Hiring & Retention

Het worden van een Ruby on Rails ontwikkelaar: hoe zit het met de leercurve?

Het worden van een Ruby on Rails ontwikkelaar vereist tijd, toewijding en bepaalde vaardigheden. Als je ervaring hebt, kun je het leren in 4 maanden; zo niet, dan kan het een jaar duren.

Juli 24, 2023

6 minuut

a man

Het worden van een Ruby on Rails ontwikkelaar: hoe zit het met de leercurve?

Het worden van een Ruby on Rails ontwikkelaar is vergelijkbaar met het worden van welke soort ontwikkelaar dan ook. Je vraagt je misschien af: maar hoe zit het met de leercurve? Dat hangt af van je eerdere kennis, vaardigheden en leertijd.

Laten we meer te weten komen over het leerproces. We zullen je tips geven over hoe je sneller kunt leren en ook de factoren bespreken waar je op moet letten. We zullen ook de nieuwste RoR trends behandelen en RoR als een vaardigheid om in te investeren bespreken.

Hoe lang duurt het om Ruby on Rails te leren?

Het kan 2 maanden tot een jaar duren. Als je ervaring hebt met andere programmeertalen of frameworks, kun je Ruby on Rails sneller leren. Bijvoorbeeld, het duurt ongeveer 2 tot 3 maanden om de basis van RoR te leren. Maar als je geen enkele voorkennis hebt van programmeren, kan het tot een jaar duren.

De exacte tijd die je nodig hebt om Ruby on Rails te leren, hangt af van een paar factoren. Dit omvat:

  • Je eerdere ervaring;
  • Je programmeervaardigheden;
  • De tijd die je beschikbaar hebt om te leren;
  • Je leerstijl;
  • De leermiddelen die je gebruikt.

Het vloeiend worden in Ruby on Rails kan twee maanden tot een jaar duren. Maar het hangt voornamelijk af van je eerdere ervaring. Als je nieuw bent in het programmeren, zul je meer tijd moeten besteden. Dit betekent meer inspanning om RoR te bestuderen dan iemand met eerdere ervaring.

Voordat je aan RoR begint, moet je de Ruby programmeertaal leren. Als je helemaal bij het begin begint en dagelijks een paar uur besteedt aan het leren, duurt het ongeveer twee tot vier maanden.

Daarna kun je beginnen met het leren van een RoR framework. Als je volhardend bent in het leren en oefenen van RoR, kan dit nog eens twee tot drie maanden duren. Dit betekent dat als je geen ervaring hebt met programmeren, het leren van Ruby on Rails ongeveer 6 tot 7 maanden kan duren.

Het worden van een Ruby on Rails ontwikkelaar: hoe zit het met de leercurve?

Een opengeslagen MacBook laptop thuis op het bureau met geschreven codes erop, voor het raam met een gordijn ernaast een potloodhouder en een smartphone.

Om een RoR ontwikkelaar te worden, moet je elke dag oefenen. Net als elke andere ontwikkelaar. De leercurve hangt alleen van jou af. Van jouw vaardigheden en tijd. Maar hier zijn een paar tips om effectief een Ruby on Rails ontwikkelaar te worden.

Begin met de Ruby programmeertaal

Besteed wat tijd aan het leren van de Ruby programmeertaal voordat je een RoR framework leert. Dit komt doordat RoR is gebouwd op Ruby. Dus een goede basis in de taal zal het leren en begrijpen van RoR gemakkelijker maken.

Gelukkig zijn er veel bronnen om Ruby te leren. Je kunt het zelf doen, naar bootcamps gaan, online tutorials bekijken, online cursussen volgen of programmeerboeken lezen.

Oefening baart kunst

Het leren van elke nieuwe vaardigheid, inclusief Ruby on Rails, vereist consistente oefening. Reserveer elke dag tijd om te studeren en te oefenen. Dit zal je leren bevorderen en je programmeervaardigheden ontwikkelen.

Leer van andere ontwikkelaars

Sluit je aan bij de Ruby on Rails community. Er zijn geweldige groepen en forums online, zoals Reddit en Slack. Dit kan je nuttige inzichten, aanbevelingen en bronnen geven. Je kunt leren, om hulp vragen en op de hoogte blijven van de laatste trends. Dit kan je helpen op je leerpad. Stel vragen en krijg hulp van meer ervaren RoR ontwikkelaars.

Doe meer projecten

Zelfs als je sommige projecten minder interessant vindt, ga ermee aan de slag. Je kunt altijd iets nieuws leren of je vaardigheden verbeteren en oefenen. Dit stelt je in staat om alles wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen.

Bovendien doe je zo praktijkervaring op met het framework. Begin met eenvoudige projecten en werk je weg omhoog naar meer complexe. Dit is een geweldige manier om te leren en een nog betere kans om je portfolio te laten zien. Wanneer het tijd is om een Ruby on Rails ontwikkelaar in te huren, heb je geweldige projectvoorbeelden om jezelf te ondersteunen.

Factoren die invloed hebben op je leercurve voor RoR

Naast deze tips zijn er een paar factoren die invloed kunnen hebben op je leercurve. Laten we ze bekijken, zodat je hiervan op de hoogte kunt zijn.

Je programmeervaardigheden

Zoals eerder gezegd, hebben je programmeervaardigheden invloed op hoe lang het duurt voordat je Ruby on Rails leert. Als je nieuw bent in programmeren, moet je beginnen met het leren van de Ruby programmeertaal. Zodra je de basisprincipes onder de knie hebt, kun je overstappen naar het RoR framework. Dit zal meer tijd en moeite kosten, omdat je de programmeertaal en Ruby syntax moet beheersen. Maar dit zal het leren van het RoR framework veel gemakkelijker en sneller maken.

Beschikbare tijd

De hoeveelheid tijd die je kunt besteden aan het leren van Ruby on Rails zal aanzienlijk van invloed zijn op hoe snel je het onder de knie zult krijgen. Je zult sneller vorderingen maken als je dagelijks meer uren besteedt aan studeren en oefenen. Maar als je slechts een paar uur per week beschikbaar hebt, kan het een jaar duren voordat je RoR leert.

Bronnen waar je van leert

De bronnen die je kiest om Ruby on Rails te leren, hebben invloed op je leertijd. Hoogwaardig materiaal kan duidelijke uitleg en voorbeelden geven. Dit maakt onderwerpen gemakkelijker te begrijpen.

Boeken kunnen een goede theoretische basis bieden. Maar er zijn ook veel gratis en betaalde bronnen die je dezelfde kennis kunnen bieden met oefeningen. Het is belangrijk dat je ontdekt welke het beste voor jou werken.

Je leerstijl

Een ander belangrijk element om rekening mee te houden is je leerstijl. Sommige mensen geven de voorkeur aan georganiseerde lessen en tutorials. Anderen geven de voorkeur aan een meer praktische aanpak. Dit omvat het ontwikkelen van projecten en leren van voorbeelden. Ontdek je ideale leerstijl. Dit zal je helpen om snel en efficiënt vooruit te gaan.

Is het gemakkelijk om Ruby on Rails te leren?

Zodra je de basis van Ruby kent, zal het leren van het RoR framework gemakkelijk zijn. Bovendien is Ruby een van de gemakkelijkste programmeertalen om te leren. Dit komt omdat het een eenvoudige syntax heeft die zelfs voor beginners gemakkelijk te leren en te begrijpen is.

Is Ruby on Rails geschikt voor beginners?

Iemands handen schrijven, werken, ontwikkelen en coderen op een MacBook laptop op kantoor, naast het computerscherm met displaycodes en naast de smartphone.

Met zijn grote community en eenvoudige workflow is Ruby on Rails een van de meest geschikte frameworks voor beginners. Dit komt ook omdat de syntax sterk lijkt op die van Python, een andere programmeertaal die geweldig is voor beginners.

Trends die de toekomst van de ontwikkeling van Ruby on Rails in 2023 vormgeven

Hoewel er een doorlopend debat is over of RoR "dood" is, is RoR nog steeds springlevend. Er zijn veel trends die het voortbestaan rechtvaardigen.

RoR heeft een grote community die steeds groter wordt. Dergelijke gemeenschappen voeren voortdurend updates en onderhoud uit aan dit framework, waardoor het zeer levendig blijft. Bovendien werken ze eraan om RoR compatibel te maken met machine learning en kunstmatige intelligentie.

Dit zal een enorme stap zijn voor RoR in de toekomst. Daarnaast is Ruby zeer geschikt voor cloud computing en het gebruik van GraphQL in RoR apps. En het allerbeste is dat dit framework perfect is voor e commerce. Dit zijn slechts enkele van de trends die de toekomst van de ontwikkeling van Ruby on Rails in 2023 vormgeven.

Ruby on Rails in 2023: een vaardigheid die nog steeds de moeite waard is om in te investeren?

Zoals hierboven vermeld, is RoR nog steeds actief. Maar veel mensen twijfelen nog steeds of het de moeite waard is om te investeren in RoR als vaardigheid. Dat is het wel. Zo'n carrière biedt geweldige salarissen. Het is dus zeer lucratief. Om precies te zijn, is Ruby volgens StackOverflow de vijfde best betalende technologie in 2022.

Bovendien heeft RoR een grote community die voortdurend aan nieuwe dingen werkt. Ze voeren constant updates en onderhoud uit. Daarom gebruiken veel bedrijven RoR voor hun apps. Enkele van de meest populaire apps die met RoR zijn gemaakt, zijn:

  • Shopify
  • Hulu
  • Airbnb
  • Dribble
  • Github

In conclusie

Het worden van een Ruby on Rails ontwikkelaar vergt tijd en toewijding. De leercurve kan variëren, en dat is normaal, net als bij elk ander leertraject. De tijd die je nodig hebt om RoR te leren, hangt af van een aantal factoren. We hebben elk van hen behandeld.

Volg ook de tips die we hebben gegeven, zodat je efficiënter kunt leren. Als je deze tips volgt, kun je Ruby on Rails binnen enkele maanden leren. Als je eenmaal de basis hebt, zijn bedrijven klaar om een Ruby on Rails in te huren, en kun je op zoek gaan naar je droombaan.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide