Hiring & Retention

Hoe de juiste Ruby on Rails Ontwikkelaar te vinden

Indien je de juiste Ruby on Rails ontwikkelaar wilt vinden, volg dan de gegeven tips die we in deze blog hebben verstrekt. Wij zullen je helpen om jouw ideale RoR medewerker te vinden.

Augustus 3, 2023

10 minuut

a man

Hoe de juiste Ruby on Rails Ontwikkelaar te vinden

Als je een Ruby on Rails ontwikkelaar wilt aannemen, zul je bepaalde strategieën nodig hebben. Je moet weten waar en waarop je moet letten, en je verwachtingen goed instellen. Dit zal je helpen om de juiste Ruby on Rails ontwikkelaar voor jouw team te vinden.

We hebben alles behandeld wat je moet weten. Van het vinden van de juiste rol voor een RoR ontwikkelaar tot het vaststellen van hun verantwoordelijkheden. Van het opsporen van kandidaten tot het aannameproces. Laten we beginnen.

De rollen van de Ruby on Rails ontwikkelaar

Als je in de war bent over wat RoR ontwikkelaars doen, volgt hier een uitleg. RoR ontwikkelaars kunnen veel dingen doen. Maar ze richten zich voornamelijk op frontend en backend technologieën. Deze ontwikkelaars werken samen met een team van andere ontwikkelaars aan een specifiek project.

Ze houden zich ook bezig met:

 • Databasestructuur
 • Ontwerp
 • Programmeertalen die worden gebruikt door RoR frameworks

Laten we nu eens kijken naar alle rollen die RoR ontwikkelaars hebben en degene vinden die het beste bij jouw bedrijf past.

Web of softwareontwikkelaars

Gebruik RoR om allerlei soorten apps te maken. Web of mobiel. Deze ontwikkelaars houden zich meestal bezig met de backend onderdelen. Ze schrijven schone, onderhoudsvriendelijke en efficiënte code. Ze werken samen met frontend ontwikkelaars. De integratie van de app verloopt gemakkelijker en veel sneller.

Backend ontwikkelaar

Je kunt RoR ook gebruiken om een backend ontwikkelaar te worden. Een backend softwareontwikkelaar creëert de databases, bibliotheken en logica voor de app. Je kunt RoR samen met andere frameworks en talen gebruiken. Op deze manier maak je de apps schaalbaarder.

Serverontwikkelaar

Je kunt ook een serverontwikkelaar zijn met RoR. Je zult verantwoordelijk zijn voor:

 • Configureren van database servers en procedures
 • Beheren van database servers en procedures
 • Systeem en prestatiebewaking

Dit alles met als doel om de beste prestaties, beschikbaarheid en beveiliging te bieden. Problemen analyseren, oplossen en verhelpen, en de beste oplossingen bieden.

Full stack software engineer

Als een RoR full stack ontwikkelaar, zul je een volledige website bouwen. Dit doe je zonder te vertrouwen op andere ontwikkelaars of teamleden. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van platformen voor web en mobiele technologie apps.

Projectmanager

Als een RoR projectmanager houd je de voortgang van het project bij. Je zorgt ook voor grondig geplande updates. Deze updates zijn meestal mijlpalen en opleveringen. Je communiceert met alle medewerkers. Je biedt ook:

 • Aanmoediging aan je teamgenoten;
 • Identificeren van moeilijkheden;
 • Vinden van oplossingen;
 • Effectieve verbeteringen.

Voordelen van het gebruik van Ruby on Rails ontwikkelaars

Nu we hebben uitgelegd welke rollen RoR ontwikkelaars kunnen vervullen, laten we eens kijken naar hun voordelen. Waarom zou je een RoR ontwikkelaar in dienst nemen? Wat voor voordeel haal je uit hen? Zijn ze het waard om in te huren?

Welnu, RoR is een zeer populair framework. En Ruby is een zeer populaire programmeertaal. Volgens de enquête van 2023 van Stack Overflow is Ruby de 16e meest populaire taal ter wereld.

                    Meest populaire technologieën: Programmeer, script en opmaaktalen. Bron: Stack Overflow 2023

Bovendien gebruiken veel bedrijven RoR als hun favoriete framework. Hierdoor zijn er veel populaire apps gemaakt met RoR. Wat betreft live websites die het RoR framework gebruiken, zijn er momenteel wereldwijd 613.426 sites. Laten we de voordelen bekijken van waarom RoR populair blijft en eigenlijk geen uitstervende taal is.

Snel en effectief

Ruby on Rails is snel en heeft een kleine codebasis. Dit betekent ook dat het kosteneffectief is. Omdat tijd geld is. Hoe langer de ontwikkeling duurt, hoe duurder het kan zijn. Een schone codebasis stelt ontwikkelaars in staat om sneller en effectiever te werken. Dit komt doordat er minder code nodig is terwijl dezelfde functionaliteit wordt behouden.

Hoogst flexibel

Het RoR framework is flexibel. Het past zich aan aan wijzigingen op websites. Ook stelt Ruby je in staat om items te verwijderen en opnieuw te definiëren. Het integreert met technologieën en frameworks zoals AngularJS. Deze functie stelt ontwikkelaars in staat om app niveaus te verdelen en verschillende technologieën te gebruiken.

Hoge kans op schaalbaarheid

Elk bedrijf, ongeacht de omvang of sector, streeft naar schaalbaarheid. Zelfs als je een start up bent, kun je snel uitbreiden en moeten hiervoor de tools hebben. Je app kan falen om zich aan te passen aan pieken in het verkeer. Of zelfs falen bij seizoensgebonden pieken en dalen in gebruik als het niet de capaciteit heeft om te schalen. Ruby on Rails is een schaalbare oplossing die zich aanpast en reageert op die verkeerspieken.

Hoe vind je de juiste Ruby on Rails ontwikkelaar

Een man, een ontwikkelaar, werkt vanuit huis achter zijn laptop en kijkt naar het scherm met daarop de weergegeven codes.

We hebben uitgelegd wat RoR ontwikkelaars kunnen doen en welke voordelen jij en jouw bedrijf daarvan hebben. Maar waar en hoe vind je deze RoR ontwikkelaars? Hier zijn praktische tips.

Waar vind je Ruby on Rails ontwikkelaars

Het vinden van kandidaten, vooral ervaren kandidaten, kan tijd en moeite kosten. Bij het zoeken naar de markt voor Ruby on Rails ontwikkelaars, zoek naar landen met toptalent.

Dit zijn meestal de Verenigde Staten, Polen, Oekraïne, China, India en het Verenigd Koninkrijk. Het sourcen van overzee helpt je om geweldig talent te ontdekken tegen een ongelooflijke prijs. Dit betekent dat je iemand uit India kunt inhuren terwijl die persoon in de VS zit.

Teamcubate kan je helpen als je op zoek bent naar een deskundig en foutloos team van RoR ontwikkelaars op afstand. Het is een zorgeloze aanwerving. Het enige dat je hoeft te doen, is contact met ons opnemen. We zullen een vergadering hebben en jouw behoeften en doelen leren kennen. Binnen enkele dagen heb je jouw beste RoR ontwikkelaar voor de best mogelijke prijs. Het enige wat je hoeft te doen, is contact met ons opnemen.

Deze vorm van aanwerving wordt outsourcing genoemd, wat we zullen uitleggen in de volgende secties. We zullen ook in house aanwerving en offshoring uitleggen.

Het uitbesteden van je RoR ontwikkelaar

In plaats van rechtstreeks een werknemer in dienst te nemen, laat je het derde partij voor je regelen. Zij zullen alles afhandelen. Van zoeken tot interviewen, aannemen en het uitvoeren van de opdracht. Uitbesteding helpt je om je personeelsbestand wereldwijd uit te breiden.

Het is kosteneffectief en biedt een alles in één oplossing. Daarom kiezen veel startups en MKB's (kleine en middelgrote bedrijven) ervoor om uit te besteden.

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om vertrouwen te hebben in externe werknemers in het buitenland. Daarom moet je samenwerken met betrouwbare bedrijven. Zij hebben ervaren projectmanagers om de projecten te laten slagen. Laten we de voordelen van uitbesteding bekijken.

 • Toegang tot wereldwijd talent
 • Lagere kosten
 • Snellere ontwikkeltijd
 • Snellere time to market
 • Verhoogde flexibiliteit
 • Verhoogde efficiëntie

In house inhuren van je RoR ontwikkelaar

In house of interne werving betekent dat je bedrijf de werknemer rechtstreeks in dienst neemt. Jij bent verantwoordelijk voor:

 • Zoeken
 • Vinden
 • Aannemen
 • Werven

Je bedrijf zal sollicitatiegesprekken moeten voeren, tests moeten afnemen en contracten moeten opstellen.

Dit type werving is moeilijker. Het is ook duurder en risicovoller. Maar het biedt betere controle over je werknemers en betere communicatie. Dit type werving kan ook in house zijn, vanuit huis of hybride. Bekijk het beheren van externe Ruby on Rails ontwikkelaars als je van plan bent om een team voor thuiswerken aan te nemen.

Offshore inhuren van RoR ontwikkelaar

Offshoring is het proces waarbij je een kantoor hebt in een ander land en ontwikkelaars inhuurt om vanuit die locatie te werken. Dit is een goede optie voor langetermijnprojecten. Maar dit vereist een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld.

Deze drie soorten werving hebben allemaal hun eigen voor en nadelen. Over het algemeen heeft uitbesteding de laagste toegangsdrempel. En het is de meest kosteneffectieve oplossing.

Welk ervaringsniveau van RoR ontwikkelaar heb ik nodig?

Er zijn drie soorten ervaringsniveaus voor ontwikkelaars:

 • Junior of instapniveau RoR ontwikkelaars
 • Medior of middenniveau RoR ontwikkelaars
 • Senior of professioneel niveau RoR ontwikkelaars

Kies op basis van de behoeften van je project het ervaringsniveau. Als je bijvoorbeeld minder componenten met een eenvoudige en basisstructuur nodig hebt, kies dan een junior RoR ontwikkelaar. Maar als je een complex project hebt, raden we medior of senior ontwikkelaars aan.

Junior ontwikkelaar - Een junior RoR ontwikkelaar heeft meestal 0 tot 1 jaar ervaring. Zo'n ontwikkelaar heeft een behoorlijke kennis van webframeworks en MVC architectuur.

Medior ontwikkelaars - Deze ontwikkelaars hebben meestal 1 tot 3 jaar ervaring met Ruby on Rails. Maar je kunt verwachten dat ze ook ervaring hebben met andere op MVC gebaseerde webframeworks.

Senior ontwikkelaar - Seniors hebben meestal 5 jaar ontwikkelervaring. Deze ontwikkelaars hebben uitgebreide kennis van het RoR framework. Ook hebben ze meestal ervaring als hoofdontwikkelaar van RoR in een vorig project. Ze zijn perfect voor gecompliceerde projecten met veel eisen.

Het navigeren door het wervingsproces: Hoe de juiste Ruby on Rails ontwikkelaar te herkennen

Nadat je weet wat voor soort RoR ontwikkelaar je wilt, is het cruciaal om te weten waar je moet zoeken en hoe je de juiste Ruby on Rails ontwikkelaar kunt herkennen.

Bepaal of je de in house werving wilt doen of uitbesteden. Als je de uitbesteding wilt doen en je nergens zorgen over wilt maken, neem dan contact met ons op. Maar als je in house wilt werven, zoek dan naar je RoR ontwikkelaar op de volgende platforms:

 • LinkedIn
 • Toptal
 • Upwork
 • Bacancy Technology
 • Betterteam

Zodra je de perfecte locatie hebt gevonden, begin je met de beste praktijken voor het werven van eersteklas Ruby on Rails ontwikkelaars. Hier zijn een paar snelle tips om mee te nemen:

 • Voordat je inhuurt, schrijf een grondige functieomschrijving;
 • Plaats de positie op toonaangevende wervingsites;
 • Bepaal de kosten van het inhuren van RoR ontwikkelaars;
 • Bepaal de platforms waarop je naar je ontwikkelaar zult zoeken;
 • Beperk de locatie van de ontwikkelaar op basis van jouw behoeften;
 • Zoek de meest interessante profielen die overeenkomen met je functieomschrijving en behoeften;
 • Selecteer het meest geschikte wervingsmodel;
 • Voer het achtergrondonderzoek uit en voer het sollicitatiegesprek;
 • Bied een competentietest aan;
 • Onderzoek de bedrijfsfit van de ontwikkelaar en potentiële teamleden;
 • Stel een aantrekkelijk jobaanbod op en begin met onboarding.

Tot slot

Het inhuren van een Ruby on Rails ontwikkelaar is een beetje moeilijke taak. Het is een langdurig proces dat vaak stressvol is. Om die reden hebben we deze kleine gids geschreven om je te helpen gemakkelijk de juiste Ruby on Rails ontwikkelaar te vinden.

Het eerste dat je moet weten, is wat voor soort RoR ontwikkelaar je nodig hebt. Is het een webontwikkelaar, full stack, of misschien een RoR projectmanager? Zodra je dat weet, bepaal je welk wervingsmodel je wilt. Wil je het uitbesteden of in house werven?

Als je deze antwoorden hebt, begin dan met het schrijven van je functieomschrijving. Vind de platforms waarop je naar je RoR ontwikkelaars zult zoeken. Houd bij het doen hiervan de volgende tips in gedachten. Maar als je al deze dingen wilt vermijden, neem dan gewoon contact op met Teamcubate om jouw perfecte RoR match te vinden.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide