Hiring & Retention

Het samenstellen van een hoogpresterend Ruby on Rails ontwikkelingsteam: Een uitgebreide handleiding

Wil je Ruby on Rails ontwikkelaars inhuren? Als het antwoord ja is, volg dan onze praktische tips voor het samenstellen van een hoogpresterend Ruby on Rails ontwikkelingsteam.

Augustus 3, 2023

5 minuut

a man

Het samenstellen van een hoogpresterend Ruby on Rails ontwikkelingsteam: Een uitgebreide handleiding

Vier mensen, arbeiders en ontwikkelaars, werken samen op kantoor rond de tafel, kijkend naar de notitieboekjes en statistieken terwijl hun schermcomputer aanstaat.

Waarschijnlijk zul je enkele obstakels tegenkomen als jouw bedrijf een Ruby on Rails ontwikkelaar wil inhuren. Zoals waar te zoeken, hoe een goede ontwikkelaar te vinden of hoe ze in dienst te nemen. Maar maak je geen zorgen, dat is normaal. Wij zijn hier om te helpen.

In dit artikel hebben we alles behandeld. Je zult ontdekken wie er in jouw team moeten zitten, hoe groot het moet zijn, en waar RoR ontwikkelaars naar op zoek zijn. Het is een uitgebreide handleiding die alles bevat wat je nodig hebt voor foutloze aanwerving. Laten we beginnen met het samenstellen van een hoogpresterend Ruby on Rails ontwikkelingsteam.

Waarom heb ik Ruby on Rails ontwikkelaars nodig?

Als jouw bedrijf een mobiele app of een webapplicatie nodig heeft, is Ruby on Rails de technologie om te gebruiken. Je kunt het zowel voor iOS als Android apparaten gebruiken. Maar RoR gaat verder dan traditionele web en mobiele apps. Je kunt het ook gebruiken voor hybride app ontwikkeling.

RoR is een open source framework. Dit betekent dat iedereen het kan gebruiken. Ze hoeven er niet voor te betalen of een speciale licentie te verkrijgen. Je kunt online apps, webdiensten en websites bouwen. Het is populair omdat het gratis is en repetitieve ontwikkelingstaken gemakkelijker maakt.

RoR stelt je in staat om snel en betaalbaar alles te creëren wat je wilt. Een van de redenen waarom het zo populair is bij MVP ontwerpers is dit. Bovendien is Ruby on Rails een uitstekend framework voor het creëren van:

 • Sociale netwerkapps;
 • E-commerceplatforms;
 • MVP's (Minimale Levensvatbare Producten);
 • Marktplaatsen.

Ondanks de populariteit ervan kan het vinden en inhuren van gekwalificeerde en ervaren RoR ontwikkelaars een uitdaging zijn.

Waar wordt Ruby on Rails voor gebruikt?

Zoals we hierboven hebben vermeld, wordt RoR gebruikt voor het maken van apps en websites. Je kunt elk type webapplicatie creëren. Ruby on Rails heeft eenvoudige en beknopte code. Gemakkelijk te schrijven en te onderhouden. Dit maakt het eenvoudig om fouten op te sporen en op te lossen.

Dit framework is geschreven in de Ruby programmeertaal. En, Ruby on Rails wordt ook Rails genoemd. Het is ideaal voor zakelijke webapps. Maar Ruby on Rails is ook geweldig voor:

 • Toepassingsprogrammeringsinterfaces (API's)
 • Automatisering
 • Gegevensverwerking
 • Aandelencodesystemen
 • Webontwikkeling

Wat is de rol van een RoR ontwikkelaar?

Twee werknemers, een man en een vrouw, werken samen op kantoor, kijken naar het computerscherm, glimlachen en ontwikkelen zich.

Een Ruby on Rails ontwikkelaar is iemand die verantwoordelijk is voor het maken van server side webapplicaties. Die ontwikkelaar is een specialist in online en mobiele app ontwikkeling. Ze zijn verantwoordelijk voor het schrijven van code voor app ontwikkeling in de Ruby on Rails interface. Een van de taken die een Ruby on Rails ontwikkelaar kan uitvoeren, zijn onder andere:

 • Web of softwareontwikkelaar
 • Front end ontwikkelaar
 • Back end ontwikkelaar
 • Full stack ontwikkelaar
 • Serverontwikkelaar
 • Projectmanager

Is Ruby on Rails dood?

Nee, Ruby on Rails is niet dood. Veel bedrijven maken er gebruik van. En veel populaire apps zijn gemaakt met RoR, zoals:

 • Airbnb
 • Shopify
 • Couchsurfing
 • Urban Dictionary
 • Basecamp

In 2023 blijven creatieve organisaties uit verschillende sectoren RoR gebruiken. Volgens Built With zijn er momenteel 625.587 actieve websites gemaakt met het RoR framework. En in totaal 3.759.380 actieve en historische websites.

Deze cijfers geven aan dat RoR niet dood is, noch aan het uitsterven is. Ook heeft dit framework een grote en actieve community. Zo'n gemeenschap brengt altijd nieuwe dingen uit, updates en onderhoudt deze voortdurend. In feite werken RoR ontwikkelaars eraan om dit framework geschikt te maken voor AI en ML. Dit vertelt ons dat het werkt aan de toekomst.

Hoe vind je de juiste Ruby On Rails ontwikkelaar

Zodra je beseft dat je zo'n ontwikkelaar nodig hebt, rijst een andere vraag. Hoe vind je de juiste Ruby on Rails ontwikkelaar? Hier zijn praktische tips over waar en hoe je ze kunt vinden.

Het eerste wat je wilt doen, is het type aanwerving bepalen dat je wilt doen. Wil je intern aanwerven, uitbesteden of misschien een freelancer inhuren?

Het uitbestedingsmodel is het meest efficiënt. Ook is het het goedkoopst en meest handig. Als je op zoek bent naar een extern team van RoR ontwikkelaars, kan Teamcubate je helpen. Het inhuren is stressvrij. Het enige wat je hoeft te doen, is contact met ons opnemen. We zullen elkaar ontmoeten om jouw eisen en doelen te bespreken. Je hebt binnen enkele dagen de beste RoR ontwikkelaar tegen de beste prijs.

Bij intern aanwerven is het moeilijker. Het is ook duurder en risicovoller. Dit type aanwerving kan ook op kantoor, vanuit huis of hybride zijn. Bekijk de handleiding voor het beheren van externe Ruby On Rails ontwikkelaars als je van plan bent om een team van thuiswerkers aan te nemen.

Freelancers zijn de beste optie voor korte projecten. Het enige wat je hoeft te doen is zoeken op freelance platforms en jouw match vinden. Deze optie is ook risicovol. Omdat je nooit zeker weet of je project op tijd of helemaal wordt geleverd.

Het samenstellen van een hoogpresterend Ruby on Rails ontwikkelingsteam: Een uitgebreide handleiding

Bekijk de genoemde modellen hierboven. Beslis welk type aanwerving je wilt doen. Heb je een freelancer nodig? Of misschien een heel team? Als je het nog steeds niet weet, laten we je helpen.

Team inhuren

Begrijp jij of iemand in jouw team hoe je echte experts kunt identificeren? Begrijp je hoe je het ontwikkelingsproces kunt structureren en beheren? Als het antwoord "nee" is, betekent dit niet dat je niet kunt inhuren. Maar ondersteuning van management zal handig zijn. Ook kan jouw ontwikkelaarsteam je helpen.

Je kunt ook overwegen om een team van freelancers samen te stellen. Maar het zal tijd en geld kosten om hen tot een echt bedrijfsteam te maken. Je krijgt meer verantwoordelijkheden. Dit omvat salarissen, contracten en vakanties. Maar je kunt een zeer succesvolle workforce hebben. Zo'n team zal deel uitmaken van jouw bedrijf. Het uitbesteden van teambeheer is de meest handige optie.

De projectcomplexiteit

Kleinere projecten zijn gemakkelijk te beheren. Zelfs als je geen projectmanager of team hebt. Bijvoorbeeld, als je het MVP (Minimum Viable Product) moet ontwikkelen. Het is volkomen acceptabel om voor zo'n taak een freelancer in te huren. Maar dat geldt niet wanneer de omvang van je project groter is. Stel dat je een nieuwe marktplaats lanceert. Dan moet je overwegen om een heel team van ontwikkelaars aan te nemen.

Iets anders waar je rekening mee moet houden, is hoe belangrijk dit project voor jou is. Is het cruciaal voor het succes van jouw bedrijf? Als dat het geval is, moet je een ontwikkelingsteam samenstellen. Vanwege de complexiteit en het belang van het project is het cruciaal om een volledig ontwikkelingsteam aan te nemen.

Het RoR ontwikkelteam

Een ontwikkelingsteam van 4 tot 6 personen is ideaal. Vooral voor Agile softwareontwikkeling. Het is groot genoeg om aan alle projectvereisten te voldoen en tegelijkertijd flexibel en consistent te blijven.

Je Ruby on Rails ontwikkelingsteam moet experts in verschillende vakgebieden omvatten. Ze moeten over de nodige vaardigheden beschikken. Je wilt niet 6 of 10 mensen die precies hetzelfde kunnen.

Je hebt iemand nodig die expert is in front end technologieën. JavaScript, HTML en CSS zijn meestal de beste keuzes. Ook wil je een back end ontwikkelaar voor de foutloze prestaties van jouw app.

Tot slot, maar zeker niet het minst belangrijk, let op RoR ontwerpers. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor de projectcyclus. Ook zullen zij eventuele veranderingen in de architectuur doorvoeren indien nodig. Daarom moet een geschikte UI-ontwerper deel uitmaken van jouw team, tenminste in de beginfases.

Hoe trek je de beste Ruby on Rails ontwikkelaars aan?

Om Ruby on Rails ontwikkelaars aan te nemen, moet je ze aantrekken. Vooral als het gaat om toptalent. Een competitief salaris is meestal een goed begin. Maar goede salarissen zijn niet het enige waar goede werknemers voor vallen. Hun enthousiasme over hun werk staat altijd op de eerste plaats.

Een boeiend en uitdagend project kan een groot aantal IT professionals verleiden. Probeer hun interesse te wekken voor jouw project. Beschrijf waarom je deze nieuwe software of app nodig hebt. Welke problemen ben je van plan aan te pakken? Welke functies moet jouw project hebben? En natuurlijk waarom hun expertise nodig is.

Een ander aspect dat geweldige RoR ontwikkelaars aantrekt, is de kennis die ze kunnen opdoen. Maar ook de kansen voor loopbaangroei die je kunt bieden. Bied ze educatieve cursussen, seminars en toegang tot de nieuwste technologieën aan. En tot slot, vergeet de bonussen niet. Het enthousiasme van RoR ontwikkelaars komt niet alleen voort uit hun toewijding om aan spannende projecten te werken. Het zit ook in hun zoektocht naar kennis en vaardigheden.

Tot slot

Het samenstellen van een hoogpresterend Ruby on Rails ontwikkelingsteam vergt een goede voorbereiding. Je moet bepalen wat voor soort ontwikkelaars je nodig hebt en hoeveel. Je moet ook beslissen of je een heel team wilt aannemen of slechts één RoR ontwikkelaar. Dit kun je verzekeren door een goed aanwervingsteam te hebben. Alleen op die manier kun je de beste talenten vinden. Meestal kan dat team worden gevormd met jouw bestaande groep ontwikkelaars.

Zorg ervoor dat je de complexiteit en de reikwijdte van jouw project kent. Schrijf op basis daarvan de benodigde vaardigheden van jouw toekomstige ontwikkelaar op. We hebben alles in deze uitgebreide gids opgenomen zodat jouw ervaring soepel kan verlopen.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide