Hiring & Retention

Het inhuren van een interne JavaScript ontwikkelaar versus uitbesteding

Ontdek de voor en nadelen van het inhuren van een interne JavaScript ontwikkelaar versus uitbesteding. Neem een weloverwogen beslissing voor de ontwikkelingsbehoeften van jouw bedrijf.

Juli 31, 2023

7 minuut

a man

Het inhuren van een interne JavaScript ontwikkelaar versus uitbesteding

Een meisje dat met open haar zit en er verward uitziet voor haar laptop

Wat is het verschil tussen het inhuren van een interne JavaScript ontwikkelaar en uitbesteding? Welke optie is beter? Wat zijn de voor en nadelen van elke optie? Hoeveel kost het om een JavaScript ontwikkelaar in te huren? Welke optie is kostenefficiënt? Je krijgt alle antwoorden in deze blog.

Wanneer een bedrijf op zoek is naar het inhuren van een JavaScript ontwikkelaar, raken ze vaak in de war over de aanwervingsmethode. Moeten ze een interne ontwikkelaar in dienst nemen of kiezen voor uitbesteding?

Wat is een interne JavaScript ontwikkelaar?

Een interne JavaScript ontwikkelaar werkt op kantoor of een combinatie van kantoor en thuiswerk. De ontwikkelaar maakt gebruik van de apparatuur en faciliteiten van het bedrijf voor het werk. Het is vergelijkbaar met reguliere werknemers die aan je app of IT software werken. Dit proces omvat verschillende stappen, van het plaatsen van vacatures en het beoordelen van sollicitaties tot het voeren van sollicitatiegesprekken. Na dit hele proces krijg je de juiste mensen voor de baan.

Voordelen van een interne JavaScript ontwikkelaar

Beschikbaarheid op locatie

Communicatie verloopt heel gemakkelijk, omdat je met de ontwikkelaars kunt praten en snelle antwoorden op je vragen kunt krijgen.

Kennis van het bedrijf

Ontwikkelaars die voor jouw bedrijf werken, hebben een goed begrip van jouw bedrijf en klanten. Ze zijn vertrouwd met de zaken en zijn zich ook bewust van de bedrijfscultuur.

Nadelen van een interne JavaScript ontwikkelaar

Hoge kosten

Wanneer een bedrijf interne medewerkers inhuurt, brengt dit aanzienlijke kosten met zich mee. Dit omvat kosten voor verzekeringen, belastingen, betaald verlof en meer. Naarmate het bedrijf groter wordt, kunnen er meer kosten ontstaan voor werkplekken.

Langdurig verlof

Wanneer een medewerker op kantoor veel tijd vrij neemt, wordt dit verzuim genoemd. Dit kan problemen veroorzaken bij het tijdig afronden van projecten.

Wisselen van baan

Interne medewerkers kunnen hun baan verlaten omdat andere bedrijven betere aanbiedingen hebben. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf een laag retentiepercentage heeft.

Waar kun je interne JavaScript ontwikkelaars vinden?

Het vinden van JavaScript ontwikkelaars die bij jouw bedrijf werken, kost tijd. Er zijn verschillende manieren om ze te vinden. Je kunt vacatures plaatsen op wervingswebsites waar mensen naar banen zoeken. Deze websites brengen je in contact met de ontwikkelaars die je zoekt. Je kunt ook proberen naar technologie evenementen of hackathons te gaan. Ten slotte kun je via campusrecruitment goede kandidaten vinden. Zorg ervoor dat je een budgetplan hebt voor het inhuren van een JavaScript ontwikkelaar voordat je begint met werven.

Wat is het uitbesteden van JavaScript ontwikkelaars?

Uitbesteden betekent het inhuren van een ontwikkelaar die geen deel uitmaakt van jouw bedrijf om aan de ontwikkeling te werken. Bij uitbesteding maak je gebruik van mensen en middelen van een ander bedrijf om taken uit te voeren. De belangrijkste reden waarom mensen uitbesteden, is om geld te besparen en het werk niet zelf te hoeven doen.

Voordelen van het uitbesteden van JavaScript ontwikkelaars

Talent vinden op grote schaal

Uitbesteding helpt je getalenteerde ontwikkelaars met verschillende vaardigheden te vinden. Je kunt deze uitbestede kandidaten overal vandaan inhuren. Je kunt een JavaScript ontwikkelaar inhuren in combinatie met remote en in persoonlijke afspraken.

Focus op de belangrijkste zaken

Je kunt taken toewijzen aan een uitbestede JavaScript ontwikkelaar. Op deze manier kun je aandacht besteden aan essentiële zaken voor jouw bedrijf. Deze uitbestede ontwikkelaar heeft speciale vaardigheden om te helpen bij alle onderdelen van een project.

Kostenefficiënt

Het inhuren van een extern team kan goedkoper zijn dan het hebben van een intern team. Je hoeft geen sollicitatiegesprekken te voeren, hoge salarissen te betalen of werkplekken te bieden. In plaats daarvan kun je per uur betalen of voor het hele project en erop vertrouwen dat het werk wordt gedaan.

Minder tijdsinvestering

Als het gaat om het inhuren van een JavaScript ontwikkelaar, kan dit veel tijd in beslag nemen. Maar uitbesteding kan je helpen snel de juiste mensen te vinden.

Snelle voltooiing van projecten

Bij uitbesteding zullen de ontwikkelaars werken aan jouw projecten, of ze nu groot of klein zijn. Ze zullen het werk sneller voltooien dan jouw eigen ontwikkelaars. Veel bedrijven kunnen je helpen bij het uitbesteden van JavaScript ontwikkelaars.

Nadelen van het uitbesteden van JavaScript ontwikkelaars

Gebrekkige communicatie

Communicatie kan een probleem zijn voor uitbestede ontwikkelaars. Ze hebben mogelijk hulp nodig om te begrijpen wat je nodig hebt. Dit kan vertragingen in het werk veroorzaken.

Verschillende tijdzone

Verschillen in tijdzones kunnen vertragingen veroorzaken in de communicatie. Hierdoor kunnen werkschema's langer duren dan nodig.

Werkkwaliteit

De uitbestede ontwikkelaar moet mogelijk aan jouw verwachtingen voldoen. Dit komt door communicatieproblemen en tijdsverschillen.

Waar kun je uitbestede JavaScript ontwikkelaars vinden?

Websites zoals LinkedIn en MeetUp zijn goede plekken om ervaren JavaScript ontwikkelaars te vinden. Deze sites verbinden professionals en stellen je in staat om te zoeken naar JavaScript ontwikkelaars. Vergeet niet om een contractonderhandeling te voeren met JavaScript ontwikkelaars. Bespreek de voorwaarden van het contract. Als je geen gedoe wilt hebben met zoeken en onderhandelen, probeer dan Teamcubate. Zij nemen al het uitdagende werk uit handen en vinden voor jou een ontwikkelaar tegen een redelijke prijs.

Interne ontwikkelaar versus uitbesteding

 

Interne ontwikkelaar

Ontwikkelaar uitbesteden

Tijd om in te huren

Bijna 30 tot 40 dagen

1 tot 2 weken

Beschikbaarheid

Er zijn slechts een beperkt aantal ontwikkelaars lokaal aan het werk.

Uw locatie is in dit geval ook essentieel.

Je hebt genoeg opties.

Flexibiliteit

Het aantal mensen in het team beperkt de snelheid van interne ontwikkeling.

U kunt eenvoudig tijdelijke teams creëren door werk uit te besteden aan anderen of bedrijven.

Dit kan de ontwikkeling versnellenprocess.

Communicatie

Persoonlijk praten gaat soepeler en eenvoudiger, maar het kan ervoor zorgen dat u uw focus verliest en leidt tot onnodig chatten.

Virtueel praten gaat niet zo soepel als persoonlijk met ze praten.

Maar het helpt voorkomen dat je wordt afgeleid.

Het inhuren van mensen uit verschillende landen kan een uitdaging vormen voor een taalbarrière. Het is dus belangrijk om een ontwikkelaar te vinden die de taal die je gebruikt begrijpt.

Beheer

Je moet ze een opleiding geven. Dit kost wat tijd en werk.

Een ontwikkelaar uitbesteden bespaart u tijd en kosten. Omdat ze een goede ervaring hebben. Ze kunnen snel aan de slag. Ze zijn goed in het managen van taken en zelfstandig werken. Ze voelen zich echter misschien niet zo persoonlijk geïnvesteerd in uw project als u.

Kosten

Mogelijk hogere kosten vanwege training en andere interne voordelen

Kostenvriendelijk vanwege geen voordelen en opleidingskosten.

Conclusie

In house inhuren of uitbesteden? De beslissing ligt bij jou. We hebben de voor en nadelen van beide opties genoemd. Begrijp jouw behoeften en kies verstandig.

You may also like

Icon call to action

For developers

Let us help you land a long-term job with some of the world's most exciting companies. Get ready for your dream career - it all starts here!

arrow right

Access talent

Arrow slide
arrow rightArrow slide