en al deze zaken belangrijk voor je zijn, dan zal dat de kosten verhogen. Al deze elementen hebben een directe invloed op de kosten van Flutter app ontwikkeling.

5. De behoefte aan backend ontwikkeling

Bij Flutter ontwikkeling wordt meestal gedacht aan de front end ontwikkeling van de app. Voor het bouwen van een full stack mobiele app is echter ook een backend framework nodig, dat achter de schermen werkt, maar niet vaak wordt beschouwd als onderdeel van de taken van de Flutter ontwikkelaar.

Zorg er dus voor dat je ook een budget hebt voor dat deel. Als je denkt dat dit niet nodig is, dan vergis je je. De backend zorgt ervoor dat je app perfect werkt, onderhoudt de functionaliteit, bepaalt de opslag en zorgt ervoor dat het kan samenwerken met andere apps. Dit betekent dat je bij het bepalen van de prijs voor je Flutter ontwikkelaar geld opzij moet zetten voor de backend ontwikkeling.

6. Het beveiligingsniveau van de app

Een man in een blauw overhemd, met zijn smartphone vast met het veiligheidsbord erop, en met de ingeschakelde computers op het bureau op de achtergrond.
Image by Freepik

Het beveiligingsniveau dat moet worden toegepast op je Flutter app is afhankelijk van het soort Flutter project dat je maakt. Als je bijvoorbeeld een eenvoudige takenlijst app wilt maken, heb je geen gebruikersgegevens of inlogfuncties nodig; daarom kunnen je beveiligingsmaatregelen eenvoudig zijn.

Als je echter een bedrijfsgerichte Flutter app maakt die gevoelige klantgegevens en financiële informatie moet opslan, wil je in dergelijke gevallen een extra beveiligingslaag naast de web app firewallbescherming. Je kunt voor dit doel de runtime toepassingszelfbescherming, ook wel de RASP techniek genoemd, onderzoeken, waarmee je een meer op maat gemaakte beveiligingsoplossing kunt integreren.

Tot slot

Als je op veel platforms tegelijk wilt mikken, huur dan een Flutter ontwikkelaar in. Het is heel eenvoudig om te bepalen of je zo'n functie nodig hebt in je bedrijf, maar het kan lastig zijn om een budget op te stellen voor het inhuren van een Flutter ontwikkelaar.

Dit komt doordat je de factoren moet kennen die van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een Flutter ontwikkelaar, en zodra je dat hebt vastgesteld, kun je beginnen met het opstellen van een budget. Dit betekent ook dat je een paar factoren moet bepalen, zoals de opties van de app, de complexiteit ervan, de categorieën van de app en de beveiliging, en de behoefte aan UX/UI ontwerp en backend ontwikkeling.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide